Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee
Skrivet av Mirialia:

När man går till Game pass sidan på Microsoft Store så finns erbjudande för 3månader för 10kr. När man loggar in så försvinner erbjudandet för Xbox och endast PC är kvar. Är det så för er andra också?

Har du utnyttjat erbjudandet tidigare på Xbox? Tror bara man kan göra det en gång.

Av teejee

Sniper Elite 5 kommer till game pass i natt. Och recensionerna ser lovande ut

https://www.purexbox.com/news/2022/05/roundup-heres-what-the-...

Av teejee

Låter som om en läckström i delarna utomhus som ligger strax under gränsen (ca 30mA) för att jordfelsbrytaren ska lösa ut. Sedan räcker det med att t ex kondensatorerna i nätaggregatet laddas upp vid inkoppling för att det ska gå över gränsen.

Gissningsvis är datorn helt ok. Leta i första hand efter skador på elen utomhus.

Och som redan nämnts, det har inget direkt med jord att göra, mkt troligare att det är strömläckage pga fukt i trasiga dosor/ledare.

Av teejee
Skrivet av Networker:

Givetvis duger inte bara routern.

Ditt förslag är olagligt, oansvarigt och krångligt.

Av teejee
Skrivet av mpat:

Ja? En sån här:https://en.wikipedia.org/wiki/Double_data_rate#/media/File:SDR_DDR_QDR.svg

DDR gör dubbelt så många överföringar på samma cykel som SDR. Om det anges att ett DDR4 minne är på 3600MHz, som exemplet här:

https://www.inet.se/produkt/5302844/corsair-128gb-4x32gb-ddr4...

Så är frekvensen på klocksignalen - den rosa linjen i bilden - inte 3600MHz utan 1800MHz.

OBS att om du kollar på en spec från exempelvis Micron, så gör de skillnad på antalet överföringar och klockfrekvensen:

https://www.micron.com/products/dram/ddr5-sdram

Exemplet där har Clock Rate 2400MHz för DDR5, men de marknadsförs alltså som 4800 ”MHz”.

Jag inser nu att vi egentligen menar samma sak, bara jag som inte tänkte på att de marknadsför den höga frekvensen, inte tvärtom. Så jag startade diskussionen helt i onödan

Av teejee
Skrivet av mpat:

Om vi tar vanligt DDR-minne för processorer så är frekvensen på adressbuss hälften av den som normalt skrivs ut. Man skickar två bitar per cykel - en bit på stigande flank och en bit på fallande flank. Hertz har en definition - hur många gånger per sekund som en cykel upprepas - så visst har den som klagar rätt, rent tekniskt.

Sen är det dessutom en annan frekvens på själva minneskretsarna, men det kan vi strunta i just nu.

Fast poängen är ju att det är olika cykler. Det finns fortfarande en clock-input på minnet som tar emot en frekvens som ska (ungefär) matcha det som anges på minnena. Och det är den frekvensen som styr minnena.

Att helt plötsligt börja ange en helt annan frekvens kommer bara förvirra.

Det är alltså clock signal som anges på minnen:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Clock_signal

Av teejee
Skrivet av yoggan:

Hz är en SI enhet som har en klar definition. I detta faller och med t.ex. DDR minnen så faller det inte innanför definitionen.

Och vad gäller minnen så refererar den till hastigheten på adressbussen, inget fel med det. Ta fram ett oscilloskop och mät på den bussen så ser du att den angivna frekvensen finns där.

I praktiken det bara minnesbandbredd och latens som är relevant för konsumenter.

Av teejee
Skrivet av yoggan:

Hej!
En allmänn fråga.
Är det inte dags att överge den felaktiga användningen av Mhz vid allt som har fler än en läsning per klockcykel?
Det är fel per definition och känns oproffsigt.

Det är inte felaktigt, adressbussen går på den hastigheten, så det är t ex den frekvens som moderkortet sätts till om vi pratar om ett moderkort. Att den sen förs över flera bitar per ledning på en klockcykel är en annan sak som tillsammans med klockfrekvens och bitbredd ger minnesbandbredden.

Av teejee
Skrivet av Gorian:

Nån som har sin Series X i någon typ av hylla eller så? Var så väldigt stolt över att ha Martin Timell:at in min Xbox i mediamöbeln genom att höja övre hyllplanet, men märkte nu att den flämtar på varm luft på ett sätt den aldrig gjorde då den stod vertikalt.

Enligt Xbox hemsidan är det normalt och konsolen stänger av sig själv om den överhettar, men man vill ju inte att lådan ska må dåligt

https://www.bildtagg.se/uploads/2022/94/lr0v7gibijbame221dt84sj.jpg

Det där är svettigt för den. Funkar det inte att bara ställa den bakom TV'n? Funkar bra på min TV-bänk iaf.

Av teejee

Köp inget med subwoofer utan att prata med dom först, sannolikt vill de inte ha en ful låda på golvet oavsett hur mkt bättre basen blir.

Mina förslag: Sono's Arc om du vill maxa budgeten, annars Sonos beam gen 2.

Av teejee
Skrivet av Kwicken:

Jag missa denna kommentar på något sätt men kan svara nu, jag har ett switch så det kommer väll bli något spelande. Men tror för det mesta att det kommer vara titta film och serier på streaming-tjänster, jag är osäker hur ljust rummet kommer bli då jag inte flyttat in än så det är jag osäker på dock tror jag att det inte är någon direkt sol som kommer titta in i fönstret i lägenheten.

Saken är ju att Q80A kostar just nu på media markt 7990 medan LG B1 finns för 9990 på cdon så det kostar lite extra med B1, är det värt pengarna enligt dig?

Finns nog ingen bättre än Rtings när det gäller TV recensioner. Svaret de ger är att B1 är rejält mkt bättre generellt sett. Om det är värt 2000kr eller inte är upp till dig. Jag hade valt B1 dock, Q80A är bättre mellanklass, B1 är toppklass.

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b1-oled
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q80-q80a-qled

Av teejee

Det är inga problem att dra kablar, det går att göra i alla hus utan större problem.

Med de förutsättningar du verkar ha så kommer det nog vara mkt mindre jobb och mindre frustration om du helt enkelt drar kablage till 2 eller 3 välplacerade AP's istället för att strula med meshlösningar.

Tjocka timmerväggar (som jag gissar att du har) är en riktig utmaning för wi-fi.

Av teejee
Skrivet av Zidious G:

Alltså va? Jag trodde alla Steam spel fanns tillgängliga på Steam Deck? Vad är annars meningen med den?

Meningen är nog att spela de spel som finns tillgängliga till den ...

Det är ju en Linux-dator med särskild sw för att kunna köra rätt många Windows-spel, jag tror aldrig Steam har lovat att allt ska funka.

Av teejee
Skrivet av Scirocco:

Det är skummt när cpu användningen i spel ligger på max 20%, så det border inte spela mycket roll vilken cpu som används så länge 4 trådade prestandan är bra.

Nä, det är inte skumt faktiskt, det är stor skillnad på latens och rå beräkningsprestanda.

Det är helt enkelt så att det är CPU-uppgifter som inte är parallella med grafikberäkningarna utan de ligger i serie med GPU-beräkningarna och därför blir en flaskhals här.

Av teejee

Onödigt att ta bort convertern, låt den vara. Det är en bra produkt som är optimerad för sitt syfte. Edgeroutern kommer inte sköta det bättre, och som redan nämnts, den hör till fibernätet som ägs av nätägaren, så ännu mindre anledning att byta ut den.

Av teejee
Skrivet av GreasusGoldtooth:

Låter häftigt!

Jag, som i övrigt är ganska ointresserad av bilar och motorer, gillar verkligen denna typen av grejer.
Bara funktionerna som kommer med Blue Link till hyundai kona ska bli roligt att sätta mig in i!

Såg att det är 3-6 veckors leveranstid på installation ifrån evify, kan vilken elektriker som helst utföra installationen måntro?

Jag tror du ska köpa både material och installation från samma firma, kan bli besvärligt att få det statliga bidraget annars.

Av teejee
Skrivet av sandos:

Hur gör folk med garage med laddare? Vi ställer alltid bilen i vårt garage så fort det närmar sig 5 grader ute eller så, men på sommaren kör vi aldrig in bilen utan då sprider cyklar och annat ut sig i garaget så det inte _går_ att köra in istället.

Laddare utomhus känns ju som enklaste alternativet, men verkar ju minst sagt dumt att slösa bort uppvärmt garage och slösa energi på att värma en bil som står ute. Blir man kanske tvungen att köpa 2 boxar, en inne och en ute?

Välj laddbox med löstagbar laddkabel och sätt dit en 10m kabel, då ska du väl kunna hitta en placering på laddboxen som funkar både i och utanför garaget?

T ex en sån här
https://www.laddkabel.com/produkt/laddkabel-typ-2-till-typ-2-...

(om denna passar just din laddbox och bil vet jag ju inte)

Av teejee
Skrivet av improwise:

Vet inte om jag inbillar mig men tycker det är lite lite prat om Polestar 2 i denna tråd, som ju ändå är typ en slags Volvo som annars brukar vara rätt dominerande i Sverige. Är det så att konkurrensen gör att Polestar 2 inte riktigt håller mot Kia etc? För prismässigt är ligger dom väl rätt lika har jag fått för mig och PS2 verkar snudd på vara en lagerbil medan de flesta andra elbilar har låååånga leveranstider, så något måste vara fel

Har en Model S idag där garantin precis gått ut men som rent milmässigt är i riktigt bra skick. En ny Model S är beställd (typ) men ingen vet ju när det är leverans, är inte speciellt förtjust i varken Model 3 eller Model Y. Koreanerna är säkert bra på alla sätt och vis men känner inte riktigt att dom eller VW lockar...skulle väl vara ETron då men känns som räckvidden är för kort i förhållande till priset. iX....designen....jösses...ok att man ville sticka ut lite men var detta verkligen det bästa man kunde få till? Dagens I-landsproblem

Kan säga att det nog främst ändå är räckvidden som stör mig mest...känns som få fortfarande slår min Model S från sent 2017 vilket är lite trist...en Polestar 2 med 10-15 mil extra hade absolut lockat....förmodligen den snyggaste elbilen på marknaden (högst personlig åsikt så klart).

Sorry om vad som var tänkt som en enkel fråga blev lite av en rant

P2 var den åttonde mest sålda elbilen i Sverige 2021, så jag tycker de är rätt bra med i matchen. Speciellt med tanke på att det är i princip en mellanstor sedan, det är ju inte en biltyp som säljer bra i Sverige.

Av teejee
Skrivet av martin_xxx:

Homeplug's fungerar inte då det är olika faser mot där routern är

Och jag är inte teknisk när de gäller nätverk så jag kan ej felsöka mer fler tipps mottages.
Å de du skrev Att bara byta en router och ställa på samma ställe hjälper nog inte, då har du inte förstått vad det är för teknik du handhaver.
Hur menar du där ?
Är ju stor skillnad på router å router

Nja, det är inte stor skillnad på räckvidd på moderna hyfsade routrar, det är t ex samma uteffekt i dom (lagstadgad maxeffekt).
Visst kan det vara lite bättre antenn eller känsligare RF-krets på vissa, men svårt att svara på vad som är bäst för dig.

Så om det är ren räckvidd som är problemet så är det stor risk att du får samma problem med en ny router.

Kan också vara så att det är TV som skickar för svag signal till routern och inte tvärtom, rätt stor risk faktiskt.

Men du har en rätt gammal router, så köper du en hyfsat bra ny router så kan det ju hjälpa tack vare känsligare RF-kretsar.

Du kan ju chansa med t ex den här: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5399385

Av teejee

Jag ska inte dissa retro-spel, men för min 6-åring är spel en stor grej som de pratar mkt om på förskolan etc. Så att "hänga med" och spela dagens spel som Minecraft, Roblox etc är värt en del för att känna att de får göra som de andra.

Jag vet inte om det är viktigt för din son, men ha det i åtanke iaf så han inte känner sig utanför pga detta.

Han och storasyster (och många andra barn) kollar även på t ex Tomu på Youtube som är stor influencer för barn gällande spel. Så de har koll på vad som är "inne".