Inlägg

Inlägg som anon127948 har skrivit i forumet
Av anon127948
Skrivet av NonnePonne:

Sen kan man ju börja ifråga sig, ifall man vill ha software raid. Finns en hel del saker som blir mycket bättre/stabilare/simplare när det e hw istället för sw. Dessutom, vet man att man vill ha ett raid kort, brukar man oftast också veta att det finns sw raid.

Och detta var sant 10 år sedan. Inte idag. RAIDZX är vida överlägsen någon som helst HW raid kort. Tider ändrar sig. Gäller att hänga med.

Om HW RAID ska användas med ZFS (ZFS är klart bästa alternativet för RAID idag) så ska man helst ha RAID kort som går att flasha om till ren HBA (dvs bara SATA kontroller och ingen RAID stöd i själva kortet).

Av anon127948
Skrivet av rektor:

20,4 millimeter är för tjockt.
1,7 kilogram är för tungt.
1 499 dollar är för dyrt.

Vågad satsning, men Lenova får vara försiktiga så dom inte förstör ThinkPad varumärket.

ThinkPad varumärket är för folk som arbetar inte för tonåringar som sitter och FBar. Detta är ett arbetsredskap. Om du ska bara glo på film köp en ipad. Det sista marknaden behöver är en massa likadana saker. Gillar du den inte så gå köp något annat. Vi som jobbar vet vad ThinkPad betyder och denna dator för den traditionen framåt.

Av anon127948
Skrivet av lanbonden:

CNTs är något jag tror på av 2 anledningar, den första är pga att de är baserade på kol vilket är billigt och finns i "oändlig" mängd precis som kisel vilket många av III-V materialen inte gör och som därför bidrar med att de är mycket dyrare.

Den andra anledningen är pga av deras egenskaper (folk har redan gjort transistorer av CNTs) som är riktigt imponerande.

Tex har alla CNT av samma diameter och chirality (vet inte vad det heter på svenska, men beskriver vilken riktning CNT ytan har jämfört med ett plan grafen) exakt samma bandgap och egenskaper till skillnad från kisel och III-V materialen som behöver dopas med olika störatomer för att få till önskade egenskaper och är svårt att kontrollera processen så det blir 100% homogent i hela provet.
CNTs har även en stor fördel i och med att de bara är ett atomlager tjocka vilket medför att de inte har några störande ytdefekter som påverkar bulk material negativt samt att ett atomlager tjocka medför att det är ett 2 dimensionellt material istället för 3 vilket plockat bort näst intill all scatering (när elektronerna krockar med något och ändrar riktning) av elektroner i dem vilket ökar elektronernas mobillity (snitt hastigheten på elektroner typ) i materialet.

Jag vet inte om detta blev för tekniskt men sammanfattat medför detta:
CNTs går att göra till mycket snabbare transistorer än Kisel (fler GHz)
CNTs drar mycket mindre ström än likvärdiga transistorer av kisel (runt en faktor 10-100 mindre om jag kommer ihåg rätt)

Sen finns ju alla tankar kring biologiska datorer med neuroner och kvantdatorer mm, men mig veterligen är det fortfarande bara i tankestadiet och inga fungerande prototyper har konstruerats men det är absolut troligt att vi kommer byta teknik från transistorer till något annat någon gång i framtiden, med största sannolikhet under vår livstid men det ligger nog mer än 10 år fram i tiden

Si är knappast ett ämne som saknas i universum eller på jorden.

Sedan är placering av nanotrådar/tuber/whatever ganska så svårt att få till. Det forskarna oftast gör är att bara slänga de på ett substrat och sedan kontakta med e-beam llithography eller liknande. Knappast något som går att skala upp ordentligt. IBM har gjort lite framsteg med att lägga de med top down vilket är rätt bra gjort men inget som är i närheten av vad som behövs för CPUs och liknande.

Det hela är lite som graphene, det låter coolt men är långt ifrån något som går använda. Väldigt långt ifrån.

Av anon127948
Skrivet av RzrTrek:

Fick just huvudvärk. Lägg istället ned tid och pengar på saker som funkar. :annoyed:

Vad exakt är det som inte fungerar här?

Av anon127948

trackpoint är ett måste på laptops. Fungerar så mycket bättre en styrplattor.

Denna ser helt otroligt snygg ut. Priset är ok med (synd att det är bara SSD men det går leva med). Ända som jag inte kan se helt är hur mycket man kan böja skärmen. Det är viktigt att den ska gå att böja bakåt ganska så ordentligt (smidigt då man knappar i sängen).

Av anon127948

Symbian och maemo har riktig multitasking. Resten har i princip multitasking för några speciella saker (detta inkluderar wp8 trots vad MS säger).

Det är faktiskt riktigt trevligt att ha riktig multitasking då man ibland använder kombination av program som utvecklare inte tänkt sig och det fungerar inte på ios/wp/android.

Det värsta av allt är hur mycket skit symbian fick trots att det är ett utomordentligt OS.

Av anon127948
Skrivet av €lysian:

Själv skiter jag fullständigt i vad det är för CPU/GPU/GPGPU/APU/PPU (nu ska vi inte överdriva här) i min mobil eller platta, så länge den klarar av det den är gjord för. Hur många telefoner fungerar bra som just telefon idag? Jag har nog fan inte testat en enda dom senaste 3-4 åren som har bra ljud i samtalen. Vad spelar det för roll hur snabb den är om man inte kan ringa med skiten?

Men de är stora och kan köra spel. Vem fan sitter och ringer med sin mobil. Det är som att hävda att folks skulle jobba med sina datorer. Bara gamlingar som inte kan anpassa sig till det nya och coola kräver sådant.

OT: att tegra skulle vara skit är inte överdrivet förvånande. Den lever på nvidias rykte och inte mycket annat. Det kommer bli kul att se hur ARM klarar sig i framtiden nu när intel äntligen get sig in i leken. Tror inte det kommer gå så överdrivet bra men vem vet med lite tur blir det 50/50 så vi slipper AMD/Intel situationen.

Av anon127948
Skrivet av Atlas Tasume:

30 biljoner?! Helt säker på att ni inte menar billions = miljarder?

Jösses!

Med tanke på att de gångrar jordens befolkning så är det biljoner det handlar om (vi är 6-7 miljarder på planeten).

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Du Ozzed... Du har ju tjatat så otroligt mycket om att vi inte vet hur stor del som är OEM-försäljning kontra annat i de där "60-miljoner sålda Windows 8 licenser", eller hur? Nu vet vi i alla fall att det är lika stor del OEM som det var vid samma tidpunkt efter Windows 7.

Källa: http://www.zdnet.com/microsofts-windows-8-coming-to-a-smaller...

Det finns en del andra intressanta siffror i den här intevjun också, bland annat 100 miljoner nedladdningar av appar efter två månaders tillgänglighet, 45 miljarder unika live tiles-uppdateringar tidigt i januari m.m.

http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/20...

Med andra ord är det klart mer OEM än vad det var win7 då win7 sålde bättre.

Av anon127948
Skrivet av Mr_no_one:

Bara en startmeny fortfarande.
Eller vad syftar du på med"metro"?

Vad spelar det för roll, vad vill du säga? Förklara.

Metro är inte bara en start meny. MS har uttryckligen sagt att de ser metro som framtiden. med andra ord ingen mer desktop utan all ska köras i metro. Som WinRT alltså.

Jag vill säga att det är skillnad på användare som kör en sak i taget för att de har väldigt enkla krav (plattor är till för de) och användare som faktiskt kör flera program samtidigt och måste kunna se all information samtidig utan att sitta med alt tab hela tiden (både för att det är jobbigt och för att mänsklig hjärna inte tycker om sådant kontext byte).

När jag skriver artiklar baserade på det vi gjort i labbet har jag en hel del saker utspridda över alla tre skärmar så att jag kan bara flytta blicken för att hitta information jag behöver. Det är något som MS vill omöjliggöra i framtiden.

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Jag har inte stöpts i någonting, jag har lärt mig systemet och nu använder jag det _nästan_ precis som Windows 7.

Jag skulle säga att jag använder 90% desktop och kanske 10% Metro eller startskärmen. Sitter mest i Chrome, har något schackspel igång eller så. Jag behöver inte använda Skydrive-appen aktivt för att ha nytta av den. Jag har lagt filer jag inte vill bli av med där, det räcker så. Dessutom kommer jag åt filerna från skrivbordet med Skydrive-programmet. Windows Defender använder jag varenda dag, eftersom att jag använder datorn och det är påslaget. Windows Store kollar jag oftast om det finns någon uppdatering eller om jag läser om en nyhet att en viss app nu har släppts dit (händer ganska sällan). Startskärmen och några appar använder jag för att kolla aktier, väder, kolla mail och chatta på Facebook. Sen har jag förstås nytta av toasternotifikationerna för kalendern också som är synkad till min jobbmail.

Där har vi förklaringen till att du gillar win8. Allt det där skulle du kunna göra på en platta utan minsta lilla problem. Fan det skulle säkert fungera på en av de nyare TV apparater. Du konsumerar och på sin höjd skriver något på FB.

Problemet som du har är att alla inte är sådana användare. Det finns ganska så gott om folk som faktiskt gör lite mer avancerade grejer med sina datorer och då är hela Metro idéen fel för att den saboterar arbetet. Det finns till och med spel som är 10 ggr mer krävande än det du gör med din dator (EVE online till exempel, två klienter, jabber, browser, kartor för eve, mumble)...

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Då är det ju fantastiskt bra att både Winamp och VLC fungerar i Windows 8 eller hur?

Med andra ord so ska man köra win8 och sedan installera andra program som ska kompensera för allt galet MS gjort i sitt iver att köra kraftig PR för WP8? Jag hoppas verkligen att du får bra betalt från MS för själv skulle jag skämmas med att köra sådan logik.

Det är bara att inse att MS vision av framtiden är något som vi idag kallar för TV. En sak i taget med MS som kontrollerar vad man får se och dessutom tar skatt på allt.

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Musikappen behöver inte vara i helskärm. Den kan vara osynlig och spela musik ändå. Den kan också använda 1/5 av skärmen.

Något som man på sätt och vis har försämrat i Windows 8 är "play to", tyvärr. Färre enheter stöds, man får ju hoppas att det är för att höja kvalitén på funktionen.
http://winsupersite.com/windows-8/sad-tale-play-and-windows-8

Jämför 1/5 av skärmen med vad man kan göra med winamp eller VLC eller någon annan media spelare som är vettig. För att visa de 5 huvudknappar, tid kvar på låten och namnet behövs inte 1/5 av skärmen. Det ända metro gjort är att ta informations halten på en telefon och slänga på en massa tomt utrymme för att fylla desktop skärmar. Det är absolut ingen vet bakom det hela.

Av anon127948
Skrivet av strejf:

Multitaskingen har aldrig varit bättre än i Windows 8 är min uppfattning. Starta hur många program du vill, du slipper stänga av dom.

Undra hur många % program som inte körs maximerade, eller nästan maximerade. Jag gissar på en mycket liten del.

Hur många gånger måste man förklara för dig att alt tabbande mellan program är otroligt dåligt för människan. Att se två saker bredvid varandra är extremt mycket effektivare. Vårat minne fungerar ytterst dåligt då man helt byter kontext. Multitasking ska hjälpa användaren att bli effektivare och inte någon sorts siffra om hur många program man har igång. Inse någon gång att det är människor som ska använda datorer inte robotar och att dessa människor i vissa fall ska göra lite mer än att köra PR på detta forum eller sitta på FB.

Av anon127948

Testa model M så ska du höra på högljut tangentbord. Men helt klart värt det. Mycket lättare att ignorera ljudet (man vänjer sig) än att ignorera kramp i fingrar och alla felstavningar på grund av dåligt tangentbord.

Av anon127948

Beror på vad för ljudkort/källa du använder. Har du ASUS xonar med inbyggd förstärkare är det nog ingen mening att skaffa en ny. Kör du på det inbyggda kortet är det nog smartare att köpa ljudkort med förstärkare om du nu inte ska ha en portabel så att du kan använda den med andra grejer med.

Av anon127948
Skrivet av buddaz:

Tycker Wimp är bättre än spotify när det gäller utbudet av låtar och vad som är nytt samt så tycker jag 256 AAC låter bättre än spotify:s 320. Bara som exempel, Wimp har nu en special skiva med Paul Mccartney:s solo låtar som jag sitter och lyssnar på, äckligt bra låtar.

Medan spotify vinner enbart på offline och UI.

Hur som helst det som skiljer mellan att betala och inte betala om vi skall diskutera om spotify så är det att gratis versionen innehåller reklam mellan varje 2:a eller 3:e låt vilket man tröttnar på i längden eftersom det är samma reklam som repeteras. Medan i Premium versionen får man högre kvalitet, kan hantera offline lista och slipper reklamen och kan spela låtarna hur många gånger du än vill. För i tiden innan spotify blev känt så kunde man lyssna på hur mycket man ville med gratis versionen och sedan infördes det restriktioner.

Problemet är bara att vimp klient är adobe air baserad och sådan skit att det spelar ingen roll hur bra utbud de har. Den går knappt använda på en dator och på mobilen går det åt helvete ännu mer (drar mycket mer batteri, ostab som bara den och så vidare).

Av anon127948

Du har två jävla öron!!! Det betyder att all positions information i slutändan kommer till dig i stereo form. Med andra ord köp inte så kallade surround hörlurar med skit ljud. Köp bra stereo hörlurar och de kommer fungera med positionering minst lika bra som något annat.

Xonar serien har bra ljudkort och senhaiser PC 360 är ett bra headset (helt ok som hörlurar med) det hela går lös på runt 3k SEK men är klart värt det.

Av anon127948
Skrivet av Marquzz:

Tycker den verkar vara perfekt som pendlingstelefon för de som vill ha nåt att läsa på. En 7-8" tablet kanske är lite för stor och en 5" kanske är lite för liten. Klart det är en nischmarknad, men det finns säkert de som efterfrågar exakt denna storlek. Väldigt många killar och nästan alla tjejer går runt med någon form av väska också, så om man har små byxor/jacka så finns det ju alltid plats för telefonen där. Själv har jag telefonen i jeansfickan och då är den ju för stor för mig, men jag är inte så trångsynt att jag inte ser att det finns en marknad för den. Vissa tror ju att bara för att de inte vill ha den, så vill ingen ha den...

Problemet är att marknaden verkar tycka att om du ska ha en high end telefon (snabb med gott om minne) då måste den vara gigantisk. Det är samma sak på flera andra marknader. I princip försvinner valet (kolla på hur många 16:10 skärmar som finns att köpa jämfört med 16:9) så det är inte konstigt att folk inte blir överlyckliga när de ser den underbara fria marknaden röra sig mot skit de inte vill ha som enda val.

Folk skrattar åt Henry Fords "any colour as long as it's black" men det är mycket av dagens teknik som har hamnat i samma situation.

Av anon127948
Skrivet av leafbranch:

Skulle tippa på att du är en begränsad målgrupp för tillverkarna. En tjock tangentbordsmobil är bara avtändande och kommer säkert gå sönder eller glappa.

Om du ska ha något tändande kanske det är dags att köpa en dildo. Klarar säkert bättre sådant användande än en 6" mobil.