Testpilot: TP-Link EAP245 AC1750 Wireless Ceiling Mount Access Point

SweClockers Testpilot Björn Endre tar sig an en accesspunkt från TP-Link, som passar för både företag och avancerade hemmaanvändare.

3. Närmare titt

tp245.jpg

Utseendemässigt utmärker sig inte TP-Link EAP245. Den är vit och fyrkantig med runda hörn, en LED-lampa på framsidan och en relativt oansenlig logga i mitten.

tp245_back.jpg

På baksidan sitter spåren som används tillsammans med monteringssatserna.

tp245_connectors.jpg

På sidan sitter anslutningar för ström, Ethernet-kontakten och ett litet reset-hål. TP-Link EAP245 kan drivas antingen via en vanlig liten strömadapter eller via Power over Ethernet (802.3at). Noterbart är att TP-Link inte skickar med någon PoE-injektor, något som Ubiquiti gör med sina motsvarande produkter. Om du har tänkt sätta upp denna i taket eller högt uppe på väggen kommer du definitivt behöva investera i en sådan om du inte har en PoE-kapabel switch.

tp245_bundle.jpg

Monteringssatserna som skickas med fungerar både för väggmontering och takmontering.

tp245_install.jpg

Jag orkade inte sätta upp accesspunkten på väggen eller i taket så den fick stå uppe på en hög byrå istället, strax under det ställe jag tidigare haft min Ubiquiti-accesspunkt. En sak som jag snabbt noterade var hur starkt LED-lampan lyste. En av de första sakerna jag stängde av var den lampan.