Knappt har vi slutat spekulera ifall uppföljaren till Nintendo Switch kommer att vara utrustad med Joy-Cons som fäster med magneter innan det är dags för nästa rykte. Den här gången handlar det i stället om prestandan, eller snarare den potentiella prestandan.

Enligt Wccftech, som baserar sin information på ett fynd från X-användaren OatmealDome, verkar nämligen den nya konsolen ha stöd för högre bildfrekvenser än de 60 fps som Nintendo Switch mäktar med. OatmealDome grävde i Nintendos motor och mellanprogram NintendoWare Bezel Engine och fick syn på en textsträng som bekräftar stöd upp till 240 bildrutor per sekund.

oatmealdome.jpg

Bildkälla: OatmealDome på X

Det faktum att Bezel Engine nu stöder upp till 240 fps behöver dock inte betyda att alla spel som släpps till Switch 2 automatiskt kommer erbjuda gameplay med högre fps – som Wccftech påpekar är det snarare extremt osannolikt att annat än riktigt lågupplösta spel skulle komma upp i 240 bildrutor per sekund.

I vilket fall som helst skulle stödet för högre bildfrekvenser, inklusive stödet för Nvida DLSS (ett annat rykte som florerar), kunna möjliggöra olika grafiklägen, som det 40 fps-läge på bildskärmar med 120 Hz som erbjuds i vissa PlayStation 5- och Xbox Series X/S-spel.