Inlägg

Inlägg som anon132576 har skrivit i forumet
Av anon132576

Kan vara hårddisken som fått sig en törn. Skaffa ett SMART-monitorprogram och kolla om du får väldigt mycket läs/skriv- eller sökfel; jag tror Speedfan kan övervaka SMART-värden.

Om det är hårddisken som strular måste du sannolikt fixa en ny, antingen via garanti eller plånboksvägen. Det är inte direkt en komponent man kan reparera, och även om du lyckas få fart på den igen är den inte längre pålitlig; vem vet när den kommer börja jävlas igen. Dessutom, hårddiskar är så löjligt billiga idag, inte värt att hålla på och tjafsa.

Av anon132576

Du behöver inga särskilda drivrutiner för en mus; de använder alla standardprofilen för USB-möss ändå.

Låter som du kan ha hårdvarukonflikter i ditt system. Förmodligen ditt grafikkort som låser upp bussen för länge, eftersom du beskriver att det händer när du spelar.

Har du även problem med knäppningar, repeteringar likt en skiva med hack i eller andra störningar i ljudet under spel? Sånt händer också lätt när det är bussmankel i en PC.

Du kan börja med att öppna enhetshanteraren, du hittar den i kontrollpanelen. Ser du några enheter där med utropstecken-ikoner?

Testa även att starta msinfo32.exe (system info i din tillbehör/systemverktygsmapp). Undersök IRQ, I/O osv för att se om du finner problem. Prova även att köra dxdiag.exe, den kan också hjälpa att hitta problem och konflikter.

Då du säger att det händer i spel ligger det nära till hands att ditt 3D-kort har ett finger med i spelet. Vad är det för drivrutin du har installerad, är den ny eller gammal som gatan? Kommer den från tillverkaren av din dator (typ HP, Dell etc), från tillverkaren av ditt 3D-kort (Sapphire, Gainway osv) eller från tillverkaren av själva 3D-kretsen (AMD, Nvidia...Intel - ugh!)? Eller har du låtit windows update installera drivrutinen? UGH! (lol)

Avinstallera din nuvarande grafikdrivis efter du hämtat hem den färskaste versionen direkt från tillverkaren av själva 3D-kretsen. Starta om datorn, lägg sedan in den nya drivisen.

Det kan vara bra att också installera (om) chipset-drivrutinen för ditt moderkort. Du säger inget om vad du har för chipset, eller övrig hårdvara för den delen. Ta reda på vem som tillverkat moderkortskretsarna i din dator (AMD, Intel, Nvidia är de vanliga alternativen nuförtiden), gå till tillverkarens hemsida och ladda hem respektive installationspaket för ditt operativsystem. Kolla om du har en version installerad redan; avinstallera den först (starta sen om ifallatt den ber dig om det), kör sedan installeraren du nyss hämtat.

Har du mer information att ge kan det också vara hjälpsamt. Att bara säga, "min dator funkar inte som den ska HJÄÄLP!" räcker inte alltid så långt!

Lycka till.

Av anon132576

Polariteten på pluggen ska inte spela någon roll, då jag vill åminna mig att Nintendo använder en AC-adapter, med en intern likriktare i konsollen. Dock kan det ju vara som tidigare skribent säger att säkringen rykt.

Av anon132576

Får du detta felet på det grafikkort du alltid vikt på, eller blir det när du försöker vika på kort nummer två?

Om det blir på ditt ursprungliga kort, så får du fundera på om du ändrat något i ditt system nyligen, och isåfall vad.

Ställ tillbaks alla överklockningar du eventuellt kör med. Kolla tempen på dina GPUer, chipset etc. Allt OK där?

Om du försöker få igång kort nummer två och det blir detta felet på ditt nya kort, kolla så du konfigurerat allt rätt! Har du ställt in argumentet -gpu 0 på ditt primära grafikkorts klient och -gpu 1 på det nya kortets klient?

Mer information kan behövas för att lösa detta!

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av judge
gjorde du så här för att folda med 2 ati kort? ---> http://folding.stanford.edu/English/FAQ-ATI#ntoc31

Jag kopplade VGA-sladdar till grafikkorten (kopplade till samma skärmar som jag kör DVI på), utökade skrivbordet (satte minimumupplösningen 800 * 600 pixlar för att minimera bandbreddsåtgången), angav -gpu 0 och -gpu 1 som extra argument i klienterna, startade, och sen har det rullat på.

Datorerna var avslagna fram tills kl 2 i eftermiddags, men nu går de igen.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Freneticz
om det nu är så att det är handplockade 955or och den blir dyrare än dom "vanliga" är det lite skandal

Skandal, varför då? Sedan när är det skandal att betala extra för en exklusivare produkt? (Sedan lär den ju knappast kosta tio-tolv tusen som intels extreme-produkter gör i vilket fall som helst, så vad du klagar om förstår jag inte alls faktiskt...)

Dessutom, vem tvingar dig att köpa den? Du säger ju själv att du inte tänker uppgradera... Snacka om att göra höna av en fjäder.

För övrigt behöver du inte oroa dig om att denna produkten skulle vara handplockade 955or eller något i den stilen. Gallringsprocessen sker garanterat på en ännu tidigare nivå än så, innan några typbeteckningar alls har bestämts.

Av anon132576

Ingen aning PPD. Siffrorna i FahMon går upp och ned lite som de vill. Ena stunden säger den 8500PPD, sen är det över 12000, och så ned igen.

De olika processorerna kör olika projekt, men 2st i7-cores kör P6302, och de ger ~498PPD. 2st Core2 Quad-cores kör P6301, och de ger 472/465PPD. i7 är mao marginellt snabbare, fast då är det ju inte samma projekt heller, så litet av äpplen o pärer...

Av anon132576

Nu djävlar i min lilla låda!

Har fått igång vikandet på ALLT som finns nu här hemma, fläktarna dånar som i en hötork! (Min asgamla rôtna P4 Willamette 1.7GHz med geforce 3 från 2001 viker iofs inte... tror inte det är någon vits där faktiskt. )

Dator 1:
Core i7 920 @ ~3500MHz (Bclk 166x21) = 4 klienter
2x ATI Radeon HD 4890 = 2 klienter
~7070PPD

Dator 2:
Core2 Quad Extreme @ ~2900MHz (FSB 266x11) = 4 klienter
Nvidia Geforce 8800GTX = 2 klienter
~10150 PPD

Playstation 3 = 1 klient
???? PPD

Faen vad varmt det är här inne! Vad kan det bero på???

Av anon132576

Erh, USB ska funka via BIOS-emulering utan några som helst problem idag. Själv har jag inte kört PS/2 på mina burkar sedan 1998-99 nångång typ.

Kolla så det inte är någon inställning i BIOS som strular för dig...

Av anon132576

Ok, nu kör jag åtta CPU-klienter.

Inte optimal konfig just nu; det är åtta fristående klienter, men jag orkar inte börja tjorva med SMP-klienten. Nu ska här vikas lol. Om jag bara kunde få igång grafikkort 3 och 4 för vikning också... Jävla vista som kräver att man kopplar in pluggar och utökar skrivbord och skit. Mina burkar vill inte känna igen de DVI/VGA-pluggar jag tryckt in, faen oxo.

Av anon132576

Du kan inte vika på båda korten om CF är aktiverat; korten ses isåfall som ett enda kort och vikningsklienten hittar inte din andra GPU.

Kör du Vista måste du feppla lite till också, sätta en plugg i en DVI-kontakt på det andra kortet (eller koppla det till en skärm) och eventuellt utöka skrivbordet till kortet också. Tjôtit som fan.

Av anon132576

Har använt viewern för att hålla rätt på hur snabbt foldningen går, den visar ju iter/s i fönstret så det har varit ett bra sätt att hålla rätt på prestandaskillnaden mellan ATI och Nvidia-foldning...

Men nu har jag gått över till FahMon istället, mest för att kolla hur den är i jämförelse. Den verkar rätt schysst, så nu ska jag dra igång lite fler klienter på mina burkar, hehehe! Ingen ide att ha 2 quadcoreburkar med bara en CPU-klient på varje... Får väl försöka få SMP-klienten att funka fastän jag hatar program utan GUI; den ska ju vara snabbare än att köra 4 vanliga klienter.

Fråga:
Om man högerklickar en klient i fahmon och väljer Disable, är det då samma som att pausa systrayklienten?

Av anon132576

För övrigt kan det noteras att program likt "Killdisk" och så vidare är fullständigt onödiga med dagens teknologi av hårddiskar. Det räcker att formattera disken fullständigt och sedan är det i stort sett kört att få ut någon sammanhängande information från den.

Att det skulle krävas många överskrivningar för att data verkligen ska försvinna är en myt som lever kvar från svunna tider. Dagens enormt höga packningstäthet gör att styrservot för läshuvudena måste vara mycket exakt. Den felmarginal som därför gjorde att man kunde läsa överskriven data (därför att ett spår inte överskrevs exakt ovanpå den tidigare skrivningen) finns därför inte mer.

Om man vill satsa obegränsade mängder pengar på att återuppväcka en raderad disk kan man säkert hitta något även på en modern enhet, men annars är det inget att bry sig om. Du bara sitter och slösar tid genom att köra dessa "killdisk"-program...

Av anon132576

Du kan logga in på din trådlösa router med din internetbläddrare och ändra kanal på WiFi-radion så att ditt nätverk förhoppningsvis ligger på en kanal som inte stör ut råttan/tangentbordet...

Av anon132576

Vad ska du med en 500 "Hz" (detta är inte svängningar, så fel enhetsbeteckning) mus till?

Du kommer inte att se någon som helst skillnad mot standard USB-hastighet, som är 125 uppdateringar per sekund. Det enda som händer är att du förbrukar mer CPU-tid på att hålla på och polla USB-kontrollern hela tiden.

Gå inte på bluffen med möss som har extrema uppdateringshastigheter, du vinner INGET på det. Tvärt om.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HazZarD
använd inte viewer, den segar ner prestandan

Ågud, det är så lite att det knappast kan anses signifikant, sålänge viewern går på "sparlåga" iallafall. Peta inte på monitorfönstret, då uppdateras den bara 1 gång i sekunden, prestandaförlusten torde vara helt insignifikant.

Av anon132576

En liten sidokommentar här bara, du ska inte välja en fläktLÖS nätdel, om du skulle råka hitta en sådan.

Nätdelen måste ändå kylas även om det inte skulle råka sitta en fläkt i den, så isåfall måste du ha andra fläktar i din dator så att nätdelen kan agera insug eller utsläpp för luft, och därmed bli kyld. Och skulle den agera insug fungerar den ju isåfall som en slags "förvärmare" till luften, och det är inte så bra.

Så välj en nätdel med en inbyggd fläkt. Bättre och säkrare så!

Av anon132576

Man får se upp lite med Delldatorer; de har standard hålsättning och kontakter på det mesta nuförtiden i sina chassin, fast ibland använder fläktarna en fempinnars plugg (1 pinne oanvänd) med en "hake" som fäster i moderkortskontakten.

Standard 3/4-pinnars fläktkontakter går inte ner i dessa socklar, så innan ni springer ut och köper en massa fläktar till era Dellburkar, kolla att ni verkligen kan använda dem!

Av anon132576

Jag skulle mycket gärna ha en dator som var 100% Intel, deras kommande krets verkar extremt intressant, men om Larrabee "bara" motsvarar GTX285 får jag tyvärr stå över; jag har redan dubbla HD4890ar instoppade; ingen mening med att "sidgradera"!

Sedan får man vara vaksam med Intel när det gäller drivrutiner. De har ALLTID varit ruttna på spelkompabilitet med sina integrerade kretsar; jag antar att de skyller på att de inte riktar sig till spelmarknaden med dessa produkterna, men man ska ändå vara kritisk här tycker jag tills Intel bevisat att de är kapabla att släppa bra, stabilia drivisar.

Av anon132576
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blaze101
Lite kluven här, vette fan om det är värt att byta ut min 3g mot en 3gs när det enda som e nytt e lite mer speed och en ny kamera?

Du glömmer den digitala kompassen ser jag! Något som dagens moderna människor kommer att finna användning för varje dag i storstadsdjungeln för att finna närmsta vattenhål...

Sedan har 3GS snabbare dataöverföringshastighet, och den största modellen dubbla mängden flashminne också mot gamla 3G-värstingmodellen, men jag håller med dig att det är inte särskilt stor skillnad mot den förra versionen. Ingen lampa till kameran, ingen flashkortsport (skulle väl förstöra det estetiska utseendet, bah!), ingen n-standard på wifin heller vad jag läst...

OLED tror jag vi glatt kan vara utan. Tekniken är helt enkelt för dålig än, vem vill ha en skärm som märkbart mörknat efter mindre än ett halvår (blått dör ännu fortare än de andra nyanserna för övrigt).

Själv har jag ingen iphone alls, men efter att ha läst om denna funderar jag helt klart på att skaffa en. Den verkar schysst helt enkelt, men dyr som faen tyvärr.