Inlägg

Inlägg som Jackbob har skrivit i forumet
Av Jackbob
Skrivet av Najze:

Lösningen på problemet filmindustrin själva skapat:

-Skapa bättre streamingtjänster
-Ha högsta kvalitet
-Lansera alla filmer och serier samtidigt oavsett land
-Prissättningen måste vara rimlig
-En gemensam tjänst med allt innehåll

Man kan inte lägga 3000 kr i månaden för att få tillgång till 14 olika tjänster. Gör ett "film och serie-Spotify" där man betalar rimlig peng. Där är lösningen med ovan punkter inkluderade så hade fildelningen varit någon procent av den är idag. Jag känner ingen som laddar ner musik sedan 15 år tillbaks. Varför? En tjänst som fungerar och har allt. Det är inte svårare än så.

Japp. Behöver inte ens vara ett separat bolag som Spotify. Filmbolagen kan gott gå ihop och skapa en (non-profit?) tjänst där allt deras material samlas och vinster från tjänsten delas mellan bolagen beroende på vad kunderna tittar på. Tills dess så ska jag göra mitt bästa att försöka tycka synd om dom.

Av Jackbob
Skrivet av trickeh2k:

Du får vänta tills de får in längden "6 månader" annars känns det lite ovärt?

https://media.discordapp.net/attachments/681146151918895150/771029862324371466/unknown.png

OBS! Dold feature, spännbandet står pall för 2200 brittiska pund!

Det kanske är i stil med längdenheten "ljusår", fast nu gäller det "spännmånader". Hur lång sträcka hinner man spänna ett spännband under 6 månader tro?

Av Jackbob

Jag hade nog investerat om man fått med en större mängd råttor.

Två ton råttor

Av Jackbob

Det är ju lågt och därmed bra pris. Bra instegsheadset så att säga.

Personligen så tycker jag att dagens headset har fortfarande alldeles för dålig bild. Minst 4k per öga, 140+ Hz och 170+ fov så börjar vi snacka. Har en Index nu och den är ju bra såklart, men ärligt talat så tycker jag den inte är tillräckligt bra för en immersiv upplevelse, mest pga bildkvalitet.

Av Jackbob
Skrivet av FredrikMH:

Rent tekniskt är ju Nvidia ett av de mest intressanta företagen att ta över tycker jag. De har varit väldigt drivande och innovativa på andra fronter. Något företag som kan utmana x86 bör ta över och försöka driva den utvecklingen och förändringen.

Av stora företag som Microsoft, Intel, Apple, Google, Samsung, Nvidia m.m. så känns Nvidia ändå inte så bittert kan jag tycka. Man får givetvis känslan av att uppköpet har risker men jag ser andra eller större problem med andra företag.

Ett teknikskifte som i princip förvandlar x86 till en era i historien hade varit väldigt gynnsam för utvecklingen av CPU:er. Nvidia känns som ett företag som både skulle vilja och har möjligheten att faktiskt exekvera det (det krävs både och).

För mig hade det räckt långt om Nvidia verkligen kunde garantera att ARM förblir öppet och att inga konstiga girigheten uppstår vid licensering som sätter marknaden ur balans. Varför det känns lite bittert med Nvidia är nog för man vet hur de resonerat kring t.ex. Gsync-teknologin med allt vad det inneburit även om det är teknologiskt bra.

Som jag förstår det så är det inte nödvändigtvis Nvidia själv han är orolig för. Snarare USAs regering, och förlusten av brittiskt inflytande över denna marknad. Och alla dom företag du nämner är amerikanska, förutom Samsung då. Han hade förmodligen satt sig på tvären lika mycket om det var något helt annat amerikanskt bolag som var köpare.

Av Jackbob
Skrivet av medbor:

Absolut inte! De har öppnat för att en marknad med nyhetsappar ska få finnas på iOS, det ska självklart inte få stängas ner marknader som företag baserat sina strategier för. Det är som att IBM skulle stoppa HP, Dell och Lenovo att tillverka PC nu, det går inte. Men Apple är helt i sin rätt att välja vilka marknader inom deras ekosystem de vill öppna och vilka de vill behålla kontrollen på. Mjukvara och dess distribution är en sådan marknad som de väljer att inte öppna. Jag är helt okej med det. Om du väljer att ladda ner appar från hemsidor med apk-register eller cydia så kommer inte jag stoppa dig, men jag skulle inte lita på att innehållet är korrekt i alla fall...

Du kan ju inte samtidigt påstå att Apple får begränsa exakt vad dom vill för användare av deras mjukvara, samtidigt som du påstår att dom inte får stänga ner olika nyhetsappar exempelvis. Då får dom ju uppenbarligen inte göra som dom vill.

Och nej, det är inte ens i närheten av att IBM skulle stoppa PC-tillverkning. Du har extremt konstiga och orealistiska jämförelser.

Om du stoppar mig från att ladda ner externa appar eller inte är rätt irrelevant, det som är relevant är att Apple gör exakt allt i sin makt för att stoppa mig från att göra det. Detta hade varit ett icke-problem om externa appar på iOS faktiskt varit ett reellt alternativ.

Av Jackbob
Skrivet av sleepyoh:

Det är sjukt störande! Lägg till Rockstars och Origin på dom du skrev och jag känner mig grinig direkt. Sen är vissa Launchers så jävla pissiga, slöa, drar onödigt mycket resurser, och på en modern snabb dator med gbit fiber med nvme diskar så känns det som att man browsar webben på en gammal Pentium 3 när man navigerar i Launchern. Origin, jag tittar främst på dig nu!

Vad skönt att inte Origin tillåts att ha ett monopol då pga av att Windows är öppen för vem som helst att utveckla till.

Av Jackbob
Skrivet av medbor:

@Sh4d0wfi3nd:
Varför har någon annan rättighet att tjäna pengar på appförsäljning på en enhet och plattform som de har skapat själva?

Om jag bygger en rutchbana ska väl ingen annan få bygga ett biljettstånd brevid mitt och sälja biljetter till mitt bygge... bygg en egen jävla rutchkana!

Och om Apple väljer att ta bort alla nyhetsappar och tillgång till alla nyhetssidor för deras användare, och endast tillåta deras egna nyhetstjänst så skulle du säga att det var helt okej för att det är "deras plattform"? Trots att det skulle innebära att Apple nu styr alla användares nyhetsflöde mer eller mindre?
Vart går gränsen?

Poängen är att när något anses som en livsviktig del av samhället och ett par företag äger hela marknaden, i detta fall telefoner, så kan man inte låta företagen styra detta som dom vill. Extremt naivt att tro att företagen inte kommer utnyttja den beroendepositionen som alla människor blivit satta i. Därav sätter man upp regler för att förhindra ett scenario där dessa monopolföretag kan utan hinder missbruka sin position.

Av Jackbob
Skrivet av UncleDirty:

Jag är dock orolig att på sikt kommer detta få precis motsatt effekt. Kina kommer bli en mer motiverade att bli självförsörjande på avancerad elektronik.

Kina är en sådan gigantisk marknad, Kina gnuggar antagligen händerna så länge de kan köpa från Intel/Amd/Apple. När de har egna grejer som uppfyller deras behov kommer nämda jättar i sin tur svartlistas och då kommer det gråtas i Usa.

Men de finns mer som oroar! När Kina har teknologin och produkterna, i samma svep är liknande blockader omöjliga mot Ryssland, Nordkorea och andra diktaturer för den delen.

På sikt tror jag Kina kommer gå vinnande ur detta, enda sättet är att bryta all handel även försäljning men det är ju inte lika kul...

En eventuell möjlighet är ju att Kinas diktatur kollapsar innan dom hinner bli en sådan självförsörjande stat som du beskriver. Och det är väl exakt det som USA hoppas på. Kina har ju redan försökt i många många år att bli så självförsörjande som möjligt, och jag tror personligen att USA gör detta nu just för att faktiskt stoppa det

Av Jackbob
Skrivet av Nivity:

Du försvinner i USA också om vissa kriterier är korrekta.
Där är det dock de som ska skydda invånarna som står för "försvinnandet" ifrån denna planet.

Sen samarbetar Trump gärna med Putin. Och Ryssland är inte direkt bättre än Kina.
Där försvinner man för det mesta icke enligt regimen "korrekt" uttalande.

Av någon anledning så verkar folk inte bry sig om Ryssland dock vilket är väldigt komiskt

Vet inte vad du menar med "folk" med vad jag kan se är det väldigt få personer som stödjer Rysslands agerande. Min anekdotiska uppfattning är att dom flesta är mot Ryssland.

Skillnaden är dock att Rysslands ekonomi och marknadspåverkan är absolut noll i jämförelse med Kina. Vad för produkter kommer ur Ryssland liksom? Lada Niva?

Av Jackbob

Detta låter ju jäkligt dåligt, men vad är alternativet? Kina (CCP) bryr sig inte ett dugg om andra länder och hade gladeligen kört över dom alla. Dom kör ju till och med över sina egna befolkning mångt och mycket. Att sitta och titta helt oberörd tills Kina äger allt är ett recept för katastrof.

USA är knappast ett föredöme, men dom är åtminstone en demokrati, även fast det är en väldigt bristande sådan. I Kina "försvinner" du om du har för starka åsikter mot staten.

Av Jackbob
Skrivet av nordrassil:

För vad? Privatkopiering? Hur ofta tror du det sker i dagen samhälle?
Ska möbeltillverkare få ersättning för hobbysnickare som kopierar deras möbler för eget bruk?

Du har förstås helt rätt! Vi bör omedelbart införa en hammarskatt, skatt på hammare och spik. Dessa kan ju användas av någon moralbefriad person för att snickra ihop en helt skamlös kopia av en Billy Bokhylla! Hua, jag ryser av bara tanken!

Av Jackbob
Skrivet av Snubb1:

En naturlig reaktion med tanke på de handelskrig och restriktioner som ställs mot Kina och kinesiska företag.
Jag förväntar mig även att Kina storsatsar på tillverkningsutrustning med tanke på hur USA pressat Nederländerna för att ASML inte ska få sälja utrustning till Kina.
https://www.dutchnews.nl/news/2020/01/us-ambassador-confirms-...

Jo, verkligen. Arbetar på ASML i Nederländerna själv, och jag förväntar mig att dom kommer försöka locka med rekrytering från oss också, det görs rätt så mycket för att hålla nuvarande ASML-information hemlig (från Kina speciellt). ASML är ju trots allt helt ensam på high-end marknaden i litografi, så det finns ju egentligen bara ASML att ta från.

Av Jackbob

Tråkigt att höra, kör Firefox på både mobil och dator. Körde Chrome många år men bytte tillbaka till Firefox igen och inte ångrat en sekund. Funderar snarare på varför jag stannade på Chrome så många år från första början.

Av Jackbob

Detta är ju knappast nått slarvfel som återigen mot alla odds lyckats slinka förbi hundratals Intel-anställda. Verkar som att Intel är i fullständigt panikläge med dessa "jämförelser". Och räknar kallt med att många kommer titta på dessa tester och tro blint på dom, sen när folk väl börjat syna testerna så har dom påverkat tillräckligt många redan.

Av Jackbob

Bara jag som tycker Amazons gränssnitt är extremt svårjobbat? Det finns här i Nederländerna sen en kort tid tillbaka och varje gång jag går in där drabbas jag av akut "hur fan sorterar jag"-känsla. Möjligt att det är något jag missat totalt.

Av Jackbob

Vill vi i Sverige behålla Ericsson som en stor spelare inom 5G så känns det ju logiskt om Sverige till att börja hade valt Ericsson till våra 5G-nät.

Jag förstår att man vill hålla en relativt fri marknad och inte favorisera. Men är man intresserad av att ha företag inom landet som kan konkurrera mot gigantiska kinesiska statligt uppbackade företag så har man nog inte så mycket val än att exempelvis skattereducera köp av Ericsson-teknik. Är övertygad om att det leder till mer inkomst för Sverige i långa loppet också.

Av Jackbob
Skrivet av Napoleongl:

Om man nu kommer åt den typen av konton, varför använder man det till en sån uppenbar scam?
Musk är väl bland de drabbade och 120k$ borde vara småpengar i jämförelse med vad man kan få teslas kurs att svänga med några välplacerade tweets...

Sure, men då ska du sitta på mångmiljonbelopp innan också. Låt oss säga att du skriver en tweet som ökar aktien 10%, då ska du köpa aktier för 10 miljoner innan för att tjäna 1 miljon. Lägg sen på risken att ens lägga in 10 miljoner i aktier, du kan lika gärna hamna mitt i en dipp och förlora 3 miljoner.

Ser väldigt få fördelar med att försöka driva upp aktier jämfört med detta faktiskt.

Av Jackbob

Skulle vilja säga W10, men dom gör det svårt med deras absolut odugliga gränssnitt för inställningar som bokstavligt talat bara döljer den mer kompetenta kontrollpanelen....

Av Jackbob
Skrivet av lindahlj:

På gränsen till näthat från den gode Linus. Tråkigt att se från hans sida.

Ja stackars lille AVX-512, hur kan en vuxen man bete sig så mot en sådan liten försvarslös instruktionsuppsättning? Mjukvara har minsann också känslor.