Inlägg

Inlägg som fiskebulle har skrivit i forumet
Av fiskebulle

Är det tjocka betongväggar som du skriver så tror jag du kommer få det svårt, oavsett vilken wifi-router du väljer. I den bästa av världar så kan det räcka med att placera en accesspunkt i en mer central del av lägenheten. Svårigheten i lägenheter brukar ju vara att få fram kablaget dit.

Sitter det några nätverksuttag ute i rummen eller är det bara där er internetanslutning kommer in? Det bästa i sådant fall hade ju varit att köpa en accesspunkt och placera där för att få bättre täckning.

Av fiskebulle
Skrivet av Freggie:

Jag vill helst byta ut båda mot något annat.

Dovadon vägrar låsa sig till 4G och till något frekvensband.
Vid omstart vägrar den starta igen och jag får klättra upp på vinden och göra en reset.

Asusen krånglar konstant och har dessutom kass räckvidd.

Jag vill helst koppla antenn och sim direkt till en router som faktiskt funkar.

Med AP måste man dra kabel från routern eller går det att göra trådlöst?

En accesspunkt behöver ethernet och ström. Matas med fördel av en switch som ger både och.

Teltonika RUT360
Liten PoE Switch
Så många accesspunkter du behöver för att få bra täckning i huset.

Av fiskebulle

Om det mest wifi-täckningen som är problemet hade det inte bara varit en god idé att stänga av wifi't på din Asus-router och helt enkelt koppla in en accesspunkt i den och montera på lämplig plats?

Ett annat alternativ hade väl varit att slänga ut Asusen helt, och sätta igång in Dovado i router-läge, och att bakom den sedan sätta switch och accesspunkt(er)?

Av fiskebulle

Har satt upp ett antal Zyxel NR7101 utomhus router/antenner inom mitt arbete och kan rekommendera dom. Dessvärre är de relativt dyra, och du kommer fortfarande behöva en switch och en accesspunkt.

Har sett att Teltonika har hyfsade grejer, där routern är tänkt att sitta inomhus och att man får ut en antenn utomhus, skulle dock inte vilja använda det inbyggda wifit över något så stort som ett helt hus. Så även där åker man nog på att köpa en switch och accesspunkt.

Av fiskebulle

Kan det möjligtvis vara en meddelandeförfrågan som du är notisen? De dyker ju inte direkt upp så man ser dom så tydligt. Oftast någon bot.

Av fiskebulle
Skrivet av potaboman:

Ser bra ut.

Av fiskebulle

https://www.inet.se/datorbygge/b1336568/blackfriday

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1336568/blackfriday

Bra fräs denna burk, finns ju utrymme i budget för till exempel bättre GPU.

Gratis montering från Inet på Blackfriday, så att köpa en pre-built känns ganska onödigt.

Av fiskebulle
Skrivet av maDa:

Då var det dags igen

Vanligaste trådstarten inom nätverk

Av fiskebulle
Skrivet av naaw:

Ok, kronvittnen?
Försöker förstå vad du skulle skrivit om inte autocorrect hade gått in och tyckt något annat. Men har inte en aning…

Lenovo skulle det stå.

Av fiskebulle
Skrivet av naaw:

Tänker att det borde finnas någon från HP, som funkar bättre med min dator, från HP. Än att använda en från dell. kanske också till en bättre pris?

Har mycket dåliga erfarenheter med HPs USB-c/thunderbolt dockor, annat var det på UltraSlim-tiden. Hade nog hållit mig till dell eller kronvittnen.

Av fiskebulle
Skrivet av naaw:

Nämn en prisvärd sådan docka som skylla fungera för mig då?

Den från Dell som länkas i första inlägget fungerar fint.

Av fiskebulle
Skrivet av naaw:

Om man håller sig vid 75hz då? Fortfarande samma problem med att hitta en docka som klarar av 2x 1440p över en USB-C?
Hur kör folk med flera skärmar och dockar sina bärbara då? Jag tänker att det finns rätt många som jobbar med 1440p eller t.om 4K-skärmar så borde rimligtvis finnas dockor som klarar av det. Eller lever jag i någon form av förnekelse? Har vi inte kommit längre än så här?

Inga problem att sitta med 2st 4k skärmar med en modern thunderbolt-docka, så länge datorn också stödjer det. Fast man snackar ju 60hz, finns väldigt få yrken där det har någon betydelse alls om skärmarna går på 60hz eller till och med lägre.

Av fiskebulle

När det funkar, kolla vilken IP-adress du får då. Göres i kommandotolken med ipconfig /all

Edit: Kolla alla enheter du har direkt ansluten till mediaomvandlaren - Men du ska nog undvika att skriva ut hela adressen, utelämna sista siffrorna.

Av fiskebulle

Chassit ser ut som en dyrare kopia av Lian Li o11 Dynamic, vilket kanske inte är så konstigt då det är ett populärt chassi.

https://www.youtube.com/watch?v=YmYcKg0x4bw

Av fiskebulle

År 2021 fick staten in 2324 miljarder SEK, något litet hade ju varit kul om man fick tillbaka eller ännu hellre slippa betala in.

Av fiskebulle

Älskar när folk som inte tänkt efter kommer in och vevar i denna tråd. Ger samma typ av känsla som när man läser på Facebook i ett sådant inlägg där man ska göra lite algebra (fast det är typ katt+hus+dörr = banan) och är så jävla tvärsäkra. Görgött.

Av fiskebulle

Köpte en Jura A1 för typ 4 år sedan. Har i princip inte behövt göra något underhåll överhuvudtaget och den gick riktigt mycket under home-office perioden. Vi dricker ganska sällan mjölk i, men om det görs så skummar vi med en sådan här.

Mina föräldrar köpte en större Jura-modell för typ ~10 år sedan, den kostade nog runt 11-12 på den tiden, så ganska mycket - Den har varit på service 2 ggr, men aldrig varit trasig.

Själva kaffet blir väldigt gott i bägge maskinerna, och i mitt lilla faktaunderlag så håller de mycket bra.

Av fiskebulle

Den största skillnaden jag märkt för mina ögontrötthet är först och främst att korrigera eventuella synfel, men på andra plats är belysningen i rummet, det kanske är tabu bland gamers men jag tycker det gör så väldigt stor skillnad för mina ögon åtminstone.

Av fiskebulle
Skrivet av Chippen2188:

Volvo EX90 kommer 600km och börjar på 1 085 000kr!

https://alltomelbil.se/har-ar-nya-helt-eldrivna-volvo-ex90-60...

Någon dragvikt ännu?

Av fiskebulle
Skrivet av Aktsu:

Nej men bensin- och dieselanvändandet beskattas inte på långa vägar för deras faktiska påverkan och kostnad för samhället så deras användande är helt klart subventionerat. Det gäller såklart andra saker också men att sänka skatten i det läget är fel väg att gå när det är ett beteende vi vill bli av med på sikt.

För att anknyta mer till tråden så är frågan hur vi skall få fler att välja elbilar och då går "göra det billigare att köra på bensin/diesel och dyrare att köpa elbil" åt fel håll.

Det är lätt att sitta med sin elbil och tycka att bränslepriset borde höjas. Redan i dagsläget är över hälften av bensinpriset vid pump skatter. Diesel har lägre skatt, men dras fortfarande med denna väldiga reduktionsplikt, där man blandar i dryga 30% HVO, som är dyrare i inköp samt får bilen att dra mer bränsle.

Med tanke på hur mycket gnäll det blev i tråden när leasingkostnaderna gick upp oförväntat, så kan ni ju tänka er samma situation när dieseln går från 17 till 27 på bara några år. Det är många som lever så att de är beroende av bilen som fortskaffningsmedel, men som ändå inte har stora marginaler i sin privatekonomi. Att säga till en sådan person att de borde ta ett billån för mer än vad deras bostad är värd känns inte så lite magstarkt.

Jag föredrar skattelättnader alla gånger i veckan istället för bidrag.