Inlägg

Inlägg som Frux har skrivit i forumet
Av Frux

Ljuden i datorspel är sällan av hifi-kvalitet direkt, så kommer man bara upp i "bra" hörlurar så räcker det långt. Den största skillnaden tycker jag är mellan slutna och öppna lurar.

Öppna lurar - Luftig och stor 3D-ljudbild som omsluter en, härligt för FPS. Släpper in ljud från omgivningen.
Slutna lurar - Mindre ljudbild som är mer inuti huvudet, men dämpar störande ljud utifrån som prat, datorfläktar osv. Kan upplevas som varma vid längre sessioner.

Där får man välja sin egen prio.

Av Frux

Alla fattade väl att rabatten "för evigt" bara skulle vara så länge omständigheterna inte ändrades. Vilket de givetvis skulle göra förr eller senare. Själv räknade jag lite krasst med rabatt i 2-3 år kanske, bättre än ingenting om man ändå är intresserad av tjänsten.

Av Frux

Jag saknade alternativet "Ja, men bara halvhjärtat."

Dvs det händer att jag lägger en stund på att läsa guider och dra i lite överklockningsreglage, men vid minsta problem så går jag tillbaka till stockfrekvenser.

Av Frux

På TV-sidan finns 8K sedan länge, men datorskärmarna som hade haft större nytta av skarpare text har fastnat på gamla lågupplösta 100-ish PPI och nya modeller verkar snarare bli dyrare och dyrare.

Av Frux

Frux Keyboard hade ju varit ett sjukt mycket bättre namn, nu blir det nog inget köp.

Av Frux

Som redan nämnts så skrivs det inte så mycket VR-nyheter rent allmänt, och hade de släppt det till PC så hade rent krasst 90% av nyheterna om PSVR2 handlat om klickvänliga roliga/fjantiga buggar i nåt spel eller andra problem.

Mycket möjligt att en fiasko-stämpel hade kostat mer på lång sikt än bättre försäljning kortsiktigt. De kanske hellre vill signalera kvalitet och PS5/konsolexklusivt då.

Av Frux

Han verkar väl mena att vi bör ordentligt väga fördelar mot risker när AI implementeras på ett visst sätt och inom ett visst område.

Och att vi inte bara ska köra in AI i full fart i verksamheterna så fort det finns kortiktiga fördelar eller pengar att spara, vi behöver tänka igenom vad det är vi sysslar med och vad som kan gå snett.

Låter klokt om ni frågar mig.

Av Frux

Vad jag läst, XM4 bättre ljud, 7 Pro sitter bättre i örat särskilt om man rör sig mycket vilket är prio för min egen del. För att krångla till det ytterligare så verkar Jabra ha tappat lite i QC på sistone.

Av Frux

Älskade D1 och D2, D3 var ok, men insåg efter fem minuter i D4 att jag tröttnat på den här typen av spel.

Av Frux

Inledningen var rätt stämningsfull men när gameplay började så kände jag hur intresset snabbt dalade mot noll. Jag har vuxit ifrån det här utslitna konceptet helt enkelt.

Tack för de många fina speltimmarna vi hade, Diablo. Det är inte du, det är jag.

Av Frux
Skrivet av Gelantious:

1999 kom första CS, mod versionen.

Ja första beta 1.0 släpptes 19 juni 1999. Själv började jag spela redan i Beta 1.1, som släpptes en vecka senare.

Det blev mest på LAN med kompisar i början för folk hade bara telefonmodem hemma och det kändes lite slött att spela online med 180-190 i ping.

Det var ju ett helt annat spel på den tiden och det känns som minst både CS2 och CS3 redan har kommit egentligen. Men kul med nåt nytt oavsett vad det kallas.

Av Frux

Och oavsett siffror så fortsätter de flesta ju ändå med att ranka hårddisktillverkarna efter sin magkänsla och utdaterade personliga anekdoter...

Av Frux
Citat:

Det som gör sårbarheterna särskilt allvarliga är att en angripare endast behöver användarens telefonnummer för att få tillgång till modemet, något som kan göras på distans och utan vetskap av den drabbade. Därefter är det möjligt att få "fullständig tillgång" till alla data som skickas

Shit och omg...

Såna här säkerhetshål brukar ju oftast vara knepiga och snudd på för teoretiska för att att kunna utnytta rent praktiskt, tex behöva ha fysisk tillgång till mobilen en stund. Men detta...

Av Frux

AR idag är ju mycket förknippad med primitiv grafik i 15fps som flyter runt och knappt funkar öht.
Framtida AR i 120fps där overlay sitter som fastklistrad i verkligheten blir ju en helt annan sak att använda.

Av Frux
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Ja, det finns många exempel.
3DTV tycker jag många drar förhastade slutsatser som att folk inte vill ha 3D-TV. Där jag påstår att det vill säkert folk ha, men implementationen var inte tillräckligt bra.

Precis. Problemet med 3DTV var att de tekniska lösningarna gav en märkbart sämre bildkvalitet än 2D och inte var värt besväret, inte att det är något grundläggande meningslöst med 3D-bild. Vi ser ju verkligheten hela tiden med ett 3D-djupseende och vill ha det så.

Bara som tankeexempel. En 16K TV i framtiden ger ju nya möjligheter för 3D i "bara" 8K eftersom det fortfarande blir en jättebra bild. Till skillnad från när man petade runt med lågupplöst 720p/1080p i förra 3DTV-vågen.

Av Frux

Tror också detta kommer snart ändå, jag ser en massa scenarion när det vore jättepraktiskt med information framför sig medan man jobbar med två händer, även om det inte är något avancerat system alls.

Ser vi sen 10-15 år framåt glasögon med bildigenkänning, AI och AR så kan jag snart börja mecka på bilen själv osv.

Av Frux

Jag såg de två första avsnitten och de var helt ok och även bra bitvis, men jag fick inte upp intresset för att kolla vidare.

Känns som världen det utspelas i är för "liten" för att bli särskilt spännande för mig i längden. Serien hade behövt vara genial isf, och det var den inte. Konkurrensen om min begränsade seriekollartid är stenhård.

Av Frux

Om frågan istället var "Vad har komponenterna kostat sammanlagt i din dator just nu?" så hade det nog blivit lite ärligare svar (läs mer pengar) ang vad en dator i praktiken får kosta.

Av Frux
Skrivet av Alexraptor:

Det förvånar mig inte. Till skillnad från CD och digitalt ljud, så är ju vinylerna faktiskt kapabla att lagra fullständig ljudinformation, medan digitala medier begränsas av att de endast kan lagra datapunkter via sampling.

*inhalerar*
Eller äh, orkar inte... Ha en trevlig lyssning!

Av Frux

Säljs ju massproducerade tangentbord för 2000 spänn trots att många inte är särskilt märkvärdiga hårdvarumässigt egentligen. 299 dollar för detta känns ju billigt.