Inlägg

Inlägg som anon132576 har skrivit i forumet
Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RAPT0R
Enligt detta resonemang borde ju kylaren fungera alldeles utmärkt! jag menar att om luften hinner ta upp så mycket energi i "botten" av kylaren så att denna skulle kunna avges till "toppen" av kylaren, så innebär ju detta att överföringen till luften är effektivare än den direkta värmeledningen i koppar.

Nu är ju mojen gjord i alu, inte koppar...

Sedan flyter ju den fläktdrivna luften aningens snabbare över kylarens yta än transporthastigheten för värme genom alu... Och sedan har vi ju sett under årens lopp att stora strukturer i massiv metall sällan fungerat särskilt bra i praktiken, särskilt där samma luft passerar utmed hela strukturens längd (laminärt flöde). Luft och kylare får snabbt samma temperatur, en kylare som är 1.5dm hög kyler inte nämnvärt bättre än en som är 5dm hög om inte ny sval luft kommer åt den kylande ytan...

Till detta kommer problemet som jag ser det med de väldigt stora luftkanalerna där det blir högt flöde i centrum där det inte finns någon kontakt alls med kylflänsen, och de stora urfrästa luftportarna precis nere vid basen av flänsen där mycket kontaktyta förloras med den varma plattan som pressas mot CPUn...

Av anon132576

Fixa en annan kopia av Windows, bara du har en legitim version borde Microsoft eller tillverkaren av din dator (märkesburk, eller firman där du köpte den) kunna ordna en ny disc åt dig.

Starta från den, se om det funkar bättre.

Det verkar som att installationsprogrammet tycker du har shift-knappen intryckt hela tiden. Om det blir samma med två olika T-bord är det väl inte själva bordet som strular, felet sitter isåfall någon annanstans. Om du har USB-bord, prova rycka ur sladden och plugga in den igen medans du har uppe fönstret där du ska skriva in nyckeln. Testa gärna en annan USB-kontakt vid inpluggandet.

Av anon132576

Såg detta på Joystiq för typ en 10 minuter sedan, det var som att jorden gungade när jag läste orden att Duke dog... Man har skrattat och skämtat om den eviga utvecklingsfasen, men som alltid ändå förutsatt att spelet skulle komma ut någon gång. Det var lite samma känsla som att se vatten rinna uppåt - något jag faktiskt sett på Lieseberg för tusen år sedan nu (det var bara en illusion förstås) - en känsla av overklighet helt enkelt.

3Drealms var ju dumma som inte såg chansen att dra in lite cassh till firman genom att släppa gamla Duke3D till PSN och XBL. Jag hade glatt slantat upp för att kunna lira en klassiker igen.

Iofs har de begått så många misstag nu att det knappast spelar någon roll. Att Duke tog så lång tid att INTE avsluta beror nog mest på att personal slutat hela tiden. Det blir ingen kontinuitet, och allting sackar när en ny person måste sätta sig in i vad som hänt förut. Det får till följd att det inte händer mycket -> fler personal slutar, osv.

Dessutom sägs ju George B ha varit stor i käften och svår att ha att göra med, så kombinationen svår boss, stor personalomsättning och jättelång utvecklingsfas = katastrof.

Man borde ha insett det redan för åratal sedan förstås, jag var skraj att de skulle ha kånkat redan när de sålde av rättigheterna till Max Payne, men de levde trots allt vidare så jag försköt tankarna och utgick ifrån att något så hemskt inte kunde få lov att inträffa.

Så nu har dagen ändå kommit. En sorgens dag, måste jag säga. Jag såg fram emot Duke4E, även om han alldeles tveklöst inte hade kunnat överträffa eller ens nå upp till sin föregångare. Inget spel som det arbetats på överdrivet länge har blivit så värst värst.

Nu får vi se hur det går med Alan Wake... Han har också legat och jäst bra länge nu (fast såklart inte i närheten av Duke, förstås.)

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lidodido
Det är ju trots allt en helt ny princip, får detta förfinas och kopieras och optimeras så kan det bli oerhört bra, än om deras första variant inte spränger några gränser.

De första kylarna med värmeledningsrör var VANSINNIGT usla. De var mycket sämre än dagens solida metallkylare som används till boxade processorer.

Dock kommer denna design garanterat aldrig nå någonstans. Räfflorna ger alldeles för liten kontakt med luften, det är ju bara luften utmed ytterkanten i kanalerna som får chans att absorbera värme, all luft i centrum av kanalen går bara rätt ut utan att ha kontakt med den kylande metallytan. Det bildas laminärt flöde, vilket är något negativt i en kylare.

Dessutom är godset är för tunt och avstånden för långt för att processorns värme ska kunna spridas ända upp i toppen; värmeledning utsätts ju också för resistans precis som elektricitet (inte exakt samma princip såklart, men resultatet är ju ändå liknande), så den övre delen kommer att värmas mest av luften som hettats upp i den nedre delen av kylaren, istället för av processorns spillvärme... Man skulle behöva borra in värmeledningsrör i själva godset och löda fast några på utsidan av de stora kanalerna för att få fason på det hela.

Dessutom förefaller tillverkningen vara komplicerad; spiralmönstret i kanalerna kan knappast extruderas, utan måste nog fräsas ut av en CNC-maskin och detta ger mycket högre kostnad till i stort sett ingen nytta än att bara stansa ut stapelbara plåtskivor och trä upp dessa på värmerör som i en modern tornkylare...

Klassiskt exempel på en överdrivet komplicerad pryl för att utföra ett simpelt syfte utan att göra ett bättre jobb...

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leedow
Kan någon som har koll förklara för mig varför en modern PSU kan ha 5 års garanti med MTBF på runt 100 000 timmar, men en SSD med över en miljon timmar MTBF bara ha 1-2 års garanti.

Gladsiffror.

Annars är just den här modellen prissatt helt uppåt väggarna. Prislappen står inte i några som helst proportioner till vad man får för pengarna, dessutom, vad är det för märklig inneslutning de gett sin mackapär? Den tar upp två kortplatser till att börja med, men sedan förefaller den vecklas ut och bli ännu större i bakändan och täcka tre, kanske fyra platser i bredd. Vafan? Detta är ju sjukt usel produktformgivning, särskilt med tanke på hur kompakt flashminne faktiskt är.

Av anon132576

Vilket stolligt chassi... Plats för tre 3.5-tumsenheter och en jäkla massa femånkvartingar. Så efter man har slängt i två optiska brännare (vilket räcker för 99% av oss alla), exakt hur många lysande blinkande fläktkontrollers med analoga temperatur- och voltmetrar och guvetallt tycker Lian Li att man behöver? Lol. Helknas!

Av anon132576

Synd att de är så långa bara. Skulle helst sett att de var max 16cm... Dessutom, har de 4 PCIe-pluggar? Lite bortkastat med 850W och bara 2 pluggar, ingen lär ju ha 50 hårddiskar att driva med den överblivna kapaciteten...

Av anon132576

Windows viloläge brukar paja helt slumpartat, man behöver inte göra några ändringar eller installera några program. Det går bara från att fungera en dag till att inte fungera nästa.

Jag har i stort sett aldrig haft en windowsdator som konsekvent gått att sätta i viloläge och sedan kunnat väckas igen; antingen hänger sig burken under nedsövandet, eller så vaknar den spontant upp igen av sig själv efter några minuter eller till och med bara sekunder, eller så kan den sövas ner, men hänger sig sedan istället under uppvaknandet...

På min nuvarande vistaburk funkade sovläget bara i dagar innan den började vakna upp igen av sig själv. Var ju så lustigt bara av att väckas mitt i natten av att hårddiskar och datorfläktar drog igång...

Av anon132576

Grattis AMD, du e bäääst! Hurra! *4

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hACmAn
förstår inte varför folk är anti ps2 och com portar och floppy

Därför att det är gammelt och rôtet. Finns ju knappt filer längre som går in på en floppy, och 40kb överföringshastighet och typ 75ms accesstid...vafan??? PS/2 kan inte hotpluggas, och var idag hittar man ens utrustning med PS/2-pluggar? Ingenstans alls, för det tillverkas inte längre och har inte gjorts heller på snart 10 facking år.

Vill du sitta och programmera kvittoskrivare så kan du ju göra det på ett gammalt moderkort som faktiskt har RS232-portar fastlött, och inte på ett sånt här knasmonster med sju PCIe och guvetallt. Själv har jag kört ren USB sedan typ 1999, lirade till och med gamla DOS-spel med USB-tangentbord utan några som helst problem redan före senaste sekelskiftet.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jerka^
Om man har ett stort chips kommer inte signalerna hinna fram innan nästa klockcykel påbörjas, trots att de går i ljusets hastighet.

Så är det redan idag, det är bland annat därför alla mikroprocessorer utvecklade sedan en sisådär femton år tillbaks i tiden är pipelinade, för att minska effekterna av signalfördröjningar.

Dessutom går signaler inte i ljusets hastighet i ledningsbanorna i ett mikrochip, så dina nuffror behöver justeras litegranna för att ens komma nära verkligheten.

Det går i princip inte att ha en enda lednigsbana tvärs över ett mikrochip, avstånden är för stora så signalen "äts upp" av resistans, mm. Det sitter därför logiska grindar på vägen som repeterar signalen. Är det långa avstånd tar detta ett antal klockcykler, särskilt i en multi-GHz-processor...

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Szandman
Du ska koppla 12V till den GULA kabeln, inte den röda!

Fläktar följer i allmänhet inte standard PC AT-färgkodning. Oftast är röd tråd 12V spänning, gul brukar vara RPM-sensor och blå PWM (för de fläktar som har det). Har sett andra färger än dessa också, typ svart-vit-grön-blå osv.

I vilket fall som helst, pin-numrering är som följer:
1: Jord
2: +12V
3: RPM Sense
4: PWM Input

Om en fläkt ändrar ljudkaraktär, och/eller varierar i hastighet kan detta bero på kassa lager. Snurrar fläkten lätt och obehindrat om du kopplar från strömförsörjningen och roterar den för hand? Kan du höra något gnissel osv om du lägger örat tätt intill?

Gör detta efter fläkten gått ett tag och när den är kall. Lagren kan påverkas av temperaturen (de blir ju varmare när de gått ett tag)...

Av anon132576

Vista som spökar misstänker jag...

Det verkar som windows "rullar tillbaks" vissa filer för mig efter de ändrats, förmodligen vid nästa uppstart, för jag får konstant logga in på väbbsajter fast jag ställt in att jag ska förbli inloggad, häromdan hade WoW glömt bort alla mina videoinställningar, winamp milkdrop minns inte ändringar i konfigurationen efter jag bootat om datorn osv.

Kan det finnas någon bot mot detta, eller är detta sånt man helt enkelt måste finna sig i med Bills underbara operativsystem? :/

Av anon132576

Är dessa enligt uppgift endast svagt röda fläckar något egentligt problem?

Kanske detta faller under "-Doktorn, min axel gör ont när jag rör armen såhär! -Jamen rör inte armen sådär då!"-principen. Dvs, strunta i fläckarna, bara tuta och kör.

Annars finns det ju tippex.

Av anon132576

Hela windows rättighetssystem gör mig gråhårig, jag har varit med massor av gånger om att windows vägrat låta mig radera filer etc trots att jag är admin. Jag skulle vilja stänga av hela den där skiten, men det verkar inte gå.

Har kommit fram till att om det inte funkar att markera filen/erna, högerklick -> egenskaper och sedan manuellt ta över ägande (även om jag kanske redan står som ägare), och sedan försöka radera igen, så kommer det aldrig att funka oavsett vad jag försöker med. Finns som inget sätt att resonera med en dator, vill den inte så vill den inte...

Av anon132576

Har du inget annat PCI-grafikkort än gamla rôtna S3 Trio? Prova ett Matrox-kort, kanske Tseng osv om du kan hitta någonstans... Fanns ju en dröse av olika tillverkare, de flesta har ju idag tynat bort till oigenkännelighet, köpts upp eller gått i putten.

Märkligt att känna nostalgikänslor över gamla grafikkort från senare 90-tal... Det var tider det, hehe. Allt man behövde för att överklocka var busshastighet, multipel, volt. Och allt ställdes med byglar på mammabrädan, så enkelt och fint! Har själv ett Hercules Dynamite128 med hela 4MB MDRAM på från '97 som jag tänkte klämma i och se vad vista säger om... Hittas säkert bara som standard-VGA dock, med noll acceleration för fönster, video etc.

Av anon132576

Winrar? Äh sån skit! Kör 7Zip istället. Gratis, snabbt, klarar typ alla filarkiv man kan tänkas snubbla över utom kanske Amiga LZH och stuffit-bôs från gamla äckliga macintoshar.

Ladda hem filen, högerklicka den, välj 7Zip -> packa upp här, så packas det upp utan att några fönster öppnas som måste stängas etc...

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Orici
Vart läser du att GT300 har en "enorm" kärna?

Med tanke på att G200 (som är en av de största integrerade kretsar som någonsin tillverkats både till ytan och antalet transistorer) är själva definitionen av enorm, så om GT300 ligger ens i närheten av denna klassas den per automatik som enorm den med.

Av anon132576

Jag skulle rekommendera:

1: Starta datorn med ett annat operativsystem (installerat på en separat HDD, optisk skiva etc) och säkerhetskopiera alla filer du vill spara.

2: Formattera din privata hårddisk fullständigt, alltså inte bara snabbformatera. Annars har du kvar massor av bitar av gamla filer liggandes hullerombuller i allt tomt utrymme på hårddisken, blir det fel i filsystemet kan skräpdata av misstag inkluderas i dina 'riktiga' filer.

3: Installera XP på den nyligen formatterade fräscha partitionen.

Att ominstallera windows ovanpå en gammal trasig installation kan ofta leda till mer eller mindre svårartade problem med operativet. Alltifrån windows update som inte vill funka, windowsverktyg som inte kan startas/bär sig konstigt åt, versionsfel och dylika konflikter etc. Rensa därför ut all gammal bôs innan du börjar.

Av anon132576

Långa DVI-sladdar kan ge bildfel i höga upplösningar. Om du vill spela i 1600 pixlar eller mer kan det bli lite tärningsspel med kvalitén beroende på sladd. Det påstås ofta på förpackningen att de klarar upp till full-HD/1920, men om det stämmer kan det vara si och så med.

Om du ska köra lång DVI-sladd, undvik alla former av adaptrar i kedjan (typ, skarvkopplingar, DVI till HDMI osv). Köp EN sladd med rätt kontakt i vardera änden från början, och kolla att du får komma tillbaks med den om du ser flimrande pixlar eller färg-gröt som flyter runt.