Inlägg

Inlägg som anon132576 har skrivit i forumet
Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Glaivi
Är inte intel x25 den snabbaste SSD hårdisken?

X-25 E är den snabbaste SSD-enheten hittils på de flesta punkter som verkligen räknas. I en del fall är den 10, 20x snabbare än andra SSD-enheter och 100x eller mer snabbare än en vanlig mekanisk disk...

Citat:

Varför alla envisas att köpa i7 920? Vad är det för fel på 965?

Jag utgår ifrån att du inte är helt seriös, men ifallatt du verkligen skulle mena detta så om du stannar till och betänker att 920 är bara en fjärdedel av priset av en 965 EE kanske det går upp en talgdanke?

Citat:

Angående minnen, man vill ju kunna köra CAD program och Photoshop utan problem... så 12gb+

Vad för projekt ska du köra? Du måste arbeta på enorma bilder/3D-modeller för att 12GB ska krävas. Innan i7 introducerades gick det i allmänhet inte att få i mer än 4-8 gig i en PC, och på något vis klarade sig de flesta photoshoppare bra med det!

I vilket fall som helst har du valt onödigt dyra minnen. 3x OCZ Platinum 1600MHz kostar 1200-1300 spänn typ för 6GB, 1800MHz ger bara ett par procent högre prestanda (i bästa fall) till flera tusen spänn högre pris..

Citat:

Jag vet att 2x gtx 295 är lite overkill, men de är ju bäst!

Bäst och bäst. Ska du köra CAD ska du inte skaffa Geforce-kort utan AMD FireGL eller Nvidia Quadro. Du gillar ju att kasta pengar i sjön (åtta 2TB hårddiskar, wtf lol), så det borde göra dig glad att höra att dessa kort kostar typ 4x motsvarande Radeon/Geforce.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
RS232 klarar förvisso 1 Mbit/s under vissa omständigheter

Vissa omständigheter. Klura du ut hur länge du får sitta och vänta för att fylla en 64GB flashsticka i 1mbit hastighet... Jag gjorde det själv nyss, och började skratta.

Det är ju därför dessa anslutningar togs bort, inte bara seriellport utan parallell, floppy med mera. De var ineffektiva och LÅNGSAMMA.

Citat:

min andemening var fortfarande inte att RS232 skulle vara kvar pronto, utan att dylika protokoll i modernare tappning skulle kunna införlivas i PC som RS485, etc.

Varför då? Finns ingen anledning!

Behöver du en udda kontakt med ett skumt protokoll, skaffa ett instickskort eller en extern dosa som du pluggar in i en USB-kontakt. Finns ingen anledning att varenda PC ska utrustas med anslutningar som knappt någon människa använder, och absolut INGA konsumentprodukter ansluter till. Det blir bara meningslösa merkostnader för både tillverkare och köpare.

Det är ju därför som anslutningar istället skalas av från våra datorer och arbete pågår med att unifiera så mycket som möjligt till så få gränssnitt som möjligt. Detta för att minska kostnaderna och öka flexibiliteten.

Citat:

Datahastigheten är helt oväsentlig om man inte förstår vad den ska användas till. Ett tangentbord, t.ex., blir inte bättre av en 1 GBit/s-lina. Trodde jag var en trivial observation men tydligen inte...

Du kan ju rolleysa hur mycket du vill, men faktum kvarstår att ingen vanlig användare har användning för udda kontakter med extremt dåliga prestanda. Tangentbord behöver inte gigabitlinor, men vi ansluter inte längre tangentbord till sin egen dedikerade kilobitlina; det finns ingen praktisk anledning till att ha det på det viset.

De går istället i en USB-kontakt som senast nästa år kommer att kunna trycka över FLERA gigabit per sekund, om enheten behöver det. Nu kan du sticka tangentbordet i fronten på datorn, eller i skärmen, om det passar dig bättre. Mycket bättre än att vara låst till en unik plugg som bara kan användas för ett enda syfte.

Citat:

Att påstå att industri skulle vara ett marginellt användningsområde är för övrigt blott okunskap och som sådan rent ut sagt löjlig. Tillåt mig:

Att påstå att industri-PCar skulle vara något ANNAT än ett marginellt användningsområde är rent löjeväckande. Du bländas av ditt eget ego när du påstår något annat. Blanda inte samman begrepp som samhällsnytta (där industri-PCar har stort värde) och marknadsandel (där de har nästan försvinnande liten).

Av anon132576

Antibakterie-skiten är förmodligen i form av silver-nanopartiklar som inte ger upphov till multiresistens (eller iallafall inte mot penicillin osv).

Dock är nanopartikel-silver inte alls särskilt nyttigt ens för människor, så varför det är tillåtet att sprida sånt hejvilt i konsumentprodukter begriper jag inte. Jag kan ge mig faen på att om en 15-20 år har det rullat upp världens cancerskandal där nanopartiklar av diverse slag jämförs med dagens asbest...

Man ska akta sig för produkter med nanopartiklar av silver, normal handhygien är ett mycket smartare alternativ.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AtreX
Dubbla NIC är alltid nice (även om i princip ingen har faktisk användning av det) och det bör väl vara en självklarhet nu 2009, det kan jag hålla med om.

Varför skulle det vara en självklarhet med något som i princip ingen har användning för, eller kommer att använda? Du bara betalar i onödan för något du inte har nytta av.

Om det sitter dubbla NIC på mammabrädan kan du ge dig 17 på att tillverkaren också vet att knappt någon kommer att nyttja möjligheten, och därför sparar pengar genom att löda dit billiga skruttkomponenter. Näh, gör som redan föreslagits i diskussionen, skaffa ett riktigt instickskort istället med hårdvaruaccelerering av nätverksstacken osv om du nu mot förmodan faktiskt behöver fler portar.

Annars är det bara att köpa en gigabit-switch om du enklast möjligt vill ha fler nätverksanslutningar, de är ju busbilliga idag och gigabit ger bra flås. Betydligt bättre än vad en vanlig desktop-hårddisk klarar av att leverera kan tilläggas.

Av anon132576

USB-kontakten är ett infernaliskt påfund, det håller jag gärna med om. Den är ju ett ergonomiskt vansinne till att börja med i och med att den är symmetrisk till formen men ändå måste stickas in åt rätt håll. Sedan är den inte särskilt hållbar heller, som redan poängterats..

Annars, angående RS-232 etc, så är det ju så att utvecklingen går framåt. Visst, du kan säkert ha 20, kanske 30 meter seriellkabel, men datamängden du kan trycka över i en sån kabel är så minimalt liten att det praktiskt taget inte finns någon som helst användning för en sådan anslutning på dagens datorer. Ett vanligt flash-fickminne exempelvis som säljs för ett par hundralappar skulle ta flera dagar att fylla/tömma om det ansluts via RS-232, det är såklart helt orimligt...

Ni gunstig junkrar drar fram helt marginella användningsområden inom industri, belysning med mera. 99.99% av världens PC-användare kommer aldrig i närheten av sådana situationer. Ingen vanlig människa behöver vare sig I2C, RS-232 eller liknande lågprestandaanslutningar.

Av anon132576

Du kan ju också skaffa en Drobo till din dator och ladda den med 2-3 HDDs. Inte en superbillig lösning medges, men Drobon är enkel att handha och fungerar väl enligt vad jag läst. Den speglar automatiskt dina data så att förlust av en (eller till och med flera) diskar inte påverkar integriteten på det du lagrat på enheten.

Såklart, brinner din bostad så går allt upp i rök förstås såvida du inte följer Nusses råd med en off-site-backup av något slag, till exempel internetbaserat.

Betänk att en internetbackup inte heller kommer att vara idiotsäker, firman kan också drabbas av olyckor, brand, eller till och med gå i konkurs. Jag skulle själv lita väldigt litet på företag som lovar obegränsat lagringsutrymme för en liten peng, de har garanterat klausuler i sina användarkontrakt som fritar dem från allt ansvar vid dataförlust osv...

Dock, sannolikheten att både din dator OCH internetservern ska gå i kras samtidigt är ju typ försumbar. Skulle ju krävas ett asteroidnedslag modell större isåfall, och då är du ju själv platt som en pannkaka i vilket fall som helst och kan inte oroa dig om sånt.

(30.000 bilder du inte vill bli av med = ALLDELES för mycket porr för att det ska vara nyttigt, lol!)

Av anon132576

Flera av de stora hårddisktillverkarna erbjuder idag snygga, färgglada externa inneslutningar för sina produkter, jag vet att både WD och Seagate gör detta. Priserna är inte heller höga längre, förr i tiden kunde ju en extern disk kosta en hel del!

Ta en titt direkt hos tillverkarna och kolla om det är värt det extra besväret (och kanske priset!) för dig att köpa separat hårddisk och inneslutning...

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Big_PHat
Men jag är inte beredd att säga att det är "luftsiffror", för visst får man en verklig och märkbar prestandaökning vid läsning/skrivning av stora filer.

Grejen är ju dock att du läser och skriver nästan aldrig så stora filer att det gör någon verklig skillnad. Antagande: vi säger att en OCZ Vertex 30GB (som mig veterligen inte har lika många flash-bussar som de större modellerna) pallar 100MB/s skrivning på stora filer.

Om du raid0ar 3 diskar får du i bästa fall 300MB/s; du skriver 1GB på knappt 4 sekunder. Ganska snabbt! Men hur ofta bollar du runt GB-stora filer? De relativt få gånger du gör det, kan du helt enkelt inte bara låta kopieringen puttra på sålänge och typ surfa lite internet eller nått under tiden? Det kommer i vilket fall som helst att gå ganska fort, då alla moderna flashdiskar matchar eller överstiger mekaniska 3.5"-diskars bästa prestandasiffror, och mekaniska diskar når sällan topprestanda här då OS och applikationer tenderar att hamna längst ut på disken, på de snabbaste sektorerna. Sen finns det ju fragmentering också, osv...

En "fullstor" Vertex, 60GB och uppåt, har större cacheminne och max antal flashkanaler och skriver därför snabbare redan från början. Förefaller listigare för mig att heltenkelt ta den vägen istället till bättre prestanda.

Citat:

Sedan så är det inte prio för allas del att det ska vara säkert.

Förvisso inte, men det är inte heller alla som ens känner till att raid0 gör ditt lagringsmedia (mycket) osäkrare. Detta brukar sällan nämnas, och i stort sett aldrig av själva tillverkarna av raid0-kapabel hårdvara... (Utom i finstil eventuellt.)

Av anon132576

Ta aldrig bort jumprar som du inte vet vad de gör. De sitter där av en anledning.

Pilla tillbaks jumprarna på dina diskar där de satt förut, kolla sedan på tillverkarens hemsida för den modell av din hårddisk, där brukar det alltid finnas manualer och diagram över alla anslutningar och inställningar.

Kontrollera FÖRST vad de olika jumprarna gör, ändra EFTERÅT om något behöver ändras (förmodligen inte; datorproblem är oftast orsakade av mjukvara, och/eller klåfingriga användare, heh heh...)

Av anon132576

Seriös fråga: varför raid0:a tre diskar? Köp en större disk, raid0 ger i stort sett bara "luftsiffror" i prestandaökning. De reella resultaten är mycket blygsammare, samtidigt som din felprocent ökar 300% med tre diskar...

Av anon132576

Varför partitionera upp en redan liten disk i en massa ännu mindre portioner? Blir upplagt för en massa svinn där, då du till slut kommer till en punkt där du har en skvätt lagringsutrymme över på dina partitioner som inte är stor nog någon av dem för att rymma den fil du vill spara, även om de sammantaget hade kunnat rymma filen.

Det finns ingen större anledning med att partitionera så mycket. Visserligen kan du skydda dina data mot filsystemskrascher, men hur ofta drabbas man av sånt? Kan inte påstå att det hänt mig mer än max en gång på över tolv år av PC-användande... Kör backup på känsliga data, det är en bättre lösning.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bloWn
Kan inte låta bli att kontrollera, är dessa något att ha eller är det bara Corsair som gäller?

Adata är vad jag förstår rätt stora och välkända. De minnena borde vara helt okej. Utgå inte ifrån att du MÅSTE ha Corsair och att allt annat är skräp; det är bara korkat. Det finns många minnen idag som funkar bra i hög hastighet och med schysst timing, man måste inte ha Corsair om man nu inte absolut vill det.

Jag kör själv OCZ 1600 Platinum tri-channel 7-7-7-20 T1 och det går fint som snus. Hade 4x1GB Corsair 1066MHz Dominator-stickor i min gamla Core2 quad extreme-burk, de funkade också bra tills en av dessa rök åt fanders tyvärr när jag testade att sänka commandraten från T2 till T1...

Nu sitter det bara 2 Dominatorpinnar i burken, de andra 2 är standard DDR2 800 Nanya-pinnar, har inte orkat byta Dominatorminnena än. Kanske struntar helt i det, prestandaökningen från 800 till 1066MHz är i det närmaste omätbar vid spel och normalt användande. Det ger väldigt lite ens i prestandatester.

Har testat på min i7 920-burk med QPI på standardhastighet (4600MT eller nåt sånt) och minnena i 1066MHz, sedan QPI i 6400MT och 1600MHz minnen. Väldigt lite reell skillnad! Omärkbart med blotta ögat...

Så välj du de minnen som du föredrar bäst. Ta inte blint Corsair "bara därför att". Själv ska jag handla in 6 gig till av OCZs minnen, de funkar svinfint, och eftersom jag har µATX-mammakort funkar det inte så bra med minnen som är höga som skyskrapor. Därför valde jag OCZ. De är dessutom jäkligt snygga att titta på oxo.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smartidiot89
Larrabee kommer även ha x86-64 bla. vilket gör att i Teorin ska den kunna köra ett OS utan en CPU

Nej, nej...

Nog för att processorelementen i larrabee bygger på x86 i grunden, men detta innebär inte att de är fullfjädrade x86-64-processorer. x86-arkitekturen innehåller tonvis av gammalt bagage, addresseringslägen, instruktioner med mera som inte är användbara längre men som måste finnas där av bakåtkompabilitetsskäl. Att ösa in all den gamla bôsen i larrabee skulle enbart vara pantat, det skulle få storleken och komplexiteten på chippet att explodera utan att man skulle vinna ett jota på det. Tvärt om, det skulle bara göra produkten svårare och dyrare att tillverka men inte leverera några fördelar.

Larrabee kommer bara att ha de bitar av x86 som är användbara för chippets primära syfte, och att försöka köra OS/applikationskod på den skulle bli vansinnigt segt. Värre, mycket mycket värre än att köra Vista på en Intel Atom-processor, därför att larrabee kommer inte att bli bra på "grenig" kod med många funktionsanrop, sånt man ofta hittar i vanliga program...

Av anon132576

Det är inte ett problem att multipeln hoppar omkring. Tvärt om, du vinner på detta i och med att processorn drar mindre ström när den inte jobbar lika hårt. Detta ger mindre spillvärme och längre livslängd på dina komponenter.

Av anon132576

Sitter man och lirar på plattskärm är man ju ändå låst till 60fps, i och med att skärmen inte uppdateras fortare än så. Att klämma ur max FPS ur två SLI/CF:ade grafikkort blir därför ganska meningslöst, då man bara sitter och eldar för kråkorna isåfall när GPUerna ritar bildrutor man aldrig kommer att ens uppfatta.

Det är betydligt mer meningsfullt att använda SLI/CF till att öka kvalitén på grafiken istället. Upp med AA/AF-inställningarna, buffa inställningarna i spelen osv, bara FPSen ligger runt 60 så är allt OK. Och vilken CPU som säljs idag pallar inte att köra spel i 60fps? (Jag utgår ifrån att ingen lirar på en Atom/Nano, heh...)

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devil May Cry
Jaha då kan man inte köra xp-mode då.

Varför vill du göra det, vad kör du för mjukvara idag som inte fungerar direkt under Vista/W7? Jag har personligen inte stött på ett enda program, inklusive spel, som inte funkat i Vista.

Det virtuella XP-läget är mycket långsammare än att bara köra programmet direkt i W7 (spel blir sannolikt ospelbart sega), plus att du såklart drabbas av XPs nackdelar, som att DX10, 11 inte stödjs osv. Måste du prompt köra XP nästan tio år efter det släpptes så fixa dualboot isåfall.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
"Quick your life"

haha!

Lite engrish är väl aldrig fel?

Sedan förefaller de ha resonerat att om lite färg på moderkortet piggar upp och ser fräckt ut, så måste en hel jäkla massa olika färger vara ännu bättre!

Inte för att jag klagar iofs; det ser rätt OK ut faktiskt. Man kan ju dock fundera över kvalitén, de är ett rätt okänt märke som dyker upp huxflux likt gubben ur lådan. Är korten stabila och kompatibla? Håller grejerna i längden eller har de snålat på kondingar och andra komponenter? Hur sköter de garantiåtaganden och BIOS-uppdateringar?

Sedan är det ju lite korkat att de lagt PCIe 1x-kontakten precis dikt an mot den primära 16x-kontakten på i5-mammabrädan. De kunde väl separerat de två så ett tvåvånings grafikkort inte blockar den enda 1x-kontakten...

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ant3
[B]Kommer lätt köpa en sån om den funkar tillsammans med Rapage II Gene.

Dito. Skulle vara gôtt som fasen att ha denna mackapären i de två nedre 5.25"-platserna i min Antec Mini P180. Har ju inget bättre att sätta där ändå. Är ingalunda fjortis (eller ens fjortis x2), men kan ändå inte motstå lysande blinkande grejer. Förutom LED-fläktar iofs, för sånt är rätt fånigt egentligen.

Av anon132576

Du kan ju testa att nollställa DMI Pool Data och/eller dina BIOS-inställningar. Ibland skummar sig dessa två om man byter komponenter i burken.

Annars så är det ju så att om datorn piper vid kallstart, fast fungerar normalt i övrigt, så kan du ju strunta i pipen. Det är om den piper OCH inte fungerar som du får börja klia dig i skägget och fundera över vad som gått snett!

Annars, memtest86+ ger inte alltid svar direkt första gången du kör den. Vissa typer av fel syns inte direkt, eller ens särskilt ofta, så du bör låta den gå över natten åtminstone för att vara någotsånär säker på att ditt RAM är friskt. Lycka till!

Av anon132576

Gulddekor och glidlagrad fläkt? Antar att de förgyller hundsk!ten så den ser mindre ut som vad den faktiskt är...

Att köra med ett nätagg som kan helt stänga av fläkten innan tempen nått 65 grader låter som ett recept för katastrof. Vad göra om glidlagren kajkat ihop av de höga temperaturnivåerna? Ingen kylning alls då...

Nä, ett nätagg ska allt vara kullagrat, finns ingen ursäkt för något annat. Tjafs om ljudnivå är ju bara trams, det är i princip ingen skillnad sålänge fläkten inte drar iväg i helt stolliga varvtal.

De bara sparar in några kronor här och där på kvaliten, om de fuskar med fläktlagren, guvet var mer de fuskat isåfall!