Inlägg

Inlägg som fiskebulle har skrivit i forumet
Av fiskebulle

Har dessa två från Scanpan och en liten rackare från Ikea som jag enbart använder till omelett, äggröra och stekta ägg.

Locket passar bägge de från Scanpan, men så här i efterhand skulle jag nog köpt mig en 24cm stekpanna av samma sort i stället, detta mest på grund av att alla fucking spisar har så små plattor. Enda gången jag saknar att jobba i storkök är när man inte kan få perfekt värme hela vägen ut i kanten av pannan.

Inga klagomål på traktörpannan, den är perfekt. Älskar den till att göra pastasåser som ska reducera lite, det går så fort att reducera vätska i en sådan stor panna, och den rymmer såsen + 500g pasta utan att det blir för trångt.

Av fiskebulle

Vilka funktioner hos dom moderkorten gör att du valt dom?

Av fiskebulle

Någon skillnad beroende på vilken USB-port det sitter i?

Av fiskebulle

2k för rubbet kanske?

Av fiskebulle

Det fungerar i allmänhet bra med vilken USB-C docka som helst, så länge datorn kan skicka bild över USB-C.

Vi kördenna på kontoret, den används till HP Elitebooks med både Intel & AMD processorer, samt Macbooks och en och annan Surface. Kan rekommendera. Skulle tro att det finns en del dockningsstationer på Blocket eller dylikt nu när ganska många har återvänt till sina kontor och kanske säljer av lite utrustning från hemmakontorets glansdagar.

När det kommer till laptop så är det ju desto svårare att ge en rekommendation då formfaktorn och funktionerna är det som avgör mer än något annat.

Av fiskebulle
Skrivet av Chris_Kadaver:

Kanske därför jag aldrig sovit gott om natten? Men kommer kanske kunna sova lite bättre med ränta än ingen alls? XD
Tycker du inte det känns risky att kasta sig ut på börsen utan erfarenhet alls i tider som dessa?

Det är därför man använder en fondrobot som helt enkelt följer index.

https://rikatillsammans.se/kom-igang/borja-spara-och-invester...

Av fiskebulle

Denna kanske hade varit aktuell?

Riktigt välbalanserat system, kommer klara det mesta förutom högupplöst spelande med höga detaljnivåer.

Av fiskebulle

Om ditt jobb är så förjävligt att du hellre spelar World of Warcraft så hade jag nog försökt byta jobb. Vet inte hur gammal du är, men om du inte har så många rekommendationer i ryggen kan det bli svårt att repa sig från en sådan här korkad idé när du blir påkommen.

Av fiskebulle
Skrivet av Slice1:

Tack alla för fin hjälp och intressant information!

Tack för tipset. Jag har kollat in det här kittet: https://www.dustinhome.se/product/5011282916/nebula-simplicit...
Behöver jag utöver detta en router? Jag har (se ovan) svårt att förstå skillnaden mellan router och PoE-switch.

Det paketet + en router är allt man behöver. Eftersom att det trådlösa kommer ifrån accesspunkterna så behövs det ingen "router" som också skickar ut wifi. Finns en populär sådan som heter Edgerouter X som brukar gå att få tag i för typ 600-700 spänn, kan upplevas som något komplicerad, men det finns mycket tydliga och enkla guider för att sätta upp ditt nätverk.

Går även att återanvända den konsumentroutern du nämnde att du har.

Av fiskebulle
Skrivet av B.Linder:

Jakt är inte överklass, mer ett folknöje med tanke på att det finns typ 300 000 jägare, men överklassen brukar gilla att jaga.

Det stämmer absolut, pga. av en mindre utpräglad feodalism har vi många markägare som inte precis har blått blod, med det sagt så går det att spendera väldigt mycket på jakt om man så önskar. Allt ifrån vapen till resor och förstås jaktmark.

Av fiskebulle

Datorer och spelande är ju relativt billiga hobbys, att lägga ~30k vartannat år på sin hobby är faktiskt inte så mycket om du jämför med andra hobbys, speciellt sådana hobbys som man associerar med överklassen (typ skytte/jakt, hästhållning, sportbilar etc.).

Av fiskebulle

Dustin säljer startpaket i olika storlekar från Zyxel. Har inte kollar prisvärdheten, men det är i varje fall bra grejor. Enkla att ha att göra med och stabila.

Av fiskebulle
Skrivet av spacedebree:

Där har jag redan ethernetutgångar (på routern alltså), så det blir lite samma sak. Jag vill helst skippa detta med att dra från routern i rummet till rummet intill. Helst vill jag att jag kan göra någon magi i mediaskåpet; om det går att ta kablen från mediaboxen (Telia fiber) och sen till min switch (som jag knappt vet vad den gör) och sen dra en kabel direkt till ethernetkontakten i rummet jag vill ha ethernetaccess i, och sen en kabel som går till routern. Så delningen görs innan routern liksom om ni förstår.
Men så kanske inte det funkar?

Varför har du inte routern i mediaskåpet? Är det typ ett flerfamiljshus och ni har olika nät eller något?

Om det vore jag så hade jag satt routern direkt efter din mediabox därefter kopplat in en switch i ett utav routerns uttag. Från switchen kopplar du sedan direkt till patchpanelen (du har inte nämnt att du har en sådan, men jag antar eftersom du säger att det finns uttag i rummen) som kommer se till att man får nätverk och internetanslutning. Är det så att du behöver fler än ett uttag i något rum så får du helt enkelt köpa en switch och sätta efter uttaget i det rummet. I en sådan switch skulle man till exempel kunna sätta en accesspunkt för att dela ut Wifi.

Att bygga vidare på den lösningen du använder idag känns som ett bra sätt att göra det mer komplicerat än vad det behöver vara.

Av fiskebulle

Det går bra att sätta en switch efter routern och sedan kablar till vart man ska, eller efter nätverksuttaget i ditt rum.

Det är lite svårt att förstå exakt hur du menar, men om du gör en snabb skiss och ritar upp hur det är kopplat i dagsläget så är det lätt att säga vad som kommer fungera. Börja där din internetanslutning kommer in i huset/lägenheten där du bor.

Av fiskebulle

Om det inte finns någon specifik anledning varför ni behöver ett sådant litet grafikkort så hade jag valt ett med en bättre kylare och aggressivare klockning.

Har inte stenkoll på grafikkort i mellanklassen, men är inte RX6600 XT snabbare krona för krona? Kan mycket väl vara så att det varierar från spel till spel, men jag hade tagit mig en funderare.

Av fiskebulle

Brukade inte riktmärket vara att hälften av datorns kostnad är grafikkortet?

Av fiskebulle
Skrivet av snajk:

Argon är rätt bra överlag, även om det är deras eget märke så är de ju långt ifrån Ica Basic eller för den delen Andersson eller så.

Kanske skulle sagt Konsum Blåvitt, men tror kanske den referensen är svår i vår herres år 2022.

Av fiskebulle

Jag köpte Hifiklubbens version av ICA Basic för typ 5-6 år sedan. Märket heter Argon, och det får jag säga att de spelade på ganska bra. Köpte med en liten sub av samma märke, och den använder jag faktiskt fortfarande.

Av fiskebulle
Skrivet av xc:

Edit: ändrar mig igen och säger att det är ett asus gtx 680

Jag tror du har rätt. Det är också en riktigt fet kyllösning på det kortet och shrouden ser väldigt lik ut.

Av fiskebulle

GTX1080 kom väl för typ 6 år sedan. Tycker det ser ut som ett 2,5-3 slotskort vilket också blev poppis runt den tiden.