Inlägg

Inlägg som Frux har skrivit i forumet
Av Frux

Jag har ingen åsikt om Android vs Windows Phone från tiden när det avgjordes.

Men rent generellt tycker jag det är lite synd ändå att mobilen inte blev en bra integrerad förlängning av datorn/Windows som "alla" redan använder utan lever mest i en annan värld.

Av Frux

Spelet går ju redan i 6 fps mer än vad ögat kan uppfatta vettu.

Av Frux

Så 1,3 kFPS då, eller hur skriver man?

Av Frux

Rejält OCD-triggande spel dock, det borde ha en varningstext. Så många timmar man lagt ner på att finputsa familjens hemmabas.

Och sen helt plötsligt börjar ungarna på en ny clean server istället, wth... Otack är världens lön.

Av Frux
Skrivet av medbor:

Det smutsiga är ju att jag helst inte vill vara inloggad på google/youtube alls. Hatar deras spårning, så att köpa och köra inloggad känns dåligt i magen

Kan sympatisera, men är jag inte inloggad med mina preferenser så kommer det upp skräp direkt. Svenska influencers som sitter i köket och "Testar olika päron fniss tihi" eller nåt annat helt gränslöst ointressant.

Tacka vet jag kvalitetsunderhållning som Technology Connections och 50 min genomgång av det elektriska kopplingsschemat i ett flipperspel från 70-talet. Del 1.

Av Frux

Youtube Premium är överlägset billigast på kr/timme av alla streamingtjänsterna vi har.

Jag tycker jag fick min fulla livstidsdos av tv-reklam på kabeltv redan på 90-talet...

Av Frux

För mig är det helt givet med abonnemang på Youtube så att det blir reklamfritt för hela familjen, är ju olidligt annars.

Kollar mycket varje dag, finns enormt mycket kvalitets-content med djup där som jag gärna bidrar med en slant till. Netflix duger till tecknade serier och sånt som barnen gillar

Av Frux
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Och då kommer frågan in om Eu skulle ha satsat på kretstillverkning här, som troligen hade varit ett förlustprojekt de första 20åren.

Det finns en mycket stor risk att Kina invaderar Taiwan förr eller senare, och i så fall kommer kretstillverkningen påverkas kraftigt till det sämre. Och precis som med billig rysk naturgas så är alternativen dyrare tyvärr.

Men vi behöver börja se det som att högre kostnader för att ha egen kontroll över vår energi och elektronik inte är pengar i sjön, utan snarare det "riktiga" priset när man slutar köpa in det från maffian eller osäkra områden.

Av Frux

Man märker hur kvantfysikerna försöker förenkla och förklara som för ett barn med kritor och papper typ, och ändå fattar man inte riktigt. Tur det finns smarta människor i världen så vi får rolig elektronik.

Av Frux

Problemet är att jag tvunget vill vara duktig och slänga elektronik på återvinningscentralen, och det är en bit att köra, bara vissa öppettider osv osv... Så det blir oftast inte av.

Av Frux

De billigaste kinagrejerna... Av 10 genvägar till en billigare produkt tar de 13.

Av Frux

Köpte det på rea men med 6-7 minuter speltid så blev det tydligen ett dyrt köp per timme.

Av Frux
Skrivet av ROGBear:

Då var det inte tal om att ett spel fungerade bra "fyra-år-bakåt-i-tiden", t.ex att år 1997 sitta med en 486a från 1993 och tänka tanken på att spela de senaste spelen.

Idag går ju utvecklingen avsevärt långsammare. Spelen skalar ju också klart bättre, Cyberpunk 2077 kräver ju inte ett 4090 för att ens kunna spelas utan det går att anpassa grafikinställningarna

Ja precis, utvecklingen av nya spel i symbios med ny hårdvara är inget nytt om man ser tillbaka historiskt. Det som är nytt är att folk har kvar sina grafikkort mycket längre vilket gör att det tar längre tid att få fullt genomslag för nya tekniska funktioner.

Hade RT kommit för 20 år sedan så hade det gått mycket snabbare innan alla hade ett grafikkort som stödde det och funktionen hade setts som självklar. Idag sitter en del fortfarande och spelar på GTX 900-kort, som ju börjar bli 9 år gamla vid det här laget.

Av Frux

Icke-sönderkomprimerade videor är alltid trevligare än sönderkomprimerade, om jag själv får välja iaf.

Avänder bakgrundsuppspelningen på mobilen väldigt mycket faktiskt, blir ju som en podd av långa program medan jag gör annat.

Av Frux
Skrivet av Cyberz:

säkert inte. vad ska de göra egentligen., går väl inte att vinna.

Det de kan göra är att tillåta dedikerade servrar igen så att seriösa mänskliga admins kan banna fuskare direkt från de servrarna åtminstone.

De automatiska systemen är ju sedan åratal bevisat otillräckliga liksom. Förstår inte hur länge de ska fortsätta att banka huvudet i den väggen, allt medan de förlorar spelare som tröttnat.

Av Frux

Blir ju snabbt lite suddigt hur man ska räkna familjens datorer som man bara använder ibland. 4 stationära inkl servern och en laptop iaf. Ska mobiler och surplattor med så orkar jag inte räkna. 10+

Av Frux

Även de som säger att de inte vill ha välvda skärmar, sätter direkt instinktivt flera skärmar i en böj på skrivbordet, som en stor välvd skärm. Jag stannar där...

Av Frux

Hastighet: Ooooh...
Fläkt: Ääääh...

Av Frux
Skrivet av pine-orange:

Lite som att cykla i en löpartävling

Nja, att inte spela fps med handkontroll är väl snarare som att inte gå på styltor i en löpartävling.

Av Frux

Kul!

Själv satt jag en gång i tiden och körde raytracing på en Mac med 100Mhz CPU och 12MB RAM. Hårdvaruaccelererat pff... Dagens ungdom vet inte hur bra de har det.