Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund

Hej! Sponsormeddelandet är inget som kommer att ligga kvar för evigt. Om av/på för dark mode kommer att finnas kvar har vi inte fattat något beslut om, vi släppte den igår som sagt.

Jag kan tyvärr inte replikera det avståndet trådskaparen får mellan sponsormeddelandet och logotypen, där skulle jag behöva mer information om webbläsare och storlek på webbläsarfönstret.


Det här är minsta avståndet när vi renderar ut texten intill ikonerna.

Det här är minsta avståndet när vi renderar "Dark mode"-blocket och byter till mobilsidan.

Av jreklund

Hej! Det är vi och inte du. Under gårdagen lanserade vi ett officiellt mörkt tema, vilket innebar att alla färger behövdes byta ut på det ljusa också. I samband med ombyggnationen av temat minskade vi på antalet färger från runt 300 till 60 st. Det här gjorde att vi blev av med vissa kontraster.

Det här är något som kommer att korrigeras i dagarna.

Av jreklund
Skrivet av medbor:

Varför är det till synes helt slumpmässigt om titlar är gråa eller vita i listan med följda trådar?

God morgon! Tanken är följande (i dark mode):
- Orange ikon / Vit rubrik
- Grå ikon / grå rubrik (alt. vit rubrik)

Diffen när det kan bli grå / vit rubrik beror på om du läst tråden i den aktuella webbläsaren*. Något ser dock inte ut att fungera som tänkt då du fick grå text när den borde varit vit.

Tidigare ändrades inte färgen på tråden efter färgen på ikonen, det var ett nytt påhitt från mig. Då ändrades den endast om webbläsaren hade läst tråden eller ej. Den klassiska blå / lila (blå / grå, i vårt ljusa tema).

Finns visst fler "states" som jag inte hittade.

* Om du alltid trycker på ikonen blir inte tråden läst av webbläsaren. Tekniken förlitar sig på :visited i CSS.

Av jreklund
Skrivet av Joppis:

Tänker högt nu men finns det någon annan känd site som är öppna med att de driftas av Bahnhof och som användarna kan klicka runt på och se om det sker samma där? Drygt dock om problemet sker sällan.

https://www.fz.se/ och https://bahnhof.se/ ligger på samma ställe. När vi legat helt nere har de också gått ned. FZ och SweC har olika virtuella servrar men ligger i samma lokala nätverk, så hjälper inte så mycket att inte komma åt FZ.

Av jreklund
Skrivet av TotalF:

[...] det är alltså inte att siten ligger nere för oss utan att den hänger sig med ojämna mellanrum [...]

Tyvärr så ser vi ingen trafik i våra server loggarna vid de tidpunkter användare har rapporterat fel, så för oss ser det ut som att hela sajten är nere. Och att era enheter försöker, försöker, försöker och tillslut skickas trafiken till oss och den loggas. Vi kan inte se att något händer under de sekunder som sajten står och laddar för er, och en trace route visar om trafiken tappas på vägen till oss.

Skrivet av TotalF:

Edit. Fortf aktuellt att skicka in punkt 1-3 och kan man se traceroute från mobilen?

Jag har inget verktyg på mobilen jag kan rekommendera på rakt arm. Ping Tool - DNS, Port Scanner från ManageEngine ser dock ut att ha två verktyg som går att använda; ping och traceroute.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.manageengin...
https://apps.apple.com/us/app/manageengine-ping-tool/id460362...

Ping skickar en snabb signal till oss för att se ifall vi är online, medan traceroute berättar om vilka hopp den tar på vägen.

1 och 2 är enkla, det är bara klockan och IP-adresserna (IPv6 och IPv4) är enkla att kolla med samma hemsida. Det viktiga är att starta en trace route, då den tar en stund att genomföra. Att börja med "ping" ger dock en snabb signal på om man får kontakt.

Prova en ping första gången det händer och en trace route nästa gång det inträffar.

Av jreklund

Då har jag sammanfattat lite av er feedback som kommit in hittills, har säkert missat något genom första vändan igenom hela tråden.

Mörkt temat:

  • Ännu mörkare tema

  • Ännu gråare tema

  • Ljusstarka annonser och bilder

  • Avataren tar en inte längre direkt till sin profil

  • Förbättra kontrasten mellan foruminlägg

  • Mörkare text i artikelrubriker

  • Löptexerna i artiklar saknar kontrast mot bakgrunden (mörkare bakgrund)

  • Pagineringen saknar kontraster

  • Allmänt: kontraster

Ljusa temat:

  • Underforum i forumidex saknar kontraster

  • Pagineringen saknar kontraster

Kommer en release i dagarna som löser de mest uppenbara områdena; kontraster.

Av jreklund

Skulle behöva lite hjälp med kompletterande information för att vår leverantör ska veta om felet ligger hos dem, eller om de behöver felanmäla det vidare. De har bett om att få följande information när sajten inte fungerar och när den kommit igång igen.

  1. Tidpunkt

  2. Ip-address - Går att se via t.ex. https://whatismyipaddress.com

  3. Traceroute

Observera att du inte ska skriva dessa uppgifter i den här tråden! Klicka på mitt användarnamn och därefter "brevet" uppe till höger för att skicka ett privat meddelande till mig, då IP-adressen är en personuppgift.

Windows

  1. Öppna startmenyn

  2. Skriv in "CMD" och öppna kommandotolken

  3. Skriv in "echo %date% %time% && tracert www.sweclockers.com"

Linux

  1. Öppna terminalen

  2. Skriv in "date && traceroute www.sweclockers.com"

Exempel på output:

2023-11-15 9:07:29,52 Tracing route to sweclockers.com [158.174.189.103] over a maximum of 30 hops: 1 2 ms 1 ms 1 ms 192.168.10.1 2 * * * Request timed out. 3 20 ms 22 ms 22 ms 10.130.57.65 4 23 ms 13 ms 12 ms 62.119.243.241 5 32 ms 18 ms 12 ms ti3163c360-ae64-0.ti.telenor.net [146.172.20.50] 6 37 ms 14 ms 13 ms ti3001b400-ae3-0.ti.telenor.net [146.172.105.62] 7 14 ms 11 ms 14 ms telenor-bahnhof-pni.bahnhof.net [85.24.153.197] 8 64 ms 33 ms 17 ms sto-cr3.sto-ste-dr3.bahnhof.net [176.10.178.173] 9 31 ms 14 ms 12 ms h-213-136-33-173.NA.cust.bahnhof.se [213.136.33.173] 10 * * * Request timed out. 11 * * * Request timed out. 12 19 ms 21 ms 13 ms www.sweclockers.com [158.174.189.103] Trace complete.


När inte vår sajt fungerar, kan ni besöka vår leverantörs hemsida?
https://bahnhof.se


Det går även att skicka en HAR-fil från "Network output" i webbläsaren när man har svårigheter att besöka sajten. Den går inte att bifoga via privata meddelanden, utan måste skicka in på andra sett. Får återkomma när jag kontrollerat vad den innehåller - så ni inte skickar in personuppgifter utan att kryptera den först.

Av jreklund
Skrivet av Rouge of Darkness:

finns ju ändå typ 8cm tomt utrymme (även på telefon har den rätt mycket dödyta) på höger och vänster sida så platsbrist är det ju inte iaf.

Gällade utrymmet på mobilen jobbar vi efter storleken 360px och över, det är en av våra mest vanligaste storlekar (top 3, om jag inte minns fel). Det är endast av/på dark mode som magiskt tittar fram i större storlekar, om man bortser från texten.

Av jreklund
Skrivet av Rouge of Darkness:

Citera och Följda trådar ligger ju också i en rullgardin för mycket så ingen skillnad...

De har egna ikoner till vänster om ens profilbild. De finns även som du säger under rullgardinen i huvudmenyn.

Skrivet av Rouge of Darkness:

föredrar profilsidan iom att den är bägge funktionerna ihopsatt till en kompakt lista inga bilder no nothing extra onödigt

Tack för förtydligandet, då vet vi mer om behovet.

Av jreklund
Skrivet av evil penguin:

På samma ämne, finns det någon chans att få forummenyn fäst i utflärpat läge när man hänger i forumet?

Det är inget som kommit på tal om att förändra.

Skrivet av andra94:

Skönt att det äntligen kommit men hade önskat mig att det var mer som Dark Reader än det nuvarande svarta, kanske är min skärm som inte visar svart som svart? Får testa på en OLED skärm.

Vi har inte haft några direkta tankar på att göra 100% mörker. Utan det är mellan de som gillar pure black och de som vill ha det lite ljusare, en mellanmjölk.

Av jreklund
Skrivet av RVX:

För min del klickar jag bara normalt sett på profilsidan som visar aktivitetsbloggen.

Skrivet av Rouge of Darkness:

komma åt min tråd/inläggs-historik...

Skrivet av Söderbäck:

Jag kollar gärna i trådar jag nyligen skrivit i. Om det hänt mer i de trådar jag nyss interagerat eller fått svar i.
Här är profilsidan rätt bra. Den har loggen på de trådarna. Så den klickar jag in på vädigt ofta faktiskt.

Tack, då har jag koll på vad ni saknar. Då var det inget vi direkt kunde lägga till i undermenyn för att lösa det problemet. Personligen har jag aldrig använt den och inget som vi uppmärksammade i våra interna tester. Alla vi verka använda "Följlda trådar" och "Citat" för de funktionerna.

Vi får lov att klura på saken och återkomma.

Av jreklund

@pålis @Rouge of Darkness @RVX Den byggdes om för att få en enhetlig design på alla enheter, för alla våra besökare (gäster som inloggade). Och för att råda bot på de problemen som vi tidigare fått in feedback på som; "Låsa fast huvudmenyn" och svårigheter att hitta "Logga ut"-knappen.

Min fundering kvarstår dock, vad är det ni vill komma åt i profilsidan? Klickar ni direkt vidare till "Mina annonser" eller hur jobbar ni?

Av jreklund
Skrivet av pålis:

@jreklund Tack för mörkt tema men nu krävs det dubbelt så många klick för att ta sig till profilsidan på mobilen. Hade gärna sett att ni skippar rullgardinsmenyn och bakar in den på profilsidan ist.

Vilken del av din profilsida är det du frekvent vill komma åt? Vi har lite platsbrist på mobilen för att lägga in fler knappar, så det här blev lösningen för att lösa ploblemet.

Av jreklund
Skrivet av Lagers:

@jreklund : Jag har på senare tid bytt mellan mörkt och ljust på SweC mellan dag och natt, är det något som ni tänkt att införa också när ni ändå håller på?

Temat synkroniseras med operativsystemet som standard (Använd enhetens tema), så om din programvara ändrar "föredraget" tema i t.ex. Windows, så ändras vår sajt också.

Av jreklund
Skrivet av OSkar000:

Råkade navigationspilarna runt sidnumren i en tråd få ny färg i ljusa temat samtidigt? Tycker det är svårt att se skillnad på dem nu.

Nästan alla färger har ersatts på sajten och vi gick från runt 300 färger till ca 60 stycken. Vilket gör att inte alla kontraster är perfekt. Det är lättare att iterera på dem efter feedback än att lägga till 100 till för att vara på säkra sidan.

Av jreklund
Skrivet av e_kjellgren:

Du kör ingen typ av ÅÄÖ på tangenterna? Eller byter du lager för dom?

Jag håller ned x och . för att byta till Alt Gr lagret och trycker på w, a och o för å, ä och ö.

Av jreklund
Skrivet av evil penguin:

Drygt 4 dagar på timern, väl?

Pinsamt! Kolon ska ju självklart vara svarta och inte vita som nu. Nedräkningen har inga ledtrådar, den räknar bara ned till 2023-11-15 10:00:00.

Av jreklund

SweClockers

  • Under veckan lanserades en hemlis på sajten - har du hittat den? Om inte har du något att göra i helgen! Vänligen avslöja den inte, om du hittar den.

  • Länken "Annonsera" i sidfoten pekade mot en sida som inte längre finns.

  • Lanserat SweClockers nya utmärkelser.

  • Det går nu att ladda upp 10 MB stora(?) bilder till artiklar - den förra gränsen på 4 MB var rätt förlegad.

FZ

  • Länken "Annonsera" i sidfoten pekade mot en sida som inte längre finns.

I övrigt har jag haft ett gäng möten för att kunna planera nästkommande års utvecklingsprojekt. Planen är att tänkt att spikas innan julledigheten.

Av jreklund

På något vis kommer jag behöva ignorera det andra eventet, men inte kommit till skott att laga just denna bugg, trots att jag blir irriterad på den hela tiden.

Av jreklund

Om du vill skapa en statisk array är det rätt, men personligen föredrar jag [] istället för array(). Det är också det rekommenderade sättet enligt PHP-FIGs PER Coding Style.

https://www.php-fig.org/per/coding-style/#11-arrays