Inlägg

Inlägg som ARL650 har skrivit i forumet
Av ARL650
Skrivet av Xaves:

Ska man ha en bra kamera. Så köper man en kamera!

Men om en bra kamera i mobilen fyller din funktion och täcker ditt fotointresse så finns det ju ingen poäng med att kasta sig över en "riktig kamera" bara för att den har bytbara objektiv bättre sensor mm..
Jag tror att denna typen av produkter kommer att ge god konkurrens till Canon, Sony, Nikon mm. i segmentet, mobilerna ligger ju långt före när vi talar om att dela bilder snabbt och enkelt t.ex. på instagram vilket har blivit viktigare och vi kan se att en del teknik från mobilerna nu letar sig in i "riktiga kameror" touch-screens och annat.

Jag tror att vet du vad du söker i en produkt så kan du också fatta sunda beslut kring vilken produkt som passar dig och dina behov.

Av ARL650

Tycker den är intressant på grund av dess kamera så det skall bli kul att se hur den presenterar när den väl släpps.

Jag tror att som en hel del andra att de spegellösa kompaktkamerorna har det tufft när mobiler mer och mer kommer att ersätta deras funktion, för mig är det intressant för jag tycker om att fotografera men det är inte alltid jag vill eller har med mig min DSLR av olika anledningar.

Blir kameran bra och resten ok så kan det klart bli en intressant produkt för somliga bland annat mig.

Av ARL650

Släpp en fysisk skiva på vinyl så köper jag direkt!

Gott kött!

Av ARL650

Jisses!

Riktigt nice arbete!

Säger bara en sak RÖREN!!!! sjukt fett! 4/5!

Av ARL650

Oh well, inget nytt under solen här inte!

Stäm på och låt sandlådeleken börja!

Av ARL650

Gillar liggande chassin, skrivbordsdelen känns för mig irrelevant och ointressant däremot om det eller liknande produkt gick att fästa under nuvarande skrivbord så kanske jag hade varit mer pepp.

Men kul med "nytt".

Av ARL650
Skrivet av edde97:

Du, och ni andra som har "råkat" köpa dessa THOR skärmar, är det värt att byta ut en ASUS 144 hertz skärm med en extremt ful TN panel mot denna om jag då gillar bra färger och för en bättre spelupplevelse? Eller är 23 ganska pytte och har den mycket eftersläp och input lag?

Jag har som jag skrev i posten inte gjort några inställningar utan mina tre är "out of the box", jag är nog tyvärr fel person att fråga gällande färger då jag inte gjort kalibrering och mina tre även om alla har samma setting "office" t.ex. så är alla tre olika. Dock tycker jag att färgerna är väldigt bra på den, men någon mer kunnig bör besvara det.

Tyvärr har jag lirat för lite av de stora spelen som jag vet folk gillar typ BF4 för att säga hur skärmarna hanterar snabbt FPS spelande, jag kör primärt warthunder och risingstorm de timmar jag hinner lira.

Jag står gärna till tjänst om ni har frågor och besvarar bäst jag kan och testar gärna saker i den mån en n00b som jag kan.

Av ARL650
Skrivet av MP-Jan:

Köpte en senast de körde med 999kr-kampanjen. Mycket skärm för pengarna. Kalibrerad går det att få ut väldigt mycket bildkvalitet för bara tusenlappen.
Går även att köra skärmen i 75Hz utan frame dropping.

LITE OFFTOPIC.
Tjena,

Sitter med samma skärmar och har inte pallat kalibrera (aldrig gjort i mitt liv) så mina tre är lite olika^^ men vad använde du för att kalibrera samt kan man "ta" din kalibrering och applicera på mina eller en kalibrering måste göras för varje individuell skärm? (inb4 l2 google).

On topic THOR skärm
Mitt största minus med skärmarna är hur de valt att placera sina knappar, hade hellre sett att de var inom ramen så att man snygg kan köra dem i porträttläge utan att få ett gap p.g.a. knapparna.

Av ARL650

Noterade att CDOn åter säljer sina brandade THOR skärmar max 2st per kund 999 kr st.

http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu/fujitsu-p23t-6-thor-edit...

Av ARL650

Må bäste redigerare vinna!

Skall bli kul att se vilka olika spel som figurerar i bidragen!

Får se om man själv knåpar ihop något

Av ARL650

Jag tycker det verkar ganska smidigt som kompletterande funktion i ett vanligt tangentbord då vissa rörelser och förflyttningar till musen försvinner och ersätts med gester som jag gissar man utför snabbare än att föra sin vänster/höger hand till musen för att scrolla eller what not.

När jag sitter och jobbar så hade det absolut varit trevligt att kunna sköta vissa bitar med enkla gester rent ur ett effektivitets perspektiv.

Av ARL650

Good news!!

Väldigt kul att vi får något lite mer än de klassiska SCi-fi mässorna i Malmö, GBG, STHLM.

Dock så är det nog fasen dyrare(marginellt) att dra från malmö-sthlm för Gamex/Comic Con jämfört med vad jag betalar för tur o retur Köpenhamn <-> London + inträde till London MCM Comic con och boende.

Well, nu har jag 1 andledning att besöka hufvudstaden en gång om året iaf.

Av ARL650

Jag skrattade och fann det hela underhållande.

Av ARL650

Det var som ni säger stilrent!

Sugen.

Av ARL650

Tråkigt, men skit händer när man partajjar naken.

Det som jag finner mest tråkigt är att alla tävlingar på Sweclockers förföljs av en stor negativitet från oss medlemmar, jag kan inte göra ditten, och jag kan inte komma på datten.

Vi är alla människor, vi är alla olika, somliga är kungar på bildredigering, somliga på musik och andra är begåvade med skriftens gåva och så är livet.
Jag har deltagit i de tävlingar som jag känner jag kan prestera i och det är sällan bildredigerings tävlingarna blir mitt val, men inte katten blir jag upprörd över att jag inte har den sökta talangen för att delta i tävlingen (även om jag kan delta men jag känner att många är bättre så jag gör något annat med min tid).

Till dem som lagt ner tid på att skapa material till tävlingen, tråkigt att den inte blev av men jag hoppas att ni lärt er något som ni kan utnyttja till nästa tävling.

Tråkigt att Gigabyte inte själva förstår att det är mycket avtal och regler som gäller kring dessa stortitlar vem som får skryta med vad. Om ni nu är väldigt upprörda, skriv ett personligt meddelande till Gigabyte och bifoga vad det nu är ni tillverkat och hoppas på att deras kundtjänst ger er något för er möda då det inte är Swec som felat utan Gigabyte.

Ha en god vårdag.

EDIT: fixat lite stavning

Av ARL650

Instämmer riktigt läckert, färg osv är så subjektivt så det skiter jag i MEN ORDNING OCH REDA!!! Snyggt draget ser rent och trevligt ut.

Läckert bygge, som vanligt inspirerar det en själv att vilja göra något liknande men ack vad lat man är! Tur att ni moddare finns så man kan se vad som kan bli utav lite tid, svordomar, en skål pengar och kärlek.

Av ARL650

Ibland tänker de till! Bästa lösningen jag sett på länge! Då är det bara för resten av e-sport / vanlig sport att följa!!

Jag vill se fotbolls VM med totaldopade idrottare, då bara då kanske fotboll hade varit roligt som en bonus!

Av ARL650
Skrivet av bsk!:

Folk som tycker detta uppköp skulle vara negativt för oculus och VR är fan helt jävla blinda, hur jävla hjärntvättad får man vara egentligen? Detta kommer accelerera projektet betydligt och kommer innebära att VR blir verklighet snabbare och blir större snabbare.

Absolut, men en snabb och explosionsartad utveckling behöver inte heller enbart leda till att allting blir guld och gröna skogar, säger inte att det kommer att bli så men jag vill ändå påpeka att kapital inte alltid leder till succe.

Jag gillar Oculus och önskar dem all lycka, men jag kommer nog vänta och se precis som du säger gillar man det inte så skall man inte köpa.

Edit:
En stor orsak till att jag gillade Oculus är för att de just inte var en del av t.ex. Apple, Google, Microsoft, wtf Facebook, Scientologerna, Sony, Steam, Minecraft osv osv, det var ett eget företag som ville ge oss denna produkt och jag som konsument känner mig aningens tryggare i deras händer än i någon av de andra då det kändes som nördar som vill ge nördar något de drömt om sedan de upplevde spel genom valfri elektronisk produkt eller klassiskt pappers och tärningsrollspel.

Av ARL650
Skrivet av Ixos:

På vilket sätt är det surt? Det var väl aldrig tal om att via kickstarter köpa aktier/andelar eller något annat i Oculus???

Alla som donerade pengar under kickstartern gjorde det väl medvetna om att det var för att få Dev Kit v1 och inget annat.

Precis, de som stödjer ett projekt förköper enbart produkten i ett tidigt stadie och ingen av dessa har som du skriver fått något löfte om andelar eller aktier, de får däremot en edge för att kunna se till att deras produkt som de utvecklar fungerar klockrent till tekniken vilket torde vara en del av anledningarna till att utvecklare backat projektet.
Trodde att alla som backade ett projekt var medvetna om att det inte innebär någon form av andelar, aktier om inget annat angives när de backar.

Min mening:
Personligen tycker jag det är tråkigt då jag gillade företaget och kände ett stort förtroende för dem och deras utveckling men valde att inte backa då jag inte är dev utan enbart vill ha den slutgiltiga produkten.
Efter nyheten att FB går in och köper dem så blir tyvärr produkten mindre intressant för mig av enkel anledning att jag inte gillar facebook, gillar inte deras primära produkt, och att jag inte har någon tillförlit till dem kring att hantera mina uppgifter (inte sagt att jag för den delen har tillit för MS, Google mfl).

För mig att företaget Oculus stod på egna ben utan ett multinationellt företag i ryggen (på gott och ont, samt rätta mig om jag har fel) var mycket positivt då det enligt mig troligtvis kan leda till mer innovativa lösningar, jag är skeptisk till facebook som ägare och mina farhågor är bla. att öppenhet i utveckling stöd och mjukvara kan påverkas negativt och påtvingad integration med moderbolagets tjänster som jag som användare kanske inte önskar.

TL;DR
Jag utövar den lilla makt jag har som konsument genom att inte köpa en produkt som av någon anledning inte faller mig i smaken, och jag tror att Oculus som var mitt nr 1 hypeobjekt inte kommer att inhandlas efter nyheten om FB förvärv.

Samt att jag behöver mer folie.

Av ARL650

Använder själv också denna upphängning till min burk, fungerar prima förutom att man svettas till varje gång man råkar sparka till med benet (är en stor påg som tar plats under bordet med mina ben) och skiten svajar i någon sekund....

Så länge jag kan damma och dammsuga utan att böka med kablar så är jag glad, tråkigt att den försvinner för likt billy så har den gjort många lyckliga och man kan modda om den lite för att passa ens behov.