Inlägg

Inlägg som fiskebulle har skrivit i forumet
Av fiskebulle
Skrivet av Mistercool123:

Testade med den gamla processorn pch gpun också men det hände samma sak

Inga lösa kablar någonstans?

Av fiskebulle
Skrivet av benganmx:

Dem fungerar bra i dem rummen/inomhus.
Men vill utöka med att ha starkare Wifi utomhus, bla till grinden in på gården som går på wifi. (Den strular med nätverket ibland)
Kan inte sätta en Asus ac68u router utvändigt. Så är inne på att byta hela systemet till ett och samma märke även om de nu blir en högre kostnad.

Det behöver inte nödvändigtvis vara samma märke bland alla grejer. Du kan gott köpa en accesspunkt för utomhusbruk och mata fram nätverk och ström från en liten PoE-switch eller PoE-injektor. Du kopplar sedan in detta i ditt nuvarande nätverk.

https://www.dustinhome.se/product/5011261539/nebula-nwa55axe-...
https://www.dustinhome.se/product/5011118528/gs1005hp-5-port-...

Vill man bygga helt nytt nätverk så är det ju en relativt stor kostnad, du behöver ju en kraftfull router, en stor managerbar switch och så många accesspunkter och poe-switchar som du har behov av. Dustin säljer ett antal olika Zyxel-kit, där det som låter mest rimligt för dig är Flexibility, samt så många ytterligare accesspunkter och switchar som du har behov av.

Av fiskebulle

Personligen så brukar jag aldrig sälja med lagringsmedia när jag säljer gamla datorer... Men om du bestämt dig så har Crucial (som tillverkar SSD'er) har ett program som heter Storage Executive där man kan säkert radera diskar. https://www.crucial.com/support/storage-executive

Annars går ju denna variant också

Av fiskebulle

Det går att installera direkt från Media Creation Tool om jag inte missminner mig.

Av fiskebulle

Om jag vore orolig för framtidssäkerheten hade jag valt AM5 (men ett mycket billigare moderkort, de är totalt oskäligt dyra, de du länkat) och en CPU som inte kräver vattenkylning, typ 7700x.

Sannolikt så kommer du kunna använda samma moderkort om några år för att uppgradera till en bättre CPU, om det nu är det som behövs.

Av fiskebulle

Hade försökt hitta en begagnad på marknaden. Ofta kan man få väldigt mycket för pengarna, åtminstone om man köper datorer här på Sweclockers.

Kolla in denna skönheten för 2000kr https://www.sweclockers.com/marknad/135469-dator-med-1060-6gb...

Eller för 5000kr https://www.sweclockers.com/marknad/222756-stationar-dator-37...

Av fiskebulle

Om du ska ha en NUC med dubbla NIC så leta efter suffixet "L" i namnet.

Exempelvis: NUC11TNHi30L - En gen 11, i3 med dubbla NIC.

Av fiskebulle
Skrivet av kaffeofikaelika:

Aha den här kommer utan RAM och hårddisk. Landar på ungefär 4000 kr då till slut. Vad säger du om denna jämfört med de delar jag postade i inlägget ovan? Det är 1500 kr mer men typ dubbelt så mycket dator antar jag?

Frågan är ju vad man ska med dubbelt så mycket dator till?

I slutändan tänker jag så här, om du vill bygga en burk så gör det. Det är inga stora pengar vi pratar om här, varken i total kostnad eller skillnaden mellan en mini-PC och en mATX-bygge.

Anledningen till varför många, i denna typ av trådor, gör instick om mini-PC är för att många här på brädan har ett ganska snävt synsätt på hur en dator ska vara, och det gör att det är lätt att missa att ta in alla möjliga alternativ.

Personligen köpte jag en NUC till mina föräldrar för några år sedan, och det är en total laptop replacement för dom, då de ändå bara sitter vid skrivbordet.

Av fiskebulle

Asus Mini PC

16gb RAM

2,5-tums SSD

Går även att köra m.2-disk men vem bryr sig?

Av fiskebulle

Någon som räknat på vad man kan spara i elkostnad med en laddbox vs. vanligt 230v-uttag? Förr var det ju klockrent, men tycker priserna på natten börjat dra iväg till ganska nära priserna på dagen också...

Av fiskebulle
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

RJ45-port saknar jag fan hela tiden...

Varje gång jag behöver plocka fram en USB-nätverksadapter så svär jag över modern produktutveckling. Fyfan.

Av fiskebulle

RJ45-port, 14 tum - Resten kan kvitta.

Av fiskebulle

Finns ju även V-moda Boompro som alternativ för modmic.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2671684

Av fiskebulle
Skrivet av Json_81:

Ja, det lutar helt klart åt en sån.
Är du nöjd?

Jovars, har väl ungefär insett begränsningarna av induktionshällar av idag. De stora flexzonerna är ju typ 4st mindre coils i rad. När pannan ligger på ca. 2.5 zoner så är den 0.5 delen svalare. Om du har möjlighet att testa så ta fyll pannan med typ 1cm vatten och se hur olika det kokar till en början.

Ska bygga kök i vår och kommer sannolikt installera åtminstone en gas-brännare.

Av fiskebulle
Skrivet av Json_81:

Kanske, det finns plats på skivan för även 80cm, men hålet är över en 60 stomme.

En 32cm panna är rund med 32cm diameter

Sökte samma för ~2 år sedan. Hittade inget, slutade med att jag köpte en Siemens med en flex-zon som är 24cm på sitt bredaste ställe.

Av fiskebulle

Halva nypriset är alltid en bra ställe att börja. Speciellt om det fortfarande är fräscht.

Av fiskebulle

Det går bra med vilken som helst för att lyssna på musik. Ska man där emot prata i telefon så behöver polerna komma i rätt ordning, beroende på vilken telefon man har.

Av fiskebulle

Chassi-marknaden är verkligen inte för mig längre. Sökes välventilerade chassin i icke utstickande färger, utan fönster...

Av fiskebulle

Köpte ett 1080ti Gaming X från MSI för drygt 8000kr i mars 2017. Kändes som ett klockrent köp vid tillfället, och det tuggar på stadigt ännu, trots att jag spelar i 4k.

Av fiskebulle
Skrivet av knutteman:

Tack för alla svar, har gett mig lite riktlinjer att utgå ifrån!

Det finns bara ett uttag, där internetanslutningen kommer in i hallen.

Okej, och om kabeldrag inte är ett alternativ så är det ju ett trådlöst mesh-system som gäller. Typ som denna från Kjell.