Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund

Intressant lösning du hittade @ztenlund. Tryckte som en galning innan jag hittade att det var i forumet man kunde göra det.

Av jreklund
Skrivet av Halldin:

Ah, låter rimligt. Finns det nån fördel med SweClockers variant, eller varför inte köra som FZ?

Det är lite mindre kod som behöver laddas och köras. När FZ byggdes skrevs en hel del av källkoden om, men då det arbetet tog ett år att genomföra flyttades inte det över till SweClockers. Arbetet med att vidareutveckla sajterna kunde inte stå still ytterligare ett år. Vi har successivt börjat flytta över vissa element till SweClockers, men vi är inte där ännu. Det behöver fortsatt konverteras när vi flytter över koden mellan sajterna.

SweClockers har ett Lazy script, men vet inte om det fungerar med videoklipp. Det är mig veterligen byggt för galleriet.

Av jreklund
Skrivet av Soitora:

Precis, detta fanns innan den nya designen kom

Det fanns inte på tidigare design. Då hade vi "Bra inlägg" och highligtade bara siffran. Sajten såg ut som nedan dagarna innan vi bytte till den responsiva sajten.

1. Innan jag röstat
2. När jag röstat (jag kan ångra)
3. När jag laddat om sidan

Trycker jag på knappen igen (i steg 3) så hamnar jag på steg 2.

Nu ändrar siffran samt tummen färg om det är ett populärt inlägg. Jag vill fortfarande ha det som jag skrev i #18636727 att man ska kunna se vad man röstat på utan att behöva klicka på den.

Av jreklund

FZ har en lite modernare kodbas när det kommer till inbäddning av Youtube-klipp. De laddas in via lazy load när de är inom X av synfältet (antar jag) och tynger därmed inte ner hela sajten som här. På SweClockers laddas alla videoklipp in direkt och det är av som segar ned era enheter.

Av jreklund
Skrivet av Lagers:

Hur kommer det sig att man arbetar med JavaScript på en menu?

CSS vet inte vilket typ av event (mouse/touch) som använts när man trycker på något.

Trycker man på "Forum" med en mus öppnas /forum. Undermenyn öppnas med :hover, som inte fungera på touchskärmar.

Triggar man eventet "touch" via en touchskärm öppnar vi dropdownen och visar en dold kopia av "Forum".

För att få en 100% ren CSS-meny kan man mig veterligen inte använda vår struktur* - utan man behöver då klicka på forum två gånger för att komma dit. En för att öppna en undermenyn (med hjälp av dolda input-fält) och en till gång för att komma dit på desktop.

Självklart kan man titta på storleken på skärmen för att säga när en användare bör ha en viss enhet, men du kan ha en datormus inkopplad till en mobil/surfplatta och då måste användaren klicka två gånger istället för en med musen. Alternativt fungerar bara mus vid den storleken och användare som bara har touchskärm kan då inte använda undermenyn, vilket är störta problemet.

Det vi inte tagit i beaktning är tangentbordsnavigering, annars prickade vi ett par av boxarna.

* Om man lägger till en knapp som öppnar undermenyn fungerar det hjälpligt, men blir platsbrist på mobilen istället.

Skrivet av Lagers:

Har ni testat om den fungerar med en skärmläsare så de som använder hjälpmedel kan surfa på SweC?

Nej, vi tillgänglighetsanpassar inte våra webbsajter.

Av jreklund

Det är tyvärr inte möjligt att sortera inläggen när man söker direkt i en tråd. Finns inga direkta hinder att implementera dock. Standardvalet är alltid relevans men den söker inte på kompletta ord utan plockar ut dem som nyckelord.

RT-AX68U är inte RT-AX68U utan t.ex. RT, AX, 68U. Minns inte exakt formeln, men det är så den bygger upp keywords. Varför du får 68 och inte 86 först kan var för att den delar på siffrorna och 6 är lägre än 8.

En fullösning är att använda den globala söken och välja alla fyndtrådar, du får fler resultat, men du kan sortera på datum.

Av jreklund

Hej @Ostbullen,

I dagsläget har inget på sajten byggs för att vara tillgänglighetsanpassad enligt EN 301 549 eller tidigare standard. Menyn är ett väldigt dåligt ihopkok, rent programmeringsmässigt. JavaScript är inte min starkaste sida och den slängdes ihop vid det responsiva projektet och inte rörts sedan dess.

Nu är jag inte påläst om var för rekommendationer det görs enligt EN 301 549, men det är i sådant fall den vi kommer att följa om vi introducerar "space" för att öppna menyn.

Alt 3. är att lägga till en knapp som öppnar menyerna, en sån där pil. Minns inte om jag fick menyn att reagera på "touch" event för surfplattor som ville öppna menyn eller ej. Fick problem med att den dubbelpingade event på vissa webbläsare och den stängdes så fort jag öppnade den...

/ Johan

Av jreklund

Har också missat ett par citat då jag inte förväntar mig fler än ett. Inte så ofta jag får just det heller. Har gått och klurat lite om man inte ska göra om hela notifikation-systmet för att baka ihop följa trådar, citat/ping och bevakningar i marknaden. Meddelanden får vara kvar som separat app.

Att tydliggöra "Citat"-sidan går ju att göra separat med att t.ex. ha dem ihopfällda och de nya lyser som följda trådar gör idag.

Är lite brist på utrymmet på mobilen idag så behöver frigöra lite utrymme där för andra funktioner i framtiden. Hänglåset kan med fördel bakas in i avatar/profil-knappen som en dropdown.

Av jreklund
Skrivet av Klorixx:

I den globala vill jag hävda att det är en feature

I den globala är det helt klart en feature. Väldigt mycket onödig kod för att göra en bugg. Buggen med knasig sortering är typ lagad. Cache gör allting spännande.

"BIOS password" ligger högst upp i skrivande stund men widgeten har sparat ett ögonblick tidigare. Var för sig fungerar de som tänkt nu iaf.

Av jreklund

Hej,

Tack för ditt förslag! Det här är en funktionalitet som inte kommer att implementeras, så länge inte annonsystemet också stödjer det.

Annonser stödjer inte flera varor per annons och till följd av det fungerar budgivningen och affärer endast på en vara.

Det finns för närvarande inte några planer att implementera några större förändringar i marknaden.

/ Johan

Av jreklund

Tog och tittade lite snabbt på koden och vi ville visst ha Galleri och Nyhetskommentarer i den, men nyhetskommentarer är begränsade till 3 st* för att de inte ska ta över. När de gick över gränsen hämtar vi 10 st nya trådar (som inte är nyheterkommentarer) och sorterade dem åt fel håll.

Vilket gjorde att man kunde se 10 st ännu äldre (och felsorterade) och ibland inga nyhetskommentarer alls i widgeten. Varit trasigt sedan januari.

* I den globala widgeten på sajten, den som finns i forumindex har inte dessa restriktioner. Bugg eller feature...

Av jreklund

Problemet beror på om det finns för många inlägg i de kategorier vi inte vill ha. Någon dag kommer buggen fixas. 😅

Av jreklund

Det stämmer att vi nekar magie, mer specifikt företag Brandwatch då de crawlade sönder sajten där ett tag och vi kände inte för att stödja deras verksamhet med content. Vi tillåter vanliga Google från att besöka hela sajten, det är specifikt Google News, mer känd som Google Discover som vi hänvisar till specifika delar då den hamnade på villovägar.

Av jreklund

SweClockers
- Missade att förnya Swish-certifiktatet så att det inte längre gick att betala för marknadsannonser.
- Mass-uppdatering av diagram i tester tog inte bort cachen (visade gamla diagram)
- Förbättrat förhandsgranskningen av förstasidan för redaktionen. Det går nu att se hur den ser ut i mobilen och inte endast datorn.

FZ
- 2FA är lanserat
- Friendly Capcha har ersatt Google reCAPTCHA
- Förbättrat förhandsgranskningen av förstasidan för redaktionen. Det går nu att se hur den ser ut i mobilen och inte endast datorn.

På lur kommer ett redaktionellt verktyg för att att förhangranska artiklar, så som de ser ut på mobilen. Annars har jag vidareutvecklat vårt interna KPI verktyg för att generera statistik. Bygg en kalender-bott till Slack som kan skicka iväg vår anslagstavla internt. Vi håller även på med planeringen av ett hemligt projekt (hype!) som startar efter sommar semestern.

Av jreklund

Nytt i forumet visar de tio senaste aktiva trådar som skapats av medlemmarna. Automatiskt skapade trådar från nyheter, marknad och galleri är exkluderade. Vi vill lyfta och främja användargenererat innehåll.

Vi har dock en bugg som gör att "Nytt i forumet" ibland visar trådarna åt fel håll, att den tråd som fått ett nytt inlägg är längst ned istället för högst upp.

Av jreklund
Skrivet av Klorixx:

Innan jag ens läste det här svaret så tänkte jag skriva och fråga om det var relaterat till certifikat

Råkade jinxa mig själv genom att förra veckan nämna att jag inte visste när det gick ut och att det var dags att kolla upp innan semestrarna.

Av jreklund

Annonsen är avslutad

Av jreklund

Felet låg på vår sidan, men det är nu avhjälpt. Säger inte att certifikatet hade gått ut, men det kan vara därför.

Av jreklund

[LÖST] Problem med att betala annonser

Vi hade problem med att ansluta till Swish och inga annonser har kunnat betalats. Problemet är nu åtgärdat.

Från: 2023-06-25 12:00
Till: 2023-06-26 14:31

Läs hela annonsen här

Av jreklund

Hej! För egen del är inte val av projekt speciellt viktigt, men det bör innehålla de moment som du söker anställning för. Är anställningen fokuserad på en back-end roll är det dumt om du bara ha front-end delar i projekten som du använder som showcase.

De juniora Github-repon jag har fått tagit del av innehåller till 90% (eller mer) projekt de har fått göra i skolan och har man tagit sig tiden och gjort något riktigt projekt stickar man ut mot resten.

Det jag börjar göra eller i varje fall vill göra är att läsa readme-filen, men det finns sällan mer än en rad i den. För att få en uppfattning om vad projektet handlar om och pricka in punkt 1 och 2 (från GLaDER listan). Andra punkten kan man ju tracka via issues och sätta upp mål den vägen, men det är aldrig något jag sett. Tror nog jag aldrig sett någon vision/mål faktiskt.

Hur många commits finns det? Bara 1-3 st, dags att gå vidare. Det här var ett dött projekt och inga lärdomar har dragits under utvecklingen.

Nästa steg är att börja titta över strukturen av projektet. Är den uppdelad "korrekt" och utbruten istället för att ha hela lösningen i Controllern. Vilka paket finns i composer.json / package.json? Tittar jag på ett dependency hell där personen inte faktiskt utvecklat något utan bara använder externa resurser. Säger inte att du ska uppfinna hjulet, men du behöver visa upp någonting. Det finns både vinster och förluster att bygga allt från grunden. Använder du ett MVC-ramverk så placera filerna rätt!

Brukar leta efter säkerhetshål i projekten för att se om de lärt sig de bitarna i eller utanför skolan.

Hur ser koden ut? Är den konsekvent eller blandas det friskt mellan olika stilar. Detta löser man ju enklast med en automatiska formaterare, så är inte speciellt viktigt vid en anställning.

Även om ditt/dina projekt skulle vara fläckfria kommer du ändå att bli dömd bland resterande kandidater med att få göra ett kodtest. Att det står att du gått en YH-utbildning betyder ingenting. Det är lättare att jämföra en kandidat mot en annan om de fått tackla samma problem. Fördelen du får med att bygga dina egna projekt är att du är bättre än andra (förhoppningsvis) på kodtestet .

Du kommer även få göra sagt kodtest när du söker LIA, för det är vanligt att de åtråvärda platserna får flera ansökningar och man inte vill lägga tid på någon som inte lärt sig något alls under kursen. När vi senast tog emot en LIA var jag visst den enda som inte frågade efter kodtest.

Skulle jag titta över mitt egna Github-repo och analysera det för någon jag skulle vilja anställa i en senior roll, så är jag inte längre en senior och jag skulle ifrågasätta personens kunskaper. Idag finner inte alla tid eller har orken att utveckla saker på friden. Dessa roller behöver man alltså ta koden med en nypa salt och blir ju svårare att sålla ut någon snabbt. Viktigare blir ju de personliga dialogerna och sedan kasta ett kodtest på dem.