Inlägg

Inlägg som Lastviking har skrivit i forumet
Av Lastviking
Skrivet av Guybrush82:

Det var nära att jag slog till på en Xiaomi Redmi 3 Pro. Verkar vara mycket telefon för pengarna, bra storlek och bra kvalité på bygget. Enda nackdelarna är väl kameran som sägs vara sådär, samt att det är en "kina-telefon" vilket brukar innebära en del "fix" (med ROM's osv.) innan allt funkar som det ska, om man nu ser det som en "nackdel". Nu har jag själv ännu inte provat en "kina-telefon" och är således inte helt insatt i hur mycket "fix" som krävs, det kanske är en enkel grej?
Nu hade Netonnet så lämpligt rea på Nexus 5X vilket ska ha en bättre kamera, så slog till på en sådan istället. Men jag är fortfarande bra sugen på att testa en Xiaomi Redmi 3 Pro, så ev. att det blir en beställning av en sådan också inom en snar framtid

Jag har inte behövt fixa någon med min Xiami Redmi 3 Pro.. kör med rom som den kom från affären jag köpte den ifrån det funkar fin fint...väntar bara på att de ska lägga in Svenska som språk så jag kan bytta till det, men det är på god väg eftersom några svenskar har varit flitiga och gjort klart översättningen :).

Sen så är batteriet ett stort plus på telefonen 4100mAh

Av Lastviking

Xiaomi Redmi 3 Pro eller den vanliga...sjukt mycket telefon för pengarna och sjukt bra batteri tid. Min först Kina telefon och det kommer garanterat bli flera Xiaomi telefoner istället för annat skräp med kort batteri tid som man måste ladda jämt.

Köpte min från http://shop.gizchina.com/ eu lager i Italien...går säkert köpa biligare någon annan stans men man får den snabbt och sliper strula med tull m.m

Av Lastviking
Skrivet av Netforce:

har fått mina 2 asus strix dc2 oc kort från Alina. bra kort kör både stabilt 2.1Ghz dock gilla jag inte kylaren så installerade corsair H75 vatttenkylning på kortet.

När beställde du ditt kort från Alina?

Av Lastviking
Skrivet av honda_95:

Hej! Är på jakt efter tips på betting sajter där man får pengar att spela för bara man registrerar sig. Man ska alltså inte behöva sätta in några pengar. Finns detta och isåfall var? Tacksam för svar

Mitt tips är att håll dig borta från sånt skit

Av Lastviking
Skrivet av Okiloc:

Står lite i valet och kvalet om jag ska hämta ut mitt Asus ROG strix 1080 OC från Webhallen, eller om jag ska vänta på antingen Gigabyte GTX Gaming, EVGA 1080 FTW eller MSI 1080 gaming X? Någon som erfarenhet eller hört nåt?

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1432476-vilket-1080
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1431769-snabbaste-1080-...

Eftersom det är lite flera trådar om samma ämne så länkar jag till två av dessa...annars är hett het tips att läsa de andra 1080 trådarna också och bilda egen uppfattning.

Av Lastviking
Skrivet av Kebabhyvlarn:

Att TS inte har en SSD har knappast något att göra med den låga framerate har har. Snarare något problem i spelet möjligtvis.

TS: Vad lirar du på för server, mods etc?

ARMA3 är lite annorlunda och SSD hjäper mot fps drops i detta spel, det låter knepigt men så är det....det blir bättre och jämnare fps med SSD.

Av Lastviking
Skrivet av kinc:

Det har kommit in en stor leverans av ROG Strix GTX 1080 i Nordiska kanalen denna veckan. Men jag är säker på att detta är det mest eftertraktade grafikkortet i denna prisklassen vi någonsin släppt. Så även om tillgången är något bättre än den generellt är vid lansering som dessa så gäller det att förboka om ska ha ett kort så fort som möjligt. Kommer dröja så sent som till slutet av Juli innan lagersaldon hos ÅF är gröna. Det trillar in kort hela tiden så min rekommendation är att ställa sig i kön nu om man är sugen och inte vänta på att det visar grönt hos ÅF.

Hej Kinc en liten fråga delas saldot ut till alla återförsäljarna?, eller kommer vissa få först?, jag frågar eftersom jag inte tror Alina har fått in några Strix alls än.

Av Lastviking
Skrivet av Markusas:

@kinc kanske kan ge oss något hum om hur många kort som kommer att anlända till norden de kommande veckorna. Det vore trevligt med en kvalificerad gissning. Måste ju finnas en båt/flyg någonstans med ett gäng kort. Hur många kort produceras en normal dag i fabriken/-erna och hur lång tid tar produktionen från start tills de börjar transporteras?

Kinc håller på och går igenom alla ex så han hittar ett guld ex innan de skickas vidare till handlarna och sedan oss :P, tar ett tag för honom att gå igenom ca 1000 kort och hitta det som klockar bäst så vi får så snällt vänta )

Av Lastviking
Skrivet av Salvion:

Jag la en beställning på en hel dator på Inet den 4 Juli (ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 OC) och ringde idag och frågade hur läget var (detta var andra gången jag ringt dom någonsin) och killen verkade mest handfallen/apatisk, han var trevlig och så men hade inte en endaste minsta aning om när kortet skulle komma och min dator skulle börja byggas (det är den enda delen som saknas)
Jag var så charmig jag bara kunde för att försöka få ur honom vad han kunde föreslå mig att göra och agera (vänta på obestämd tid, byta kort och liknande) men hans engagemang var minst sagt lågt tråkigt nog...
Som helt ny kund någonsin hos dom fick jag efter 3 besök i deras butik i Sthlm väldigt positiva vibbar, nu börjar det naggas aningen i kanten.
(jo jag vet att dom inte kan styra när asus levererar, men lite driv i kommunikationen med en ivrig kund som lagt en order på över 30k skule då jag önska)
Nåja jag väntar en vecka till och ser vad som händer, kan ju bli kanonbra också

Det är många fler som har väntat längre än dig :), och vi väntar fortfarande.

Av Lastviking
Skrivet av Remmer:

RedMi Note 3 Pro kostar 1200 SEK (150$) inkl frakt hos Ali nu. Måste vara rekord i prisvärdhet.

Vad är det för dårar som köper mobiler för 4000 och liknande. Hmmmm!? Fast jag gjorde faktiskt det själv tidigare och måste tyvärr medge att jag var borta innan jag upptäckte kinamarknaden.

Har du någon länk till den annonsen hittar den ej.

Av Lastviking

Hur är det med batteri tiderna på dessa kina telefoner hur länge räcker de? 1 vecka eller bara någon dag?

Av Lastviking

Känns som om det blir 1080 om man ska klara witcher 3 @1440 med 60fps+

Av Lastviking
Skrivet av Sensuella Sven:

Hans historia förtäljer dock inte vilken datum han hittade mobiltelefonen och väljer han att inte lämna in den till Polisens hittegods, vilket han verkar vara inställd på att inte göra baserat på det han skriver här, så blir det ett olovligt förfogande.

Annars håller jag givetvis med om att han i första hand borde lämna in den till Polisens hittegods. Vill han tvunget få fram telefonnumret till ägaren så är det troligen 112 som gäller.

Jag skulle vara tacksam om du tog bort dina inlägg om att man ska ringa 112.

NÄR det inte gäller liv eller död eller riktig fara för annans egendom(SOM Brand eller dylikt, Trafik olycka), jag jobbar inom räddningstjänsten och det är tillräcklig hög belastning på 112 nr som det är. OCH LIV ÄR VIKTIGARE än en telefon!

TACK!!

Av Lastviking
Skrivet av Batwoman:

Hur ofta byter ni grafikkort? Tar ni på avbetalning? Grafikkort är ganska dyra och det kommer nya hela jävla tiden.

Betalar alltid cash, ända som har lån på är boendet alla leksaker cashar jag. Har jag inte råd så väntar jag. Sitter nu på ett 680.

Av Lastviking

Mitt råd är att antingen vänta eller byta till intel så länge....jag va i samma sits för ca 1-2 år sen, ingen mening att byta till fx8320 eller dylikt prestandan är väldigt lika.

Sen vet jag inte om jag riktigt kan hålla med Nighthog.

Visst klocka NB + Minnen + Cpu kan jag rekommendera men använd bara fsb överclockning för fin lir. Eftersom om moderkortet är så bra sm Nighthog säger så ska det ju gå ändra minnen och nb försäg vid klockning.

Av Lastviking
Skrivet av Svennestyle:

Använder en Rog Swift 27 144hz och steeleseries tangentbord. Sen vill jag kunna ha höga settings på spel som tex arma3/gta5 utan något lagg. Vill att spelen ska flyta som smör. Men just nu med ett gtx 980 kort i burken upplever jag ryckigt och laggigt på höga settings.

Skickades från m.sweclockers.com

Arma3 är mycket cpu krävande så försök klocka cpun till 4.5-4.7, sen så gillar arma3 om man har det inlagt på en SSD hårddisk också.

Problemet med arma3 är oftast inte gpun...det är cpun jag kör arma3 med ett gammalt 680 kort.

Av Lastviking
Skrivet av Spinnix:

Hej,

Det är så att vi har problem med familjens ADSL. Vi får inte ut i närheten av vad vi betalar för - som är 12-24mbit. Pratade med BBB och fick hemskickat en ny router men det är samma problem fortfarande. Har testat två olika TP-kablar för att kunna bortse från det problemet.

Några förslag utifrån bilden?
ADSL

Tacksam för all hjälp.

Kör ni bredbands TV på samma anslutning? , jag vet att jag tappade mycket hastighet när jag testade 24/3 + TV på samma anslutning så jag gick tillbaka till bara bredband 24/3 istället och fick tillbaka hastighet.

Av Lastviking
Skrivet av Micke4800:

Men fläkten går ju när man startar den men det kommer inget ljus på sidan där det står GeForce GTX uppdatera bios ska man ha diskett då eller?mvhmicke

Nej ingen disket ska du ha, avstå att uppdatera bios/firmware eller dylikt...annars är det risk att det blir mera fel vilken port har du kortet i?

Av Lastviking
Skrivet av Lothbrok:

De använder samma Gsync modul...

Asus har haft grova problem med Swift TN/IPS skärmarna med Gsync? Overclock.net är en bra start om du vill se alla problem med XB270HU. Skärmen togs ju t.o.m bort från Amazon alt. newegg ett tag för att det var så många klagomål och returer. Överdriven Glow, BLB och döda insekter/smuts innanför panelen m.m.

Själv har jag en PG279Q (inköpt Oktober) värdelöst med IPS om man vill titta på film/serier eller spela mörkare spel. Orange ljushinna uppstår i det nedre högra hörnet som försvinner vid distans/flytta huvudet till höger. Detta ljussken är väldigt vanligt bland denna panelen (samma panel i XB270HU/XB271HU och PG279Q) och syns ofta när folk slänger upp bilder på sitt IPS Glow/BLB, alltid något oranget i det nedre högra hörnet på dessa skärmarna.

Är tvungen att ha brightness på 12, allt över så störs man av detta ljussken då ögonen får olika nyanser i det området (likt budget telefoner med kassa betraktningsvinklar) och detaljer försvinner. Alien Isolation bl.a. är svårspelat på IPS.

Hade hellre köpt en Dell S2716DG trots gammashift och en gamma outofthebox på runt 1.7-1.9 ist för 2.2

Så du menar att XB270HU + XB271HU har samma g-sync modul?

Av Lastviking
Skrivet av anon159643:

Fast dessa byar kan klara sig rätt bra de första åren, då staten fullkomligt öser pengar pengar över dem vilket kommer byborna till nytta. T.ex får butikerna mer omsättning, det kommer kanske gå fler bussar, fler aktivitet startar etc.

Så lösningen på alla problem med småbyar i sverige kan enkelt lösas genom att staten bokstavligen dränker byarna i pengar och så kommer de må mycket bättre.

Jag tror inte var man kommer ifrån har så stor betydelse, visst har man upplevt krig så kan det ha satt sina spår.
Det jag är rädd för att man placerar mängder av unga män i bostäder utan det minsta framtidstro eller vettig sysselsättning, detta kommer bli problem oavsett varifrån männen kommer ifrån.
Jag skulle t.ex. inte vilja bo granne bland 100st unga män från Södermalm då de skulle hitta på så mycket galenskaper och olagligheter.. Hellre 200 st flyktingar än 100st Brats i baracker i min närhet, ja jag har fördomar..

Gör hon det helt utan ersättning eller är hon en sådan som staten öser pengar till? Detta har nämligen en väldigt stor betydelse, då TS ska offra pengar utan att få något tillbaka för att rädda flyktingar som främst flyr ifrån det hårt krigsdrabbade Danmark.

Hej Johan,

Visst finns det både bra och dåliga saker...MEN

http://www.op.se/jamtland/are/aldreboendet-i-kall-kan-bli-hem...

ÄR DET bra att KOMMUNEN vill slänga ut någons mor/far som är uppvuxen i byn och vill leva och dö där för att få till ett hem för flyktingbarn istället?

näää skicka gamlingarna 3 mil bort istället...

Nu har vi lyckats skjutit upp detta beslut efter mycket om och men och ca 1200 underskrifter...Men ändå JÄVLIGT fegt att försöka kasta ut gamlingar.