Inlägg

Inlägg som joewson har skrivit i forumet
Av joewson
Skrivet av Majsbollen:

Har en Qnix Qx2710

Skickades från m.sweclockers.com

Finns flera varianter. Har du bara en port (DVI) skärmen så har du oftast bättre tur med överklockningen. Har ägt fyra stycken

Av joewson
Skrivet av Majsbollen:

Har en QNIX (2560x1440p) som jag har hört ska gå att klocka:)

Skickades från m.sweclockers.com

Beror helt på vilken version du har samt kan du räkna med frame skips över 96hz vilket en del inte märker av medan vissa verkligen inte klarar av det. Lycka till 😀

Av joewson

Tänkte mer på att det kan komma erbjudanden om 1070 i samband med releasen. Du gör som du vill.

Av joewson

Du kanske ska invänta 1070ti?

Av joewson
Skrivet av Raphaei:

Argumentet bygger på antagandet att spenderade kronor över tid följer samma värden i de olika prissegmenten. Lite av en tankevurpa, men förståelig.

Fast då bortser argumentet de som byter grafikkort trots högre prislapp. Har själv aldrig ägt ett kort mer än 24 månader sedan 2005. 4500:-/24 ger en prislapp på under 200:- per månad för att spela spel på högsta inställningarna nu istället för att behöva kompromissa. Sen har jag full förståelse för att alla inte kan lägga 200:- i månaden på datorkomponenter.

Av joewson
Skrivet av Elektron:

Eller hur. Om tre år har vi 1060 ägare bytt upp oss mot ett kort i 1080ti prestanda medan de andra sitter kvar på sitt 1070.

Personligen tycker jag 1060 3gb är ett av de mest prisvärda korten nu. Scysst 1080p prestanda för 2200. Om några år köper man ett nytt kort för 2-3000 förutsatt att utvecklingen på gpu delen utvecklas lika snabbt som hittills.

1060 3gb för 1080p 60hz
Och 1070 och uppåt för 1440p eller 1080 144hz.

Vad grundar du ditt argument på att ägare av starkare kort inte skulle ha bytt upp sig om tre år? Jag blir lite nyfiken.

Av joewson

Har du Windows 10?

https://forums.geforce.com/default/topic/1004600/geforce-driv...

Jag fick backa tillbaka mina ljuddrivrutiner för att bli av med mina micro stutters. Finns fler som har upplevt samma sak.

Av joewson

Vega 56 är mest prisvärt för pengen. 1070 om du ska ha Nvidia. Tycker personligen att 1060 är lite för klent för 1440p.

Av joewson

HD120 har fler leds. Vill du ha tre fläktar + fläktkontroller så köp färdigt kit:

https://www.komplett.se/product/911274/datorutrustning/pc-kom...

Tre fläktar plus fläktkontroller för sex fläktar.

Av joewson

Försökte med byte men fick defekt kort så därav att byte på plats är det enda jag vill ha. Är på semester nu och åter måndag. Kommer mest troligt slänga in kortet i min WS istället och låta det ruttna där.

Av joewson

Det verkar vara många som sitter på gamla kort. Jag trodde jag skulle vara färdig till kvällen men det fortsätter dyka upp erbjudanden. Just nu är 280x i CF + 2000:- bästa budet.

Av joewson

Högsta erbjudande just nu är 780ti + 2500:-

Av joewson

Ett par saker ssom jag direkt kommer och tänka på:

1. Windows update
2. Full skanning av Windows inbyggda antivirus
3. Någon form av kryptering (exempelvis Bitlocker) håller på att kryptera disken.

Av joewson

Ber om ursäkt för att ni inte fått svar på era förslag. Jag håller på att gå igenom samtliga, både här i tråden, pm och på min mail. Kom gärna med fler förslag så kommer jag svara ikväll.

Av joewson

Har ändrat annonsen för att se vilka erbjudande som kan komma in. Jag begär inte likvärdig prestanda men kort med 2GB minne är inte intressant.

Av joewson
Skrivet av Ligtningshaadow:

@joewson: lite sent kommer behålla ett och sälja det andra

Gör så. Jag har inte bråttom att hitta rätt.

Av joewson
Skrivet av Ligtningshaadow:

Skulle du vilja byta mot 2 gtx 970

Kan vara av intresse. Meddela modell, ålder och om du har kvar originalkartong.

Av joewson

Absolut. 900 serien är min tanke. Jag behöver inte ett 1070 till det jag spelar och det finns säkert flera som sitter på 970/980 som kan tänka sig byta bort sina kort. Har ett fulltower så här lite grann med utseende att göra också.

Av joewson

Gigabyte 1070 gaming g1 bytes mot sämre kort

Jag har ett Gigabyte 1070 g1 som är inköpt förra hösten på netonnet som jag vill byta mot ett sämre kort. 900-serien i SLI men även 780ti i SLI kan vara av intresse.

Jag förbehåller mig rätten att tacka nej till erbjudande.

Läs hela annonsen här

Av joewson

Beror helt på, har du pengarna och vill ha prestandan nu? Köp 1080ti. Om du har tid att vänta så hade jag väntat på Vega för att se hur det presterar samt kostnad för att se vad Nvidia hittar på. Avråder dig från SLI om du inte absolut måste. Kolla upp vilken skalning du får i de spelen du spelar men sen hade jag aldrig kört SLI utan G-sync.