Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund

Då är jag tillbaka från en mini-semester och ett produktionstest av 2FA lanseras imorgon på FZ. Har en 2FA feedback-release som ska ut på SweClockers efter några sällsynta buggar upptäcktes under portningen. Snart kommer vi kunna aktivera 2FA för alla användare.

Av jreklund
Skrivet av medbor:

Kanske är det i så fall. Kanske man kan cacha resurserna så de laddas snabbare, eller i alla fall låsa storleken på elementen så de inte hoppar

Det borde inte vara YouTube-klippen när jag tänker efter. De har alltid en 16:9 aspect ratio och det är något vi tar höjd för.

Minns inte om du har en iPhone, men har vi problem med annonserna; ”Hackig” upplevelse i nyhetsflödet. Det är dock ingenting nytt.

Av jreklund
Skrivet av Lagers:

Okej, synd att den inte uppdateras auto när man har kommenterat citatet igen

Inte heller säkert att du vill svara på alla citat och är därför viktigt att ha en annan formel på den. Antingen svara eller läsa och den kan släckas. Följda trådar flaggan fungerar på samma vis, att flaggan släcks när du besöker sidan. Är bara meddelanden som man måste öppna för att släckas. Finns ingen annan väg dit, så den är ju enkel i jämförelse.

Av jreklund
Skrivet av Lagers:

Bara att jag är så snabb och vill släcka orange citatet så det inte har gått 2 minuter

Den släcks inte automatiskt efter 2 minuter. Det är så ofta den kontrollerar om den behöver uppdateras. Kommer att fortsätta lysa orange så länge du inte besöker den sidan.

Av jreklund

Statusen är densamma som i Januari i år, ingen nybeställning/prioritering har dykt upp för att implementera den här funktionen på sajten.

Av jreklund

Hej,

I dagsläget hämtar den "Dagens fynd" som är högst 72 timmar gamla. Sorteringen finns där för att sidan är identisk med våra kampanjportaler (black friday), förutom att annonseringen är avstängd och den letar fynd från en annan tråd. Vi har inte inaktiverat något i själva sorteringen/filtreringen.

Jag är inte aktiv själv i tråden men förut gick dessa fynd ut fortare än 72 timmar vilket gjorde att många erbjudanden hade gått ut, vilket inte gav en bra användarupplevelse. Hur länge håller fynden i sig nuförtiden?

/ Johan

Av jreklund

"Citat" kontrollerar om du har olästa citat varannan minut på SweClockers. Nu var det ett tag sedan jag testade funktionerna, men koden är lite annorlunda. FZ tar hänsyn till när du senast läste tråden (inte om du såg citatet), medan SweClockers inte gör det. Det kan förklara varför den slocknade.

SweClockers kontrollerar endast när du besökte /forum/citat.
FZ kontrollera om du läst tråden citatet finns inuti eller om du besökte /forum/citat.

Av jreklund

Hej,

I dagsläget finns det inga planer att utöka med videouppladdning på sajten. Det är ett större projekt då alla vi inte stödjer lokalt inbäddade videoklipp. Alla video-resurser vi använder ligger hos externa parter.

/ Johan

Av jreklund
Skrivet av medbor:

Framsidan är ganska markant mycket segare och hoppar mer när bilderna laddas in dynamiskt (vad det verkar)

Den enda skillnaden framsidan har fått i närtid är ändringen från 20 till 50 element. Lazy load av bilderna var det minst över ett år sedan det implementerades. Det är inte YouTube klippen du tänker på? Det är inget som normalt finns i nyhetsflödet. (något de kör med under Computex)

Av jreklund

2FA har nu varit i produktionstest i snart en vecka och hittills har det gjorts två feedback-releaser på koden. Några små buggar som kunde inträffa vid specifika förhållande har rättats. De flesta förändringar rör dock design och text. Det har bedömts så pass stabilt att koden nu portas till FZ, så även de kan få en säkrare vardag. Ser ut att bli klar med koden under dagen och därefter kan test och kodgranskning påbörjas.

2FA planeras att öppnas upp för den breda massan på SweClockers i slutet av V24 / början av V25.

Computex är äntligen igång igen och några justeringar har gjorts på sajten för att ingen skall missa det t.ex. "Allt från Computex 2023" som finns överst på alla sidor.

Av jreklund

@medbor @ztenlund Det hade med användarens modell att göra. Konverterade siffor till textsträngar felaktigt och den trodde alla tackade nej till att bevaka nya trådar och besvarade trådar.

Alla trådar som skapats eller besvarats sedan 9:45 igår har denna problematik och man behöver följa dem manuellt (eller skriva igen, tror jag...). Finns ingen laga-knapp i systemet för detta.

Av jreklund

Ingen som har skrivit i den tråden ser ut att följa den (bara en som inte skrivit i den). Lämna det gärna orört till imorgon, då kopieras databasen till vår testmiljö. Börjar kika lite i loggarna om det kommit något felmeddelande och testar av lokalt/testmiljön.

Av jreklund

Under gårdagen gjordes en release för 2FAs räkning, men inget som bör påverka specifikt den delen i forumet, utan hela sajten skulle må dåligt då jag uppdaterade modellen för användarna.

Sajten som helhet fick en uppdateringen den 2023-05-08 (#20036266). Senaste uppdateringen gällande forumet var 2023-03-01 och det var inga nya funktioner eller buggfixar utan gällde kompabilitet med nyare PHP-versioner.

Nu skriver jag i så pass få tråder så om det ibland och ibland inte fungerar har jag svårare att säga. Det fungerade i måndags för mig iaf (#20052423).

När började du märka av felet?
Syns de i "Följda trådar"?
Blir du inte pingad fast de syns i "Följda trådar"?

Av jreklund

Kort vecka förra veckan (mån-ons) men nu är 2FA testat internt av kollegorna, så det kommer att gå ut för ett produktionstest denna vecka för att därefter aktiveras för samtliga användare. Annars håller jag på med ett test av senaste LTS versionen av MariaDB för att se om det är stabilt nog för att tas i produktion. Undra när MySQL ska hoppa på tåget och stabilisera sin plattform med LTS de med.

Av jreklund
Skrivet av Swedman18:

Lite läskigt att man går ut med det här innan det har löst sig men antar att de inte ville lyssna

Enligt den öppna diskussionen på SourceForge blev det miss i kommunikationen och POC släppts i en publik forumtråd. KeePass förtydligade sin information på hemsidan efter det.

Källa: https://sourceforge.net/p/keepass/discussion/329220/thread/f3...

Av jreklund
Skrivet av varget:

Förstår, då har ni iaf tänkt igenom vad 2FA ska lösa för er. Det är ju som du säger ändå Sweclockers vi pratar om. Är detta tänkt som opt-in eller nått som ska forceras? Det kanske är rent av mer tänkt för de som jobbar på swec?

Det kan ju självklart komma att ändras efter den feedback vi får in, men det är planen i skrivande stund. Det är opt-in för alla användare och kommer vara ett krav för de användare med förhöjda rättigheter*. Funktionen som sådan har efterfrågats vid flera tillfällen, vi är ju trots allt ett teknikforum (som trådarna säger).

* Administratörer, redaktörer, skribenter, testpiloter, moderatorer etc

Av jreklund
Skrivet av medbor:

Då borde man ju kunna göra lösenordsåterställning med bankid?

Det är inte möjligt då BankID i form av inloggning ställs jämte lösenord. Du får inte använda BankID för att ge en användare högre / andra rättigheter, genom att ge dem ett lösenord. Om vi lägger till möjligheten att lägga till personnummer på användarkonton kan du använda BankID för att logga in istället för användarnamn/lösenord.

Det är av den anledningen vi använder BankID genom hela skapa/redigera flödet i marknaden. Och anledningen till att du även måste göra det på varje annons och inte en enstaka. Vi öppnar en ny inloggning och du fortsätter använda BankID genom hela flödet.

EDIT: Lägger vi till BankID som inloggning på användarkonton kommer du fortsatt behöva verifiera dina annonser i marknaden, då du endast ersätter logga in fasen.

Av jreklund
Skrivet av varget:

Nu kanske inte hotbilden är så stor mot ett sweclockers konto. Men jag tänkte väl att saker som att byta email, lösenord och skapa annonser i marknaden kanske man ska fundera på iaf om de bör skyddas. Annars är väl fråga varför man inför MFA.

I dagsläget kräver vi endast att man anger sitt nuvarande lösenord när man ska byta e-post eller lösenord. Har man fått åtkomst till användarens dator och därmed sessionskakan till sajten har man större problem än sitt SweClockers konto. Då skyddas bytet av e-post/lösenord med lösenord. Det är lösenordsläckor och storskaliga gissningslekar som 2FA lösningen vi implementerar skyddar er mot. Att skapa/redigera annonser kräver BankID, så där används den 2FA lösningen*.

* har du inte lagt till en annons tidigare på sajten med hjälp av BankID skyddas du inte. Det är vid första användningen kontot låses ned till ditt personnummer.

Av jreklund
Skrivet av varget:

Vad för funktioner kommer kräva 2FA på sidan? (utöver att logga in då)

I dagsläget är det endast redigera/radera 2FA. Inga andra funktioner är inplanerade. Något speciellt du hade i åtanke?

Skrivet av SuperSverker:

Njae, den ligger på botten? (Testat med Opera(Chromium) + MullvadBrowser)

Den som återfinns i sidfoten är originalet. Den lilla i högra panelen är förhållandevis ny, den ersatte Prisjakt-widgeten tidigare i år.

Se bilden
Av jreklund
Skrivet av SuperSverker:

Dvs - jag scrollar väldigt lite om jag inte söker efter något specifikt, så ett förslag utifrån hur mitt uc ser ut är ju en liknande "Nytt i forumet" fast med artiklar. Det innebär att man vid en snabbtitt kan se om man missat något.

Vi har en "Senaste artiklar" (på desktop) till höger när man läser forumet, för att man inte ska behöva hoppa tillbaka till startsidan varje gång för att scrolla. De kan vara rätt osynliga då man läser tråden och inte widgets. 😅

Skrivet av ztenlund:

Vajert om det inte blir som dårsidorna som har en sidfot som är omöjlig att komma åt för att sidan laddar nytt material hela tiden... En lösning är förstås att inte ha en sidfot, men det finns sidor där någon haft svårartad otur med tänkandet.

Nog för att jag har tvivelaktiga kunskaper ibland, men riktigt så dålig är jag inte. xD Det kommer att stanna upp och be dig bekräfta för att ladda in fler.