Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee

var inte orolig för fiberinvesteringen, fibern funkar ju säkert ypperligt.
Att få till wifi i ett hus kan vara lite lurigt, men man kan alltid dra kabel till ytterligare accespunkter och på så sätt få bra täckning överallt. I ditt fall behövs säkert .

Av teejee

är det dual core och minst 2 GB RAM så är det nog lönt med SSD och nyinstallation av windows, annars kanske det är dags för ny dator.

Av teejee
Skrivet av MakeCoke:

Håller med helt och hållet, Ios känns mycket mer moget. Min teori är att Google fick lite brottom med Android när Apple släppte Iphonen (???). Sen att den har 4 kärnor är helt oväsentligt då bara 2 kan utnyttjas.

Skickades från m.sweclockers.com

Android utvecklades först för att användas utan touch (runt 2004-2006).Touch ställer högre krav på responstid när fingret och det som ska uppdateras är på samma ställe. Och "Iphone-flyt" var heller inget som som fanns hos dåtidens konkurrenter. Så Google har fått kämpa med en grundarkitektur som inte har prioriterat låg latens, det är inte lätt att bygga bort.
Men jag är nöjd med min Nexus 5.

Av teejee

Behöver du verkligen en lagringsdisk? Dels låter den en del, dels slöar den ner datorn ibland, t ex när windows vill ha koll på alla diskar, t ex open/save dialoger.

Av teejee
Skrivet av Cav.:

Köp en billig trådlös router av någon du känner, finns alltid någon som har en som skräpar. Sen använder du den som accespunkt i ditt nätverk.

Inget jag skulle välja. Då får man sannolikt bara en 2.4GHz n-router av sunkig kvalite.

TS: att dra kabel till accesspunkt är helt rätt, men switch behöver du bara om portarna i routern är upptagna.

Av teejee
Skrivet av BJED:

För att slippa Win7 & Win8 hemnätverk.

Men det är ju inget du behöver använda om du inte vill. Det är ju inte så att företag som kör windows använder homegroup.
Det är heller inga problem att sätta upp t ex fildelning utan att använda homegroup.

Att använda XP 64-bit kommer ge dig mkt huvudbry, men om du tycker det är kul att fippla med ett vintage-OS som inte supportas längre så varför inte

Av teejee
Skrivet av PowerNet:

Ja, det kostar, nej skatt är bra, annars skulle inte samhället fungera med vägar, vård, skola etc så skatten/moms kommer inte försvinna.

Det finns begagnade Wii U med, och Wii U är inte ny i dagsläget utan är snart 2 år gammal konsol, och det har totalt sålts lite över 6.1 miljoner exemplar av Wii U konsolen världen över.

Knappast, alla paket behandlas lika (ska behandlas lika) och allt annat vore tjänstefel och grund för avskedning.

Nej det blir inte billigare att importera en enhet från USA när frakten, moms och tull tillkommit.
benämning, tull, moms
TV-spel (konsoll) 0-3,5 % 25 %

Ett riktvärde när man beräknar på att beställa saker från USA är att ta $ priset gånger 10 eller 11, så får man fram ungefär vad det landar på i svenska kronor i slutet.

Så slutsatsen: Köp en begagnad Wii U i Sverige.

10 eller 11 kr är överdrivet mycket. Moms och tull ger mindre än 9kr. Frakten plussar man på efteråt för den beror på helt andra saker än produktens pris.
Så pris i dollar * 9 ger ett hyfsat bra pris (utan frakt).

Av teejee

om homeplug funkar så kör på det, men det kan strula beroende på hur elnätet ser ut hos dig. Annars dra kabel. 30m installationskabel är inte dyrt. Kolla hos Kjell t ex.

Av teejee

tillverkarnas specar är i stort sett helt meningslösa för att avgöra en bildskärms prestanda. Sorgligt men sant. Det är recensioner som gäller.

Av teejee

Det finns en del nätagg som är underdimensionerade, dvs klarar inte det de anger. Därför överdriver grafikkortstillverkarna effekten på nätagg rejält.
Och ditt nätagg är bra och kan istället ge klart mer än angivit. Det klarar korten du tittar på med råge.

Klarar att ge 818W i det här testet och får mkt bra omdöme generellt (en av de seriösaste sajterna vad gäller test av nätagg):
http://www.hardwaresecrets.com/article/Fractal-Design-Tesla-R...

Av teejee

Intel P3700 är väl den bästa. Men du har nog inte råd.
http://www.anandtech.com/show/8147/the-intel-ssd-dc-p3700-rev...

Av teejee

processorn har temperaturskydd och minskar klockfrekvensen om den blir för varm. Räcker inte det så stänger den av helt. Så din processor är nog inte skadad.

Av teejee
Skrivet av supersneel:

Nu förstår jag inte. Vad är en ssd och har jag ingen i datorn jag länkade längst upp?

Det är ju en flash-hårddisk, utan rörliga delar, mkt snabbare än vanlig hårddisk. Påverkar inte prestandan under själva spelet, men påverkar t ex laddtider.

De är mkt dyrare per gigabyte, så oftast har man en vanlig hårddisk också för lagring.
Du kan ju köpa till en SSD senare om du vill (men då bör du installera om windows på SSD istället för hårddisken).

Av teejee
Skrivet av Makaveli1:

Köp inte ett powercolor 280x, visst det har sjuk prestanda. Men om du inte gillar coil whine så skulle jag inte köpa det, finns en tendens att de kortet skapar det. Jag köpte ett 280x, men önskar jag köpte ett 760 istället.

Coilwhine förekommer lite varstans, mer slumpen som avgör om man får det eller inte. Googlar du på Nvidia 760 och coil whine så hittar du många som har problem där också.

Men visst kan chansen vara mindre med ett 760, det beror på detaljer i den mekaniska och elektriska konstruktionen hur stor risken är. Det har jag ingen aning om i det här fallet.

Av teejee

vid brand eller stöld hjälper ingen NAS. Fundera även på molnlösning för det viktigaste.

Av teejee
Skrivet av Obligatorisk:

Om förstärkaren ska kunna leverera 1400 W så måste den också ha ett kylningssytem som kan avleda 1400 W. Klassen är irrelevant.

Att faktiskt lyckas få en högtalare att förbruka 1400 W är för övrigt mycket svårt. Och lyckas man är det väldigt troligt att högtalaren brinner upp omedelbart.

Helt fel, effektförlusterna i en förstärkare beror helt på förstärkarens effektivitet och den varierar mycket mellan olika förstärkartyper. Klass T (som är en variant av klass D). som tråden handlar om har mycket små effektförluster. Det är därför förstärkaren kan vara så liten trots den höga effekten.

Från http://en.wikipedia.org/wiki/Switching_amplifier

"Theoretical power efficiency of class D amplifiers is 100%. That is to say, all of the power supplied to it is delivered to the load, none is turned to heat. This is because an ideal switch in its on state will conduct all the current but has no voltage across it, hence no heat would be dissipated. And when it is off, it will have the full supply voltage standing across it, but no current flows through it. Again, no heat would be dissipated. Real-life power MOSFETs are not ideal switches, but practical efficiencies well over 90% are common."

http://en.wikipedia.org/wiki/Amplifier_figures_of_merit#Effic...
http://www.electronics-tutorials.ws/amplifier/amplifier-class...

Syftet med hög effekt är egentligen inte inte så mkt att få en hög genomssnittseffket, utan att förstärkaren ska klara höga strömspikar utan att tappa spänning. Dvs en kraftig basdunk ska inte mattas av pga av förstärkaren. Många audiofiler pratar mer om strömegenskaper än effekt, med de är ju nära kopplade såklart.

Av teejee

låter som problem med MAC-lås eller liknande i routern. Stor chans att usb-dongeln funkar som den ska. Felsök i routern också. Går det pinga routern?

Av teejee
Skrivet av Starric:

som sagt, skit i såna där sidor, de räknar fel. sweclockers testade 2st 670 i sli med en i7 3960x i 4ghz och fick 500w (http://www.sweclockers.com/recension/15394-geforce-gtx-670/17...). sen med din processor som inte är överklockad kan du ta bort ca 100w från det, alltså 400w. om du överklockar båda grafikkorten och processorn så lägg till typ 150w

Det är hur kalkylatorn tolkas som är fel, den ger inte effektförbrukningen, den ger rekommenderad storlek på nätagget med en rejäl marginal (och det är bra att ha). Så att den ger 660W när TS har ett 650W nätagg innebär att han har ett precis lagom nätagg, inte att kalkylatorn tycker att han ligger på gränsen.

Av teejee
Skrivet av HellDildo:

Jag har lite samma problem, fast med vanliga snabbsäkringar. Dock har jag ganska mycket kopplat på samma uttag och via en UPS. Om strömmen går slår säkringen för arbetsrummet från då strömmen kommer tillbaka. Lösningen är att koppla ur grejer ur UPS:en och sedan koppla i dem lite vartefter. jag kan dock belasta allt (två arbetsstationer, fem skärmar, två NAS:ar m.m.) när allt väl är igång...

Du har ett helt annat problem. Du har överbelastning. TS har läckströmmar.

Av teejee
Skrivet av tcntad:

Jorå. Vara lite arg och bestämd hjälper mycket. Höja rösten funkar också, på rätt sätt.

Vad då hjälpa att bli arg? Klart affären kommer skicka den för reparation och skriva att kunden hävdar garanti. Sen kommer det nästan säkert bli godkänt och gå på garantin, men det avgör inte affären.