Inlägg

Inlägg som joewson har skrivit i forumet
Av joewson

Jag är grymt nöjd med mitt Gigabyte, och har överklockat en hel del på standardkylning. Så jag kan bara säga att Gigabyte-kortet fungerar hur bra som helst.

Och minnena du valt fungerar strålande till moderkortet, inga som helst problem!

Men som sagt var, de är nästan likvärdiga, det är inte mycket som skiljer så det står mellan vilket bios du vill ha och vilken färg som passar bäst.

Av joewson

Men om du tänker uppgradera till en startdisk och senare lägga till om du känner att det går trögt, 2GB RAM så klarar du dig gott och väl på den datorn

Av joewson

Varför köra 32bit Operativsystem och sedan köpa 4GB RAM verkar vara lite konstigt. Och sen kan jag säga som har 64-bit att jag har inte hittat en enda drivrutin som inte fungerat än. Jag kör Vista Ultimate 64bit, men kör man kanske med ett riktigt budget moderkort så kan det kanske bli problem, och jag har aldrig märkt några konstigheter.

Av joewson

Om man tweakar Vista så går det visst att köra på 2GB ram. Det går till och med att köra på 512MB ram om man inte är så kräsen (alltså använda det som OS) . Det är bättre att lägga pengarna på mer hårddisk än RAM då du kommer behöva all hårddisk du kan eftersom det är en speldator (många spel, många GB) Dessutom så hade jag gärna tagit en startdisk med lite högre RPM (10k), men det är bara jag det!

Av joewson

Har dator i sign, fick dessa värden, och då är datorn långt ifrån optimerad än.

Read: 7523 MB/s
Write: 6562 MB/s
Latency: 47ns

Av joewson

Alltså, kortet finns inte än, det enda vi fått reda på är "förmodrade specifikationer" men de säger inte mycket om hur kortet kommer att prestera i verkligheten. Så allt som kommer skrivas i denna tråd är gissningar på hur mycket den klarar och inte klarar.

Kan vi inte bara vänta och se?

Av joewson

Jag kör på det moderkortet i sign osså, och det funkar strålande, har även överklockat en del utan problem. Väldigt bra lösning för kylning på nord och sydbryggan mm. Rekommenderar det till 100%.

Av joewson

Jag har hört att folk har haft problem med Razer men de har blivit lite bättre, speciellt i musknapparna. Men det är vad hört av andra och inte av mig själv då jag kör med en helt annan mus. Däremot så tycker jag att Razer gör väldigt sköna möss att spela med, men de är inte så sköna när det kommer till att sitta på internet och småklicka lite. Men det är en personlig åsikt!

Av joewson

Kom inte och säg att man inte ska ha någon brandvägg, det är något som en utbildad nätverkstekniker som jag inte rekommenderar. Däremot så om man konfigurerar Windows-brandväggen rätt så räcker den. Men visst, man måste veta vad man gör innan man försöker sig på sådana saker!

Det som kan vara fel på din anslutning är självklart småsaker som dåliga kablar, överhörning mellan paren i kablen (även kallat crosstalk) osv.

Av joewson

Har du massa IDE-kablar som stoppar luftflödet i chassit, ifall chassit är litet så kan vanliga flata IDE-kablar minska eller i vissa fall stoppa luftflödet mer eller mindre. Men sen beror det helt på vilket märke man kör osså.

Av joewson

Jag köpte två stycken sådana här diskar, där ena fungerade och den andra va stendöd. Men du kunde ju lagt handen hårddisken och se ifall den började snurra upp när du startade datorn. För gör den inte det så är den död.

Men som sagt var, jag hade samma problem som dig och jag har samma moderkort, men då var disken stendöd (tog väl 2 min att förstå det).

Av joewson

Förlåt, men är du seriös när du skriver som du gör? För en lysdiod köper jag för 10 öre st och dells tangentbord och mus kostar inte så mycket heller.

Men datorn i sig är ganska bra ifall du byter ut grafikkortet mot ett bättre, tillexempel så kan man köpa ett billigt X1950pro som har bra prestanda för lite pengar.

Av joewson

Alltså..

Jag kör F.E.A.R på high settings (default) med min specifikation nedan, och det flyter på ganska fint faktiskt. Men jag ska byta grafikkort snart, vill gärna ha ett nytt och vill inte lägga så mycket pengar. Får väl köpa ett X850 begagnat eller nått sådant

Men jag ville bara säga att F.E.A.R fungerar bra, även combat multiplayer (som går att ladda hem gratis)

Men jag hade satsat på 7950GT då detta är ett ganska stabilt kort för inte så mycket pengar.