Inlägg

Inlägg som Gustav-P har skrivit i forumet
Av Gustav-P
Av Gustav-P

Du tar säkert det på företaget. Men kolla runt. Har för mig att jag läste om att Microsoft (i .SE) hade någon form av cash-back om du köpte från "rätt" handlare. Dvs att du ska få pengar tillbaka av MS efter att du köpt licensen.

Om du ändå ska handla Win8 sedan så köp en så billig windows version idag så ska du kunna uppgradera till Win8Pro för någon hundring (läs först artiklarna gällande detta både på SWEC och kanske windowssupersite.com).

Hoppas det sparar dig lite pengar.

Av Gustav-P

Belkin har bra sådana switchar. Körde själv en sådan för dual-link DVI tills jobbet bytte dator och jag fick handla en annan KVM för DisplayPort.

Av Gustav-P

Titta på startech.com produkter. De har switchar där man kan skifta två skärmar mellan två datorer.
Ljudet behåller du kopplat som du har det, som jag förstår det.

Misco.se saluför startech.com produkterna i Sverige (Har själv SV231DPUA)

Av Gustav-P
Skrivet av leksandarn:

En liten varning för 3820 bara. Köpte själv en precis och med gigabytes moderkort är det inte kompatibelt ur kartong. Jag behöver nu skicka moderkortet till gigabyte för att få ett updaterat bios.

Intressant kan vara att de nya Asus-korten (79-någonting) kan flasha BIOS utan CPU eller minnen installerade på modermodemet.
Så detta hade kunnat lösas på ett sådant kort. Mest för info ifall någon står i valet och kvalet gällande CPU och modermodemet.

Av Gustav-P

Min kommentar kring SSD:n var mer utifrån att du köper andra dyra komponenter och så systemdisken så väljer du en tillverkare som skiljer sig marginellt i pris mot de "stora".
Mycket väl att den kan ha en bra produkt men både Samsung och Intel har större resurser att utveckla firmware och för mig hade det varit viktig.

24" skärm kanske någon annan kan hjälpa till med. Själv har jag inte tittat på skärmar på flera år.

Av Gustav-P

Du har valt tysta fläktar att köpa till, men samtidigt en Intel stock kylare till CPU.
Kanske använda lite av de pengar som du sparar enligt Milla_66's förslag att köpa en större torn kylare till CPU som både kyler bättre och är tystare än den medföljande.

Köper du inte en allt för dyr kylare så har du några hundralappar över att lägga på SSD och välja en Samsung eller Intel variant istället.

Av Gustav-P

Twister - Prova att ringa bankens kundtjänst så kan de hjälpa dig rätt. Har du problem med att komma in i telefonbanken (där du väljer 1 för telefonbank och 2 för personlig service) så ring deras växelnummer eller knalla in på kontoret.
De kommer att kunna hjälpa dig mycket bättre än vi med de rent praktiska sakerna.

Du betalar ju faktiskt för den tjänsten (bankens kundservice) så varför inte utnyttja den.

Erfarenheter, tips och (tillåtna)trix kan vi dryfta här

Av Gustav-P

Trist att det strulade för dig tidigare.

Jag hade nog ändå försökt använda E-kort så rekommendationen till TS från mig är den samma.

Det gågna året så har ju många ställen blivit av med kontouppgifter (Sony Playstation bla) så det är inte omöjligt att det händer igen. Smidigare att spärra ett E-kort än sitt vanliga kort - och som du skriver Arakanl2, det gick snabb att få tillbaka pengarna på E-kortet om Swebank själva schabblar (vilket de borde göra mer sällan nuförtiden kan man hoppas).

Av Gustav-P

Mitt råd hade istället varit att du skaffar tjänsten E-kort hos Swedbank.

Då får du möjlighet att skapa ett VISA kort för varje köp där du kan begränsa giltighetstiden och max totala belopp som får debiteras kortet.
När du ska betala med E-kortet så slipper du Verified by Visa.

Det fina med detta är att om de sidor du handlar på får sin kunddatabas hackad och att ditt kort kommer ut så är skadan begränsad. Antingen så har du gjort ett "engångsköp" där du angav 1 månads giltighetstid och ett maxbelopp strax över köpesumman - eller så har du ett maxbelopp som är rimligt ifall det är ett E-kort du använder för en prenumerationstjänst - som du för övrigt kan spärra när du vill.

Andra fördelar är just detta med erbjudanden, köp X för Y pengar, för att sedan automatiskt övergå i en prenumeration om du inte avbeställer. Med ett E-kort så kan du vara lugn om att även om du avbeställer och det strular så kommer de aldrig kunna dra mer än maxbeloppet.

Av Gustav-P

Vi är alla olika, för mig är min hälsa viktigast av allt. För dig är det att vara tuffast i kvarteret - helt OK.
OP ställde några frågor. Jag filosoferade kring det på några rader.

Sedan är det upp till OP att avgöra vad som är viktigast för honom, han kan har tur och ha bra läkekött så att han är frisk tills då det beger sig, även om det bara är några dagar dit.

Av Gustav-P

Tycker att du ska gå och prata med dem på vårdcentralen igen (inte ringa) typ på torsdag eller fredag. Ring nu och boka en tid med dem.

Det är faktiskt mycket troligt att de vet bättre än både mig och alla andra i forumet vilka risker du överväger att ta. Hur din hand ser ut idag säger inget om hur det funkar på lördag och DH. Du ska ju bära en bunke med grejjer, även om du får hjälp så kommer du att anstränga näven mer än "vanligt" (no pun).

Grejen jag hade varit orolig för är ärrbildning som på något sätt minskar rörligheten ifall jag hade valt att anstränga handen för mycket eller på fel sätt under läktiden.

Om vårdcentralen säger att du inte har någon sådan, eller annan, risk med din skada så är det som du säger bara smärta och längre konvalens som är påföljden av DH.

Men för jevlen - riskera inte permanent skada för ett jekkla lan party

Av Gustav-P

Dovado har funktionen att det kan stänga av USB porten och gör en "hård" reset på USB-modemet ifall det skulle hänga sig.
Vet inte om de två som du har länka har funktionen - men du kan ställa dig frågan ifall du vill springa och kolla om USB modemet funkar varje gång du misstänker att det hängt sig.

Med tanke att du ska använda det för ett antal telefoner (menar du VOIP, om inte så bortse från detta) så märker du kanske inte att ditt bredband gått ner förrän du ska ringa ut, och då kan du har missat ett antal ingående samtal.

Jag har inte provat någon av dessa routrar, har dock handlat ett Dovado Tiny till päronen och har inte haft ett enda samtal från dem om att internet inte fungerar. Så Tiny:n sköter sig som den ska.

Av Gustav-P

MM - du måste skriva vad du ska göra med burken.
Ska du inte ska spela så behöver du inget diskret grafikkort utan kan köra på det inbyggda som du får med moderkortet och CPUn.

*Så* skriv VAD (som även tidigare inlägg påpekat) du ska göra med datorn.
Skriv också om du ska överklocka, om det är viktigt för dig att datorn är tyst osv.

Av Gustav-P

Jag kör SoloII och den har gummiupphängning som standard. Därför jag var/är nyfiken på hur mycket ljud som "Scythe Himuro Hard Disk Cooler" absorberar.
Försöker hitta ett sätt att få det ännu tystare och är intresserad av vad folk tycker om produkten som nu.
(Hittar en del gamla tester på den men de var flera år gamla.)

Av Gustav-P
Skrivet av Åsa-Nisse:

Det kan jag göra, men de är inte skickade ännu så blir nog att jag får dom på tisdag som tidigast.

Hur har det gått. Fått dem och installerat i datorn.
Blev det tystare med dessa ?

Av Gustav-P
Skrivet av Åsa-Nisse:

Efter att ha bytt ut nätagget mot ett Seasonic X-460FL och sänkt spänningen till min 140mm fläkt så känns det som att det var/är hårddiskarna som låter mest. Så har beställt 2 st. "Scythe Himuro Hard Disk Cooler" som jag tänker sätta in de 2 (av sammanlagt 3) mekaniska HDD's som låter mest i.

Skulle du vilja skriva hur du upplever att hårddisk ljudet minskade med dessa ? Har själv mina diskar upphängda i SoloII:ans gummiupphängning för att isolera dem helt från chassit. Men deras ljud från att motorn är igång hörs ju.

Är ju billigare att köpa dessa dämplådor än att gå över på SSD för lagring också.

Av Gustav-P

Tycker du ska gå vidare med tanken på ett fläktlöst PSU. Du har en bra låda där placeringen är överst och det kommer att fungera jättebra för just ett fläktlöst PSU då värmen då går ut i rummet och inte i chassit.

Jag hade dock ändå haft en fläkt i lådan för att få lite luft i rörelse. Hitta en tyst fläkt och kör den på 7 volt. Alternativt en fläktkontroller som du kan välja att ha igång eller stänga av beroende på vad du gör.

Skriv gärna vad du valde och hur det fungerar för dig när du monterat allt.

Av Gustav-P
Skrivet av Wurzel:

Vad tror du den kan vara värd på blocket eller liknande?

Jag är nog sämst att fråga om begagnat priser. När jag säljer något på blocket så känns det typ "att-jag-orkar-inte-slänga-så-därför-är-priset-så-lågt".
Kanske kan hjälpa till?

Skrivet av Wurzel:

Låter intressant det här! Om jag väntar så bör jag alltså i sommar kunna köpa mig en ny dator med både billigare nya grafikkort och 3:e generations Core-processorer. Kommer detta gå att klämma in i en 10.000kr-budget?

Det ska nog gå men några tuffa val kommer alltid att behöva tas (för att återknyta till mitt resonemang om att köpa ett lite billigare grafikkort vart 2.5 år istället för att köpa det dyraste just nu).

Om det inte går så kommer du att få mer för pengarna om väljer SandyBridge processor.

Det handlar alltså om ca max 3 månader, med det vi vet idag, tills den nya processorerna ska släppas och därmed så kommer det att uppstå prisskillnader där du kan välja att köpa Ivy Bridge eller frossa ( ) i de lägre priserna på Sandy.
Samtidigt så kommer priserna på grafikkort hunnit gått ner lite till fram tills dess.

Tre månader är inte så länge... du kan ju spendera några dagar på http://www.silentpcreview.com/ någon vecka på forumet här och läsa andra datorköpar trådar, problemlösnings skrik på hjälp och helt enkelt göra research om vad du vill handla. Om du nu tycker det är något sånär kul.

När det drar ihop sig för köp så får du gärna PM:a och peka på din datorköpar tråd om du skapar en sådan eller om du vill bolla något.

Av Gustav-P
Skrivet av Wurzel:

- FRAMTIDSSÄKER (bör vara duglig i ca. 5 år)

Mitt tips är att behålla datorn som du har idag utan att ta komponenter från den. Den är då lättare att sälja eller att använda för något annat projekt.

Tänker du sälja den så kan du plussa på dessa pengar på din budget.

Att du vill att din dator ska vara framtidssäker i 5 år är ett ganska tufft krav. Jämför med din egen dator som är 4+.

Du kan välja att resonera så att du köper ett nytt grafikkort vart annat år eller så och behåller övriga delar i datorn. Annars blir det dyrt för att handla det snabbaste idag för att det ska hålla sådär i 5 år (gällande grafikprestanda).

Sedan så måste du ta ställning i frågan "att-vänta-för-nya-lanseringar-ger-lägre-priser-eller-bättre-prestanda".

Just nu så väntar vi alla på 3:e generationens Core processorer och så har precis nya generationens grafikkort lanserats.
Priserna på dessa kommer att sjunka och i sommar så blir väl processorerna tillgängliga.

Om du ska behålla datorn i 5 år så vänta på 3:e generationens Core processorer - min åsikt. Detta ger dig tid att spana av marknaden.

Vill du inte vänta så blir det ju så att du kommer att märka av tillkortakommandena i din setup i slutet av din 5-års period mer än ifall du hade valt 3:e generationens Core processor.
Att byta ut grafikkort tror jag nog du behöver räkna med åtminstone en gång under perioden ifall spelprestand är viktigt för dig.

I övrig handla framtidssäkert som du säger. 2x4 GB RAM minne istället för 4x2 GB osv