Inlägg

Inlägg som fiskebulle har skrivit i forumet
Av fiskebulle

Ser ut som notifications är påslaget från Chrome. Testa att stänga av tillåtelsen för sidor att skicka sådana eller stäng av dom helt och hållet i Windows.

Av fiskebulle

Mina termostater i rummen har rummets måltemperatur inte vattentempen, vad vattnet sen kommer ut i för temperatur styr jag i själva värmepumpen. Tror nog att det är så för de flesta installationer, annat hade ju varit väldigt komplicerat.

Av fiskebulle
Skrivet av Samieee:

Tack för alla svar!

Då hon har fått fiber indraget i lägenheten, så köpte jag en "Asus RT-AX58U" router, som hon kan köra med bredband 100/100. Blir även billigare månadskostnad än den nuvarande kabel-tv bredbandet, och snabbare hastighet.

Har ännu ej installerat den åt henne då uppsägningstiden, tills nuvarande avtal löper ut.
Så skulle ni ha bättre tips på annan router så tar jag gärna emot tipsen

Är det något man bör tänka på vid installationen sedan? Att dra nätverkskabel till Apple-Tvn i vardagsrummet blir svårt/fult, eftersom Medieomvandlaren med dess fiberbox sitter längst upp på väggen, vid ytterdörren till hallen...

Det blir att sätta routern (fult på väggen) eller ha den sittandes löst med lång kabel på hatthyllan.

I vissa lägenheter så finns det ett mediaskåp i väggen, däri har man möjlighet att koppla vidare nätverket ut i lägenheten med hjälp av en switch. Det är normalt i relativt nybyggda hus, men det kanske inte detta är?

Av fiskebulle

Om det är någon med kombinationen stort huvud och glasögon som har ett par Jabra Evolv2 85? Fungerar det eller klämmer det?

Av fiskebulle
Skrivet av Awkward:

Är det meningen att om jag kopplar från router till uttag i skåpet så ska det lysa på LAN porten på routern? Det gör det inte, men om jag gör direkt från datorn till routern lyser det, men inte mär jag stoppar i väggen

Oftast finns det 2st dioder, den ena har ett fast ljus när det uppstår en länk, den andra blinkar när det skickas något över länken.

Det behöver vara något ikopplat i uttaget uppe i rummet också för att du ska få länk.

Av fiskebulle
Skrivet av Awkward:

Tack ska pröva, Jag har 2 uttag i varje rum och då exempelvis 5/6 i skåpet är till ett uttag i ett rum uppe, om jag kopplar interner till 5 måste jag då koppla till den rätta uttaget i rummet? eller är båda uttagen i rummet kopplade till nät som är inne i plats 5?

Om du stoppar en kabel från din switch, eller ett LAN-uttag på routern till patchuttag 5 så kommer det uttaget som är märkt med 5 fungera i rummet där det sitter. För att uttag 6 ska fungera så behöver du ytterligare en kabel från switchen eller LAN-uttaget på din router till den patchpanel som är märkt med 6.

Av fiskebulle
Skrivet av Awkward:

Ska pröva inatt då så ingen störs av inget nätverk, Då ska jag ställa routern där och koppla direkt med wan till fiber? och efter det direkt ifrån router med LAN till en av portarna inne i skåper upp till nått rum i huset?

Det går bra.

Jag kan beskriva hur det ser ut i mitt hus som ett exempel.

De 3 första enheterna sitter alla i mitt "mediaskåp" i tvättstugan. Den enhet som heter Hemmarouter tar bara signalen från inkommande internet och skickar den vidare till min switch, som i sin tur kopplar in i patchuttagen, som i sin tur kopplar in i de enheter som behöver trådat internet, bland annat accesspunkten, som sitter centralt i huset, på innertaket.

Av fiskebulle

Är det bara jag som tycker du borde ta din router och ställa den i mediaskåpet? Det hela blir så rörigt annars.

Då kan du koppla inkommande fiber i wan-porten på din router, och sedan koppla en switch i något av lan-portarna på routern, och sedan från switchen kan du koppla in så många patchar som du vill/behöver. När det sen finns nätverk på patchuttagen i huset så kan du koppla in en accesspunkt på den mest centrala platsen i huset där du har ett uttag och sedan koppla datorn direkt i uttaget i rummet.

När det kommer till TV-boxen så kanske den behöver sitta direkt från fiberomvandlaren som den gör nu.

Av fiskebulle

Det låter som ekonomichefen på MQ har blivit utsatt för VD-Phishing/spear-phishing - Det är extremt svårt att skydda sig ifrån, då det hela hänger på att man inriktar sig på en specifik person i företaget och användare publikt tillgänglig information för att lura sig in på personens konto. Ofta när man lyckats ta sig in på en persons konto så gör man ingenting som väcker uppseende, utan sitter som en fluga på väggen för att samla information och när tiden är rätt, så skickar man t.ex. en bluffaktura till personen som sköter utbetalningar, och eftersom den ser precis ut som vanligt så lyfter inte den personen på ögonbrynen utan betalar ut.

Det enda sättet du kan skydda dig mot detta är ju att lära upp dina kollegor - Att inte följa länkar de inte kan verifiera, att inte logga in på olika siter, att inte återanvända lösenord, multifaktor autentisering, lösenordshanterare etc.

Av fiskebulle

Använder Bing-chatten för företag hela tiden. Är ju vansinnigt smidigt med tillgång till en stor språkmodell så enkelt.

Av fiskebulle

Jag har haft OnePlus-telefoner i många år, men jag hade nog ändå rekommenderat Pixel i detta val. Det är helt enkelt mer nice med en "äldre" premium än en nyare budget-telefon.

Av fiskebulle
Skrivet av dealerovski:

Jag kör en Ioniq electric 2019 idag och kommer byta upp mig till 2020 modellen. Behöver man inte dragkrokså har jag svårt att förstå varför man skulle välja äga någon annan elbil? Ni som tittat på Ioniq och avisat den pga low range 2019 har 28kw batteri och 2020 har 38kw. Jag kommer ca 20 mil med 28kw i 90-100km/h på sommaren och ladda från 20% - 80% tar 15min med det lilla batteriet. förbrukningen är väldigt låg i klass med model 3. Bilen kostar runt 240.000 idag beroende på mil och årsmodell.

Vad är det mer ni saknar i den?

fråga gärna om ni undrar något specifikt.

Har samma modell, fungerar utmärkt som andrabil för oss, köpte den precis innan drivmedlet stack iväg som värst och vi hade långa arbetspendlingar (10 mil om dagen). Nu har är pendlingen kortare, ca. 6 mil om dagen, men det är fortfarande klockrent.

Av fiskebulle

Har samma bilmodell och ska byta sommardäcken efter denna säsong (dvs. nu typ) och har kollat in:

https://www.bythjul.com/dack/continental/continental_contiult...
https://www.bythjul.com/dack/michelin/michelin_primacy4plus/2...

Av fiskebulle

Har köpt några iphones via blocket. Så länge man kan träffas i verkligheten och kontrollera att den är blåst, och inte är en replika så tycker jag det är en bra sätt att spara några spänn.

Av fiskebulle
Skrivet av Neon:

Det där är lurigt, många tillverkare skyltar inte med hur stora elementen är och i de flesta fall är de bra mycket mindre än vad grafiken på hällen visar.

Köpte en Siemens - EX675LEC1E och tyvärr är elementen i flexzonen mycket mindre än vad grafiken visar så vill jag ha jämn värme snabbt är det i de flesta fall bättre att välja de runda som faktiskt fyller hela zonen.

https://media3.bsh-group.com/Product_Shots/900x506/MCSA01018553_641429_EX675LEC1E_def.webp

När det gäller flexzonen får man dessutom ibland lyfta och sätta ner kärlet igen för att korrekt antal element ska starta. Spontant framstår de flesta hällar som rena budget alternativen oavsett pris och marknadsföring. Hur svårt är det att vara tydlig med hur stora elementen är och om det är flex område, tydligt signalera vilka som tänds när man sätter kärlet på plats?

EXAKT den modell jag köpte till lägenheten. Det är hyresgästens problem nu...

Av fiskebulle
Skrivet av anon132576:

Var bara de första pankisarna som blev kassa pga för mycket hetta. Hade jag sänkt värmen ännu mer hade det tagit timmar att steka klart, och det hade varit svårt att få stekyta över huvud taget misstänker jag.

När jag började steka var pannan definitivt genomvarm - jag har en fiskars gjutjärnspanna, så jag lät den hettas upp i steg över tid. Men när elementet i spisen är såpass mycket mindre än en 28cm stekpanna så stjäl ju tillagningen värmen i metallen som sticker ut ganska så effektivt (evaporeringskylning), så det gick som inte att undvika den bleka ringen längst ut.

Jo, jag förstår det såklart, men jag behöver en rekommendation/namn på ett specifikt märke/modell som fyller det kravet.

jag hade samma problem, köpte en ny spishäll med en stor "flexzon" - Visade sig att det egentligen bara är 4 små zoner bredvid varandra, så det fungerade lika dåligt om pannan inte hade kontakt med hela zonen. Bygger hus nu, och har köpt en till spishäll, denna gång en Electrolux HOX850MF, där min förhoppning är att den stora zonen ska fungera bättre med riktigt stora pannor/grytor.

Av fiskebulle
Skrivet av AdamNK:

Uppdatering på detta:

Detta problem har stått sig och varit lösbart genom en power reset innan den dog helt. Menn denna gång lät jag batteriet ta slut helt och hållet och nu har allt gått åt helvete.

Datorn säger att batteriet är 100% men:
1. Dör alltid direkt om jag kopplar ur sladden.
2. Dör efter 15sek av att jag loggar in på min windows användare. (Men kan vara på utan problem i inloggningsfasen hur länge som helst.
3. Kan IBLAND klara sig ca 15min men om jag använder på google chrome dör den ofta inom 30sek.
4. Tiden är helt fel. Den är flera timmar efter ibland, men gör jag en power reset så är den tillbaka till rätt tid.

Snälla hjälp 🙏

Reklamera.

Edit: Såg inte hur gammal trådstarten var. Jag hade nog kontakt tillverkaren i detta fall.

Av fiskebulle

On-ear är ju i allmänhet en mindre enhet, så att säga. För mig personligen så går de alltid bort helt då det blir ett obekvämt tryck på öronen vid längre användning, och sedan jag skaffade glasögon så går det knappt korta stunder utan smärta i öronen - Det är ju väldigt personligt, men om man ändå ska ha hörlurar så föredrar jag over-ear alla dagar i veckan.

Av fiskebulle

Föredrar rumstempererat smör om man får välja fritt. Bregott/Gårdsgoda etc. är ju ganska stora delar rapsolja och vatten. Smör står sig bra i rumstemperatur om man har det i en smörkupa eller smörklocka(aldrig prövat, men hört att många gillar det).

Av fiskebulle

Jag körde igenom samma steg som länken visade och det fungerade för mig. Har du kört sysdm.cpl som administratör?