Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee

Det är ju ny GPU du behöver, resten är ju helt ok grejer.

Du bör köpa minst ett Nvidia 4070 tycker jag. Går du upp till ännu snabbare kort än 4070 så får du se över så ditt nätaggregat räcker.

T ex det här är bra:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10281444

Av teejee
Skrivet av Kamouflage:

När en enhet ska ansluta till ett dolt nätverk måste enheten fråga "Hej, SSID X är du där?", och det gör att enheten (t ex din mobiltelefon) hela tiden frågar efter SSID X t ex när du inte är hemma. Så någon som skannar wi-fi med lämpligt hacker verktyg ser alltså att en enhet vill ansluta till SSID X och kan låtsas vara ditt hemmanätverk.

Det kräver att de kan ditt lösenord, så svårt att utnyttja i praktiken. Men det är ju oavsett personligt kopplad information som din mobiltelefon spottar ur sig överallt.

Edit: lite osäker på om det här problemet kvarstår i WPA3 eller inte...

Av teejee
Skrivet av Spidey:

Man kan dölja SSID.

Meningslöst, det t o m ökar risken i viss mån för en hackerattack.

Av teejee

Vad har du för laddare? Vilken effekt kan den ge?

Av teejee

Finns ju halsrem att köpa till airpods:

T ex här, men finns på massor av ställen
https://www.iphonebutiken.se/airpods-halsremmar-gen-1-2-g4727...

Av teejee
Skrivet av lasseedsvik:

Absolut inge verkstads-fobi så jag kommer besöka en. Mer konstigt att du gnäller om det. Kostnadsfråga!

Oavsett så är det inte vad det är för fel du ska bekymra dig om, det löser verkstaden. Lägg istället energi på att hitta en bra och prisvärd verkstad som också har tid att fixa din bil (de bästa brukar vara fullbokade rätt långt fram)

Av teejee

Kan inte husleverantören hjälpa till med en mer proffesionell visualisering? Även om de vill ha säg 10000kr extra för detta så är det ju bara ett par promille av huspriset. Det kan det vara värt för att inte ångra husplaceringen i efterhand.

Av teejee
Skrivet av Aka_The_Barf:

Såklar men alla vanliga lås har mer eller mindre 0% fel. Har lås i huset som är 60+ år där jag enbart bytt cylindrarna tiller mer säkra.
Hur lång är garantin på dessa. Ganska dyra och bör då hålla i många år.

Fast det du pratar om är ju något helt annat. Att vanliga lås inte gått sönder för just dig säger ju inget om vanliga lås i allmänhet.

Låssmeder har fått hjälpa folk att komma in i dörrar pga strulande lås, utslitna nycklar och helt enkelt borttappade nycklar långt före kodlåsen kom. Ingen som skapar en tråd på Sweclockers när det händer. Tvärtom så kanske strulen i genomsnitt i samhället minskar med kodlås eftersom man inte tappar nycklar när man har kodlås.

Det finns ju inget som säger att Doorman ofta går sönder rent generellt. Framförallt inte i korrekta installationer i dörrar som inte kärvar och med väderskydd så det sällan/aldrig regnar på låset (som man alltid bör ha för att skydda dörr och vanligt lås också)

Av teejee
Skrivet av LeonHart:

Som du beskrev ovan och inte stendött. Det var alltså öppet men låskolven rörde sig inte. Smeden lyckades dra runt kolven manuellt på något sätt när det var öppet så det gick lätt för honom att ta bort det.

Jag tycker det är en grov designmiss att man inte kan öppna det fysiskt som ett vanligt lås ifall något strular.

Inifrån går det öppna med en rent mekanisk upplåsning utan att elektroniken/motor behöver funka.

Men utifrån så är tanken enkel, man ska inte vara beroende av en nyckel.

Sen är ju inte vanliga lås felfria, det kan ju bli fel även där som kräver låssmed, t ex nyckel går av eller trasig fjäder i låscylindern.

Av teejee
Skrivet av Aka_The_Barf:

De verkar ha lite problem dessa lås. Sen när man kollat runt lite verkar supporten vara ikke existerande.
Ja man bör nog ha en till väg in.
Funderade ett tag på dessa men bytte istället ut alla cylindrar så jag har en nyckel överallt men när dom blir bättre så kanske dom kan vara något. Låset är det sista man vill ska krångla känns det som.

Har inte hittat hur inbrottssäkerheten är på dessa, är dom lätta att hacka sig in på eller dom kanske går att "lura" på andra sätt?

Nja, de är ju de störst på marknaden och kommer folk inte in i sin bostad så blir de ju rätt irriterade minst sagt, så stor risk att de skriver något på internet.
Så även en låg felprocent kan innebära att man hittar en hel del när man söker.

Jag googlade lite själv på problem med L3 innan jag köpte och hittade självklart en del eftersom jag letade aktivt efter det. Men det var i många fall problematiska installationer där folk inte hade en aning vad t ex plösavstånd är eller hade ingen koll på avstånd mellan låshus och slutbleck utan bara skruvade dit låset och bifogat slutbleck. Då är det ren tur om det funkar bra.

Av teejee
Skrivet av LeonHart:

Det var ett L3 och motorn dog. Monterade det själv men låssmeden tyckte inte att det var något fel på installationen och de monterar dessa själva.

Så elektroniken fungerade så du hörde att något hände med rätt kod/app-tryck/bricka men det öppnade inte? Eller var det stendött?

Oavsett tråkigt att det inte funkade, mitt har fungerat felfritt sedan inköpet för ett år sedan.

Av teejee
Skrivet av LeonHart:

Mitt rasade också på attefallaren efter mindre än 6 månader. Ingen annan väg in så fick ta låssmed som fick plocka loss det. Där lärde man sig att inte köra Yale Doorman utan någon annan väg in.

Vilken modell och vad för fel?

Doorman är rätt känsliga för installationen, och även för sättningar runt dörren.

Av teejee
Skrivet av eobet:

Då detta är bland de första länkarna (förvånandsvärt nog) som dök upp när jag sökte på de Yale Doorman problem som precis uppstod för oss så vill jag bara skriva en varning här!

Mindre än ett år gammal installation (dock äldre modell utan app stöd tror vi... har i alla fall inte kopplat in app). Idag så bara beter den sig som att man alltid skriver in fel kod även med huvudkoden och den tar ingen bricka som fungerat förut heller. En gång hörde vi ett halvt felmeddelande (något med "expired") men det återkommer inte och vi är i utelåsta.

Tur att det inte är villan vi bor i. Skulle aldrig använda detta på vårt eget hus!

Fast du vet alltså inte vad det är för modell, och du vet heller inte om installationen är korrekt gjord och du vet inte hur låset är konfigurerat?

Men ändå varnar du för låset?

Av teejee
Skrivet av Trihxeem:

Snabbaste måste ju vara att koppla in den externa disken i NASen och kopiera direkt från extern disk till NAS.
Så extern USB disk -> NASens usbportar.
Vet dock inte hur Synologys nas funkar men det kanske går där också?

Fast då behöver vi lösa problemet med att TS inte får det att fungera.

Av teejee
Skrivet av Jamenzo:

Har kört trådlöst. Ska testa och koppla in den till routern! TACK

Se till att både NAS och dator är med kabel. Och det finns vissa budgetroutrar som bara klarar gamla 100Mbit-standarden (ca 10Megabyte/s), men t o m en normal ISP-router brukar klara gigabit trådat.

Av teejee

Kör du trådat eller trådlöst? Kör du trådlöst så koppla istället in datorn i din router (och även NAS såklart). Då bör du få ca 100Megabyte per sekund. Då tar det ca 14 timmar att föra över.

Av teejee
Skrivet av Svensktiger:

Varför krångla till det.
Sätt rättigheter på mappen till en användare som är lösenordsskyddad.
En med admin kan såklart ge sig själv rättigheter, men även admin har ju lösen hoppas jag.

Fast det skyddar ju inte alls om man inte krypterar. Det är ju bara att ta ut hårddisken och koppla in i en annan dator så finns filerna där helt oskyddade.

Av teejee
Skrivet av _genki:

Jag har verkligen inget emot Microsofts formfaktor på deras SSDer. "Konsolifierade" och väl lämpade till en casual-publik. Däremot gör de exakt samma misstag som Sony gjorde med PS Vita. De skrämmer iväg potentiella köpare till konkurrenten genom hiskligt dyr extra lagring.

Fast en Series X med 2TB (dvs med 1TB expansion card) är inte dyrare än en PS5 med 2TB (med prisvärd 1TB SSD)

Av teejee
Skrivet av T4IM:

👍 Det var ju en j*kla tur att du tog faktura, Hoppas att det går din väg då eftersom att utredarna har en tendens att lägga ner mindre allvarliga brott.

Funkar att få tillbaka pengarna om man betalar med kort också. Jag fick en budget-hoodie istället för en Northface softshell jacka en gång (förfalskad sida, hade kopierat innehållet från riktiga Northface. Jag hade betalat med Mastercard, och fick tillbaka pengarna efter att ha skapat ett ärende med banken.

Av teejee

Tänk på att inte bara maxa specen på pappret, då får du sannolikt en mycket högljudd bärbar med tveksam kylprestanda som sänker spelprestandan.

Se till att alltid läsa lite recensioner också på modellen du tittar på. När jag gjort detta själv så inser man att det är bättre att gå ner en nivå på grafikkort men gå upp en nivå i "kvalite" på kylning etc.