Inlägg

Inlägg som anon127948 har skrivit i forumet
Av anon127948

Om det fortsätter så här lär vi PC folk snart köpa in telefoner och koppla in de som skärmar till våra datorer. Storlekar kommer träffa 24-30" området snart och de verkar få vettiga upplösningar med.

Kan inte någon göra en mindre telefon (4" max) med ett jävla tangentbord och vettig batteritid. Jag skiter fullständigt i tjockleken, har inte ego problem så några mm tjockare telefon är inga problem.

Av anon127948

Synd bara att de envisas med speciella fläktar som inte är så enkla att byta ut när de börjar väsnas

Av anon127948
Skrivet av plattangen:

Ser intressant ut, funkar ju inte så bra för spel och film men däremot skulle formatet lämpa sig för jobb där man kan ha två breda fönster istället för två skärmar.

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet är bara att man har alltid ont om vertikal utrymme när man jobbar. Det är sällan det är brist på bredd. För att inte talat om att det är bättre med flera skärmar som man kan vrida mot användaren så att större delen av skärmen sitter på samma avstånd från användaren i stället för att försvinna mot horisonten.

Av anon127948

Det finns två alternativ.
1) säkringen i adaptern har väldigt lite marginal och den brinner när din dator försöker ladda upp batteriet.
2) säkringen har ganska god marginal och det hela slutar med ganska varm adapter.
Säkring marginal eller att datorn drar mindre än specificerat.

Option 3:
adaptern du köpte är billigt kinesiskt skit utan säkring eller några andra säkerhets system och brinner upp. Förmodligen bör det inte skada laptopen (elektriskt i alla fall).

Av anon127948

so touch, 16:9 och fortfarande skit upplösning på de flesta datorer. Det är skönt att se att världens undergång inte har skakat om industrin.

Får hoppas att lenovo fortsätter med thinkpad så att folk vars krav sträcker sig längre än fb och twitter har något att köpa.

Av anon127948
Skrivet av xpanterx:

Så inte bara AMD som inte är perfekta
Bra att de är fixat...

Alla har problem. Det är bara fanboys som tror att ett företag inte kan göra fel.

Av anon127948

Som jag förstår det slår det mot alla tidigare men jag är inte hundra på det.

Verkar som om det hela upptäcktes runt jul så folk har nog inte hunnit testa hur långt bakåt problemet sträcker sig.

Problem blir för de som får stora problem med nyaste drivrutiner. För finns det inget val än att använda gamla drivrutiner som är förmodligen utsatta. För hemma användare är det mindre farligt än för företag då det är betydligt enklare att utnyttja på ett företagsnätverk än att gå förbi FW/NAT/gateway/router till någon hemma. Dock går det använda annat (flash, java och liknande) för att hjälpa till och då blir det riktigt otrevligt även för vanliga användare.

PS: detta gäller förutsatt att jag inte missuppfattade något.

Av anon127948

Stor säkerhets exploit i nvidia drivis (dags att upgradera till nyaste)

Verkar som om sweclockers är upptagna så här kommer en liten varning att ni ska patcha nvidia drivisar då det finns ett akut säkerhets hål i den som gör att man kan få system tillgång och göra vad man än känner för.

Lite kort om hålet:
http://arstechnica.com/security/2013/01/nvidia-gpu-systems-pu...

Ny drivrutin som man ska installera:
http://www.geforce.com/drivers/results/55121

Av anon127948
Skrivet av Ozzed:

Lockande kanske, lyckat? Nej. Det finns en anledning till att Apple inte lyckats något vidare på PC-marknaden, liksom det finns en anledning att Microsoft inte kommer lyckas med sin apple-efterapning. Om man vill tjäna pengar i längden ska man göra det man kan, inte det man vill kunna.

Som du vet hoppas jag verkligen att du har rätt. Hela win8 och riktningen den visar får mig att må illa och fråga sig hur korkad mänskligheten egentligen är.
Problemet är att även om folk hatar win8 kommer skiten att säljas då det följer med alla datorer som säljs och det är färre och färre som bygger sina egna och får då chans att installera något annat.

Det troligaste är att det är dags att börja bunkra upp glidmedel för det lär behövas i framtiden.

Av anon127948
Skrivet av Ozzed:

Jag önskar att Microsoft insåg det. Det är ju inte vidare smart av dem att apa efter ett koncept som kunderna börjar tröttna på.

I detta fall är det ok. Dock lite skummt att kräva att allt ska ha touch. Om det inte är en transformer (ASUS borde göra som apple och stämma skiten ur alla men då de inte är amerikanskt bolag lär det inte gå lika bra).

Det värsta är att urvalet börjar försvinna. Verkar som om alla satsar på exakt samma sak. Kolla bara på telefoner, ska man ha något som inte är billig plast kopia blir det bara gigantiska mått (förutom iphone). Är det framtiden för datorer med? Tre olika modeller där det enda som skiljer är färgen?

PS: Att MS tycker om det hela har med metros 30% skatt att göra och inget annat skulle jag tro. Oändliga mängder pengar utan att man behöver göra något måste vara lockande.

Av anon127948

Ärligt talat borde de jobba på att ha interrupt och DMA som krav. Sedan kan de om de verkligen måste jaga högre bandbredd men för det finns annat som faktiskt har interrupt och DMA och därmed beter sig betydligt stabilare.

Av anon127948
Skrivet av phoenixdisciple:

Tror inte detta är menat för online gameplay om man säger så.

Känns mer som för spel liknande AC3, lost planet osv, där man vill ha ögongodis i singleplayer mode utan att behöva en dator för 12k+ med stabila 60fps på ultra

Jag är ingen konsol människa men även där måste väl 150ms från att man trycker till att något händer kännas ytterst trögt?

Av anon127948
Skrivet av vompen:

Intressant minst sagt. Men att byta ut lokalt spelande mot moln-spelande går att överväga...

Vet inte vart de fick att latens i ett vanligt spel är 150 ms ärligt talat. Det är så stor fördröjning att det går inte spela vanliga FPS spel. Möjligtvis kan det vara ok för någon konsol spel där kraven är betydligt lägre än i PC spel. I för sig tror jag att även konsolspelare skulle bli galna på fördröjning på 150ms.

Av anon127948
Skrivet av schkutt:

Rätt gött med mjukvarubaserad modem-teknik. Kan man importera telefoner som man vill och flasha om dem bara.
Jobbigt dock med buggar och dylikt.

Bara det inte går lika bra som sist vi hade mjukvaromodem. Var allt annat än kul att köra med det.

Av anon127948
Skrivet av Tigerhamster:

Tja, blir man lika nöjd med den som med Gelid wings, why not?
Fästningsanordningen, sett från de två bilderna, ser lite krånglig ut.

Det var min tanke med. Det sista man behöver är krånglig montering av kylaren. Där är noctua fortfarande kung. Går inte ha det enklare än så.

Av anon127948
Skrivet av WrongTarget:

Nja, nu är detta ett entusiastforum, så ha inte för stora förhoppningar. Sedan verkar det vara på modet attklaga på upplösningen i varenda tråd om skärmar. för 24" tycker jag att 1920x1080 duger utmärkt, med större skärmar bör dock upplösningen ökas. Men 4K på en 24# are känns lite löjligt högt för mig i alla fall. Jag har inte lust att installera i två värstingkort bara för att kunna lira i defaultupplösningen.

Du inser att man kan göra annat med en dator än att spela bf3 och sedan skryta på FB om sina resultat?

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Jo jag hittade faktiskt en annan tråd som beskriver fördelarna ganska utförligt... skriven av mig. I forumet. Här på Sweclockers. Fler ledtrådar får du inte

Tror att han menade objektivt bättre inte det här har MS PR sagt att man ska tycka och tro

Av anon127948
Skrivet av alpha:

Jag kör numera Windows 8 på alla datorer hemma. På jobbet har jag fortfarande kvar Windows 7 på en av datorerna. Den Windows 7 datorn känns numera rätt svårjobbad och ineffektiv att sitta vid när man har blivit van Windows 8.

Windows 7: Leta runt bland små ikoner i en svårnavigerad liten startmeny som utnyttjar 10% av skärmytan? Det känns lite 90-tal faktiskt.
Windows 8: WIN-tangenten för att få upp Modern UI + ett klick på det jag vill starta - tar en sekund. Tack Microsoft för att ni tog bort den föråldrade startmenyn!

Windows 7: För minsta lilla grej som att kolla väder eller börskurser måste man öppna en webbläsare, surfa, skrolla, leta tills man ser informationen man vill ha.
Windows 8: Trycker WIN-tangenten en gång, tittar på live tile för väder och börsen i 1 sekund, trycker WIN-tangenten igen och är tillbaka på desktopen och kan jobba vidare.

Windows 8 är rent allmänt snabbare och bättre optimerat (test att öppna en stor fil i notepad som exempel - plågsamt långsamt i Windows 7), kan mounta ISO, bättre filkopieringar, bättre task manager.

Om man inte redan på förhand har bestämt sig för att ogilla Windows 8 eller har någon märklig relation till den gamla startmenyn så är det inga som helst problem att bli minst lika produktiv med Windows 8 som med Windows 7. När man blir van vill man inte gå tillbaka till gamla 7:an.

Vad är det du jobbar med att du kan sitta och spana in vädret och börsen hela tiden?

Resten du räknar upp är inte speciellt användbart. ISO filer var viktiga för men betydligt mindre idag. Bättre kopiering... hur ofta sitter du och kopierar sådana mängder att det är relevant på något sätt och om du gör det kanske det är dags för lite sync mjukvara. Till slut har vi taskmanager... Om du sitter i den hela dagarna är det ganska tydligt att det är antigen OS som är sunk eller användaren.

Var det någon annan stor förbättring? Ett enda program i fullskärmsläge så man inte blir överbelastad? Informations densitet som passar stenar och andra högt intellektuellt utvecklade saker? 30% skatt på alla program som MS vill ska vara framtiden?

Konstigt att folk är så dumma att de undviker ett sådant underbart OS och en sådan underbar vision av framtiden. Nötter hela bunten...

Av anon127948
Skrivet av Sir_Manfred:

Så länge folk fortsätter köpa skiten så kommer de fortsätta tillverka 1080p. Bojkotta skiten för fan

Mer 4k och framför allt en återgång till 16:10 standarden är vad jag röstar för

Jag följer det. Inga jävla 16:9 skärmar. Vill de sälja skit kan de leta upp idioter (finns gott om). Jag vill ha vettig upplösning och 16:10. Det är absurt att de trycker högtupplösta skärmar överallt utom där det gör mest nytta. Vi får miljoner av identiska modeller med skit 1080p upplösning... Någon kanske borde förklara för de att datorer har andra funktioner än att spela upp DVD och BR skivor.

Av anon127948
Skrivet av lolflakes:

Windows 8 utan startmeny känns exakt som Mac och det gillar jag inte! Man har sina ikoner där nere och har sin utforskare (=Finder) för att hitta saker. Varför kan de inte ha kvar startmenyn som gör windows unikt? Tycker att de borde kombinerat startmenyn och de nya gränssnittet istället och på så sätt hade man fått ett nytt skrivbord.

Tex. (snabbt gjort i paint)
http://www.bilddump.se/bilder/20130103130523-81.228.57.122.jp...

Men givetvis ska man få välja hur man vill ha det! Dåligt ms, dåligt!

Tror att det designas för folk sam kör några få program och oftast ett i taget. Då är det skit samma och man kan tycka att sök är bra sätt att hitta program (för de av oss som har mängder med program men kanske inte använder alla hela tiden är sök inte helt användbar).
Frågan är bara hur mycket pengar man kan tjäna på att dumma ner systemet till idiot nivå. Min erfarenhet är att folk som inte kan så mycket om datorer ganska ofta frågar någon som kan och om power användare blir hatiska mot något så kommer detta något ha problem med vanligt folk med.

Å andra sidan så är det sant att de flesta "använder" sin dator genom att surfa till aftonbladet, spamma på FB/twitter och se på film. För dessa är det nog skit samma vad för OS man kör.