Inlägg

Inlägg som joewson har skrivit i forumet
Av joewson

Köpråd vid uppgradering av GPU

Hej forumet!

Jag, precis som många andra här inne, är lite tveksam till vad för uppgradering av GPU jag ska genomföra. Jag bifogar specs på min dator nedan:

CPU: Intel i5 4670k @ 4,5 Ghz
Minne: 8 GB
Nuvarande GPU: 780
Moderkort: Gigabyte z97 mITX
Chassi: Fractal Design r4
Nätagg: 1000W 80+ gold

Jag har en 120hz-skärm (1080p) som kräver aktiv dvi dual-link för att få ut 120 Hz men det är inget egentligt krav från min sida då skärmen kommer bytas ut förr eller senare (kommer dock hålla mig till 1080p). Saken är den att jag kommer inte ha råd att uppgradera varje år framöver, den tiden är förbi som småbarnsförälder. Vill ändå byta till något som kommer hänga med i två år (med lite tur).

Vad tycker ni är en vettig uppgradering? Jag har läst tester och kollat på youtube-videos till förbannelse men har fortfarande inte riktigt bestämt mig så tar gärna in era åsikter också. Kommer inte köpa något på black friday utan blir veckan efter det som inköpet kommer att genomföras.

Jag spelar allt mellan himmel och jord och kommer fortsätta spela alla "AA-titlar" framöver. All hjälp uppskattas och värderar alla era åsikter lika.

Tack på förhand!

Av joewson

2100 + frakt. PM:a mig med detaljer. Kan föra över pengar eller swish.

Av joewson

1650+frakt

Av joewson
Av joewson

Det är skillnad på kablar. Oavsett om det nu inte ska vara skillnad på digital signal eftersom det faktiskt handlar om antingen får man en 1=bild eller en 0=ingen bild. Men det är STOR skillnad på kablar. Jag har sett skillnaderna, men frågan är om det är värt de extra kronorna för att få bättre bild. Det är personlig smak, men jag tror man ångrar sig väldigt mycket om man inte köper riktiga kablar redan från början.

No-name kablar må fungera, men om ni ersätter kabel med en riktigt dyr kabel så ska ni få se skillnad. Det är som natt och dag mellan billig och dyr kabel.

Varför skulle folk specialbeställa dyra kablar om de inte är bättre? Visst det finns vissa dumma människor som tror att desto dyrare kablen är detsto bättre bild får jag, men det finns också dem som har upptäckt skillnaderna.

Kablen är minst lika viktig som vilken tv du väljer.

Av joewson

Batteriet på den datorn är ruskigt bra faktiskt..

Battery - 3 Cells(Li-Ion) (working time ~15min)

Känns väldigt bärbar när man kan ha den igång i en kvart innan batteriet tar slut, men har man tillgång till uttag hela tiden så är den säkert helt okej. Men jag själv hade prioriterat en dator med mer batteritid och mindre skärm!

Men smaken är som baken

Av joewson

Jag rekommenderar INGEN att köpa Ace. Mitt agg stängde av sig random vid belastning. Dödade dessutom en av mina dvdbrännare. Och nej jag hittar inte på, så antingen fick jag ett riktigt dåligt måndagsex eller så är de så dåliga! Köpte ett Corsair HX520 och nu är allt frid och fröjd! Ingen random avslutning vid belastning (inte ändrat hårdvaran)

Så, UNDVIK!

Av joewson

Luktar säljarknep på den sidan... Nej TACK!

Av joewson

Om du ska byta så kör du på FSP som perost rekommenderade. Det är osså ett väldigt bra agg

Av joewson

Köp allt annat än Ace skiten. Seriöst, det sämsta agget jag någonsin kört i hela mitt liv (620W). Stängde av sig själv under belastning. Köp hellre Corsair 450W då detta fungerar 24/7. Jag vågar inte lämna en dator på som har Ace-agg i sig. Förlåt om jag låter väl negativ, men jag rekommenderar dig starkt att hellre köpa ett bättre agg som håller längre.

Corsair 450W kostar ungefär 600:- och är bra mycket mer prisvärt även om Ace 520W hade kostat 129:-.

Av joewson

DVI är digital signal, VGA är analog signal.

Av joewson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bredband
Här har du en sida. ang. flashning
http://nickfire.com/joomla/index.php?option=com_content&task=...

Tack för länk. Kollade igenom det och det verkade inte så svårt. Har du själv gjort det på ditt kort?

Av joewson

Någon som kan länka till en trovärdig sida där man kan läsa om att flasha kortet till 2900XT? Jag vet hur jag googlar men jag vet inte vilka sidor man ska lita på och vilka som är dåliga. Har inte varit inne och överklockat så värst mycket, har bytt grafikkort när det gick för sakta. Men all hjälp uppskattas.

Tackar för de senaste inläggen, precis vad jag försökte få hjälp med genom att skapa tråden. Kände mig lite osäker då 8800GT är så pass mycket bättre än vad 2900 PRO är, men det var för stor prisskillnad för min del för att inte chansa på 2900 PRO. Känns bra att man kan vända sig till ett forum och få åsikter istället för att gå här och grubblar över om man gjorde rätt eller fel.

Av joewson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Du gjorde en bra affär. Jag också, köpte mitt GTX nytt i Mars månad för 3710kr från butik.

Okej, jo ditt pris var väl hysat kanske

Någon som vet vilka drivrutiner man ska använda för att få bäst prestanda på ett 2900 PRO?

Det finns ju ATI och sen finns det Omega, vilka är bäst?

Vill tacka för all respons jag fått, upskattar det.

Av joewson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lolipopz0rz
Han var antagligen lite osäker och vill veta om han gjort rätt köp

Precis så var det tänkt. Jag kommer från ett 6600GT som är min gamla trotjänare, och jag kände mig lite osäker inför mitt nästa grafikköp, men sen dök detta kortet upp och jag fick bestäma mig med en gång då det bara fanns ett kort kvar. Och nu i efterhand så ville jag bara ha lite respons på det, om ni hade gjort samma sak tillexempel.

Länk till kortet: (http://www.club3d.nl/index.php/products/graphics/item/291)

Av joewson

Inte alls, jag är inte alls den typen. Men jag förstår att det verkar lite konstigt, men jag ville bara ha era åsikter, inte här för att skryta, då jag vet att 2900 PRO är inget skrytkort

Av joewson

Hehe, jo jag vet att det är bättre, men som sagt var, har haft Nvidia 3 gånger i rad och ville testa något nytt någon gång.

Humorpoäng utdelade till Drakgore dock

Av joewson

2900 PRO för 1300:- en bra deal?

Hej,

Jag köpte mig ett 2900 PRO för 1300:- och jag undrar vad ni tycker om priset. Kortet var nytt, helt nytt, inte ens uppackat.

Självklart så vet jag att 8800GT har bättre prestanda och "bla bla bla", men jag vill inte ha ett 8800GT då det kortet inte intresserar mig. Men jag uppskattar era åsikter självklart, men ni får vara snälla nu!

Av joewson

Jag har inte märkt av några problem och jag kör Vista Ultimate 64-bit. Så jag tror inte att det är operativsystemet

Av joewson

Har inga problem med detta, kör Vista Ultimate, dator i sign.