Inlägg

Inlägg som anon127948 har skrivit i forumet
Av anon127948
Skrivet av WhateverR:

Allt är ju 16:9 nu för tiden som dumt att avvika från det.

Om inte 2560x1440 så 3840x2160.

Bara för att de flesta är idioter betyder det INTE att man ska ta efter. 16:9 precis som blanka skärmar är sådant man säljer till folk som är för dumma för att veta bättre, alternativt vars datoranvändning består av att glo på film. I sådant fall är nog en TV bra mycket bättre val och man får samma sketna upplösning på den.

Av anon127948
Skrivet av bknec:

>2012
>8:5
>1920x1200

why.jpg

För att alla är inte jävla snorungar som använder skärmar bara för att se på film och posta skit på facebook.

16:10 är fan så mycket bättre än 16:9 eller ännu extremare skitskärmar.

Upplösningen är en smula låg men fortfarande klart godkänd och resten av skärmen är extremt bra. Blir ett köp när de kommer hit.

Av anon127948

Det finns en utmärkt hjälp i själva truecrypt.
Att kryptera systemdisk är väldigt enkelt. I princip så väljer du kryptera systemdisk och sedan följer anvisningar. Decoy OS är lite krångligare men fortfarande liknande förfarande.

Av anon127948

Tror inte att du kommer hitta någon överdrivet bra skärm med touch då, som sagt, det hela är korkat som få andra saker för vanliga desktops.
Gå efter lägsta pris nu medan tillverkare slänger ut några modeller för att de tror att folk är idioter och kommer köra touch på desktop på grund av win8. Med största sannolikhet kommer dessa att floppa som få andra saker och då blir urvalet återigen litet.

Av anon127948

Fan. Jag brukar använda mina diskar. Kanske börjar bli för gammal för det hela. Använder diskar, gillar att ha större skärm än 10", änn värre flera skärmar, multitaskar. Fy fan. Helt omodern.

OT: Måste varenda pryl ha superstarka blå dioder? Svagt lysande röda är mer än nog för att man ska märka vilken disk är på.

Av anon127948

Ser ut att vara väldigt låg vilket rimmar lite illa med att high end minne brukar ha rätt höga kylflänsar. Vet att min NH-14D har problem med minnen (fick böja bort två nedersta metal skivor för att få plats med minnet. Men i detta fall går det inte att göra då det är plast och fläkt där.

Av anon127948

Det troligaste är att han inte stoppat in elen som man ska.

Ända problemet jag hade med min var att det tog några försök att installera drivisar (reboot hjälper).

Kom ihåg att default är digital mikrofon så om du ska köra med ett analogt headset eller liknande måste du stänga av digitala mikrofon ingången först.

Av anon127948

Neutron GTX låter som bästa valet för desktop. LAMD är inte känd för vanliga användare men de för high end kretsar för servrar så de vet nog betydligt mer vad de gör än sådana om sandforce.

För laptop är valet nog 840Pro då den verkar ha väldigt mycket lägre ström förbrukning än resten av packet (har sett siffror på ca 50% så 2-3 W lägre under load och även större skillnad procentuellt i idle)

Av anon127948
Skrivet av GrymmeMannen:

Okej ska se om det går att få tag i testade googles program väldigt trevligt faktist.

Det otrevliga är att när man byter blir det svårt i början för att de använder två olika sätt att tänka och göra saker på. Jag vet att när jag först började med solidworks hatade jag den (var van vid autocad) men sedan när man gick över tröskeln insåg man hur underbar den är för 3D design.

Av anon127948

solidworks är bättre alternativ om du kan få tag på den. parametrisk 3d gör livet mycket enklare

Av anon127948

De har blockerat pswd reset så det bör vara säkert för närvarande men fy fan vilket hål. Tragiskt ärligt talat (passar att MS köpte de).

Av anon127948
Skrivet av mejjan:

Någon mer än jag som hoppas att IBM köper upp dem (A)?

Förmodligen många men sannolikheten är nära noll eller lägre. IBM är inte intresserade i saker som inte ger trevlig profit. Och jämfört med mainframes är PC CPUs inte så ytterst bra för att få inkomst.

Av anon127948

Köra RAID4 (unraid) på 6-8 diskars RAID är lite som att be om problem.

Bästa valet är nog ZFS med RAIDZ2/RAIDZ3 på freebsd (freenas) eller opensolaris.

Av anon127948

Corsair Neutron skulle nog vara ett riktigt bra val. Snabb och med kontroller som kommer från server världen kan man vara säker på att det fungerar bra mycket bättre än konsument grejer typ sandforce.

PS: Jag hatar corsair so det är irriterande att behöva rekommendera deras produkt

Av anon127948
Skrivet av Andreas D:

Stödet för containers har ingenting med operativsystemet i sig att göra utan handlar om vilka appar som finns tillgängliga. Så snart det dyker upp ordentliga mediaspelare till WinRT kommer det gå att spela upp rubbet.

Frågan är bara om det kommer att ske då MS inte låter appar ha samma tillgång till OS som deras inbyggda. Jämför IE med andra browsers som blir mycket segare för att WinRT inte tillåter att de visualiserar java (eller något åt de hållet).

Av anon127948
Skrivet av mrqaffe:

Är alltså i modellerna sämre och dyrare ? Det måste bero på nått att de behöver mer kylning, annars är ju det logiska att man klarar sig längre utan fläktar om nätdelen har högre verkningsgrad, eller drar i linken så mycket effekt att det gör att kylningen krävs för den ? Besynnerligt, hoppas nån mäter upp dem.

Finns version utan men den har lägre effektivitet (90% peak mot 92% peak). Det smartaste är nog att köpa direkt från tillverkaren även om jag potentiellt gillar idéen med link men för att det ska vara värt det måste Corsair öppna upp det hela så att man kan ha delar från andra tillverkare med.

Av anon127948
Skrivet av FribBe:

Om nu Intel skulle börja med ARM så kan det börja brinna i knutarna för många andra med tanke på Intels budget till forskning.

Folk som tror att ARM kan slå intel vet inte hur mycket försprång Intel egentligen har framför alla andra (med möjligt undantag av IBM som fullständigt skiter i saker som inte heter server). AMD har ingen chans med ARM då byte till ARM tar tid och resurser från x86 och ARMs dagar är räknade nu när Intel storsatsar för att krossa den. Tror inte folk fattar vad 2 noder försprång verkligen betyder. Intel kan ha extremt mycket kraftfullare CPU/GPU och fortfarande dra betydligt mindre ström än ARM (ARM drar lite för att den är slö, inte för att ARM arkitektur skulle vara något speciellt mycket bättre än x86).

Av anon127948
Skrivet av snabela86:

Om man sitter på normalt avstånd från en datorskärm ser man inte pixlarna ändå (inte jag i alla fall) så vad är nyttan? På mobiltelefoner och plattor är det en helt annan sak eftersom ögat är närmare skärmen. Så på 20-22" anser jag 1080-upplösning räcka alldeles utmärkt. På en bärbar dator är det också annorlunda eftersom man sitter närmare skärmen. Men visst - jag skryter gärna om hög upplösning men den verkliga nyttan är nog väldigt liten i jämförelse med vad skärmarna kostar. Satsa energi på betraktningsvinklar och färgåtergivning istället.

Du kanske ska kolla upp din syn? För att inte tala om att text blir betydligt skarpare vid hög upplösning och tro det eller ej men det går göra annat än spela och se på film på datorer (jag vet att det låter helt otroligt). Det är just därför folk som arbetar med datorer vill ha 16:10 tillbaka och högre upplösningar.

Av anon127948
Skrivet av Kunzite:

Jag vill faktiskt inte ha högre upplösning än vad jag har på min laptop/stationära idag. Jag vet hur pass stor inverkan 1680x1050->1920x1080 hade på prestandan. 2560x1600 lär ju kräva mer eller mindre ett monster för att kunna spela allt på högsta inställningarna idag.
När mainstream grafikkorten är redo att hantera den upplösningen så är det kanske dags att göra det till nya standarden. Tycker inte heller det finns några direkta fördelar med högre upplösning än 1080p idag. Vet inte riktigt vad det ska tillföra förutom sämre prestanda. 2560x1600 på någonting mindre än 27" känns helt dumt, man kommer inte kunna se någonting.

För helvete. Man kan göra annat med jävla datorer än spela spel!!! Är det så jävla svårt att förstå? Vissa av oss arbetar med skiten och där är högre upplösning betydligt viktigare än för nötter som skjuter på varandra i BF3 eller vad som är poppis bland ungarna nu för tiden.

Av anon127948
Skrivet av Sputte:

Hmm, är inte 16:10 utdött?

Det håller på att dö ut på grund av idioter men det betyder inte att det inte går att börja tillverka de igen även om datorindustrin verkar tro att det enda datorer duger till är att se på serier och möjligtvis dumma runt på fb och twitter.

Börjar bli små förolämpande ärligt talat.