Inlägg

Inlägg som Gustav-P har skrivit i forumet
Av Gustav-P

Prova logga in via RDP från en annan dator, om du har aktiverat möjligheten till det tidigare.
Prova annat T-bord eller mus. Om ditt MB klarar PS/2 så prova med ett sådant.

Av Gustav-P

Ett sätt är att titta på siter som säljer begagnade datorer.
http://www.igusgroup.se/skarmar-c-145-1.aspx
https://www.inregodirekt.se/begagnade_produkter/monitor/tillv...
http://www.greentech.se/

Finns säkert fler som du kan googla fram. Just de skärmarna som du önskar kanske inte finns - men jämförbara alternativ kanske funkar. Och så är det litie billigare.

Av Gustav-P

Dellskärmen (U3011) kan du ju beställa från Webbhallen, CDON, Dustin med flera ?
Eller har jag missat något i din fråga?

Av Gustav-P

Hej,

Snabbsökte och hittade detta:

http://answers.microsoft.com/en-us/windowslive/forum/mail-syn...

Fler verkar dock har problem (vet inte om det är exakt samma som dig) http://answers.microsoft.com/en-us/windowslive/forum/mail-peo...

Vill du söka mer själv så finns det kanske mer här.
http://answers.microsoft.com/en-us/windowslive/forum/mail?aut...

/G

Av Gustav-P

Jodå.. https://www.google.se/search?q=pfsense&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t...

Fast det är nog lite mer pill än "plugg and play"

Av Gustav-P

Detta är lite mer avancerat än att sätta upp en brandvägg med pfSense (som är gratis men behöver en dator eller device för att köra) eller annan router (och då menar jag inte hemma-modell-router-för-att-dela-internet utan mer kompetent enhet riktad mot SOHO eller företagsmarknaden).

Det handlar om hur du ska lastbalansera trafiken på de två internet anslutningarna, balansera på session eller device (eller annat som jag inte känner till).

Du behöver googla själv på detta för att bilda dig en uppfattning om hur avancerat detta är för just dig.

Av Gustav-P

Ja, det du ändrar är ju vad som startas vid uppstart. Så det slår igenom först efter en omstart.

Av Gustav-P

autoruns.exe

Sedan så finns det massor på nätet hur man använder det... http://www.google.se/#hl=sv&tbo=d&sclient=psy-ab&q=how+to+use...

Av Gustav-P
Skrivet av prod01:

Tips är att istället för att ta bort dem från msconfig, leta upp inställningen för autostart inne i sjävla programmet. Annars är risken stor för att de kommer tillbaka.

Därav tipset att använda autoruns från min första länk

Av Gustav-P

Behöver du Java? Jag har avinstallerat skräpet för 3 månader på hemma datorn och har inte behövt det sedan dess (jobbdatorn har det fortfarande kvar ).

Vet inte om du känner till detta program? http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx
Fungerar mycket bra för att se vad som startas med Windows - smidigare att använda också.

Stänger du av uppdaterings tjänsterna till dina olika program så få du inte uppdateringsmeddelanden - alternativt att programmen ställer tillbaka dem efter att du kört dem första gången efter du avaktiverat uppdateringsprocesserna.

Då du har ramlat i "träsket" med att optimera din dator och stänga ner onödiga program så vill jag rekommendera denna sida också: http://www.blackviper.com/

Happy tweaking - posta gärna sucess eller "redo" stories ,-)

Av Gustav-P

De program som du har installerade idag, hade de fått plats på SSDn med utrymmer för växlingsfil och ca 10% ledigt utrymme?
Välj isåfall SSD.

Måste du har lagringsutrymme välja HDD, här hade jag valt den största för budgeten du har till förfogande. Dual processor HDD eller inte känns ganska onintressant. Den är ändå långsammare än SSD.

Kompromiss - välja SSD installera OS och de program du använder oftas där och resten på din befintliga HDD om du kan ha kvar den i datorn. Mer pill men då kan köra SSD idag.

Av Gustav-P

Kan vara så att telia spärrar port 25 för utgående post. Titta på dina e-post leverantörers inställningssidor. Det brukar finnas en alternativ port att använda för utgående smtp trafik. Google har bra guider med bilder och instruktioner för olika E-post klienter.

Av Gustav-P

Kompetent dator.

Baserat på de val du gjort så har du prioriterat spelande framför 3D Studio enligt min mening. Tänker främst på mängden minne du väljer att köpa.
Nu väljer du 2x4GB stickor för 8 GB totalt RAM.
Hade du valt 2x8 GB stickor så hade det kostat ca 304 kr mer, och så hade du haft möjligheten att i framtiden utöka till totalt 32 GB minne utan att behöva byta ut de stickorna som sitter i datorn.

Jag hade nog också valt som dig att skjuta upp SSD inköpet och istället lägga de pengarna på grafikkort just nu. Du kan alltid köpa till en SSD senare utan att behöva "slänga" befinglig HDD. Ska du uppgradera grafikkort i framtiden så plockar du ut det som du satt i från början (undantag sli/cf).

Personligen så hade jag tagit chassit utan fönster inte pga att det är ca 100 kr billigare utan mer smaksak... men här avgör du.

Lägg till gratisfrakt för SWEC medlemmar (sök på forumet) så slipper du den kostnaden också.

Av Gustav-P

Håller med Rexmundi, SSD är det som gör att datorn känns snabb. Glöm inte OS till datorn bara.

Av Gustav-P

Du skrev inte vilket powersupply du har, är det en modell som har någon diod på sig som lyser? Har du PSU en on/off knapp - är den i läge on? Hur många watt är det på?

Kan du plocka bort komponenter så att du bara har CPU (med kylning), Minne inkopplat och kör på det inbyggda grafikkortet i CPUn. Moderkortet har VGA anslutning vad jag ser på bilder av det.
Startar det i detta läget så kommer det upp något om att den inte hittar någon boot device eftersom du inte har några diskar anslutna.

Efter det är det att koppla in komponent efter komponent för att se vilken som ställer till det för dig.
Funkar det inte så har du bara ett fåtal komponenter som kan vara trasiga (PSU, MB, CPU, RAM). Eller att något är felkopplat - men då är det lättare att felsöka eftersom du intete har så många komponenter i kopplade.

Självklara saker men vi börjar där.

Av Gustav-P

Gjode ett försök men lyckades inte få ihop det. Har någon annan en bättre lösning?

Gjorde en kundvagn här http://www.inet.se/kundvagn/visa/2725396/utan-grafikkort

Dock så är det inte med något grafikkort i den då priset redan gick i taket på din budget.

Jag utgick ifrån att du inte har några delar att återanvända. Eftersom du skriver dator så antar jag också att skärm inte ska ingå i budgeten.
Har du en befintlig lagringsdisk som du kan använda? Då kan man göra SSD större.
Har du befintligt operativ som du kan använda eller att du har tillgång till Academic License så blir det de kronorna billigare.

Du skriver att du ska jobba med 3D Studio, därav 16 GB minne i två stickor så att du kan utöka till 32 GB i framtiden om du vill.

Ingen hänsyn har tagits till att göra datorn tyst, DVD spelare har jag heller inte tagit med då du inte behöver det nuförtiden (tycker jag). Du kan installera OS:et från en USB pinne.

Av Gustav-P

Hur många diskar har du och hur mycket disk volym är det totalt?
Det kanske inte är värt att sätta ihop något ifall du räknar kronor och ören, kanske billigare att handla en 2-3 TB disk och sätta den i NAS modell billigast - om du räknar GB/kr.

Sedan så finns ju alltid anledningen att göra något för utmaningen - då spelar priset inte så stor roll.

Själv så slaktade jag mina 7 IDE diskar, skruvmejsel i elektroniken så att den flög och sedan hammra på dem lite innan de slängdes i el återvinningen. Skulle helt enkelt kosta för mycket att driftsätta jämfört med samma diskvolym på SATA.

Av Gustav-P

Spelar säkert ingen roll för detta men att ha två anti-virus program installerade samtidigt (igång) är inte det bästa.
Välj antingen AVG eller Norton, avinstallera det andra.

Du sitter bakom en router, är du så riskbenägen att du behöver en brandvägg i datorn ? Om inte av installera och välj AVG / Norton med endast anti-virus.

Att inte köra brandvägg på din dator gör att du har en sak mindre att tänka på, då har du bara din router att försöka få fungera med ditt spel.

UPnP är ett djävulstyg - men kanske det hade hjälpt dig. Se ifall det är aktiverat.

Av Gustav-P
Skrivet av insynativ:

Om det är tänkt att köra Windows 8 på datorn någon gång i framtiden så hade jag redan nu funderat på att köpa uppgraderingen. Det finns ett billigt alternativ som är tidsbegränsat (nyår tror jag) där du kan komma undan med under 150 kr för uppgradering till Windows 8 Pro.

http://www.windowsupgradeoffer.com/sv-SE

Då detet handlar om så lite pengar så hade jag tagit det erbjudandet, även om jag idag hade trott att det är <10% sannolikehet att jag någon gång hade installerat Win 8.

Av Gustav-P

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/ee656415.aspx

Du kan sedan när du installera om starta VHD-filen som virtuell dator (stöd i Win8 Pro, CPU stöd krävs) eller använda lämpligt program för att montera VHD disken om det inte stöds i din Win version (fungerar i Win8 Pro).

Detta uppnår det du önskar men finns (säkert) smidigare sätt beskrivet lite varstans på internet men jag orkar inte googla fram det åt dig just nu.