Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund

I samband med dagens release har jag lagt till color-schema för det mörka temat.

Av jreklund
Skrivet av Mayhem SWE:

Servern vet väl ändå vad användaren hade vid senaste sidvisningen, lagrat i användarens profil eller i en kaka eller var ni nu sparar informationen?

Ditt val sparas i local storage för att alla besökare (inloggad som gäst) ska få sitt alternativ sparat. Denna information skickas inte vidare till servern, så vi vet inte vem eller hur många som använder ett specifikt tema.

EDIT: Vi kan därmed inte inkludera informationen vid server rendering utan den läggs till i efterhand via CSS eller JavaScript.

Av jreklund

Hej! Det var en inställning jag inte visste existerade. Att lägga till en meta-tagg kommer dock inte fylla någon funktion då servern inte vet vad du som användare vill ha, så blir att bara ändra via CSS i detta fall.

Av jreklund

Det känns spontant inget som vi kommer att implementera på sajten. När det kommer till "hålla bla reda på vilka man handlat av tidigare" känns det mer som ett förbättringspotential på den delen av sajten.

Av jreklund

Det var en tjänst som bestämde sig för att ta helg. Vi låg nere mellan ca 19:20 - 19:45. Ett tecken på att jag inte får ha semester längre. 😅

Av jreklund

Själv använder jag Aten US234 istället med stöd för USB 3.2 Gen1. Fungerar inte så bra med webbkameror, men tangentbord, möss, hörlurar och högtalare har inte varit några problem.

Av jreklund

Det borde fungera som vanligt nu i varje fall!

Av jreklund
Skrivet av izzie:

Samma här.

Känns rätt märkligt, för jag släppte en patch för att uppdatera marknaden och galleriet. Och jag kan öppna dem i FireFox, Chrome och Edge, samt Chrome på mobilen. Nog för att jag fick några andra problem, men jag kan öppna dem.

Av jreklund
Skrivet av huttala:

Verkar som att man inte kan öppna bilder i fullskärmsläge alls längre. [...]

Det ska mig veterligen bara påverka marknad och galleriet. Jag ser inga problem i artiklar eller forumet.

Av jreklund

Det är klart som korvspad att man lyckas skapa två nya buggar när man lagar andra. Både marknaden och galleriet gick sönder.

Av jreklund

Vi har nu kört med Limited ads i ca 3 veckor utan några anmärkningar, vi behöver därmed inte göra ett byte till IAB TCF 2.2 nästa år, ifall de inte ändrar på något väsentligt (de är rätt duktiga på att ändra saker spontant).

Båda

  • Vi stödjer nu Gmails nya krav på e-postutskick. Yahoo har strängare rekommendationer...?

  • Förbättra schemaläggning av element på förstasidan.

  • Om du inte hade bilderna i mitten av synfältet på mobilen och öppnade dem - stängdes de direkt.

  • Kunde inte zooma in och scrolla vänster/höger på bilder som inte ligger i ett bildspel.

  • Lagt in stöd för Youtube shorts.

SweClockers

  • Formaterat om all JavaScript - projektet är nu klart.

  • Förberedelser för mellandagsrean.

  • Under vissa förutsättningar kunde "Mina affärer" i marknaden krascha.

FZ

  • Uppdaterat "Releaselistan".


Nu är de större teknikprojekten inför 2024 bestämda. Mindre projekt (som tar upp till en vecka) presenteras löpande i tråden, efter att de lanserats.

Teknikprojekt 2024

  • Öka engagemanget i nyhetsbreven

  • Förbättra distributionen av element på förstasidan

  • Gamification 1.0 - exakt innebörd är inte definerat

  • Hemligt projekt på FZ (inte dark mode)

  • Förbättra diagrammen på SweClockers


Och med det får jag tacka för det här året - sista releasen lanserades idag. Vi ses i mitten av januari, 2024.

Av jreklund

Magkänslan säger väl lite; Automatiskt kategorisering och sedan kan man lägga till favoriter och det är de som hamnar på "startsidan". Blir helt klart en workshop på när den byggs om.

Av jreklund

Känns ju spontant att vi borde presentera dem grupperad per forumkategori. För tror inte man kommer att sitta och sortera dem, inget jag skulle orka med i varje fall. Följda trådar och citat behöver lite kärlek.

Av jreklund

Det stämmer att jag tvingade alla att logga ut under serverflytten, men det hade mer med att vi hade ett felaktigt värde i vår Nginx konfiguration, att den inkludera portnummer i domänen. På senare tid har vi inte aktivt gjort något för att "öka skyddet" eller hur man ska förklara det, så vet inte varför vissa loggas ut oregelbundet.

Av jreklund

Har inte själv reflekterat över det, då det är fritt att ange och du kan skriva ett smeknamn. Mitt namn finns redan knutet till mitt användarnamn på diverse ställen, så en till gör ingenting.

Av jreklund

Båda

  • Vi håller nu på att utvärdera Google Ad Managers Limited ads. Tidigare körde vi Non-personalized ads (när man godkände "Riktade cookies") eller Limited ads (när man tackar nej). Nu har vi endast Limited ads påslaget (även när man godkänner "Riktade cookies") då Google tar bort sin egna CMP-alternativ och övergår till IAB TCF v2.2, vilket inte är en stor favorit hos oss.

  • PHP 8.3 har släppts - börjat undersöka vad som krävs för att lägga till stöd för den versionen.

SweClockers

  • Julen har anlänt till sajten.

  • Gmail har introducerat nya krav på e-postutskick - snart stödjer vi deras krav

Av jreklund

Om jag inte missminner mig så finns det ännu äckligare must i kylskåpet på jobbet, som nu hunnit bli 1-2 års lagrade, för ingen vill dricka dem.

Av jreklund

Du kan använd citattecken runt användarnamnet för att pinga användare som inte endast består av bokstäver eller siffror.

@"reborn.swe"

Av jreklund

Jag har i varje fall inte ändrat något. I sådant fall går det troll på servern.

"Första olästa inlägget"-knappen fungerar bara i flersidiga trådar och när du alltid besöker sidan 1 först*, för den triggar samma funktion "/forsta-olasta" som kuverten/pratbubblan. Finns det inte fler än 1 sida, så har du automatisk redan läst allt på sidan 1 när tråden öppnas.

* Du kan självklart bläddra till sidan 10 och läsa den sidan igen och sedan trycka på knappen och hamna på sidan 100, om det var den högsta sidan du "läst" tidigare.

Av jreklund

Det är inget problem jag har kunnat replikera utan handlar oftast om vad användare förväntar sig att den ska göra jämfört med vad den faktiskt gör. Den är inte beroende av några kakor utan hämtar all information i databasen.

När du öppnar en tråd (med 2 eller fler sidor, som du inte läst tidigare) händer följande;
- Tråden öppnas
- Sista inlägget på aktuell sida markeras som läst
- Användaren trycker på "Första olästa inlägget"-knappen
- Användaren hamnar på sidan 2, trots att man visuellt inte läst några inlägg på sidan 1
- Användare trycker på "Första olästa inlägget"-knappen
- Användaren hamnar på sidan 3, trots att man visuellt inte läst några inlägg på sidan 2

Vi loggar inte vilket inlägg du visuellt har kollat på. Om du använder ikonen till vänster om tråd rubriken (den som lyser orange) får du samma effekt som pratbubblan på artiklarna. Du hoppar direkt till det inlägget du inte har läst och behöver inte trycka på "Första olästa inlägget"-knappen.