Inlägg

Inlägg som Jink har skrivit i forumet
Av Jink

Fullständigt Krig: Krigshammare II! Direktöversättningen "Totalt Krig" var inte riktigt lika charmig.

Av Jink

Hm, WD börjar kännas opålitliga. Ser mig nog om efter ny tillverkare nästa gång jag ska köpa en disk.

Av Jink

Jag är troligt förtjust i mitt Asus Xonar DGX som jag kom över rätt billigt. I mina öron så låter det rätt rejält mycket bättre än vad jag fick ut ur moderkortet. Men sådant är ju subjektivt.

Av Jink

Tycker ändå synd om dem. Finns inget brott enl. lagboken som är värre en piratkopiering. Som tur är så har de flesta länder tagit bort dödsstraff från brottsskalan.

Av Jink

Känns helt rimligt. Det är orimligt att Apple skulle blockera access till Unreal Engine, medan det är rimligt att de blockerar en app som bryter mot plattformens regler (som utvecklaren dessutom godkänt).

Av Jink

Jag kommer att bli skogstokig om Sverige tar efter USA, och i princip betalar Amazon för äran att ha dem hos oss.

Av Jink

När jag söker produkter så kommer jag att söka dem hos svenska-isch ÅF, som Inet, Webbhallen, Elgigaten etc. Endast de fall där ingen annan har produkten, kommer jag att köpa från Amazon.

Av Jink

Kommer att undvika Amazon i den mån det går, och istället stötta svenska ÅF.

Av Jink
Skrivet av perost:

Precis, om inget annat anges så saknar USB-C-utgångar möjlighet att mata ut bild, DP utan versionnummer är DP 1.2 och HDMI är HDMI 1.4. Man skulle kunna önska att tillverkarna var lite bättre på att specificera såna saker, men de är i alla fall ganska konsekventa gällande vilken information de utelämnar.

Haha, ja det skulle man kunna önska. Aja, jag får lösa problemet genom att införskaffa en DP-hub helt enkelt.
Tack för hjälpen!

Av Jink
Skrivet av perost:

Är du säker på att USB-C-porten har stöd för att mata ut en DisplayPort-signal? Det är en förutsättning för att en sån där adapter ska fungera, och jag kan inte hitta något om att M920q ska ha stöd för det.

Hm, jag trodde att jag var säker på det. Dubbelkollade dock för säkerhets skull, och insåg att jag missat en sak i spec sheetet. Ser ut som att USB-C med DP endast är en tillvals-port, som ska sitta på BAKSIDAN. Med tanke på att det inte är tydligt beskrivet att porten är fronten stödjer DP, så kanske vi kan utgå från att den inte gör det?

Front ports (Std.)
one USB 3.1 Gen1 (Always On and fast charge), one USB 3.1 Type-C Gen 1, one microphone (3.5mm), one headphone / microphone combo jack (3.5mm)

*Rear ports (Std.)
2x USB 3.1 Gen2, 2x USB 3.1 Gen1, 1x ethernet (RJ-45), 1x DisplayPort, 1x HDMI

*Rear ports (Opt.)*
Two optional ports (mutually exclusive with PCIe card): Port 1 for VGA / 2nd DP / 2nd HDMI / serial / USB 3.1 Type-C Gen 1 with DP function); Port 2 for serial; Optional ports via PCIe card:2x USB 3.1 Gen1 via PCIe x1, 4x serial (9-pin) via PCIe x1, 1x Thunderbolt 3 (combo USB3.1 Type-C Gen 2 / DisplayPort) via PCIe x4 * Depending on many factors, actual data transfer speed may be lower than theoretical speed

Av Jink

ThinkCentre M920q - Problem med USB-C till DVI adapter

Halloj!

Petar in en text jag skriv på Lenovos forum, i hopp om att någon vänlig själ kan hjälpa mig med jobbdatorn.

I'm experiencing issues connecting my Lenovo M920q to my third monitor. HDMI and Displayport connection via the rear ports are working well. However, attempts at connecting my third monitor via a USB-C to DVI adapter has been unsuccessful. The monitor remains black, and I get a Windows pop up in the lower right corner, saying that there might be an issue with the compatibility of a DisplayPort device.

So far I've tried;
- allowing Lenovo's automatic update utility update my drivers, including the Intel OBGFX driver and the Thunderbolt driver.
- checking the Device Manager. I can only see an "USB Device" getting an error there.

TL;DR:
Får inte bild på min skärm när jag använder en USB-C till DVI-adapter. Tankar?

Spec sheet?

Av Jink

Antingen ingen översättning, eller översättning med original texten inom parentes direkt bakom.

Av Jink
Skrivet av dr904:

"Nackdelar: Nej"

Ganska oansvarigt att inte nämna "burn-in", vilket 100% av OLED paneler kommer att få!
Bara en tidsfråga då OLED pixlar har en (extremt) begränsad tid dem kan lysa innan dem dör.

Visst. Har man cash till att byta TV vartannat år så är ju det inget problem. Bara köp nytt och släng det gamla på dem allt växande bergen av elektronikavfall.
Men för medelsvensson som behåller sina TV apparater i 5+ år så är det en big deal!
Inte så kul för dem som är omedvetna om detta när dem upptäcker fula märken och ojämnheter på sina TV apparater efter att garanti och ångerrätt har gått ut.

Jäklar också! Jag har haft min B7:a sedan 2017. Borde jag slänga den direkt, eller vänta tills de tydligen oundvikliga inbränningarna infinner sig?

Av Jink

Stämmer de Google och Apple för att de tvingas förhålla sig till samma regler som alla andra..? Epic Games får ta och höja sig lite. Ingen tvekan om att det är absurt att Apple kräver så stor andel av alla transaktioner. Men då är det det som man får stämma för, inte för att man måste förhålla sig till samma regler som alla andra. Hur de tänkte när de valde att stämma Google är ju anyone's guess.
Videon är ju dessutom omåttligt juvenil, men det går ju lite i linje Epic Games stil.

Av Jink
Skrivet av Datanisse:

Uppenbarligen en kommentar gällande hur bra alternativ PostNord är som leverantörspartner.

Av Jink

En gång så skickade PostNord ett av min sambos paket några mil österut. Paketet skickades till en man, vars enda koppling var att han hade samma efternamn som ETT av min sambos efternamn. Det var alltså fel adress, fel stad, fel kön, fel förnamn, 50% fel på efternamnet. Men 100% rimligt enl. PostNord.

Av Jink
Skrivet av Ceji:

Kinesiska staten? Nämn något exempel på vad de stulit. Sådana här uttalanden är så patetiska, obildade och inte minst vinklade. Det är denna inställning som gör att Trump kan döda kinesiska eller andra företag utan att någon reagerar. Amerikanska företag stjäl precis som kinesiska. Det är inte ett dugg bättre när amerikanska företag stjäl.

Känns som att man ofta stöter på dig i trådar rörande Kina, där du ofta framstår som rätt pro-China. Svårt att inte låta tankarna vandra mot "50 Cent Army".

Av Jink
Skrivet av anon42512:

En dator som har helt andra specifikationer än vad som är aktuellt för TS. Förvirrar nog snarare än hjälper, dess värre.

Du får nog kanske ta dig en funderare, så ska du se att du förstår. Känns dessutom ovärt att dra tråden off-topic...

Av Jink
Skrivet av anon42512:

Förstår inte hur det hjälper TS?

TS vill ha en dator som kan köra Sims 4. TS undrar således vad som krävs av en dator för att man ska kunna spela Sims 4.
I mitt inlägg så visade jag TS en dator som jag köpt specifikt för det ändamålet och listade datorns specifikationer. Detta för att TS ska kunna jämföra med andra datorer.

Av Jink

Jag köpte en Acer A515-41G-13CJ till min systerdotter, mycket med avsikten att kunna spela Sims 4. För det ändamålet fungerade den alldeles utmärkt. Gick på 5999 SEK. Inte tillgänglig längre, men det går ju ändå att jämföra med för att se vad Sims 4 kräver.

Lite specs att jämföra med:

  • Upplösning: 1920x1080

  • Processor (CPU): A12-9720P Base; 2.5GHz. Boost; 3.4Ghz. Kärnor: 4

  • RAM: 8 GB

  • Grafikkort: AMD RX 540 2GB

  • Hårddisk: 256 GB SSD

Jag skulle säga att Acer-laptopen du länkade bör kunna sköta jobbet, med tanke på de snarlika specifikationerna.