Inlägg

Inlägg som Frux har skrivit i forumet
Av Frux

Jag har haft X2HR i flera år, bästa hörlurarna jag har haft. De är värda sitt pris även när de kostar 2000 kr. Jättebekväma i timmar i sträck och med stor ljudbild.

Men man ska veta att det som sagt är öppna lurar och de dämpar ljud utifrån väldigt lite. Så är man ute efter att dämpa musklick, datorfläktar osv så bör man nog välja något annat.

Själv provade jag först ett par slutna Sony-lurar för över 4000 kr. De dämpade omgivande ljud jättemycket men de kändes varma och innestängda efter 20 minuter så det funkade inte för mig. Så på den punkten får man hitta en avvägning utifrån ens egna preferenser och datormiljö.

Kan även nämna att jag köpte X3 men de kändes som en nedgradering, gick tillbaka till X2HR.

Av Frux

Var nära att köpa Compact tills jag insåg att de senaste grafikkorten inte får plats. Iaf inte med de stora fläktarna monterade där fram som man vill ha dem.

Av Frux
Skrivet av Raynstorm:

Level 58 för att påbörja questlinen till Dragonflight. Du kan börja levla i Shadowlands redan vid level 10 om du vill.

Du kan levla upp till 60 var du vill. Prata bara med Chromie så kan du levla i din favoritexpansion om du vill.

Oops, Dragonflight menar jag.

Av Frux
Skrivet av Bad boy rune:

Köpte expansionen och lite speltid, har inte spelat på väldigt många år och är tydligen lvl 50 igen?
Om jag fattar det rätt så måste man vara lvl 58 för att få börja questlinen för DF.

Vart är det bra ställe att lvla upp till 58? är det bara att bege sig till shadowlands och köra?

Man behöver vara lvl 58 får att påbörja quest-linjen till Dragonflight.

Men det går snabbt att levla upp till 58 nu så det krävs ingen särskild power-levling direkt, gör nåt kul bara.

Av Frux

Kom på att jag faktiskt har ett GTX1060 i datorn på jobbet... Blir inget Steam-spelande på den dock.

Av Frux
Skrivet av cyklonen:

Råkade nyss ut för denna idiotin igen. Sökte på ordet 'titan' (utan citattecken), och INGEN sökträff är för månen Titan. Första träffen är svenska wikipedia-artikeln om grundämnet titan.

Min första träff på titan är också om grundämnet på sve Wikipedia.
Andra träffen är på eng Wikipedia om månen titan.
Tredje är vetenskaplig sammanfattning på engelska om grundämet.
Helt ok där för min del. Har dock inställt att få träffar på sve och eng, störigt ju om det inte respekteras.

På "trending" på Youtube fick jag 75% svenskt trams förr men det hjälpte med USA som inställd location. Inte för att det är särskilt intressant innehåll på den funktionen ändå iofs.

Av Frux

Det finns en del spelmekaniska problem som konceptet med borrowed powers fixar. Nackdelen är att det kan kännas lite opersonligt när ens progression delvis består av att ständigt återkomma till något altare i en grotta och klicka på det. Helt ok grej i lagom doser men det var för många olika system i Shadowlands tycker jag.

Inledningsvis så tycker jag att Dragonflight tar många steg i helt rätt riktning. Mer personligt talent tree, specialiserad crafting, mindre dystra zoner m.m.

Av Frux

Så här stort är 48" jämfört med en 27"-skärm. Ifall någon undrar.

http://displaywars.com/comparisons/27-inch-16x9-vs-48-inch-16x9....

Av Frux

Jag gillar verkligen den nya glid-flygförmågan! Man kan hoppa utför berg och svinga sig upp på klippor utan att behöva ta dryga omvägar. Roligt och praktiskt, utan att det är full flygförmåga som tar bort mycket av spänningen i världen.

Min Paladin fick det nån timme in i kampanjen. Skönt för jag satt just och var rädd att jag skulle behöva spela Drachtyr/Evoker-klassen för att kunna använda glidflygningen.

Av Frux

Pathfinder Jeb: Mountains to climb...
Thaelin Darkanvil: Ruins to delve...
Cataloger Wulferd: New species to discover...
Cataloger Wulferd: Award-winning photographs to take...
Cataloger Wulferd: Famous dragon autographs to acquire and flip far above normal resale value...
Scalecommander Azurathel: Focus! Obsidian Warders, stay alert on approach!

Captain Ironbridge: Welcome to the Dragon Isles, explorers!

Av Frux
Skrivet av NordhNet:

Anledningen till kommentarerna är att artikeln på framsidan ställer frågan ”Ska du spela World of Warcraft: Dragonflight i natt?” samt förstaposten har en liknande frågeställning

Nja, det är ju en retorisk fråga skulle jag säga. Det är underförstått att diskussionen handlar om Dragonflight och hurvida den nya expansionen är bra eller dålig. Inlägg om att "expansion X för 8 år sen var jättedålig" och sen inget mer tillför inte särskilt mycket i diskussionen.

Av Frux

Jag och min fru är redo att börja questa och utforska! Ungarna är lite större och hittar på saker själva, ett tag iaf, så det börjar gå med lite längre sessioner igen.

Skrivet av meanh:

Har inte spelat wow sedan tidigt 2005, ledsnade efter lite drygt 2 månaders spelande och har inte känt behov av att testa igen. Snart 18 år sedan man spelade det sist alltså

Men då har vi nog vinnaren här på vem som har spelat minst!
Så behöver andra kanske inte skriva inlägg efter inlägg om hur länge de minsann inte har spelat spelet som tråden handlar om. Vi har hört det en miljon gånger tyvärr.

Av Frux

Formatet bör ju vara 32:9, och 49" blir då precis som två 27" skärmar bredvid varandra.

http://displaywars.com/comparisons/27-inch-16x9-vs-49-inch-d_32x...

Sen kan ju vissa tro sig att det är något onaturligt med böjd skärmyta, men be dessa personer att göra en större yta med två-tre skärmar så vips bygger precis alla en böjd skärmyta. Eftersom det känns mest naturligt så.

I rest my case. ^^

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0176/3274/articles/step6_1000x...

Av Frux

Har väntat på att ett par grejer ska prissänkas, nu när de väl har blivit det så inser jag att det fortfarande är rätt mycket pengar ändå...

Skrivet av Sturgis:

Min gamingskärm Azer predator 34"P sprack i displayen här om dagen

Jag har också en Acer 34A och kan för mitt liv inte bestämma mig om jag ska köpa en ny skärm eller inte. Har funderat i ett år, kan inte bestämma mig. Du slipper göra det jobbiga valet! Grattis!

Av Frux

Även om kabeln vore dåligt designad och glappar så ska detta i värsta fall typ orsaka mystiska BSOD som man får felsöka. Inte att kontakten börja smälta.

Av Frux

Väldigt bra att PSVR2 är mycket enklare att använda än föregångaren och har mindre begränsningar i hur man kan röra sig.

Lite dyrt dock och är rädd för att jag ska få rejäl huvudvärk efter 15 min som jag fått av simplare VR-grejer. :/

Av Frux
Skrivet av MinscS2:

DLSS 3 är en gimmick och ett försäljningsknep för 4000-serien.

+ Högre fps!!!!!1111one

- Rejält högre latency (så där försvann mycket av fördelen med högre fps.)
- Artefakter, blurr och ghosting.
- Funkar ej ihop med fps-limiters.

https://www.youtube.com/watch?v=GkUAGMYg5Lw

HU's rekommendation är att ha på DLSS 3 om man får ~120 fps utan det och vill bumpa upp sin fps till ~200+ med det - om man har en 240 Hz-skärm.

Fast han verkar dock utgå mycket från snabba spel och competitive FPS med stort fokus på latency, där han har bra poänger. Men det finns ju fler typer av spel där latency inte är lika viktigt.

T.ex. i LEGO-spel på PS har jag föredragit 60 FPS med frame interpolation på TVn och lite ökad latency, istället för småhackande native 30 FPS. I Battlefield vill jag dock inte köra med något sådant. Så, omständigheter och fördelar mot nackdelar.

Av Frux
Skrivet av Aloysius:

Ursäkta bumpen. Vet du om Viaplay fungerar med 4k på den här Chromecasten utan ethernet? Enligt Viaplays egna (inte så uppdaterade som det verkar) krav på 4K så är ett av kraven Chromecast Ultra med nätverkskabel. Men känner de verkligen av nätverkskabeln eller går det lika bra med en bra trådlös signal?

Jag funderar på att köpa en till en tv där jag inte kan dra kabel.

Gammal fråga men det är kanske någon mer som undrar.

Både CC Ultra och CCWGTV klarar 4K fint över wifi, så länge mottagningen håller måttet såklart. Ethernetporten är faktiskt bara på 100 Mbit/s ändå. Fördelen med att köra trådat är dock att man får "garanterad" bandbredd i nätverkskabeln och avlastar wifi-nätet till annat.

Av Frux

Även om det är en dåligt genomtänkt kontakt så är det ju åtminstone positivt att man har svårt att reproducera smälta kontakter. Det innebär att brandproblemet är begränsat.

Av Frux

Twitter är överrepresenterat bland politiker, journalister och media som "måste" vara där för att hänga med. Folk i allmänhet använder inte Twitter alls lika mycket och tycker nog att det är en överrapporterad bubbla.