Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund

Jag tog och uppdaterade cookie consent rutan under förmiddagen, förhoppningsvis löser det problemet (när cache släpper) och inga nya buggar introduceras.

Av jreklund

Det alternativet hade jag inte ens tänkt på - tack för tipset om att använda en http proxy.

Av jreklund

Hej! Skönt att det löste sig tillslut, har ingen egen idé på exakt orsak, men då vi bytte IP-adress och pekade om dem hos vår DNS-leverantör så skyller vi på det. De säger att det kan ta upp till 48 timmar...

It was DNS. - Red Shirt Jeff

Av jreklund

Det är för alla som sitter och arbetar länge framför en dator. Är bekvämare att skriva på, enligt mig.

Tycker att Dygmas videoklipp och artiklar är informativa gällande ämnet, men självklart har de fokus på sina egna produkter och vinklar så att deras i slutändan är en bättre produkt än deras konkurrenter.

Why are ergonomic keyboards split?

Which keyboard should you buy? - The Ergonomic Journey

Av jreklund
Skrivet av e_kjellgren:

Hur är det med Keychron Q11, 75 [...] kanske inte blir lika ergonomiskt?

Utan att ha använt det själv:
+ Split-keyboard
+ QMK
+ MX-brytare
+ Priset
+ Hot-swap
+ Lågt chassi (inga höga vinklar)
+/- Staggered
- Finns ingen tenting (går att 3d-printa egen)
- ABS-keycaps

Ergonomi är en väldigt personlig sak, så vad som är rätt för dig behöver inte vara rätt för en annan. Det är ett fint pris och står sig bra mot konkurrenterna när det gäller färdigbyggda split keyboard*. Skulle dock varit trevligt med tenting, där den går lite bet. Det finns ju dyrare tangentbord t.ex. Dygma Raise, men beror på vad man är ute efter och vill "lösa".

* Freestyle Edge, Cloud Nine (har bättre tenting) och Core Mechanics Project 0001, ingen av dem har jag provat.

Av jreklund

Då har man slitet i kolgruvan i två veckor. Gått väldigt fort men inte så mycket unikt arbeta. Allt fokus har lagts på att migrera till nya servrar samt lära mig Docker, vilket går sådär. xD När jag väl fått upp min utvecklingsmiljö igen behöver jag fixa lite buggar, har samlat lite väl många på hög nu.

Av jreklund

@SlickSlack: Användarkonton som precis har skapats saknar rättigheter att ladda upp bilder hos oss, för att minska på riskerna av SPAM-attacker (och ladda upp icke tillåtna bilder, direkt till oss). Vi hinner då manuellt få en översikt av nyregisterade kontot, ifall våra automatiska system missat att flagga dem. Du kommer automatiskt få tillgång under helgen.

Av jreklund

Hej,

Har aldrig drabbats av det själv, men fått några rapporter om det i tid och otid. Jag tar och testar deras senaste version och om den fungerar bra uppdaterar vi till den. Kan vara någon obskyr bugg de har löst.

/ Johan

Av jreklund
Skrivet av Son of Qwerty:

Eller haha vafan, nu slogs jag ju av att UK/US-varianterna såklart inte har {[]} på någon vettig plats heller utan kommer behöva nås via lager oavsett. Jaja, det får väl bli Nordic ändå.

Vad det står på knapparna spelar ingen roll, annat än när du tittar ned på dem. Du kan placera å där w är om du så önskar. Eller skriva åäö med tumknapparna. Alla knappar är programmeringsbara, och man skapar en numpad och symbollager, det är i princip något alla har.

Du kan alltid ladda ned programvaran och leka runt, den stödjer virtuella tangentbord.

Av jreklund
Skrivet av medbor:

Jag använder bara ios safari och har inte märkt något konstigt (förutom att jag blev utloggad som alla andra)

Är några olyckliga individer som säkert har en viss kombination av iOS och Safari version.

Av jreklund

Safari på iPhone ser ut att fungera lite annorlunda mot andra webblärare, så den gör onödigt många förfrågningar till en adress och vi råkade banna dem automatiskt en stund. Det ska förhoppningsvis vara åtgärdat nu. Vi har inte fått in någon feedback på problemet (direkt av en användare), men felet ser inte ut att vara en dold attack.

Av jreklund

Du kommer att behöva använda två utav dash-knappar från den yttre raden för att få en naturlig nordic, men det gör ju att du inte kan placera annat precis där (på huvudlagret). Du kommer därmed inte kunna placera '* och ^~ där, eller enter som ligger ännu längre ut på tangentbordet. Symboler och annat placeras med fördel på andra lager. Tummarna tar hand om enter.

Personligen använder jag inte den raden alls på ett annat tangentbord, med liknande layout. Jag skriver åäö med hjälp av EurKEY och håller ned AltGr för att ge mig specialtecken. Den har English International som bas och lägger andra europeiska tecken under AltGr.

Av jreklund

Tack för hjälpen alla, då fungerar marknaden igen. Det underlättar att aktivera den i konfigurationsfilen...

Av jreklund

Annonsen är avslutad

Av jreklund

Skriver ni rätt i tråden för att inte budgivnigen fungerar inuti annonsen? Den borde vara aktiverad på denna.

Av jreklund

Den här servern fungerade inte, så fick lägga upp en till då Swish krånglade.

Av jreklund

Annonsen är avslutad

Av jreklund

[Test] Virtuella servrar (igen)

Test av Swish, bara BankID fungerade sist.

Läs hela annonsen här

Av jreklund

[Test] Virtuella servrar

Test av BankID och Swish i sambad med severbyte.

Läs hela annonsen här

Av jreklund

Nere för underhåll uppe i vänstra hörnet. Samma text finns på griffelväggen på kontoret.