Inlägg

Inlägg som anon127948 har skrivit i forumet
Av anon127948
Skrivet av borgona:

Att backa upp på USB låter onekligen intressant. Någon som kan intyga att detta är en smart väg att gå?

Kingston 16GB DTSE9H?

Kingston 16GB DataTraveler ser intressant ut.

Problem med alla sorters SSD är att sättet den sparar data på är inte helt kompatibelt med långtidslagring av data. I princip är det ett extremt dåligt val.

MEN, om du ska lagra för en kort stund (några år max) och det är inte något livsviktigt bör de kunna uppfylla dina krav utan större problem.

För verklig arkivering anses band, HDD och arkiv skivor vara bästa valet (arkiv skivor är svåra sam fan att få tag på så det är inte ett överdrivet enkelt val). Vanliga magnetiska diskar bör behålla information i alla fall 50 år förutsatt att de inte utsätts för kraftigt värme som tar skivorna över Curry temperaturen.

Själv kör jag synch mellan datorer som är i olika länder (hjälper att ha familj som lever lite överallt) tillsammans med online backup (viktiga filer körs till två olika tjänster som båda hävdar att de inte har bakdörrar och att mina kryptonycklar håller andra ute).

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Spelkonsoler har med saken att göra eftersom att det är ungefär det mest instängda man kan hålla på med. Om du dessutom köper spel digitalt till en spelkonsol så tar tillverkaren ut en avgift vilket ni är emot. Dessutom ska du inte tro att det är gratis för spelutvecklare att utveckla och släppas spel till en konsol.

Win8 har inga hjul eller ratt! Skiten suger som en bil. Fy fan. Varför skulle någon använda den då den inte är en bil?

Det är ungefär så du låter. Inser du att man kan tycka att olika verktyg kan vara olika bra för olika arbeten? Själv tycker jag inte om konsoler och deras nerdummade spel men vissa gör det. Det betyder inte att PC datorer är konsoler eller att man ens vill att PC ska bli en konsol! Två olika verktyg för två olika saker. Historien är full av försök att göra allt i ett som blev i bästa fall mediokert på allt och i de flesta skit för alla användningsområden.

Av anon127948
Skrivet av Full Strike:

Låter som att du tror att det där är fakta. Förstå att det är subjektivt, alla tycker inte som du.

Du är välkommen att argumentera och visa på vart mina fel ligger. Jag har testat win8 ganska länge på rätt många olika konfigurationer så jag har en del erfarenhet om hur det hela fungerar när man arbetar med en dator.

PS: MS säger så i sitt PR är INTE giltigt argument.

Av anon127948
Skrivet av Ozzed:

Ja, än så länge kan man använda Windows 7, men Microsofts mainstream support upphör ju 2015.

Problemet är att de flesta som bara köper än ny dator kommer inte ha valet. De får win8 oberoende av vad de skulle föredra. Med andra ord är de påtvingade win8.
Även om de vill installera linux första som sker kommer de ha fått betala till MS för win8 licens. Med andra ord är det klart farligare när de facto monopol börjar lägga sig i vad folk ska göra med sina datorer än när en tjänst eller ett nisch företag som apple gör det.

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Ni som klagar på 30% skatt och den låsta Windows Store i Windows 8. Jag hoppas att ni aldrig har köpt ett spel digitalt från Steam/Origin eller en app till er mobil eller till spelkonsol. Om ni har gjort det så förstår ni varför jag tycker att ni är hycklare va?

Du har lite problem med logik va?
Steam är en av många tjänster som ger dig möjlighet att köpa spel. Det finns en hel del konkurrerande tjänster och många spel behöver du inte någong tjänst alls för hur som helst.
Jämför det med att de facto monopol OS företaget bestämmer vad du kan köra eller inte köra på din dator. Om du inte ser kvalitativ skillnad på dessa två så har du problem.

Visst går det knäcka windows store och allt men vanlig användare ska inte behöva gå igenom sådant bara för att kunna installera vad fan han vill. Mina pengar betalade för datorn och mjukvaran och då är det jag som bestämmer vad som ska göras med datorn inte någon MS anställd, speciellt med tanke på hur kåta amerikaner är på "moral".

Att win8 har högre nummer i namnet än win7 betyder inte axiomatiskt att den är bättre!

PS: jag har symbian mobil. Den klarar av allt vad WP8 gör och bra mycket mer. Batteri räcker längre och den är öppen. Jag kan installera vad fan jag vill och nokia har inget att säga till om.
PS2: innan det kommer "du är gammal och hatar förändring", jag valde symbian för att den i mitt tycke uppfyllde mina krav bäst av alla tillgängliga mobiler (enhet + plattform jämförelse)). Ändring för ändringens skull är för folk som inte vet bättre. Ändring ska förbättra saker inte göra de sämre!

Av anon127948

808 typ av pureview kommer inte komma till lumia telefoner då WP saknar stöd för hårdvaran som behövs och då Nokia inte har någon kontroll över det hela kan de bara göra mobiler som använder hårdvara som fanns då MS gjorde WP8.

Med tanke på att nyaste symbian är riktigt skönt (har en själv) skulle jag skaffa mig 808 om du verkligen tycker att kamera är viktig. App utbudet är förmodligen bättre än för WP trots alla försök av Elop att avrätta symbian så effektivt som möjligt.

Annars kan du kanske vänta på jolla och see om de lånat kamera teknologi från nokia. Bör komma med första enheter början av 2013. Fortsättning på N9 kan inte vara något annat än riktigt bra

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Ja jag vet att inte Microsoft uppfann musen, den uppfanns redan på 70-talet men blev inte populär förrän Microsoft introducerade den med Windows på 80-talet. Precis så är det med touch nu, det har funnits länge men kommer troligtvis bli populärt på datorer nu när Microsoft pushar för det.

Ni måste sluta referera till desktopdatorer och framtid i samma sammanhang

Du säger "eftersom de tagit bort möjligheten att använda ett gränssnitt som fungerar bäst med mus/tangentbord", jag säger att det är exakt det dom inte har gjort. Skrivbordet finns kvar och det verkar som att det kommer göra det för alltid:

Låt mig citera Microsofts nuvarande högsta Windowschef Julie Larson-Green: "A finger’s never going to replace the precision of a mouse. It’s always going to be easier to type on a keyboard than it is on glass. We didn’t want you to have to make a choice. "

Alla UI ändringar i Win8 jämfört med win7 gör den sämre än Win7 för tangentbord+mus användare. Det finns inte en enda UI ändring som gör det bättre. Inte ens det omtalade flerskärms stödet IMHO även om jag kan gå med på att några kanske gillar att ha taskbaren på varje skärm.

Hade de faktiskt varit allvarliga med att stödja must och tangentbord hade de haft start menu kvar och gjort så att alla metro apps körs i windowed läge så att desktop användare kan komma åt de men slippa hela fullskärmsläge skiten. Det finns ingen anledning att köra dessa program i fullskärm med tanke på extremt låg informations densitet. 640x480 är i högsta laget för de flesta inbyggda appar i win8.

Med andra ord är win8 främst tänkt för touch. Med tanke på hur hårt MS trycker på metro är det ganska självklart. De vill ha MS skatt på allt på en PC.
NEJ, det är inte vettigt att MS ska kunna bestämma vad jag installerar på min dator och samtidigt ta 30% (eller 25%, skit samma egentligen) skatt på det hela. Dagens system fungerar utmärkt och jag kan lova att det är inte så dyrt att hålla uppe några servrar.
Skillnaden mot steam är att steam har konkurrenter. Kanske inte för varje spel men för många går det använda annat. MS vill låsa ner hela windows plattformen.

Win9 kanske ändrar sig från att vara en reklampelare som försöker tvinga på WP8 på sina användare och då kan jag tänka mig att börja använda den (förutsatt att MS återigen börjar se windows som en öppen plattform och inte apar efter apple). Tills dess är win7 klart bättre val och med tanke på det valve gör kanske blir det inte helt omöjligt att byta till linux snart.

Windows blev så stort för att det är öppet och folk kan göra det de vill och behöver. Så fort det blir nerlåst apple skit kommer användare behöva hitta något annat som ger de möjlighet att faktiskt utföra sitt arbete. (att glo på film och göra sig till ett fån på fb och twitter är INTE att arbeta)

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Man kan också säga så här, gillar man något i min tråd om anledningar att byta till Windows 8 så kör på Windows 8. Men gillar man inte gränssnittet och tycker sig att man har gett det en rejäl chans (enligt MS tar det mellan 2 dagar och 2 veckor att anpassa sig) ska man givetvis inte plåga sig själv utan fortsätta köra Windows 7.

Du kan ju inte påstå att det finns anledningar så som prestanda att köra Windows 7. Visa mig en Windows 7 dator som använder mindre än 200MB. Visa mig en Windows 7 dator som startar på 6 sekunder. Det finns helt enkelt inte. Men min bärbara ultrabook startar så snabbt.

Man måste inte älska Modern UI i Windows 8 för att köra det, man kan välja att använda skrivbordet bara och njuta av prestandan m.m.

Då min laptop har 8 GB är det knappast positivt att minnet inte används. Att sitta och swapa ut eller belasta processorn en massa i onödan för att spara några MB är absurt för alla utom MS fanboys som har svårt att förstå att minnet är där till att användas och inte för att man ska tävla i vem har mera oanvänt minne.

Sedan är boot tider med SSD så snabba att det spelar ingen roll hur mycket snabbare win8 är. Det som tar längst tid för vettiga användare är disk kryptering lösenord och sedan login.
Desktop datorer brukar vara igång 24/7 hur som helst. De få som stänger av de kan enkelt klicka på start på väg till badrummet på morgonen. Med andra ord triviala förbättringar.

Å andra sidan så stödjer man MS vision av metro framtid om man kör win8. En framtid där man kan köra ett program i taget i fullskärm, där MS beskattar alla program med 30% och allt är nerlåst. Inte en framtid som någon vettig människa vill ha.

Av anon127948

Med tanke på att de flesta skivor som säljs idag är knappast arkivkvalitet skulle jag satsa på HDD alternativt molnet (carbonite eller crashplan erbjuder massor med billigt utrymme och dessutom kan du kryptera allt på din sida så att du är någorlunda säker på att de inte kan se det du lagrat där).

Annars kan du försöka få tag på arkiv DVDs som bör faktiskt klara sig en längre stund (Jag har 15 år gamla Kodak Gold CDs som är i perfekt skick än idag).

Av anon127948
Skrivet av zodiakonline:

Det finns fortfarande WHS 2011 Licenser att köpa för 400-500 kr, Viritualiserat tillsammans med Pfasens och Freenas/Nas4free med ZFS från man hårdvaran inkluderat (ex diskar) för samma pris som en Windows Server Essentials licens kostar

WHS http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=639473

HW (REA) http://www.dustinhome.se/product/5010652880/hp-proliant-ml110...

Extra ECC-RAM (REA) http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=768362

2xIntel Gigabit NIC http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=477934

Varför skulle man pröjsa för windows bara för att köra virtuellt annat? Finns ingen som helst anledning att blanda in windows när man pratar lagring eller firewall/gateway. Det kostar och ger undermåliga lösningar.

Av anon127948

Har du testat att boota från ett USB minne eller en CD skiva bara för att utesluta att det är bootdisken som har problem?

Av anon127948
Skrivet av Calle:

Att fylla ett gigabitsnöre fixar de flesta maskiner. Men anledningen till att jag frågar ang 2012 prestandan är detta:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1719808

"First results:

ATTO Benchmarks
8x 2TB 7200RPM Storage Pool

Simple Virtual Disk: 905MB/s read, 890MB/s write
Mirror Virtual Disk: 467MB/s read, 450MB/s write
Parity Virtual Disk: 908MB/s read, 38MB/s write"

När han sedan slår på caching får han 138MB/s vilket även det är uselt på en array med 8 diskar.

Förutom sista siffran så är de värden bra nog för att dränka 1Gbit lina utan problem.
Dock finns det absolut ingen vettig anledning att köra windows när man kan köra freenas/solaris/freebsd/linux (linux kräver att man fuskar lite då ZFS inte går att förena med GPL) och köra ZFS. ZFS är i princip det enda vettiga valet idag. Om man är rädd för att inte vara duktig är det bara att köra freenas. Går inte få till det enklare. GUI ger inte tillgång till absolut alla funktioner som ZFS har men för vanliga användare är detta knappast något de ska bekymra sig om. Det bästa är att den föredrar att köras på vanliga HBAs vilket betyder att man slipper betala för dyra RAID kontrollers som inte tillför något alls jämfört med RAIDZ1/2/3/osv.

Av anon127948
Skrivet av robbankentor:

Server 2012 är riktigt snabb eftersom den använder smb 3.0, men det är bara windows 2012 och 8 som i nuläget har stöd för det. med rätt hårdvara flyttar en windows 2012 lätt 1GB i sekunden

Med tanke på att i princip alla har 1 Gbit linor och dessa är knappast svåra att fylla upp så är 1GB/s ganska så omöjligt då det skulle kräva minst 8 stycken 1Gbit linor och jag tvivlar att folk kör med sådant hemma.

Av anon127948
Skrivet av Skaldjur:

S
För mig är det framförallt för att spara energi och minska värmeutveckling. i7 stöder väl inte heller ECC?

I övrigt så känner jag större tillit i till en xeon för 24/7 drift än en desktop processor. Men det kanske är fel? Tankar kring det?

ECC är förmodligen inte värt priset och vanliga CPUs har inga som helst problem att sitta 24/7. Mina kör i full load (BOINC) 24/7 och aldrig haft några som helst problem. Förutsätter så klart att du faktiskt kyler den och kretsar runtomkring (som strömmatning, RAM osv.).

Av anon127948

ha gateway och filserver på samma burk låter inte helt smart IMHO. även med virtualisering är det nog säkrare att ha separata maskiner. pfsense kräver inte speciellt mycket kraft.

Samma gäller filserver. Vilken modern processor som helst kommer duga och dränka 1Gbit lina utan problem. Om man kör ZFS då ska det finnas en hel del RAM för att få till det optimalt men minne är billigt. Sedan är det inte värt att jaga speciella MBOs utan köp bara ett vanligt billigt (det ända du behöver är stöd för mycket minne som kommer med CPU hur som helst och några PCIE x16/x8 portar) och släng i SATA kontrollers (alternativt RAID kontrollers som du flashar om för att ta bort RAID delen). Släng på freeNAS och kör RAIDZ1-3 beroende på hur många diskar du tänkte ha i varje array.

PS: windows 8 är skit. Det enda vettiga att köra på en filserver idag är ZFS. I alla fall om du faktiskt bryr dig om data du har på diskarna.

Av anon127948

Det roliga är att inga andra testare får liknande problem. Visst TR är ensamma om att kolla med högre upplösning än fps men deras fps resultat är också helt åt skogen jämfört med i princip alla andra reviews vilket tyder på att det kan vara något väldigt specifikt med just hur de gör.
Deras mätmetod verkar vara ok då fraps and film visar ungefär liknande resultat men det utesluter inte att det är något annat med deras rig som påverkar ati annorlunda jämfört med nvidia.

Av anon127948
Skrivet av Blargmode:

Det jag funderar på är att eftersom den i princip hyperventilerar, borde den inte dra in den varma luften den precis spottat ut innan den hinner blanda sig med omgivningen? Det skulle ju göra den ganska värdelös

Skulle nog bero på hur snabbt den "andas in" och "andas ut". Finns inget som säger att det måste ske med samma hastighet. Sedan går det väl ha två backventiler för att enkelrikta det hela.

De får nog vara försiktiga med dammet då det blir inte speciellt enkelt att blåsa rent som vanliga fläktar.

Av anon127948
Skrivet av Minsc S2:

Det är också avsevärt mindre chans att en H80/H100s lilla pump ska slita med sig CPU/Moderkort när man rör datorn, än vad det är med en stor koloss till luftkylare.

Har det faktiskt hänt? MBOs är inte speciellt ömtåliga och om man inte sitter och terrängkör sin låda bör det vara lugnt.

Av anon127948

Det ända jag ser här är att lufkylare är tystare och svalare. Visst ger vattenkylning lägre temp när det körs i max men då låter det som fan med.

Ända anledningen att köra det är om man inte får plats med torn kylare av ngn anledning (och även då är det förmodligen bättre att kapa några fenor för att få plats med minnes moduler än att köra svindyr vattenkylning).

Av anon127948

Observera att 20% av ett väldigt liten mängd är fortfarande väldigt få datorer.