Inlägg

Inlägg som Bosseh har skrivit i forumet
Av Bosseh
Skrivet av Friterad:

Därför att så är det. Ska man ha fet lön så är det jobb som kräver mycket av din tid som gäller. Sen kan man ha vunnit på lotto, tagit tidigare pension eller något annat som gör att man kanske har mer fritid. Men visst du får gärna komma med ett förslag på ett jobb som inte kräver så mycket tid men som ändå ger mycket cash i fickorna

Du skrev att de flesta som har väldigt mycket pengar jobbar mycket. Jag tror att det finns många rika som låter pengarna jobba åt dem istället.

Av Bosseh
Skrivet av Friterad:

Dom flesta som har så mycket pengar jobbar och jobbar hela tiden. Personligen skulle jag inte offra nästan all fritid för att tjäna mycket stålar. Säger ju dock inte nej till riktigt feta löner annars

Om du tror att du kommer bli lyckligare i livet för att du är rik så kan jag bara säga att pengar är inte nyckeln till ett lyckligt liv. Tyvärr så blir man också sällan nöjd utan vill ha mer hela tiden, man blir girig osv. Gäller ju inte alla självklart men om prio 1 i livet är pengar så tror jag man borde ta sig en funderare

Vad baserar du ditt påstående att de flesta som har så mycket pengar jobbar och jobbar hela tiden?

Av Bosseh
Skrivet av oledoledof:

Jag tänkte köpa mig en Galaxy S6a.

Vet dock inte om 64GB är värt pengarna.

Jag brukar lyssna på spotify dagligen. Har ungefär 3 spel. Tar dock massor med bilder och videoklipp.

På min förra telefon hade jag ca 1500 bilder och det var en telefon på 32GB. Det räckte faktiskt gott och väl.

Men jag kommer ta absolut flera bilder med denna underbara telefon, samt så är jag bunden i 24 månader. Det gör mig lite nojjig.

Vad tror ni? Kommer 32GB räcka för mig? Eller ska jag köra på 64GB för att vara på den säkra sidan?

Du kan ju ställa in hur stora bilderna och filmerna ska vara så det bör inte vara något problem att klara sig på 32 GB. Tycker inte att 64 GB är värt priset. Jag har Spotify med en hel drös offline-listor, en hel del bilder och videos, massa appar och jag har över 10 GB ledigt.

Av Bosseh

Alldeles för lite.

Av Bosseh

Om HTC One (m9?) blir bra så tar jag den vid lansering. Annars vetefan.

Av Bosseh
Skrivet av jnsson:

Dock så kan jag inte få det för 150kr med 5GB surf. För mig kostar det 200 (190 om någon bjuder in)

Jo du kan få det för 150. Du måste välja student och sen 60 samtal.

Av Bosseh
Skrivet av Sibirius:

Hej! Mitt nuvarande abonnemang går ut imorgon och behöver därför köpa ett nytt ganska snabbt. Jag har haft tre surf max nu i 2 år vilket har fungerat bra. Jag frågade då tre vad det skulle kosta och fortsätta med abonnemanget i 6 månader, 319kr i månaden sa dom då. Vafan tänkte jag, jag betalar idag 300kr för samma abonnemang och då ingår min Iphone 5 i det priset.

Så nu har jag tänkt överge tre och gå på nåt annat.
Krav: kort bindningstid eller ingen alls då jag ska byta telefon i höst, bra täckning, bor i Östergötland, minst 4gb surf i månaden på en hastighet över 10 mbps.

Uppskattar alla tips, kör gärna på det billigaste då jag är student.

Skickades från m.sweclockers.com

Gå in på http://www.vimla.se/ och titta. Där kan du välja att du är student och själv välja hur mycket surf, telesamtal och sms/mms du vill ha. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Går i Telenors nät. Skicka ett meddelande till mig om du vill ha ytterligare 10 kr månadsrabatt.

Av Bosseh
Skrivet av CSM101:

Mitt nuvarande mobilabb kommer gå ut om en vecka och jag vill byta till något billigare.

Fokus ska ligga på SMS och data (snabb och gärna obegränsad, men minst 2gb/månad) då det är dessa jag använder mest, samtal blir en del men inte så många per månad (kanske 30-50) av varierande längd.
Jag har en ganska ny lur (HOX) och behöver således ingen ny telefon varför jag ogärna vill binda upp mig i flera år.

Är det någon som har något bra tips? Kan tänka mig kontantkort likväl som en billig abonnemang med rel kort uppsägningstid (tex en eller två/tre månader)

Ska du behålla mobilen ett tag? I så fall kan jag rekommendera Vimla. http://www.vimla.se/

Det är noll bindningstid, noll uppsägningstid plus att du får skräddarsy ditt eget abonnemang i princip hur du vill. Vill du ha mycket data väljer du det. Kan skicka en rabattlänk till och med så du får 10 kr i månadsrabatt.

Av Bosseh
Skrivet av r80x:

Ska man behöva vissa källa på allt man skriver så kan vi lika gärna byta ut detta forumet mot en länk till Google.

Skickades från m.sweclockers.com

Det tycker jag inte vi behöver göra. Källor är fortfarande bra!

Av Bosseh
Skrivet av Grunken:

Hej!
Min iPhone 5 har nu sackat ihop med ett batteri som har svullnat upp rejält. Försökte först få den reparerad men telia ville absolut inte ta tag i det, vilket jag personligen tycker är skandal..

Iallafall, nu ska jag byta tillbaka till en Android telefon då jag är väldigt sugen på nya 5.0 lollipop. Jag har kollat runt en hel del och inte riktigt fastnat för någon lur, förutom Oneplus One. Sabbade dock min chans att få den då jag glömde kolla mailen när jag befann mig utomlands och inviten hade gått ut. Har kollat på Googles Nexus modeller. Tycker dock 6 verkar för stor medan 5 är aning för gammal för att hålla upp.

Så vad kör ni och hur gillar ni era enheter? Hade ni gjort andra val ifall ni hade skaffat ny telefon idag?
För prisklass så är det i princip flaggskepp jag kollar på. Men självklart så är ju billigare bättre

Tack på förhand

Ska du gå över till android och är riktigt sugen på 5.0 Lollipop bör du ju kika på en modell som kommer vara duktig att skicka ut nya uppdateringar. Samsung, HTC m.fl. är sega att skicka ut plus att de efter ett tag slutar helt. Jag personligen skulle kika närmare på Nexus-serien, möjligtvis även Motorola Moto X-serien då Motorola medvetet har valt att vara nära stock android. Jag vet att Nexus är stor men som sagt...jag skulle verkligen tveka att köpa en Samsung, HTC eller dylikt just pga att de skiter i modellen efter ett tag. Visst, ska du byta efter nåt år igen så absolut.

Av Bosseh

Källhänvisningar till sina påståenden är en bra regel.

Av Bosseh
Skrivet av glemmy:

"jag vet inte vad du hade innan, men detta tycker jag inte är tillräckligt för din insats".

Herrejösses vilken bra chef. På mitt jobb tänker cheferna precis tvärtom, eller så är det för hårt styrda...det skylls på att "det finns inga pengar", "jag hade önskat att kunna ge dig mer men jag kan inte" etc.

Av Bosseh
Skrivet av iller:

Kan du ta det på hemförsäkringen?

Det skulle jag också kika närmare på. Sen undvika iPhone 6 Plus när det är dags att köpa ny mobil...

Av Bosseh

Jag tycker det är genuint värdelöst att det ofta tar lång tid innan man får en androiduppdatering till sin telefon, och de flesta tillverkare orkar bara med att skicka ut 1-2 uppdateringar sen överger de modellen och går vidare till de nya. Sånt får mig att bojkotta hela företaget. Bara massa konsumenthets om att alltid köpa "den senaste" modellen som är marginellt bättre på någon/några punkter. Sen gillar jag inte heller att om man nu köper den senaste modellen så är den bara den senaste några månader...sen kommer det en ny modell (!?). Dessa anledningar har gjort att jag hållit mig till Apple, även om de inte må ha de bästa telefonerna.

Av Bosseh
Skrivet av Tino:

Risken med att spara i ISK för pensionen är att du ej låser pengarna, du kan därmed lockas att använda de till andra saker så som ny bil, resa, bostad etc. Används dessa pengar på fel sätt så kan det bli problematiskt när du går i pension.

Jo det har du helt rätt i. Men man kan alltid flytta över pengarna från ISK till ett låst sparande.

Av Bosseh

Härligt initiativ för något som är så viktigt för precis alla! Själv sparar jag i ISK och fonder och tycker det funkar bra när man är ung. Då har man "råd" att ta höga risker och de tips jag fått är att man också bör ta lite högre risker i investeringar då. När man sedan blir äldre och närmar sig pensionen bör man flytta över pengarna till lägre riskzoner.

Av Bosseh
Skrivet av Cav.:

Hej,

Är ute efter en ny telefon då min tidigare ASUS A86 gått sönder, problemet är att ASUSen går ej längre att få tag på här i Sverige och är därför ute efter en ny telefon. Har en budgeten upptill 7.000 kr men anser att desto billigare ju bättre.

Mina preferenser (i rangordning), telefonen jag är ute efter skall:
- Vara en Android, ett stort plus om tillverkaren uppgraderar API'n till enheten löpande.
- Ha en riktigt bra kamera, ASUSen var jag riktigt nöjd med.
- Ha en skärm på 1080p, etc kunna se bilderna i detalj.
- Ha en aktuell processor, vill att den skall vara strömeffektiv, kommer ej spela på den men vill att applikationer skall flyta.
- Ha bra batteritid.

Mvh

Varför inte prova iPhon 6 plus?

Av Bosseh
Skrivet av Aktsu:

Är ju rätt intressant att se vad andra yrkeskategorier tjänar, de flesta användare ser nog inte vitsen i att sitta och ljuga i denna tråd ändå. De inlägg som kommit har ju inte heller varit i överkant.

Jag tycker att du i bästa fall kan få en vag fingervisning eftersom de flesta skriver inte geografiskt läge, hur lång erfarenhet de har, vilken sektor de jobbar i osv. Lönestatistik är mycket bättre tycker jag, om man vill ha en seriös inblick.

Av Bosseh

Fascinerande hur en sån här tråd kan bli så stor. Här kan vem som helst verkligen skriva vad som helst. Inga garantier för att något överhuvudtaget är sant, så jag förstår verkligen inte syftet med tråden.

Av Bosseh
Skrivet av Miikks:

Roligt att du nämner Byggingenjör då det är något jag har sneglat en del på nu när jag inte kom in på Arkitetklinjen. Verkar som ett spännande yrke och ett bra alternativ till Arkitekt dock så fanns det inte att söka till nu till vårterminen vilket är väldigt synd.
Har däremot sökt en del jobb nu och var på ett par butiker och lämnade CV. Håller tummarna att du hör av sig.

Måste ändå tillägga att det absolut tråkigaste av allt är att jag haft ett gräl med min Enda polare. Kunde ju inte komma mer olägligt. Han blev sur över en pengafråga när vi hade druckit, något som känns väldigt onödigt Tråkigaste av absolut allt är att han har någon annan att umgås med som han nu gör medan jag nu blivit helt ensam. Vi har nu inte snackar på tre veckor. Känns som att jag hamnat i en grop som jag bara inte kan ta mig ur...

Ursäktar för denna oroligt gnälliga tråd med det är skönt att få det ur sig någonstans och var är bättre än på Sweclockers

Du verkar ha stora ambitioner. Det är bra. Dock så är arkitektprogrammet kanske lite väl höga mål i dagsläget för dig, eftersom det krävs rätt fina betyg för att komma in på. Det absolut viktigaste för dig just nu är att hitta ett jobb. Helst ett med många kollegor så du kan utöka ditt sociala nätverk. Hitta på saker som träning, gå med i intresseföreningar etc. Du kan alltid fortsätta söka utbildningar men i dagsläget behöver du verkligen en sysselsättning på dagarna. Släpp stoltheten och sök även jobb som inte är ditt drömjobb. Det är viktigare att ha ett jobb som du kanske inte värderar så högt än att inte ha ett jobb alls. Lycka till!