Inlägg

Inlägg som Bosseh har skrivit i forumet
Av Bosseh

Extern hårddisk för visning på TV?

Hej!

Är på jakt efter en extern hårddisk som man kan föra över bilder och videos till (gärna trådlöst). Även kunna visa/spela upp från hårddisk till TV. Några tips?

Av Bosseh

@faber: Har själv letat efter något liknande. Hittade Nokia 7 plus men inte lyckats bestämma mig än. Kikat på den?

Av Bosseh
Skrivet av reverend benny:

Sen hade det varit intressant att få batteristatus men då din dator inte har någon kontakt med batteriet så blir det svårt. Och det i sig låter faktiskt som det då är något rejält fel på batteriet.
Din dator är ju från 2012 men kommer ju ändå funka i ett par år till, lägg en tusing och få batteriet bytt. Är det trasigt så bör du ju verkligen göra det då trasiga litium batterier låter lite riskabelt.

Jag har läst ett antal trådar och kollat lite videos och det verkar som att CPUn klockas ner rejält om batteriet är dött/dåligt vilket resulterar i att datorn blir seg. Mitt batteri har gnällt på att det behöver bytas ut väldigt länge så att det nu inte har någon kontakt med datorn är nog inget konstigt. Det är 100% dött helt enkelt... Tror jag provar med att få batteriet utbytt. Tack för inputs!

Av Bosseh
Skrivet av maskeradmannen:

Är det så illa att den inte ens känner av att ett batteri sitter i?
Vet att min gamla macbook hade så att utan batteri så klockar den ner till halva cpu kraften eller något liknande. Skulle tro att det är samma fenomen på alla macbooks, och kanke tom gör så även om batteri finns i, om det är så dåligt att det inte tar laddning.

Ja så illa är det... Det står att det inte finns något batteri tillgängligt.

Av Bosseh

Dött batteri = seg dator?

Min Macbook Air 13" (mid 2012) har tappat i princip allt batteri. Måste ha strömadaptern i hela tiden för att den överhuvudtaget ska starta. Problemet är inte det, utan att den blivit så fruktansvärt seg. Kan segheten bero på att det inte längre finns batteristyrka i datorn eller beror det på annat?

Av Bosseh
Skrivet av Woaini:

Det är absolut inte försent. Tänk efter bara innan du söker jobb inom det statliga. För tvärtemot vad någon skrev tidigare i tråden så anses det inte som en merit att ha jobbat statligt. Förutom om du söker dig vidare inom det statliga förstås.

Antar att du menar inom IT-branschen? För i många andra branscher kan det vara väldigt meriterande att ha jobbat statligt.

Av Bosseh
Skrivet av spicy_mama:

Aldrig hört att facket skulle frivilligt stå för ett rättegångskostnad. Facket har haft ett syfte en gång i tiden. Tro inte du får samma återbäring av dina pengar om du istället sparat dom.

Om facket ställer upp på att driva ditt ärende så står dem för kostnaderna. Det är vanligt. Se meddelade domar på arbetsdomstolen.se t.ex. Återbäring och återbäring...det handlar om cirka 200-400 i månaden. Rättegångskostnader kan handlar om flera hundra tusen.

Av Bosseh
Skrivet av spicy_mama:

Fuckit... Du får ändå inte hjälp om du skulle behöva det. Du har exakt samma rättigheter oavsett.

Jo men tänk dig om du skulle bli uppsagd på grund av ogiltiga orsaker. Det bryter mot lagen (LAS). Om du som privatperson ska driva en sådan process mot en arbetsgivare riskerar du väldigt mycket, då det är den part som kan bevisa sin sak som brukar vinna. Då är det väl bra att ha ett fackförbund i ryggen som står för hela kalaset, om det går åt skogen? Och om du vinner kommer uppsägningen ogiltigförklaras.

Av Bosseh
Skrivet av Lorault:

Min arbetsgivare har kollektivavtal och jag känner god förtroende på min arbetsgivare. Men jag funderar att lämna facket bara. Jag lämnar däremot inte a-kassan. Ska man gå ur facket? Vad är nackdelar?

Vet inte om det redan nämnts, då jag inte orkar sitta och läsa igenom hela tråden. Men en väldigt bra sak som medlemmar betalar för är rättsskydd. Det vill säga att facket kan driva en process åt dig och även stå för kostnaden om du skulle förlora mot arbetsgivaren.

Av Bosseh
Skrivet av foxzox7:

Varför vill du lämna? Är du missnöjd med facket eller liknande? Om du inte är det tycker jag du ska stanna kvar. Stärker om inget annat vid förhandlingar för kollektivavtal.

Mycket klokt. Och kollektivavtal är något vi ska vara rädda om!

Av Bosseh

Samsung S8.

Av Bosseh
Skrivet av Rawrgasm:

Jobbar som traktorförare eller vad man nu ska kalla det. Sitter och pressar ensilage balar hela dagarna nu under sommaren. Det är antagligen inte det roligaste man kan göra, men man får lära sig att mecka på köpet och det är rätt avslappnande att bara sitta i traktorn. Enda jobbiga är att mina arbetstider varierar kraftigt från dag till dag, ena dagen kan det vara från 9-13, andra dagen är det 9-01.

Oj det måste vara väldigt särskilda saker som kräver att du jobbar mellan 09.00-01.00.

Av Bosseh
Skrivet av Dakkie:

Snacka om att märka på ord... haha Är ganska säker på att det var det du skrev som @Christley menade...

Ja det är en stor skillnad på vissa ord när det gäller arbetsrätt. Varför inte tydliggöra saker och ting?

Av Bosseh
Skrivet av Christley:

Har du provanställning kan dom sparka dig när som helst utan att behöva nämna varför

Nja. En provanställning kan avbrytas utan anledning, dessutom av båda parter. Att "sparka" någon (antar att det är slang för uppsägning/avsked som menas) innebär att man måste följa reglerna kring detta och då behövs alltid en anledning.

Av Bosseh
Skrivet av Vinolik:

Hade tänkt mig att under sommaren (Helst denna månad) köpa en ny telefon. Har tittat på lite olika men tycker det är jättesvårt att välja vad som är bäst.

Info och krav:

  • Max 5500kr

  • Gärna bra kamera

  • Gärna runt 5"

  • Helst ~32GB lagring, varken mer eller mindre

  • Spelar aldrig spel på mobilen och lär inte göra det heller

  • Vattentäthet är inte viktigt

  • Batteri som räcker för mycket användande hela dagen

Användningsområde: Surfa, GPS, videotittande, musik och ta foton och filma

Har kollat på dessa telefoner:
Huawei Honor 8 32GB - 3200kr
Oneplus 5 64GB - 5000kr
Samsung Galaxy S7 32GB - 4800kr
Lenovo P2 32GB - 3100kr

Lutar åt Honor 8 eftersom den är billig men samtidigt inte dålig. Även OP5 för den verkar ge mycket för priset, men den dras med lite problem verkar det som plus att kameran och skärmen fått kritik

Hoppas jag givit tillräcklig info

Dina krav på batteritid och att du inte spelar gör att jag rekommenderar P2:an.

Av Bosseh
Skrivet av EmilH:

Tänkte bara skriva av mig lite och samtidigt kolla om det inte är fler än jag som reagerat.

När man läser dagens recensioner på mobiler är mycket fokus känslan i att hålla den och hur snygg den är att se på. Ett billigt plastskal skulle sågas jämns med anklarna direkt.

Nu till problemet, aluminium och glas!? är värdelösa matrial att ta upp stötar, vilket resulterar i att nästa alla jag känner har kvaddat en fin, fullt fungerande smartphone. Alla här på forumet som INTE har gjort det räcker upp en hand. Själv kvaddade jag en Nexus 6P efter en vecka, tappade den i asfalten från 30! cm höjd. Fick laga den för 1800:-

Alla äldre här på forumet som var med på den gamla goda tiden och har lyckats kvadda en Nokia 3310 genom att tappa den i golvet kan räcka upp en hand . Själv hade jag en HTC X tror jag den hette, den hade ett skal av kompositplast tror jag det var, tappade den i stengolvet, i asfalten massvis av gånger, hände ingenting!

Nu säger någon här säkert att det är ju bara att köpa ett gummiskal eller kanske ett tjockt läderfodral. Visst, men varför skall man då betala dyra pengar på matt aluminium eller glänsande glas?

Någon annan säger säkert det finns mobiler som tål stryk, visst, men de är ofta rätt kassa prestandamässigt med högst mediokra kamreror.

Nä! Ge mig ett riktigt fett kompositskal som tål stryk och inte ett skal som måste behandlas som en tvåtusen år gammal pergamentsrulle.

Tack för mig, och ha en skön semester

Men om tillverkarna börjar sälja tåliga mobiler med kvalitet....hur ska de då kunna lura oss konsumenter att köpa deras senaste "flaggskepp"?

Av Bosseh
Skrivet av wzaa:

Står i valet mellan att välja OP5 eller S8...

Varför jag velar är för att jag kan köpa ut S8 för ca 6300:- från Telia ifall jag binder mitt abonnemang 24 mån. Har inget emot att binda abonnemanget då jag alltid använt Telia och kommer förmodligen fortsätta så länge det fungerar.

Köper jag OP5 blir det den dyrare så där är det 5495:-. Det som gör mig mest velig i detta fall är att det skiljer ca 1000:-. Är det värt att lägga 1k mer för att få S8:an eller "duger" OP5??

Kör på en S6 edge just nu, så ett steg uppåt oavsett men frågan är hur "stort" steg man ska ta...

Ta en titt på Vimla som operatör innan du binder upp dig med Telia. De använder Telenors nät tror jag. Kolla om du har bra täckning där du bor (vilket du bör ha om du inte bor väldigt långt ut i glesbygden). Med Vimla kommer det inte längre bara skilja 1000 kr på totalpriset över två år.

Men för att svara på din fråga: Ja S8 är värd 1000 kr mer. Dock skiljer det mer än 1000 kr, såvida man inte binder sig med dyrtelia.

Av Bosseh
Skrivet av Tino:

Inget fel att vara ärlig! Jag skulle inte vilja börja ett nytt jobb med en lögn. Problemet är många snarare var för snäll vid lönediskussioner. Framförallt om man är i en branch där det är arbetstagarens marknad. Då gäller det att inse att dom behöver en mer än vad jag behöver dom, samt att det finns flera företag som är ute efter en.

Jag går alltid in i en ny rekryteringsprocess med tre tankar kring min lön. Vad är minsta som behövs för att jag skall byta? Vad skulle jag gärna vilja ha och vad är ett dröm scenario (aningen högt men ej orimligt). Om arbetsgivaren då erbjuder något under minimum så gäller det att stå på sig och säga att det är för lågt och vara villig att lämna bordet. Den ända som förlorar på att inte ta för sig vid lönediskussioner är den anställde och det går att uppnå utan att behöva börja ljuga. Självklart finns det andra saker som kan få en att ta jobbet, men nu fokuserar jag på lönedelen.

Sen gäller det även att tajma när man byter arbetsplats. Börja leta innan du känner dig desperat så att du har möjlighet att ta en tuffare position vid en dialog. Att ha möjlighet att säga till en potentiell arbetsgivare att du trivs där du är nu men du är villig att ta nya utmaningar ifall om erbjudandet i form av rätt arbetsuppgifter, lön, förmåner etc stämmer.

Låter som du har koll på det här med förhandling. Dock är det ju tyvärr svårare om man jobbar i en bransch med hög konkurrens. "Duger det inte finns det andra som vill jobba här."

Av Bosseh
Skrivet av Daast:

tog upp det med chefen idag, och han började kolla ner i golvet när jag nämnde att vissa personer (favoriterna) har fått mera löneökning på ett år än vad jag har fått de två senaste åren tillsammans. Det är mig de kommer till med frågor när de behöver hjälp, det är jag som ställer upp när de behöver något, men det är också jag som inte får något för det.

Nu ska chefen kolla upp hur det ligger till, och återkomma om han kan göra något åt saken, eller om jag ska söka nytt jobb då han inte bryr sig.

och ja, jag sa rakt ut till honom att jag kommer söka nytt jobb om inget görs åt saken snarast, det är inte okej att jag ska bli straffad för att jag hjälper alla som behöver hjälp och därmed stoppar min egna produktion, när chefen själv har sagt att man ska ställa upp och hjälpa till på avdelningen när det behövs.

blev lovad förra året att det skulle bli bättre i år, borde ha sett där här komma och börjat leta nytt redan förra året.

Du har ju åtminstone lärt dig en oerhört värdefull läxa. Skriv inte på något om du ej är nöjd med lönen. Om man dock behöver ett jobb är det kanske inte så lätt att vara kaxig men har du redan ett jobb och söker nytt, som du verkar vilja göra nu, kom ihåg att förhandla ingångslönen!

Av Bosseh
Skrivet av Ostbiten:

Blir så less på arbetsgivare som säger att de hör av sig senast om två veckor efter en intervju vare sig jag får jobbet eller inte. De hör ju aldrig av sig, så jag får ringa upp dom och få till svar att jag inte fått jobbet. Fan ska det vara så svårt att hålla vad de säger, i mina ögon så sjunker arbetsgivare som inte ens kan sköta sitt jobb snyggt.

Känner mig så jävla värdelös när jag får ett nej från intervjuer också, livet känns bra segt just nu.

Det du säger, att arbetsgivare sjunker, stämmer väl överens med mycket forskning på området. Det är oerhört viktigt att återkoppla till kandidater om man som företag vill ha ett bra rykte som i sin tur kan locka till sig duktiga medarbetare. Låter som ett tämligen värdelöst företag du sökt jobb på. Verkar finnas alltför många dåliga rekryterare där ute. Hela den branschen verkar ha ett behov av en ordentlig utrensning.