Inlägg

Inlägg som Frux har skrivit i forumet
Av Frux

Tycker det är grymt skönt att inte ha hörlurssladdar som fastnar i grejer när man rör sig. Men visst det är ju dock den enda fördelen också.

Av Frux
Skrivet av l4nky:

Bara bra om folk har råd med färre skräpprylar som förstör planeten.

Släng några av dina egna hundralappar i månaden i pappersåtervinningen då, om du tror att det per automatik gör världen bättre. Jag tror inte det är bästa sättet.

Av Frux

Jag kollade på The Boys nyss och tänkte tvärtom spontant att det var grym bildkvalitet på säsong 2. Kör Chromecast trådlöst.

Av Frux
Skrivet av Fenrisulvfan:

EU hycklar som vanligt, när man nyligen tvingade dessa operatörer att blockera sajter med associationer till piratkopiering.

Det du nämner ligger helt klart i gråzonen. Men blockade IP-adresser och sånt är åtminstone snabbt och lätt att återställa.

När det gäller uppdelning av tjänster så vill EU här motverka att stora företag i förlängningen bygger upp för starka "öar" av separata internetnätverk på ett sätt som hämmar konkurrensen.

Av Frux

Jag är verkligen supernöjd med den här tråden! 10/10 stjärnor! Priset är otroligt bra med gratis frakt och snabb leverans. När jag kontaktade kundtjänst så gav de ett jättetrevligt bemötande. Jag ska verkligen rekommendera den här tråden till alla mina vänner och bekanta!

Jag går mycket på recensioner men man får också sålla bland rätt mycket fejk som helt uppenbart bara är autogenererade floskler och selling points staplade på varandra...

Av Frux
Skrivet av infigo:

Problemet där är dock att de bara testar vid ett db tal. Som i gn fall är för högt. Kylare som corsair a500 inte är helt värdelöst i hans tester för den kunde kyla men hade högt ljud även vid lägre belastning… vilket maskerades av att alla andra behövdes trycka upp i samma ljudnivå.

De som kört noise normalized så sätter man alla kylare i en fast ljudnivå som inte alltid motsvarar där kylaren faktiskt kommer arbeta i när du eller jag köper den sen.

Instämmer. Jag förstår inte riktigt varför så många kylar-reviews krånglar till det med en massa sekundär information och går i cirklar runt just den info som man vill veta.

Dvs: när kylaren håller CPUn under max lämplig temperatur, hur mycket låter den då?

Av Frux
Skrivet av aMp:

Över 144Hz-165Hz börjar jag ha svårt att se någon större skillnad. 144Hz till 240Hz ger för mig ganska minimal men synlig skillnad. Men över 240Hz (och 270Hz med OC) har jag nått min gräns för vad jag verkligen ser. Allt i snabba FPS-spel (CS:GO, OW osv).

Är det någon som verkligen ser skillnad om man tar ett skutt från 240Hz till 360Hz/480Hz? Bortsett från att man självfallet kan ha aningen lättare att träffa (eller se) motståndare som går runt hörn etc., pga att man har fördelen med att få bildrutor mer up-to-date än många motståndare så länge man även har låg latency mot servern.

Över typ 200Hz så börjar det bli diminishing returns ja. Men det som är bra med höga native Hz på skärmarna är ju att vi slipper en massa historiskt krångel och nackdelar som vi haft för att försöka matcha framerate med relativt låga uppdateringsfrekvenser.

Vsync, gsync, tearing, tripple buffering, extra input lag, ryckig 24fps film osv. Allt sånt blir ett icke-problem om skärmen kan visa upp t.ex. 500 bildrutor i sekunden och har massor av native "bildrute-slots" att visa materialet i, oavsett om man har 23,976 fps eller 500 fps ut från grafikkortet.

Av Frux

Har faktiskt en bärbar med XP som jag använder ibland för att göra ljudmätningar. Finns inte drivrutiner till nåt nyare än XP. Känner mig sviken av MS dåliga support, datorn är ju inte mer än 17 år gammal.

Av Frux

Enligt besöksstatistik för några websidor som "alla" kundkategorier besöker så har det varit ganska jämnt mellan iOS och Android i Sverige i många år, med viss övervikt för Android.

Vilket känns intuitivt märkligt när 9/10 jag känner kör Android och PC. Man kan inte utgå ifrån enstaka grupper som man rör sig i för folk tenderar ju att välja samma märke som de andra i gruppen.

Av Frux
Skrivet av TiredMike:

spontant känns det INTE som att ryssen eller andra onda makter sitter och kollar på drönar filmer efter information. Tror de har bättre och effektivare sett att få fram den.
Gemene man som pysslar med hobby eller företagare som vill få ekonomin att går runt ska belastas? Medan ryssen kan utan problem köpa hus precis vid Muskön. Känns så typiskt Svenskt trams som det bra går...

Exakt så.

Ryssarna lär ju knappast sitta och browsa Facebook planlöst efter random drönarbilder med 5 pixlar av nån mast vid horisonten. De skickar såklart egna "turister" som flyger och filmar ordentligt på intressanta platser.

Ett antal sådana personer har ju åkt fast, och med tanke på hur liten risk det borde vara att bli upptäckt/hittad så länge man försöker vara diskret så lär det ju ha skett massor av flygningar vid militärområden osv som inte har märkts. Någon som tror att de skickar in sitt spionmaterial till Lantmäteriet för godkännande sen?

Det enda spridningslagen bidrar till är att skapa krångel, väntetider och obehag för vanligt folk.

Av Frux

Uppgraderade till 4K i helgen, blev större skillnad än vad jag trodde att gå från 3440x1440 faktiskt.

Och frun fick min gamla skärm och tyckte det blev enorm skillnad från 1080p.

Av Frux

Aaah skrivare... Där man till skillnad från användning av all annan datorutrustning blir förvånad när det fungerar direkt.

Av Frux

Undrar om sökningen även letar efter andra saker som Hemlig_terroristplan.zip.

"Hej! Det verkar som du vill utföra ett sprängdåd. Är du säker på detta?" Ja/Nej

Av Frux

Blir tokig på när jag ska hjälpa till med enheter på svenska och inställningarna heter typ Bildkrafthantering, Extra Ramar, Alternativ Djupskuggning eller nåt i den stilen. Wtf är det som menas liksom.

Av Frux

Jag har kört med Telldus i flera år och är uppe i runt 20 enheter och uttag som styrs med scheman eller rösten via Google Home. Funkar fint för det mesta. Har inte hittat någon annan lösning som varit värt att byta till och jag tyckte inte det var så farligt att hoppa på ett abonnemang till slut. Lite störigt när det varit gratis innan men det känns fortfarande prisvärt.

Jag är snarare förvånad att de inte ändrat affärsmodellen tidigare för det kan inte vara särskilt många kronor som de fått som engångsintäkt på att sälja ett startkit bara.

Av Frux

Jag har Jabra Elite 7 Active som funkar bra för utomhusaktiviteter tycker jag. De sluter tätt och det går att justera till valfritt mycket "sug" i hörselgången så att de inte trillar ur. Bra ljud efter lite justeringar i EQ.

Innan dess hade jag Jabra Elite 85t som var pyttelite större och tyngre, lite bättre ljud men satt inte kvar lika bra. Så generellt skulle jag tro att låg vikt är bra ur den aspekten.

Av Frux

Det är ju ett enkelt sätt att hålla drivrutinerna uppdaterade. Sen kör jag oftast overlay filtret Details för lite mer skärpa och HDR-toning i bilden. Auto-optimeringen för spel bryr jag mig inte om.

Av Frux

Enligt rykten kommer det 2026 t.o.m ett hyperavancerat program som kan justera fläktkurvan på deras grafikkort. Kommer dock kräva ett 5090 eller högre samt det specialgjorda styrchippet som endast finns på deras egna Founders Edition-kort.

Av Frux

Är fronten plast eller metall? Jag började borra upp hål i metallfronten på mitt chassi men det tog mycket mer tid än vad jag trodde att öppna upp nån yta av betydelse och hålen började bli fula. Så personligen gav jag upp det projektet och kikar lite efter ett nytt chassi helt enkelt.

Av Frux

Vi har skapat konton som barnen loggar in på, och så styr vi tiden via Microsoft Family Safety. Det rullar både på scheman och standard skärmtid per dag. Vi har motsvarande grej med Google och Family Link för surfplattorna också.

Sen kan barnen komma och be oss föräldrar om extra tid vilket de ofta får, men det blir ju en konstruktiv diskussion om vad de skulle vilja göra med skärmtiden och vi kan passa på att föreslå någon annan aktivitet istället.

Det är fint att datorn bara låser ner automatiskt när tiden är slut, upplägget är lätt att förstå och det blir en tydlig brytpunkt för barnen att börja hitta på något annat utan tjafs om att de "ska bara" göra en sak till på datorn.

Att prata med barnen om belöningar och konsekvenser gör man som barnförälder precis hela tiden ändå om tusen andra saker i vardagen.