Inlägg

Inlägg som Gustav-P har skrivit i forumet
Av Gustav-P
Skrivet av LFMDailyhc:

ok tack skall prova woho time to waste 2,000kr om det inte funkar kommer jag gråta !

Om du inte kan vänta till Win8 släpps? Det kan du uppgradera till för några hundralappar från ditt nuvarande OS (även om du bara har WinXP så är uppgraderingspriset samma låga hundralappar).

Av Gustav-P

Du har valt minnen som framförallt är till bärbara datorer. De passar inte till det moderkortet.
Gå in och välj minnen under rubriken "stationära" i menyn.

Har din polare uttryckligen sagt att han vill ha fönster i sitt chassi?
Om du tittar på budget chassin kanske detta utan fönster hade passat bättre?
NZXT Source 210

Jag är lite osäker på moderkortet, hade nog tagit det som är kvar upp till taket på budgeten och lagt på moderkortet för att kliva upp en klass eller två.

Du har valt en SandyBridge CPU i detta paketet. Om du väljer en IvyBridge CPU så kan du först behöva flasha BIOS på moderkortet innan det fungerar - och på vissa modeller så måste man ha en CPU i som fungerar för att kunna flasha "moment 22".
Väljer du IvyBridge i framtden så ta ett Z77 moderkort så är du alltid på den säkra sidan.
Spelar inte roll just nu men kan tänka mig att du och polaren kommer att labba med inköpslistan så är detta bra att veta.

Av Gustav-P
Skrivet av smorfkekke:

efter å läs era tipps så tog jag bort beställningen (avbröt den)
och min nya setup ser ut såhär http://www.inet.se/kundvagn/visa/2109800/2012-08-05

kommer jag få ut mer prestanda å bättre FPS i spel (tex GW2) med denna setup än min föregående???

FPS begränsas i ditt fall av ditt grafikkort. Men med denna Intel setup så kommer du att ha mer luft i CPU prestandan när du byter grafikkort nästa gång. Samtidigt så kommer du att kunna dra nytta av bättre prestanda i sådant som är CPU beroende jämfört med AMD alternativet.

Skrivet av smorfkekke:

sen tänkte jag kolla de som står "integrerat grafikkort" är de nåt som kommer krocka me mitt nuvarande graffa, eller vad är de integrerade kortet till för? samt funderar jag på om Processorn i fråga kan köra med 2133 minnen, eller är 2133 minnen onödigt (även om man överklockar datorn) vilket jag inte kan ett skit om XX

Kan passa på att säga att jag kör med ett Corsair 650w nätagg
ett Nvidia Geforce gtx 285GT 1gb gddr3
samt Sata disk

Du kommer inte att ha något problem med att CPUn har en grafikdel, det ska automatiskt fungera med ditt dedikerade grafikkort. Det finns också möjligheter i BIOS att stänga av det interna om du skulle behöva det av någon anledning.

CPUn kommer inte att kommunicera med minnena i 2133, det är heller inte något problem då prestandaskillnaden mellan 1600 och 2133 är något som mest visar sig i syntetiska tester.
Ett sådan test gjordes av TOMs där de skriver bla:

Citat:

Our results show that faster memory and quicker timings both introduce performance advantages that are mostly visible in synthetic benchmarks, while the impact on real-life performance usually is small. Games benefit just a little, and you need applications that intensively tax the memory to find serious performance benefits.

Anand skriver :

Citat:

Once you jump to the 8GB kits, the price difference for CL9 DDR3-1600 is a mere $8, but it becomes much more pronounced at $92 to move to DDR3-2133. We simply can’t justify such a price difference based on our testing.

Av Gustav-P
Skrivet av Draganz:

Tack för hjälpen Kan du rekommendera någon CPU kylare ?

Du ser vad jag själv använder i min signatur.

Titta på Processorkylare vintern 2011 här på SWEC och välj en som passar dig. Vet inte om du prioriterar lågt ljud, högsta möjliga kylfaktor, pris eller en kombination av dessa.

OM du kan tänka dig ett Asus Z77 moderkort så har de utökat möjligheterna med deras FanXpert (nu kallad FanXpert2) så att du kan styra flera fläktar mha den programvaran på ett enkelt sätt. Låta dem vara avstängda när datorn är i idle (låg temperatur) och sedan låta dem gå igång när du böjar använda datorn krävande. Titta på videon här där de pratar om detta.

Av Gustav-P
Skrivet av Draganz:

Tack för rekommendationerna, uppskattas verkligen jag ändrade lite och min varukorg ser annorlunda ut nu
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2105815/2012-08-04

Du har inte valt någon CPU kylare vad jag ser, jag hade lagt pengar på en sådan. Om budgeten är 15 kkr så hade jag dragit ner på något annat istället (förslag nedan).

Har du valt chassit speciellt för att de har ett fönster och LED fläktar?
Du kan få ett FractalDesign för 999 kr med fönster eller 895 utan fönster - jag tycker att detta chassi är ett bättre val.

Om det bara gäller spel så skulle jag vilja påstå att en i5 3450 skulle räcka.

Minnena du har valt har höga kylflänsar. Beroende på vilken CPU kylare du väljer så borde du överväga att välja "normala" minnen typ Vengeance LP.

Av Gustav-P
Skrivet av smorfkekke:

här är dom saker jag beställt

MK Asus CROSSHAIR V FORMULA 990FX, AM3+, ATX (modekort)
CPU AMD Phenom2 X4 965 3,4GHz, 8MB,125W, BE (CPU)
DDR3 G.skilll Ripjaws Gaming 2x4GB (Minnen)
Cooler Master Hyper 212 EVO CPU cooler AMD/Intel (CPU fläkt)
Cooler Master HAF X ATX (Chassi)

jag har 6tusen att röra mig på i budgeten så detta är den bästa saken jag kunde bygga ihop (modekortet pga kunna uppgradera CPU vid senare tillfälle)

Du skriver att du redan har beställt?
Minnet kommer att fungera som tidigare postare har skrivit, men med din budget så hade du fått ihop samma komponenter med ett Intel system.
(då du inte har med PSU och GFX kort i ditt paket så tar jag inte med dem nedan heller)
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2109638/smorfkekke

Fractal Design Define R4 Titanium 895 kr
Thermalright HR-02 Macho 441 kr
Asus MAXIMUS V FORMULA 2 590 kr
Intel Core i5 3450 3,1Ghz (Ivy Bridge) 1 668 kr
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP 449 kr
Fraktfritt Sweclockers vid köp över 500kr 0 kr

Du får ett bra chassit för mindre pengar än det du har valt tidigare, CPU kylaren kostar lite mer än din variant men är också erkänt bättre.

Moderkortet kan du välja ett som kostar flera hundra mindre om du inte behöver alla finesser som Maximus kortet har och därmed komma under din budget. Föreslagna minnen ovan kommer också att fungera bra - och kommer inte att märka någon prestanda skillnad jämfört med 2133 minnena.

i5 CPUn är en Ivy Bridge och kommer att vara "bra" från början.

Jag skulle vilja säga att ovan paket ger bättre prestanda än det du valt från början, enda skillnaden är väl kanske att det inte kommer att se lika flashigt ut. Men det hade å andra sidan aldrig spelat någon roll för mig när jag köper dator prylar - det är prestanda/pris som räknas. Att ledfläktarna inte syns är bara en fördel

Av Gustav-P

Du har fått en del bra tips på vad du kan titta i för kataloger för att rensa.
Bilden som du klistrade in visar att temp är stor i den katalogen, radera hela temp här och även på de andra platserna som föreslagits tidigare.

Kör om treesize igen och se var mängderna data därefter - det borde nog finnas en del att resa mer i AppData och Local (du kanske har stora pst filer i Local, möjligt att du kan få ner storleken på dessa genom att komprimera dem innifrån Outlook).

Av Gustav-P

Ja du ser i min sig att jag valde Noctua NH-D14, såg på prisjakt att den går att få för under 600 kr på ett ställe och den passar också med höjden.

Mitt tips är nog att titta på testerna och välj den tystaste som passar dina krav. 2-3 graders skillnad på temperaturen gör mindre än motsvarande decibel skillnad.

Av Gustav-P
Skrivet av Gwanto:

Ok, ska göra detta!

Tycker du att paketet ser bra ut i övrigt eller skulle du ändra på något?

Det enda jag kan komma att tänka på är kylaren, har läst SWEC test av kylare eller något annat jämförande test ute på nätet? Undrar bara varför du valde just den?

Tittar du exempelvis i SWECs test så kan du hitta andra kylare samma prisklass och jämföra. Vet inte om kylning eller tysthet är viktigast för dig? Finns kylare som är bra på båda men det kostar lite mer - dock så går det att hitta kylare som gör jobbet bra även för den budget du redan valt en kylare.

Vet inte om du behöver mer/bättre kylpasta än den som följer med kylaren, beror ju också på vilken kylare du slutgiltigt väljer.

Av Gustav-P

Om det är Asus Z77 kort så har de FanXpert 2 på sina nya Z77:or, och med medföljande program så kan du på ett bra sätt styra fläktarna i din dator. Det har fler styrbara FAN-headers på Z77 korten jmf med det du tagit upp som exempel

Av Gustav-P

Prova att ta bort dina dumpar, så när nästa blåskräm kommer så provar du att analysera den nya dumpen.

Du kan också googla eventuelle felmeddelanden i eventloggen.

Och glöm inte att skriva ner felkoden som finns på själva blåskärmen.

Av Gustav-P

Jo det hade satt griller i huvvet på mig också.
Du sa att du hade kopplat bort din HDD, kan du ha "rättat" till SATA kabeln för SSD vid samma tillfälle.
Jag tänker att det är möjligt att det kan vara något annat fel än själva SSDn som gjorde att du fick read error, eller att du bytte SATA kontakt på modermodemet?

Av Gustav-P
Skrivet av candyraver:

Satsa eller snåla? jag lär nog inte uppgradera till Intels nya Hashwell på ett par år ändå, känns som en i5:a kommer duga ett tag.

Asus säger att alla kort i deras Z77 serie ska gå att överklocka, vad du får med High-End korten är att högsta överklocken blir högre och alla extra funktioner på själva kortet.

Vet du med dig att du ska byta när nästa generation kommer så skippa premium segmentet och ta ett i mellan istället.

Kommer du att köra SLI direkt, om inte inom 12 månader så kan du ju skippa detta kravet också eftersom du kommer att byta moderkort och CPU...

Av Gustav-P

Titta här:
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/winservergen...
http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/218789-analyze-m...
(min google sökning)

Skriv ner error koden som visas när den blåskärmar. Googla den och dela med av den här.

Lite senare i felsökningen så kan det vara av intresse att veta vilket moderkort (bios version), cpu, gfx, ssd och minne du har.

Börja med länken överst och se av du får fram av det.

Av Gustav-P

Nja det är vet vi ju inte just nu. Förhoppningsvis så kommer testen från SSD toolbox att visa något. Om inte så kan det ju likväl vara något annat på vägen, kabel, SATA kontakt, moderkort osv.
Jag hade felsökt som Kalium gör - börja med delen som verkar strula. Finns ingen anledning att dra in annat i felsökningen nu (memtest är avklarat )
Har Kalium tur så går det på hans garanti och han får en ny disk (om det är den som felar).

Av Gustav-P

Ladda ner Intel SSD Toolbox och kör den grundliga testen och se om den ger dig några vettiga svar.

Av Gustav-P

Med ditt paket som utgångspunkt och QQmores rekommendation av grafikkort: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2073783/evilrussian

Valt ett 8 GB RAM paket istället för de som du länkade in, en Intel SSD istället (erkänt stabilare), ett lite billigare PSU och så Windows 7 licens.
När Windows 8 kommer kan du uppgradera till Win 8 Pro för någon hundralapp (vilket jag rekommenderar att du gör även om du inte installerar det direkt så att du inte låter erbjudandet gå dig förbi).

T-bort och mus är väldigt personligt så om du inte ska återanvända ditt befintliga så får du lägga till detta också.
Högtalare/lurar samma sak.

Om du budget börjar gå i topp så titta runt, tror att CDON hade bra pris på någon skärm (såg det bara i förbifarten så jag har ingen länk till dig men något kring 900 kr).

Av Gustav-P
Skrivet av Zombie007:

Det jag nu vill köpa är ett grafikkort samt en SSD hårddisk. (Totalt max. 1200kr)

Jag fick en rabattkod på 100kr på CDON så det hade varit en fördel om man köpte dessa där.

Med din budget på max 1200 kr så tror jag inte att du kan köpa en SSD och grafikkort. Vad jag menar är att visst kan du säkert hitta två komponenter (SSD&GFX) för de pengarna men det kommer nog att vara ett dumköp.

Du kommer att få en alldeles för liten SSD och ett väldigt dåligt grafikkort.

Jag skulle föreslå att du köper antingen eller och väntar med det andra till en tidpunkt lite senare. Vill du spela så ska du självklart handla ett grafikkort först.
Tittar du lite på marknaden här på SWEC så får du ganska mycket grafikkort för 1200 kr.

Av Gustav-P
Skrivet av lorgix:

Ett tyst nätagg är lite bortkastat om du tänkt använda den CPU-kylaren.

Fläktlösa:
Seasonic X-400FL
Seasonic X-460FL

När det gäller agg med fläkt så är det lite knepigare. Folk är sällan överens om vad som är tyst. Men hög verkningsgrad är en förutsättning, så det kan du ju titta på.

Håller med om ovan PSU. Chassit som du funderar på har också placering av PSU i toppen med ventilationshål uppåt vilket gör att värmen från PSU försvinner ut i rummet direkt.

Minnena kan du få motsvarande mängd RAM för 50/100 kr billigare. Krasst sett så kommer du inte märka någon skillnad.

CPU-Fläkten hade jag kanske tittat på en gång till. Titta på SWEC CPU kylar-test. Du verkar vara inne på att du vill ha tysta komponenter. Du kan läsa mycket mer här.
Kör själv med Noctua NH-D14 och är nöjd med detta.

Moderkortet du har valt har FanXpert2 som gör att på ett mycket bra sätt kommer att kunna styra fläktarna som du kopplar till moderkortet och bara har högt varvtal när du behöver det.

Av Gustav-P

Du lär inte märka någon skillnad i prestanda i de flesta (>90%) av vardagstillämpningar mellan minnena.

Jag hade istället köpt till minnen så att du har 16 GB RAM totalt och stängt av växlingsfilen (64-bit system).
Fungerar fint för mig - och så slipper jag ha en växlingsfil på SSDn.