Inlägg

Inlägg som Lastviking har skrivit i forumet
Av Lastviking
Skrivet av Tyhpoon:

Banggood skrev 22 dollar på paketet.

Illa...känns som det finns risk att det fastnar i tullen nu i så fall, hade tänkt beställa mera prylar därifrån.

Av Lastviking
Skrivet av Tyhpoon:

@Lastviking: Jag köpte min från Banggood.

Stod det något värde på paketet?

Av Lastviking
Skrivet av Tyhpoon:

Jag köprte min den 15/8, skickat från kina den 22/8 och den kom till Arlande den 24/8 och där fick jag en begäran om att skicka in en fakura eller liknande. Den 29/8 fick jag besked om att den fanns att hämta ut och att jag skulle betala 955 kr i skatt och tullavgift. Så har ni inte betalat när ni hämtade ut den från utlämningsstället så har ni nog inte fått någon skatt eller tull på drönaren.

Har även beställt ett extra batteri men efter som dom inte skickar från Kina fick jag ta det från TomTop i Tyskland Original Xiaomi 15.2V 5100mAh Battery for Mi Drone 4K Wifi FPV Quadcopteri

Vart köpte du din ifrån?

Av Lastviking

Ganska sjukt att både amds och intels cpu med flera cores klockar lika bra som de med mindre cores...man tycker värmen ska ställa till det.

Av Lastviking
Skrivet av storPutte:

@Lastviking
Gps är inte 100% exakt, så en meter fel är nog inom felmarginalen. Förstår inte riktigt vad du menar med att inte kunna styra kameran, går ju att justera den med vänstra scroll hjulet.

Skickades från m.sweclockers.com

Såg nu när jag läste lite mera tips , får testa det nästa gång jag är ute och flyger då, man lär sig något nytt hela tiden bättre och bättre blir den , hittade idag att jag kunde ändra så jag kunde flyga ännu fortare och ännu högre

Av Lastviking
Skrivet av storPutte:

@Smekt-Burkmat^ Du ser i appen hur högt drönaren är.

Första videon som jag har spelat in
https://www.youtube.com/watch?v=oW-M0iL3Hnk&t

behöver mer träning för att få mjuka rörelser men bild kvaliteten är riktigt bra tycker jag.
Sedan har jag problem med kompassen, speciellt när man ska lyfta, fler som har det?

Ibland har jag också problem med kompassen eller att den ej hittar någon gps punk, eller att det är störningar, brukare räcka med att flytta drönaren några meter eller vrida den, kompassen vart bättre åt mig när jag la en spånskiva under drönaren som den lyfter ifrån.

Sen märkte jag på sista turen idag att den inte riktigt hittar exakt samma ställe när den ska hem kan skilja ca 1 meter, vet inte om det va därför den tappade kontakt två gånger eftersom jag flög för långt bort. En dålig sak är att man inte kan styra kamran för han utan den följer med hur drönaren rör sig...jag skulle vilja kunna vrida den rakt ner ibland.

Av Lastviking

Tack för infon, har haft kanon bra flygväder idag....har testat att flyga rakt upp i ca 450m+ utan problem och ca 800m rak ifrån mig, allt fungerar kanon...tappar den kontakten så flyger den hem och landar exakt där den startade ifrån, kan max skilja 1dm från start platsen, allt känns bra!!, molnfritt och nästan vindfritt.

Av Lastviking

Tragiskt, en bra tjänst som försvinner.

Av Lastviking

Föresten någon som kan kolla hur stor telefon man kan ha som max i fästet på handkontrollen?, har tyvärr inte handkontrollen ca 1 mil ifrån mig så jag kan inte kolla själv.

Av Lastviking

Jag va ledig idag, så jag lyckades test flyga min två gånger idag...fick först inte kontakt med telefonen..men de va eftersom jag inte hade fått ingång handkontrollen, läste manualen igen sen såg jag vad som va fel, sen fungerade allt utan några större bekymmer tror jag filmade ca 20min totalt...mellan regn skurarna, blåste ganska mycket men den fungerade väldigt bra fast det även blåste , men tanke på jag aldrig har flyget helikopter eller dylikt så va den väldigt lätt flygen även för en nybörjare.

Av Lastviking

Finns appen i engelska?, i så fall en länk?, nvm hittat eng nu.

Av Lastviking
Skrivet av Smekt-Burkmat^:

Yes, flugit 3-4 batterier typ. Upplever det lättare att flyga än vad jag hade trott. Dock funkar kompassen fungerar sådär. Den klagar mer eller mindre hela tiden på "Compass Interference". Så får flytta runt den lite så tillslut går det att lyfta. Jag har kört "beginner mode", men idag har jag faktiskt provat att köra utan "beginner mode", körde max höjden, känns inte som det var 120 meter, men jag vet inte.

Sedan upplever jag att jag har lite tilt på kameran, ska prova att göra en ny kalibrering av kameran.

Återkom när du har haft din i luften.

Du råkar inte veta om någon engelsk manual eller dylikt?, hittade bara kinaspråk på den jag fick med

Av Lastviking

Hämtade ut min nyss , har du hunnit testa din än?

Av Lastviking
Skrivet av Smekt-Burkmat^:

Har inte märkt av några extra kostnader. Men det kan iofs ha med att dem inte skrivit det verkliga värdet på paketet. $22 :).. Paketet kom hem till dörren och vad jag vet betalade inte min sambo något då. Får inte hoppas att det kommer en avi med inbetalning på.

Då är det nog lungt

Av Lastviking
Skrivet av Smekt-Burkmat^:

Nu har drönaren anlänt. Inte packat upp mer än kontrollen och laddaren inkl batteri. Så får se om man kanske får testat den i helgen.

Låter bra det... åkte du på någon extra tull eller moms? , får hoppas jag får min till veckan då

Av Lastviking

Någon Xiaomi med 4000mAh+ batteri

Av Lastviking

Mitt tips är att kolla på Sony

Av Lastviking
Skrivet av Smekt-Burkmat^:

Beställde en igår från länken till Banggood. Betalade 3,796.74 SEK, så kände att man kunde testa.
Blir första drönaren får min del så hoppas att man inte kommer bli besviken. Får se vad man ska filma bara

@Hokulv Hur många flygtimmar/minuter har du haft med din? Har du haft några problem/bekymmer med din?

Köpte en jag också igår...fick betala ca 3800:- något, kronan va väl lite sämre troligen, hojta till när du har fått din så gör jag det samma.

Av Lastviking
Skrivet av sAAb:

Så, mindre än ett dygn kvar.

Under tiden, en liten film om hur man applicerar kylpasta på Threadripper, hinkvis!

https://www.youtube.com/watch?v=nWu2tcm4wL8

Det lindrar lite .

Synd att han inte testade den rätta metoden som jag alltid har använt och allt har fungerat bäst, och det kommer den även göra på Threadripper.

Av Lastviking

Mest prisvärda är väl att köpa ett beg

980Ti eller 1080, något sämre än det skulle jag inte bytta till om jag va du.