Inlägg

Inlägg som joewson har skrivit i forumet
Av joewson

Jag börjar väl med 250:- plus frakt för 460.

Av joewson

Sanitarium tycker jag var väldigt bra. Riktigt obehagligt men rätt fascinerande story. 60% av på Steam i 20 timmar till dessutom. Gammal klassiker men håller än. Lagom svårt och rätt många olika miljöombyten som håller det fräscht.

Av joewson
Skrivet av AplAy:

Finns det någon recenserad produkt av Sweclockers där de faktiskt "motrekommenderar" den ganska hårt? Nätagget är ju trots allt vad som får ditt system att antingen fungera bra och länge eller kortsluta allt... Torde vara mycket hårdare krav på sådana recensioner.

Bara för att något är billigt och "typ fungerar" betyder inte att det inte fortfarande är skräp som inte borde rekommenderas utan fortfarande "motrekommenderas" (rekommenderas emot(?)). Bara för att ni fick prylen gratis till testlabbet betyder inte att ni skall vara "snälla"!

Precis som det finns youtubers som varnar mot farliga mobilladdare så tycker jag att Sweclockers också borde varna om "skräpagg".

Ja, det finns det. En gammal klassiker.

https://www.sweclockers.com/test/12022-nataggregat-fran-ace-o...

Av joewson
Skrivet av _Fredrik_:

Hej Har ställt denna fråga på minhembio men utan svar, någon som fått faktura på sitt serie X som hämtade det på release dagen med all access?

Ja och dessutom hade den sista betalningsdatum 31/12. Logga in på Resurs Banks hemsida med mobilt BankID så kan du se din faktura.

Av joewson

Måste varenda nyhet om konsol sluta i att ett x antal individer behöver hävda sig med ”PC MASTER RACE!!”? Om det nu inte hade varit för scalpers så hade det här varit en sanslös framgång för Sony och går det inte bara att glädjas över de som fått tag på en konsol? För många så är det är en stor investering och åratal av sparande. Det är samma sak för de som sparar ihop till nya grafikkort för att kunna spela det där spelet som inte fungerat tidigare.

Jag förstår inte varför det alltid ska jämföras, det är produkter i helt skilda segment och som delvis riktar sig till olika målgrupper. Det är inte bara en fråga om pengar för de som tror det. Det är också tycke och smak, exempelvis så finns det många som inte tycker om att vara helt beroende av digitala plattformar så som Steam, Epic osv. Låt alla köpa det som passar just dem och mer glädje åt alla!

Gott nytt år till er alla!

Av joewson
Skrivet av kaptengrek:

Någon annan som köpt Series X med All Access och fått första fakturan från Resurs Bank? Fått min första faktura där det står

”Du har 1 faktura för nuvarande period.
Att betala
8 880 kr
Periodens köp
8 880 kr
Oss tillhanda
2020-12-31”

Godkände autogiro för jag trodde de skulle dra 370kr per månad i 24 månader. Spännande att se om man har råd med en bakispizza på nyårsdagen.

Visa fakturan som PDF så får du rätt summa. Det är mest troligt en visuell bugg i systemet men fakturan i sig visar rätt.

Av joewson
Skrivet av ashashiva:

Detta låter ju inte bra, valde att få den skickad när jag beställde, får ringa EG igen ikväll och fråga va tusan de håller på med. 😡

Går bara på den infon jag fick i min lokala butik. De kan ha dragit en rövare för att kunna köra merförsäljning när jag ändå måste komma in till butiken men har ingen anledning att misstro den infon jag fått. Jag vet att de inte var glada att Resurs Bank är de som är kreditgivare av förklarliga skäl (ägs ju av en direkt konkurrent). Jag åker dit på fredag och hämtar ut min låda så får den stå och ladda hem ett par hundra GB första timmarna ändå.

Av joewson
Skrivet av cbxb:

Om det är anledningen så kan jag tycka det är ganska snyggt gjort ändå (om än surt för de som får sina lite senare, om de nu är väldigt ivriga).

Sms och e-post borde inte sprida corona dock så kan tycka att de borde kunna höra av sig till folk..

Och då lite märkligt om de nu säljer i butik ändå (vilket de säger olika om beroende på vem man pratar med). Måste ju sprida mer corona med köer på morgonen där alla ska rusa till Xbox:en. Och när de dessutom hade kunnat kränga dessa till folk som står i kö online. Hmm...

Köpte min med All Access som kräver att jag hämtar på plats då kreditgivaren i det här fallet kräver detta i deras avtal. Jag vet var min låda står men får snällt vänta tills på fredag. Personalen i min lokala butik är dock superproffsiga och tillmötesgående och med den attityden så minskar min hets och får en förståelse för situationen.

Av joewson

Elgiganten väljer att sprida ut hur många som ska hämta varje dag enligt min lokala butik. Enheterna finns redan på plats men däremot så får vissa hämta senare (i mitt fall fredag). Det stör mig inte och verkar ansvarigt så här i pandemitider. Kan inte säga att det gäller generellt över hela Sverige eller om det är en lokal restriktion.

Av joewson
Skrivet av loevet:

Jag har testkört den med en Wifi 6-router. I och med att Xbox Series X/S bara stöder Wifi 5 har jag inte kunnat utnyttja fördelarna med Wifi 6, men utifrån mina tester har anslutningarna varit stabila och nedladdningarna snabba. Mina 500 Mbit/s har inte maxats, men hur snabba nedladdningarna blir beror ju på servrarna och hur belastade de är, så svårt att uttala sig om hur bra Microsofts Wifi 5-implementation är här. Jag har dock kommit upp i hastigheter som 135 Mbit/s för vissa nedladdningar, och det är en nivå över vad jag upplevde med föregående generation. Framför allt PS4 som är hopplös på Wifi-fronten, hoppas verkligen att PS5 med dess Wifi 6-stöd gör ett bättre jobb här.

Jag tackar ödmjukast för svaret. Jag kör helst mina enheter trådlöst så det bådar gott. Nu får jag bara hoppas på något magiskt sätt att mina Siberia 800 kommer fungera över USB med den nya Xboxen annars får det bli att sätta sig in i headsetmarknaden igen och det är en djungel utan dess like.

Av joewson

Har du testat att köra dem trådlöst och i så fall, fungerar anslutningen bra? Har ju varit si och så på den fronten för en hel del på både Xbox och PS4.

Av joewson
Skrivet av PalmiNio:

Men det vara också i kontrast till att Xbox 360 låg mycket lägre i pris.

Det är ju inte så konstigt. Xbox 360 såldes ju som defekt. 🤣

PS. Jag hade fyra olika X360 då tre gick sönder med RROD. DS.

Av joewson

Bloodborne är den bästa upplevelsen jag har haft på väldigt väldigt länge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joewson
Skrivet av granite:

Inte än. Ska skaffa det senare, till min egen familje-överhuvud användare, det ska visst räcka att en användare per konsol har. För Fortnite behövs inte PS+ konto, behövs bara för köpe-spel. Har inte köpt nåt online spel ännu.

Jag har testat nu och hemma och för mig fungerar det att spela online på Fortnite om jag tillåter allt. Behöver ha ett felmeddelande för att hjälpa dig vidare. Kan prova och sätta begränsningar här hemma för att replikera felet.

PS+ krävs inte för Fortnite, bara på Xbox det krävs medlemskap. Förvirrande värre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joewson

Får sonen något felmeddelande när han försöker spela online? Såg att Fortnite inte kräver PS+ men ganska säker på att det krävs ett verifierat EPIC-konto. Vet ej hur åldersbegränsningarna är där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joewson
Skrivet av xpanterx:

Får inte plats med hur mycket som helst på HDD så ja, jag köper spel på disk ganska ofta (PS4), synd att de stänger, har ingen annan butik i min stad.

Du vet att typ 95% av alla spel till PS4an tar upp lika mycket plats som digitala spel? Det enda skivan gör efter installation är att kontrollera att det är rätt skiva och därmed också rätt licens. Skivan är en licenskod och inget annat. Jag köper alla mina spel fysiskt (om fysisk utgåva är tillgänglig) av den enkla anledningen att jag kan låna ut spelen till vännerna. Sen är det mycket enklare för min fru att ge mig ett spel som gåva när spelet är i fysisk utgåva.

Nu fuskar jag aldrig i spel men om Sony eller motsvarande skulle få för sig att banna mig för någon anledning, även om den är sann eller inte, så hade det varit surt att tappa tillgången till alla spel. Tror inte många vinner en tvist mot Sony eller MS när de väl bestämt sig. Risken är som sagt var minimal eller närmast obefintlig om du bara sköter dig men känns ändå vanskligt på något sätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joewson

Nyfiken fråga, har du betalt fakturorna eller inte?

Skickades från m.sweclockers.com

Av joewson

Förstår verkligen inte storheten med HZD. Försökte ta med allt och gjorde egentligen inget riktigt bra. Otroligt fin grafik och ljudet är kalas, men innehållet i övrigt var inget att hurra över. Spelar enbart på PS4 nuförtiden men finns så många bättre spel. Alla var helt lyriska och sa att det var ett måste, jag la ner efter sju timmar då det var roligare att se tvättmaskinen tvätta klart

Jag hoppas dock att fler och fler får uppleva spel som tidigare varit exklusiva. Alla borde exempelvis kunna spela Bloodborne, utan streaming, som är ett helt fantastiskt spel. Självklart ska spelen komma mycket senare så de förblir exklusiva ett tag men sen tycker jag det är bra om fler får möjligheten att dela samma upplevelse som flera andra redan har haft.

Tror många kommer absolut kunna uppskatta HZD men lita inte blint på hypen utan kolla en before you buy eller liknande först. Det önskar jag att jag hade gjort.

Av joewson
Skrivet av Floristen:

Elgiganten är ett riktigt bluff-företag. Går ut med e-mail och information på hemsidan om att Black Friday kampanjen är förlängd men håller inte vad de utlovar angående en av deras mest eftertraktade erbjudanden på LG 65" C9.

Kostar 27 990:- nu istället för 19 990:- och de vägrar att hedra den utlovade prissänkningen.

Falsk marknadsföring eller vad tycker ni om det här beteendet?

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/24388/lg-65-4k-o...

Sen ska väl inte deras falska timers under produkterna glömmas heller - där det står att erbjudandet går ut vid midnatt,
men när midnatt sedan slår in så ändras timern till midnatt nästkommande dag osv. Rinse and repeat, för att hetsa konsumenter till impulsiva köp. De spelar verkligen ett lågt spel de här typerna.

Vad är lärdomen här? Varor med begränsat antal tar slut på den största rean på året. Jag förstår efter din vecka här på forumet att du hatar Elgiganten och enklast är väl att inte handla där då? Själv har jag slutat jaga produkter så som TV-apparater, processorer och grafikkort då de ofta tar slut tre minuter efter att rean börjat. Då slipper jag bli besviken. Så viktigt är det inte.

Av joewson

Användare: @Wibart

Typ av affär: Jag skänkte mot fraktkostnad och frivillig peng
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Steam link

Positivt:
Trevlig
Snabb kommunikation
Meddelade att produkten kommit fram i okej skick

Negativt:
Gav kanske något för stort frivilligt bidrag

Rekommenderas varmt.