Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee

Testa att koppla bildskärmen till moderkortets DP/HDMI-port (dvs köra med CPU'ns inbyggda grafik). Inte för att det är lösningen, men en enkel och användbar del i felsökningen.

Av teejee
Skrivet av Obiwannabekenobi:

Jag tror de flesta spelsläpp skulle gynnas om de inte skedde på en fredag. Annars måste stackars programmerarna, support och antagligen marketing jobbar extra mycket, den här gången under extrem tidspress (inte bara tidspress). Och antagligen får de inte extra betalt. Medans (högre)chefen som beordrade och inte lyssnade sitter hemma och vilar upp sig.
Skillnaden idag mot "förr" är att det finns på vissa ställen fackföreningar, eller åtminstone diskuteras det livligt. Men vad vet jag, är inte insatt i detta denna industri, är bara konsument.

Fast här pratar vi om undermålig optimering och mycket buggar på bred front. Tar säkert 3-6 månader innan det är generellt bra prestanda och hyfsat buggfritt. Så inget som lite helgjobb löser.

Av teejee
Skrivet av norrby89:

Fattar inte varför man ska hålla på och bygga upp nya dyra system hela tiden? varför inte bara ta ett befintligt system och sedan göra några mindre anpassningar för att fungera som man vill?

Bye Bye ytterliggare massvis med miljoner av skattepengar!

V-klass xD Så underbart att man slipper skiten efter sommaren i Västerås iallafall! frågan är bara med vad...

V-klass är ju knappast perfekt, men har funkat hyfsat för våra barn iaf (förskola, låg och mellanstadiet). Har det strulat mycket för er?

Av teejee
Skrivet av Ruotsalainen:

Tjenare,

Är inne på att köpa mig ett xbox samt game pass. Går dock och funderar kring huruvida jag ska köpa mig en Series X eller Series S. Jag tänkte jag postar här för att kanske få lite inputs i vad jag ska välja.

PRO X
4k - såklart man vill lira snyggast möjliga grafik. Samtidigt så går jag ifrån att ha lirat switch, så kanske behöver jag inte ta klivet till 4k?

Generellt högre prestanda - vet inte hur mycket detta kommer påverka spelupplevelsen?

Slut på flertalet återförsäljare om man inte vill köpa en bundle version.

PRO S
Liten och snyggare vilket passar bättre hemma.

Ny generation kommer ändå kommer om 3ish år? Kanske ska köra en S nu och sen köpa värstingmodellen av nästa generation.

Enkelt tillgänglig på elgiganten här hemma.

Billigare än X series - har ekonomiskt inga problem köpa den dyra men vill inte betala mer än nödvändigt.

Tyvärr har de flesta spel samma storlek på S och X (vissa spel är smarta och har texturer med lägre kvalite på S för att spara plats). Så Series S sparsamma SSD med bara ca 380GB för spel är ett stort minus för Series S

Sen kan du ju inte köpa eller låna spel på skiva heller med Series S.

Så i min mening är Series X mer prisvärd än Series S

Av teejee
Skrivet av Ryzer:

Du ska inte lita blint på vad försäljarna säger. Kolla vad tex Inet hade för vinst förra året och återkom. Att deras vinstmarginal på just GPU:er skulle vara obefintlig låter inte sannolikt, även om dom vill att vi ska tro det.

Inet hade vinstmarginal på 6.5% 2021. Så det är ingen särskilt stor vinstmarginal de har.

Och då var det ett rekordår, de brukar ligga under 5%.
https://bizzdo.se/foretag/5565918884/Inet-AB

Av teejee
Skrivet av AMD73:

2 dagar innan det släpps klarar ni inte ens av att skriva tekniska specen om vram med mera. Jag får söka infon någon annanstans då, som vanligt nu mera.

De har ju fått testexemplar och massa annan info från Nvidia under NDA, de är med all rätt försiktiga med vad de skriver.

Av teejee
Skrivet av Bozzeta:

Försvinner från Gamepass 15:e
The Long Dark
Life is Strange: True Colors
The Dungeon Of Naheulbeuk: The Amulet Of Chaos - Chicken Edition
Tom Clancy’s Rainbow Six® Extraction
Moonglow Bay
The Riftbreaker
Quantum Break

Quantum Break är på rea för 90kr nu. Gäller bara en dag till verkar det som.

https://www.xbox.com/sv-se/games/store/quantum-break/bpndkqn8...

Av teejee
Skrivet av oqvist:

FM 7 går inte lira längre de la ned servern. Annan genre också. En annan studio kan ta över forza horizon onödigt ödsla all talang på detta är ju bara köra samma koncept folk blir nöjda

Det går väl spela FM7 om man redan äger spelet? Det är väl bara att det inte går att köpa digitalt längre?

Av teejee

Nej

Av teejee
Skrivet av Beamy:

Någon som har Mercedes och kan svara på om det finnas någon form av smart-laddning?

Jag försöker hjälpa mina svärföräldrar välja elleverantör. Dom vill byta till timpris och eftersom jag själv har Tibber tänkte jag rekommendera det. Tyvärr saknar Tibber stöd för Mercedes och vad jag hitta, beror det på att Mercedes inte har något API som tillåter Tibber att styra laddningen.

Går detta att styra via Mercedes egen app?

Kommer de tjäna på timpris? Det är inte alls någon självklarhet. Kör de 1500mil om året så är det kanske 3000kWh för laddning som sker när priset är lågt. Men övrig förbrukning på dagen när elpriset är högre än snittpriset kan lätt radera förtjänsten.

Av teejee
Skrivet av MacAllan:

Vad jag har svårt att förstå är dom som accepterar deras lösning med motiveringen att det inte har hänt något än så länge, vad säger man den dagen det händer något och kraven som finns inte följts utan bara nästan?
Finns ju klara specifikationer för vad som gäller och då skall man inte acceptera genvägar och andra lösningar som bör fungera men samtidigt kan vara potentiella orsaker till problem.
Vågar nästan lova att inget försäkringsbolag kommer ersätta skador som uppstått om en Easee laddbox är orsaken eller kan vara orsaken.
En felande laddbox kan orsaka stora skador på både materiell och person om det vill sig riktigt illa och då vill man ju i alla fall ha en gällande försäkring i ryggen.

Om det sedan är så att deras val av lösningar är exakt lika säkra är det ju upp till myndigheterna att revidera kraven och specifikationerna för vad som gäller, men fram tills dess hade iaf jag ställt krav på åtgärd snarast möjligt.

Ett stort problem är ju också att Easee säger sig följa klassificeringar vilket dom bevisligen inte gör.

Klart att försäkringsbolag kommer ersätta om man följer de rekommendationer för att åtgärda problemet som bör komma. Varför skulle de inte göra det?

Av teejee
Skrivet av Brainsplitter:

Varför skulle det inte?! KKöpL är tvingande och inget man kan avtala bort bara sådär. Sen att försöka kräva skadestånd är inget fel i sig.

Den säger inget om att du kan välja åtgärd för problemet. Dvs du kommer sannolikt inte få en annan laddstation än en Easee. Elsäkerhetsverket ställer inte krav på omgående återkallelse av redan installerade laddatationer, bara krav på att det ska åtgärdas.

Och självklart får du inget skadestånd eftersom ingen skada har skett.

Av teejee
Skrivet av Brainsplitter:

Konsumentköplagen 6 kapitel.

Lycka till att hävda att det gäller.

Av teejee
Skrivet av Brainsplitter:

Godkänn inget annat än att de ersätter med en annan laddbox och kräv skadestånd!!!!

Vad baserar du de här kraven på? Inget av detta ställs som krav från elsäkerhetsverket vad jag kan se.

Av teejee
Skrivet av Alexraptor:

Det förvånar mig inte. Till skillnad från CD och digitalt ljud, så är ju vinylerna faktiskt kapabla att lagra fullständig ljudinformation, medan digitala medier begränsas av att de endast kan lagra datapunkter via sampling.

Vad menar du? Tror du att det är oändlig precision när man pressar och sen spelar upp LP-skivor?

Visst, det finns inte ett exakt mått på hur ofullständigt ljudet är till skillnad från digital överföring. Men tro inte att det är perfekt. Tvärtom så vet vi ju att t ex signal-brusnivåer är mycket högre på LP-skivor.

Så här kan spåren se ut, de är knappast perfekta.

https://www.varldenshaftigaste.se/artiklar/en-grammofonskiva-...

Av teejee

Och stryker man en RAM-sticka så blir den 225kr billigare. Alternativt hitta två billiga 4GB stickor. För 8GB räcker ju.

Men det halverar ju minnesbandbredden om man tar bort en sticka, men det kommer inte vara något större problem för att använda internet eller lägga patiens.

Av teejee
Skrivet av SCORPIUS:

" inbränning i praktiken är ett mycket litet problem vid normal användning."

Hur litet?
Jag tänker att många spel har en statisk Hud och att den är på i många timmar.
Samma i skrivbordsmiljö.

Inbränning är ett lite förvillande ord för vad som händer. Problemet är att de olika färgerna i pixlarna (RGB) åldras olika, så det är alltså "ojämnt åldrande" det är fråga om. Så så länge man tittat på varierat innehåll så är det inget problem om enskilda bilder/loggor ligger kvar i säg 12 timmar i följd.

Men att ha en OLED för att t ex enbart spela ett visst spel som har samma statiska element i bilden hela tiden kommer troligen ge "inbränning"

Av teejee

Glöm inte bort att ha koll på elförsörjningen. 400W per datorplats bör man nog räkna med (lite gissat). Det kan krävas en del prylar för att hantera detta.

400W per datorplats innebär t ex max 9 datorer på en 16A 230V säkring.

Av teejee

Jag tror inte att svaga fält som t ex wi-fi och mobiltelefoni generellt sett är farliga. Men de som är tvärsäkra på att det är ofarligt tror jag inte heller på, för det är lätt att påvisa att svaga fält kan påverka synapser och andra processer i kroppen i viss mån, men tillgänglig forskning kan inte visa på någon generell fara med detta. Däremot är det inte alls orimligt att enskilda individer i undantagsfall kan vara känsliga för såna svaga fält just pga att de påverkar något i kroppen som precis fungerande och där elfältet blir droppen som får bägaren att rinna över.

Tänk på att kroppen hos vissa är så känslig att t ex lite pollen eller minimal mängd från en nöt kan orsaka stor reaktioner.

Av teejee
Skrivet av Fatmajk:

Hur står denna sig jämfört med Mill's varianter?

Jag kan inte mycket om Mill egentligen. Men det verkar vara ett norskt företag precis som Adax. Skulle gissa att de är rätt jämbördiga konkurrenter.