Inlägg

Inlägg som anon132576 har skrivit i forumet
Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Huddit
Optimalt vore väl att ha dom i taket då värmen stiger.

Konvektion fungerar bara på stillastående luftmassor, då lyftkraften hos varm luft är extremt låg. Så fort du sätter luften i rörelse med en fläkt exempelvis spelar det noll roll var någonstans utsuget är; topp, botten eller mittimellan.

Av anon132576

Mitt nätagg på min i7-box mumlar skumt för sig självt då jag foldar på GPUn. Inte så att det stör, men man hör typ hur datorn arbetar om man lägger örat nära utblåset, det blir olika toner i surret. CPUn verkar dock inte höras när den jobbar, fast den drar ju åas inte lika mycket ström som GPUn heller...

Min gamla C2D quadbox' nätaggregat bara knastrar typ då den lastas hårt, inga förändringar i tonläget utan bara ett stadigt ihållande ljud. Fick Dell att komma och byta nätagg när jag precis fått systemet, originalnätdelen gjorde extremt mycket ljud vid belastning... Förmodligen en eller flera dåligt säkrade spolar, eller kanske kondingar.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FL3JM
Vilka sjuka jävlar det finns alltså:

Hehe... Kolla Flecom, som är ledaren för HOCPs vikarelag. Foldar på nästan 190 processorer, ligger på åttonde plats totalt sett av alla användare i F@H. Rätt stolligt! Där ser man vad som krävs för att nå in på tio-i-toppskiktet. Har man inte tresiffrigt antal processorer jobbandes har man inte en chans, heh.

Hela HOCPs lag är ju stolligt för övrigt, de leder ju med typ 500 miljoner poäng mot näst efterföljande lag.

Av anon132576

Dessa nyheter från Intel kan vara det bästa som hänt för AMD på månader, kanske år.

Att lansera sämre presterande produkter till ungefär samma pris som nu, samt hålla en mycket hög nivå på priset på mellan- och toppskikten av produktskalan luktar väldigt mycket av gamla Intel, ni som var med under de år av 90-talet då ingen egentlig konkurrent existerade på x86-marknaden kommer ihåg vad jag menar.

Jag talar om den gamla onda tiden då en 133MHz Pentium kostade ett par tusen, och en 200MHz Pentium rök på 10 papp eller mer. Intel agerar nu som om de fortfarande sätter spelreglerna för hela marknaden.

Förhoppningsvis ger detta AMD utrymme att öka sin marknadsandel, och kanske till och med börja gå med vinst... (!) Särskilt nu när EU sätter Intels affärsmetoder under luppen.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Neco
Har dom verkligen inte råd med 1TB per månad?

Nu är det ju inte bara 1TB per månad som de måste fixa, utan även servrar att ansluta alla dessa TB till...

Annars tycker jag att de kunde kräva en del pengar till alla de läkemedelsbolag som kommer att använda informationen vi alla står till tjänst med i sin forskning.

Världens multinationella medicinjättar kommer knappast att skänka ut pillren som skapas gratis bara för att forskningen pillren baseras på är gratis... Så de kan allt gott betala F@H/Stanford för nöjet... Läkemedelsbolag är några av de minst altruistiska vi har på vår jord (näst efter vapenindustrin och hasardspels- och vadslagningsbranschen typ), så det kan de gott ha.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av after3ds
Med andra ord ingen mening att köpa ny kylare, bortkastade pengar? (Funderar på en Noctua NH-U12P isåfall)

Mening och mening... Allt sånt är ju upp till var och en att bestämma. Om man ska se från en strikt nödvändighetssynpunkt är det inte mycket man faktiskt behöver. Om man är datorentusiast däremot så finns det ju betydligt kassare investeringar man kan göra än en bra CPU-kylare.

Noctuan är en ruskigt fin kylare, mycket hög kvalitet på konstruktionen. Om du skaffar 1337-sockelversionen är den dessutom ruskigt lätt att montera, om man bortser från att du måste plocka bort mammabrädan först för att få dit den såklart.

Själv kör jag en Noctua NH-C12P med i7-monteringssatsen. Asbra kylare den med, jag köpte den för det nedåtriktade luftflödets skull, för att få cirkulation runt northbridgechippet och strömreguleringskomponenterna.

Av anon132576

Jag kör mycket WoW ( ), och med maximalt siktdjup så sackar grafikuppdateringen ganska fett; inte för att grafiken inte räcker, utan på grund av WoWs rôtna gamla 3D-motor som ursprungligen härstammar från runt 2003-snåret sådär.

Den fullkomligt gulpar i sig CPU, så om jag sparkar upp min gamla C2D quad extreme från 2.66 till 3.47 går FPSen upp i dryga slängar 20 bilder i sekunden om jag står i New Agamand och ser bort i riktning mot Utgarde Keep-hållet.

Det är WoWs ruttna 3D-motor som får spelet att lagga så infernaliskt när det är många personer synliga på skärmen. Förmodligen gör spelet separata funktionsanrop för att rita varje vapen, varje axelskydd, hjälm osv. Sånt orsakar tusentals klockcykler i waitstates medan CPUn växlar mellan kernel/userläge för varje funktionsanrop...

Så visst gör det en hel del i vissa spel av att klocka upp CPUn, iallafall i spel som inte är GPU-begränsade. Heh.

Av anon132576

Om ni ändå kör konsol-versionen så varför inte välja SMP-klienten isåfall istället för att köra en massa separata processer?

Annars är det väl så att vikning på CPUn blir inte såvärst blixtrande snabbt tyvärr. Det tar den tid det tar typ. Varje paket jag viker på CPUn verkar ta MINST en dags CPU-tid; dvs det tar flera dar att slutföra då burken inte går 24/7...

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tommie_l
det värsta är att för 24/7 bruk kommer såpass mycket fukt att samlas att det börjar rinna vatten inne i datorn..

Om det bildas kondens överhuvudtaget har du inte isolerat tillräckligt väl. Lägg på mer isolering, och sätt ett par tystgående fläktar i chassit. Detta håller fukten borta, då eventuell ytfukt som kanske fortfarande uppstår isåfall förångas om det finns luftcirkulation.

Men som sagt, du har isolerat för dåligt om du får fukt öht...

Av anon132576

Om du inte vet ens var i BIOS som OC-funktionerna ligger ska du nog inte försöka dig på detta. Man kan strula till en dator något förnicklat med oförsiktig överklockning - inklusive permanent skada hårdvaran - så man bör iallafall känna till grunderna.

I forntiden fanns det inte så mycket att mickla med - du hade multipel, busshastighet och vCore att pilla med; ibland vIO också. Det var allt; inte så mycket att klanta till heller. Idag på en modern entusiastorienterad mammabräda kan du ställa volten för inte bara vCore/IO, utan också för klocknätet i CPUn, minneskontroller och L3-cache (gäller i7 och Phenom), systembuss, nord- och sydbrygga, vCore och vIO för ditt RAM, och även vIO på dina PCIe-bussar bland annat.

Du kan feppla med fasförskjutningen på klocksignaler, ändra waitstates i minneskontrollern med mera, det är en otrolig massa nya parametrar man kan tjafsa med. Förvisso behöver man inte röra de flesta av dessa för att nå respektabla resultat, men grejar man med fel parametrar är det desto fler grejer som kan gå snett, och vet man inte vad man gjort och vad man håller på med kan det bli besvärligt att fixa igen. Dessutom dyrt, om man lyckats steka något.

Vill du ändå prova, gör då först det som flera personer sagt åt dig, nämligen läsa på i FAQen. Ingen är intresserad av att hålla handen och göra allt jobb åt en person som inte vill lära sig själv. Dessutom är det inte praktiskt heller då inte allla datorer är identiska. En del kan klockas mycket, andra nästan inget alls, och att försöka tvinga en bångstyrig maskin leder oftast bara till strul, och sedan ond bråd död för komponenterna. Du måste känna dig fram själv, ingen annan kan göra detta jobbet åt dig...

Ta en titt i din moderkortsmanual igen samtidigt som du sitter med BIOS-skärmen öppen på din dataapparat. Gå igenom alla inställningar för att hitta det du tror att du behöver. Inte alla BIOSar är lika utförliga, fattas det inställningar i din är det rätt kört för dig. Överklockningsprogram för moderkort är inte vanligt förekommande pga alla olika hårdvaror som finns därute.

Av anon132576

Klocka ner den igen och se om beteendet upphör då. Om ja, så klockar du upp för mycket, eller så ger du för lite spänning.

Om den startar om även vid standardhastighet kan du ha tjall med mjukvaran (windows, drivrutiner osv), eller något slags hårdvaruproblem. Finns inga enkla patentlösningar på ett så diffust problem som du beskriver.

Gör mer tester, och beskriv mer utförligt vad för system du sitter framför så kanske vi kan komma till en lösning.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dreaper
Hur förklarar du då att om man ställer in flytande vatten i frysen så blir det till is efter nån timma?

Klart att en frys pallar att frysa in saker. Det är dock inte samma sak som att den konstant ska stå och mullra med kompressorn för att du tillför 150-400W ren värme in i frysutrymmet kontinuerligt. Detta klarar inte frysen av.

Som du själv konstaterat så tar det någon timme (2-3 cirkus) för att djupfrysa exempelvis en 1.5l PET-flaska cola. Detta är inte nog för att kyla en dator, och även om det var det skulle du köra slut på kompressorn och alstra massor av spillvärme. En frys modell större drar typ ett par hundra watt när den går kontinuerligt.

Dessutom, lägger pumpen i din dator av så spräcks radiatorn om vätskan i den skulle frysa... Inte så bra kanske.

Av anon132576

Svinbra tråd! Ska definitivt logga in på Home när det beger sig med andra ord.

Tack för infon.

Av anon132576

Lite fördel har man kanske av att köra den sämre presterande ATI-klienten - iallafall med de mindre WUs som skickas ut för tillfället... Fläkten gasar helt enkelt inte upp så högt när grafikkortet bara går på typ halvfart!

Skruvade förresten upp min CPU i eftermiddags. Höjde helt enkelt BCLK till 160, så nu sitter proppen och viker som fan i 3360MHz. Ska testa 166MHz sen, tycker det borde funka, heh heh. Minnena är knappt överklockade just nu; går i 1604MHz för tillfället. Några grader varmare blev den, men inte så farligt; jag rörde inte några volttal. Det verkar inte behövas med en så måttlig uppklockning.

Av anon132576

F@H tycker tydligen om att lägga sig i C:\users\<användarnamn>\appdata\roaming\

Testa att spara undan hela foldingmappen som finnes i ovan nämnda sökväg innan du installerar om, och sedan lägger du in F@H igen och kopierar över bara "Work"-undermappen från det du sparade undan. Starta sedan programmet och se om den fortsätter från där du slutade. Den borde göra det. Annars kanske du måste kopiera över fler filer, men vilka vetifan. Då kan du testa att bara dra över hela klabbet.

Av anon132576

Tj. Max på nuvarande i7 är specad till 100C, så sålänge du ligger under där så ska din CPU leva "tillräckligt" länge. Vet inte om Intel anger någon MTBF för sina processorer, men de är ju rätt seriösa vad gäller stabilitet, kvalitet osv så iallafall deras interna siffror lär väl ligga (rent uppskattningsvis) på ett par decennier åtminstone.

Klart att en lägre temp leder till ökad livslängd, som med typ alla komponenter, men med tanke på att de flesta sitter med en PC i max 5 år sisådär (och många betydligt mindre) lär det inte vara något problem. ...Eller, iallafall inte sålänge du inte voltar upp den också.

Av anon132576

Skulle inte sätta någon större tillförlitlighet till OCCT. Har precis installerat det och nu fått cirkus sex olika felmeddelanden (alla på franska) bara av att starta, och sedan försöka avsluta programmet...

Var tvungen att avsluta den via task managern, och första gången så blev laddningsanimeringen kvar på skärmen ända tills jag startade programmet igen (och alltså fick nya felmeddelanden)... Så OCCT = jätte-LOL, imo.

Testa med något annat program skulle jag rekommendera. 7Zip till exempel har en inbyggd benchmarkfunktion. Den kör testdata genom packning/uppackningsprocessen, visar prestanda och testar CRC samtidigt också, så den hittar både minnesfel och beräkningsfel.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P1nGviN
Hur mycket är myyyyyycket pengar? En 20:a om året?

Om din CPU ligger på säg 65C vid full brôt och kryper ner till 35C i tomgång med allt strömspartjoflöjt påslaget så ligger skillnaden i effektutveckling på över 40%.

Då lär det med andra ord bli mer än en tjuga om året i sparade pengar, iallafall sålänge du kör datorn mer än någon timma i månaden.

Av anon132576

Får du konstigt färgade pixlar, streck och annan skräpgrafik på skärmen så är det med allra största sannolikhet tjall med minneskretsarna eller relaterad hårdvara på ditt grafikkort.

Har du själv bytt ut originalkylaren mot en AC-kylare? Isåfall, sätt tillbaks originalkylaren igen så noggrannt du kan; försök få det att se ut som när du köpte kortet. Testa det sedan i din dator igen, och ifall samma problem uppstår kontaktar du sedan stället där du köpt ditt kort och förklarar hur det bär sig åt, och att du skulle vilja ha det utbytt.

Av anon132576

Ursprungligen började jag med distribuerad beräkning för en tio år sedan, med SETI@Home. Då hade jag en 166MHz AMD K6-CPU, som klockades i 208. Skrämmande hastigheter, hehe! Ett enda SETI-paket tog flera dar att beräkna på den proppen... En uppgradering till en 400MHz AMD K6-III gav en rejäl prestandaspark i brallan. Bytte ut den mot en 1.7GHz P4 "Willy" med DRDRAM, alienletandet gick då ännu mycket fortare. La sedan ner SETI efter ett par år, och det blev inget mer beräknande på länge. Tittade på BOINC ett par gånger, men fann de tidiga klienterna lite bökiga. Om man ströp CPU-användningen till mindre än 100% körde den fullt ös medvetslös i korta perioder följt av ingen beräkning alls korta perioder, osv. Detta fann jag mindre idealiskt, så jag la ner BOINC.

Sedan blev det inge mer förrän jag började folda när PS3-klienten först kom ut, körde den i stort sett 24/7 i ett par månader. Sedan kom sommaren, och jag upptäckte att det blev märkbart varmare i min lilla lgh av att ha en förstagenerations PS3 sitta och bränna en massa värme... Så jag tog lite paus, och efter det körde jag bara då och då.

Köpte därefter en extremt fet Dell XPS-PC, den var snabb som fan, fast jag hade extremt mycket strul med den så det blev aldrig av att jag foldade mer än någon enstaka WU på den; maskinen kraschade och hade sig, blåskärmade mycket i nvdisp.dll osv.

Närmare 2 år senare efter Dell-inköpet plockade jag ihop en i7-burk av lösa komponenter. i7an ger högre 3DMarks klockad i 2.67GHz än XPS-maskinen med sin C2D Quad Extreme gjorde i 3.47GHz... Nu går XPSen iofs oxo i 2.67 nuförtiden pga värmens skull. Hade inledningsvis mycket krascher oxo med i7an, vilket gav mig gråa hår.

Jag bytte nyligen ut min LCD-skärm på garanti pga att den gav skumt grafikfnassel efter den gick ur strömsparläge eller startade upp ur viloläge. Efter jag bytte skärm har egentligen ingen av datorerna kraschat alls... Jag inbillar mig att den gamla skärmen var förhäxad! Så nu kör jag foldning för fulla muggar här, trots sommar hehe!

PS3an foldar igen för det mesta när jag inte tittar på film med den (spelar inte så mycket).

XPS-burken kör 1 CPU-klient och 1 GPU-klient på den ena av dess 8800GTXer. Orkar inte jobba mig för att få foldning på båda GPUerna.

i7-burken kör också 1 CPU-klient och 1 GPU-klient på ATI 4890. Funderar lite på att tråckla in fler CPU-klienter kanske, men det är för mycket krångel tycker jag.

Stanford borde ögonaböj ordna upp allt tjafsande man måste göra för att få foldning på fler än en CPU/GPU att funka. De ska ha EN klient, där man bara anger hur många beräkningsenheter man vill folda på. Porta över till BOINC oxo, så man kan köra lite annan distribuerad beräknande vidsidanom, ifall man vill det. (SETI, hehe!)

Hade skrapat ihop cirkus 250.000 poäng då jag gick med i Sweclockers foldningslag. Då nollställdes jag i statistiken...