Inlägg

Inlägg som Bosseh har skrivit i forumet
Av Bosseh
Skrivet av SCORPIUS:

Om du ska starta en sådan här tråd kan du väl iaf lägga ut all befintlig info samt bilder på den i OP??

Klok idé. Ska fixa det ikväll! Tack

Av Bosseh
Skrivet av Limpfittz:

Jag har tänkt i flera veckor nu, men har äntligen bestämt mig för några dagar sen att Nexus 6 blir min nästa lur. Jag kommer köpa den så fort den blir tillgänglig, men vart i Sverige köper man den för att få den så snabbt som mjöligt? Eller beställer ni från utrikes?

Ja jag hoppas verkligen den blir tillgänglig i Sverige. Blir den inte det kommer jag nog skippa. Vill ha möjligheten att testa den före köp med tanke på hur stor skärmen kommer vara.

Av Bosseh
Skrivet av moparlinke:

Har en Note 2 nu och ska förlänga abb snart.
Var helt inne på en Note 4 först men nu tror ja fasen de blir en Nexus 6.
Måste bara se lite tester först så den inte ligger allt för långt efter Note 4

Är det inte samma hårdvara i dessa? Då borde väl Nexus 6 vara snabbare eftersom den kör standard android? Rätta mig gärna om jag har fel.

Av Bosseh
Skrivet av LeVvE:

För min del blir det en Moto X 2014. Mätte Nexus 6 och den är lika stor som hela min hand.

När Nexus 6 sjunkit i pris kan jag tänka mig köpa en bara för att prova.

Den ska tydligen vara ungefär lika stor som iPhone 6 Plus och den telefonen är ordentligt stor i handen. Däremot verkar Nexus ha mindre kanter runt skärmen vilket är bra.

Av Bosseh

Jag tänker vänta tills man kan känna på den. Du har en poäng, den kommer inte vara för alla. Tycker i alla fall att den ser mycket mer intressant ut än iPhone 6 Plus! Dessutom tror jag den kommer vara billigare.

Av Bosseh

Den stora tråden om Nexus 6

Tycker vi borde ha en samlad diskussionstråd för denna best! Det var väldigt länge sedan jag såg en Androidlur som verkar vara så bra som Nexus 6. Vem tänker köpa? Är den bättre än iPhone 6 plus? Alla frågor och funderingar är välkomna.

Specifikationer:

Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
Bildskärm: 5,96 tum med en upplösning på 2 560x 1 440 pixlar och punktäthet på 493 pixlar per tum. 16:9-format. Gorilla Glass 3.
Processor: Fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 805 2,7 GHz
RAM: 3 GB
NFC: Ja
Vattentålig: Ja
Trådlöst nätverk: 802.11ac
Kamera bak: 13 megapixel, 4k-video med 30 bilder per sekund. f/2.0.
Kamera fram: Två megapixel hd-video
Lagringsutrymme: 32 eller 64 GB
Anslutningar: Microusb 2.0, hörlursuttag (inget microsd-kort)
Batteri: 3220 mAh
Mått: 82,98 x 159,26 x 10,06 millimeter
Vikt: 184 gram

http://static.knowyourmobile.com/sites/knowyourmobilecom/files/A...

Av Bosseh

Skulle avråda från att köpa NHL 15 på Xbox 360/PS3. Visa missnöjet med att stå över ett år och köp sedan NHL 16 på nya konsolerna. Skrämmande nog har de flesta spelare som gillar EASHL gått över till NHL 15 på de äldre konsolerna. Det är i princip som att ge bort 500 kr eftersom det i stort sett är samma version som NHL 14.

Av Bosseh

Tack för bra svar. Jag tycker det är viktigt med uppdateringar så det låter som en väntan på nästa Nexus låter som en klok idé.

Av Bosseh

Sony och androiduppdateringar

Jag har funderingar på att boka en Sony Xperia Z3 och det var ett tag sen jag senast använde en androidlur. Senaste gången så fick luren inte androiduppdateringar mer än kanske ett år framåt och då känns det lite så där att köpa ny android, såvida det inte har förbättrats nuförtiden. Någon som kan svara på det?

Av Bosseh
Skrivet av MIFFo_BEast:

Hade dom där kommit i 4x4 så hade valet inte varit för stort. Fast jag har för mig det finns några stycken som är fyrhjulsdrivna? men de lär man ju aldrig få tag på..

Mjo men då hade det varit en högre prislapp också Jaså? Har inte hört talas om några 4-hjulsdrivna själv faktiskt.

Av Bosseh
Av Bosseh

Stör mig på idioter till lastbilsförare som MÅSTE köra om där det ligger grus så man sprayar mötande bilar med sand och grus och riskerar både stenskott och vindrutereparationer. Lastbilschaufförer med sunt förnuft är en extremt viktig funktion i dagens samhälle och förtjänar respekt för deras jobb men tattare som kör på detta vis borde straffas...hårt.

Av Bosseh

Nej ingen text. Inte i dagsläget åtminstone.

Av Bosseh

Hjälp med logo/bild!

Hej!

Har vi någon grafisk formgivare här eller någon annan med grym talang för att skapa en logo? Jag är inte duktig på det och skulle bli oerhört tacksam om det finns någon som har lite tid över. Temat är musik och talang. Väldigt abstrakt, jag vet Det lämnar dock utrymme för fri tolkning vilket borde vara intressant Du som känner att detta låter intressant, skicka ett pm!

Av Bosseh

Starta nytt forum? Kunskapskrav?

Hej!

Jag är intresserad av att starta ett eget forum. Jag har ingen erfarenhet av att skapa eller driva en sida. Hur pass svårt är det att komma igång? Kostnader? Kan man läsa sig till tillräcklig kunskap på nätet? Idén är åtminstone klar.

Av Bosseh

Har en likadan. De är verkligen grymma bilar!

Av Bosseh
Skrivet av Lodisen:

Med det argumentet så kan en Volvo 240 från 1980- vara bättre än en Ferrari av 2014 års modell.
Det är allmänt känt att Apples telefoner är väldigt mycket sämre än Android motsvarigheterna, det finns en anledning till att Apple bara har ett års garanti på sina telefoner.

Nu var det länge sedan jag hade en android men då hade den i alla fall betydligt kraftfullare hårdvara än vad dåtidens iphone hade. På allt. Däremot kändes inte operativsystemet lika optimerat för hårdvaran som iOS är. Det kändes mer oenhetligt, buggigt och rörigt. Den kändes inte tillräckligt mycket snabbare heller, som den borde ha gjort med tanke på att hårdvaran var så mycket kraftfullare. Det är android i ett nötskal för mig. Nu i dagsläget är jag dock inte uppdaterad. Skulle gissa på att sanningen är att android fortfarande har bättre hårdvara men den lilla skillnaden den vanliga användaren märker av är nog relativt liten. Sen känns apputbudet mer utjämnat idag men iOS leder väl fortfarande. Allt annat som byggmaterial etc är ju smaksak.

Av Bosseh
Skrivet av Lodisen:

Hurså? HTC One är ungefär dubbelt så bra som en iPhone 5s.

...

Av Bosseh

GTA V: Problem med att läsa play disc.

Installerade GTA V installation disc och satte sedan i playdisc (skiva nr 1) och kunde spela obehindrat ett par timmar. Dagen efter på kvällen, utan att ha bytt skiva, fungerade helt plötsligt inte spelet längre. Får upp felmeddelande och det verkar som att dvd-läsaren inte ens hittar skivan. Den är helt ny och 100% repfri. Alla andra spel och dvd-filmer fungerar klockrent, till och med GTA V installation disc. Det är bara playdisc som jäklas. Har provat med att rensa system cache. Några förslag på vad det kan vara?

Av Bosseh
Skrivet av KTL:

En av journalisterna på jobbet tutade in Adobe CS5-paketet på sin fjolårs air (kanske irrelevant för en programmerare men som exempel) och bara att redigera text/sidorna fick den att börja gasa kylningen som ett tröskverk. Just nu vet du vad du ska ha datorn till men på lite längre sikt, några år kanske saker du använder kommer börja dra mer kräm av datorn.

Go Pro Absolut. Den dag du ändå gör något mer än vad du tänker dig vid den här tidpunkten kommer du inte ångra att du tog en Pro modell.

Kanske var något felande på hans air? Min klarar då CS5 galant utan att låta.