Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee

Jag gissar en omsättning på mer än 5 miljoner per år för företaget (en miljon per anställd).

200kkr är då 4% av omsättningen. Så en rimlig kostnad iaf.
https://www.staxo.com/behover-du-minska-dina-it-kostnader/

Men har ni enkla behov så kanske ni kan få ner kostnaderna genom förhandling eller byta IT-firma, men börja inte ta hand om sakerna själva, kommer nästan säkert kräva mer jobb av er själva än vad ni betalar idag.

Jag är rätt säker på att det är bättre om du struntar i den här kostnaden och lägger den energin på företagets kärnverksamhet istället.

Av teejee

Generallt sett så kan du inte använda dina gamla hårddiskar i en ny NAS utan att datan försvinner. Så du bör räkna med att skaffa ny hårddiskar till NAS'en och sen föra över datan via USB.

Av teejee

Troligen funkar det, det är främst videoavkodningen som kan strula om du har otur.

Det är bara att testa, det är väl gratis att testa tror jag. Finns ingen som kan säga säkert hur det funkar för dig, inte minst gällande latenser pga internetuppkopplingen.

Av teejee

Vilken upplösning spelar du i? Är det 4k som gälller så är det inte säkert att ett vanligt 3080 håller bra i 4-5 år. Kan vara värt att t ex vänta på 4080 i så fall.

Av teejee

Sannolikt det lokala nätet som är överbelastat (inte i ditt hus/lägenhet utan i ditt område/stad)

Men det är ändå Telia du ska kontakta.

Av teejee

Bisarrt att jag fick nio rätt. Gissade på varenda fråga

Av teejee
Skrivet av Felixark:

Vad tror ni kommer detta vara framtiden för elbilar i stället för att ladda så bytter man i stället batteri till ett som redan är laddat till 90% vilket tar cirka 5 minuter just nu troligtvis så kommer det gå snabbare en så i framtiden. Redan nu så slår Nio ES8 Tesla model 3 long range med 15 minuter på en 1000km lång sträcka och når även samma tid som en Kia ceed plug in hybrid.

https://www.youtube.com/watch?v=8ResuBGtVjg

Nej, det finns inget som talar för det. Utvecklingen är precis tvärtom, batterierna blir i allt större utsträckning en del av själva chassit och är helt måttanpassade till respektive bilplatform.
Det finns inget arbete mellan de stora bilföretagen för att ha standardiserade och utbytbara batterier.

De sker också mycket utveckling bland biltillverkarna för att optimera laddning, övervaka battericeller, förlänga livslängd, ökad energi per kilo etc. All sån utveckling skulle också mer eller mindre stanna av.

Så detta kommer inte ske de närmsta 15 åren iaf.

Av teejee
Skrivet av glove:

Håller med om att nya är ganska billiga, till exempel förra årets 55" och 65" C1 finns för bra pris på Elgiganten.

Jag tittar mest begagnat för att jag tycker det är schysst att allt inte behöver köpas nytt snarare än tight budget men håller fortfarande med om att det helst ska vara ett bra pris. Är 10 000 för en 65" C1 bra till exempel?

Ja. det är ju upp till dig att avgöra
Den kostar 13000kr ny på Elgiganten, så frågan är hur mycket 8 månaders användning och minskad garanti ( eller utebliven garanti?) sänker värdet för dig.

Men känns ju inte helt galet iaf.

Av teejee

Nya OLED är rätt billiga, så köp bara begagnat om du får riktigt bra pris. Tänk på att utvecklingen gått framåt rätt snabbt, t ex vad gäller minskad risk för inbränning och stöd för HDMI 2.1 funktioner etc.

Jag kollade snabbt på blocket, och det är sjuka priser de vill ha, t ex en 4 år gammal LG C8 (65 tum) ligger ute för 12000kr, vilket är precis vad en ny 65 tums B1 kostar idag (lägsta pris prisjakt). En fyra år gammal OLED är inte värd mer än max halva priset av en ny "budget"-OLED i min mening.

Av teejee
Skrivet av Izenoz:

@teejee Bra info där, tack, den dörren vi har idag ska vi byta ut därav denna fråga om YD, vi har bra lås-smeder på orten om det och med all säkerhet kommer behövas. Den dörren vi mer eller mindre bestämt oss för är denna så med otrolig tur passar det väl direkt.

Dörren verkar ha slutbleck Dorma 9008 som inte är kompatibel med Doorman, så du behöver byta slutblecket. Enligt uppgifter i din länk så har det slutblecket justerbart plösmått mellan 11-18mm så det är svårt att veta i förväg vad plösmåttet är på den dörren. Du får mäta med skjutmått när du får dörren. Är det nära 13.5mm så använd 1487-1, är det nära 16.5mm så använd 1487-2.

Och förhoppningsvis passar dom direkt i karmen utan att man behöver stämjärn eller liknande.

Av teejee

Det absolut viktigaste är den fysiska installationen. Framförallt slutblecket måste vara rätt typ och ha korrekt plösmått (ska du installera själv så googla upp vad plösmått är). Även viktigt att avstånd mellan slutbleck och låssystem är ca 3 mm, det finns 1 och 2 mm distanser att lägga under slutblecket som minskar avståndet om det är för stort (ingår i t ex all inclusive paketet)

Du ska ha ett slutbleck från connect-serien
https://www.if-sakerhet.se/guide-om-slutbleck#slutbleck-till-...
I all inclusive paketet ingår två varianter, men det är inget som säger att något av dem passar din dörr. Mät i förväg så slipper du tråkiga överraskningar. Har du alltför gammal eller ovanlig dörr så kan det bli ett mycket krångligt jobb att få det bra (låssmed rekommenderas!). Och har du riktig tur så har du redan rätt slutbleck installerat.

Mitt L3 har fungerat felfritt sedan installationen i maj, men då är den fysiska installationen helt korrekt (tror jag...).

Av teejee

3090 köper man väl om man vill ha det "bästa". Och det kommer det ju inte vara särskilt länge.

Jag tror ett 4080ti kommer vara ett bättre köp till liknande pris som 3090 idag.

Men jag gissar ju bara...

Av teejee
Skrivet av oqvist:

Byggs väl inget längre som är tänkt att hålla mer än 3-4 år. Det ska ju va modeller som främst är ämnat för butiker som måste kunna visa reklam 24/7 och är byggda för det men de är oftast LCD.

Vet inte heller om det har med pris att göra. Jag köper toppmodeller som dör inom 3 år och budget modeller som också dör inom 3 år men inte har kortare livstid same shit.

Gällande OLED så tycker inte du behöver stressa gällande årsmodeller eller dylikt. Efter kalibration är det inga större skillnader på lgs oled paneler i prestanda. Måste verkligen referenstitta till max för att se någon skillnad på min gamla philips oled mot min nya C1. Jag är glad jag inte betalade multum extra för C2.

Sen har ju samsung kommit ut med en intressant panel men den lär ju inte va ett budgetalternativ på ett tag.

Det låter som du har hittat på en egen motivering till att byta TV ofta. Klart en TV håller mer än 3-4 år normalt sett.

Av teejee
Skrivet av MrKvasi:

Utvecklare är nog den grupp som är minst benägen att använda bärbar. På mitt jobb är det mindre än 20%. Support, projektledare, installatörer, säljare däremot har alla bärbar.

Jag har jobbat på åtskilliga ställen, utvecklare brukar i stort sett alltid ha bärbar där jag varit. Men självklart med dockningsstation och dubbla monitorer vid arbetsplatsen.

Av teejee
Skrivet av GLaDER:

Jaså? Det var nytt för mig. Har du en länk?

https://lazyadmin.nl/home-network/setup-unifi-ap-without-cont...

Appen finns för både android och iOS

Av teejee
Skrivet av GLaDER:

@matthiask82, lämnade förra ägaren en router eller en cloudkey? Du behöver nämligen en Unifi Router eller en cloudkey (eller köra managementmjukvaran på en egen enhet) för att kunna administrera dessa nätverksprodukter.

Svar på frågorna: Det är en UniFi AP och det är bra skit, du behöver bara managera dem korrekt.

Det går även bra att att konfigurera dom var för sig med hjälp av en mobilapp om man vill.

Av teejee
Skrivet av BlommaNN:

Vad händer med game pass? Bara skräp de senaste 6 månaderna har vi fått.

T e x
Hitman 1-3
Assassins Creed Origins
Sniper Elite 5

Är det dåliga spel? Det är spel som iaf jag tycker är jättebra.

Och nu återkommer Yakuza-spelen som hyllas av många.

Av teejee
Skrivet av ryeshack:

Ehh hmm what? Speglar inte riktigt verkligheten, med dess fantasipriser.

Proshop säljer Nvidia 3070 för 6600kr just nu. Det är ju ungefär rekommenderat riktpris i dollar plus moms.

Av teejee
Skrivet av yestomtom:

Är det bara Elgiganten som har XSX (när den finns i lager) som XBOX ALL ACCESS för 370 kr / månaden?

Tänk på att det blir mycket billigare att köpa kontant och sen fixa gamepass billigt genom att göra en konvertering från live till ultimate för minst två år.

Av teejee

Jag köpte till 1TB expansion card till min Xbox series x. Nu känner jag att utrymmet räcker bra, självklart blir det ändå lätt fullt, men då är det lätt att hitta spel att radera.