Inlägg

Inlägg som Wiinis har skrivit i forumet
Av Wiinis
Skrivet av pi:

Känns som ett strategiskt dumt drag av Tesla att inte satsa mer på att snabbt få ut en mindre suv/crossover, dvs model Y mini till ett vettigt pris för att konkurrera med BYD och andra. Den hade nog sålt bra, till skillnad från Cybertruck som har en väldigt begränsad marknad. Kommer väl en Model 2 om ett tag, men den borde varit på marknaden för 2 år sedan.

I USA är väl dessa typer av bilar något helt annat. De vill ha så stora som möjligt och om Tesla vill få över fler till elbilsmarknaden så är den här säkert något som kan få vissa negativa att bli positiva.

Av Wiinis

Om det är en auktion där pengarna går till välgörenhet då är - oftast - köparen beredd att lägga mer pengar inte mindre.
Du har å ena sidan rätt i att det är en auktion och du har högsta budet, men varför vill du lägga ett lågt bud? Ett bud som är så lågt att de inte tycker det är värt det. De kanske till och med går back.

Kanske ska fundera på vad du vill uppnå och hur samvetet kommer att kännas om du får ”rätt”.

Av Wiinis
Skrivet av Teagirl:

Är det detta du har? https://www.dpj.se/hoj-och-sankbart-skrivbord/14710-di-650-sk...
Hur tjock är bordsskivan? Om du har bordet i sittande läge och stöter i det så vibrerar skärmarna då?
Har du fäst skärmar i arm?

Jag tror det, kan inte hitta orderbekräftelsen.

Den är ca 1 cm tjock och vågar påstå att de inte vibrerar nämnvärt. Testade slå emot och det är klart är det en väldig kraft då vibrerar de, men annars inget jag har tänkt på.
Skärmen står på skrivbordet.

Av Wiinis
Skrivet av Salmonboy:

Förstår inte syftet med att köpa saker vind för våg, och spontanhandla en massa skräp man inte behöver. En inköpslista på valfri prisjämförelse-site, och hålla lite koll på priserna själva är det som gäller. Folk ska få allt serverat och sedan gnälla på handlarna. Visst behövs det tillsyn, men folk är så besatta av priser att de själva inte ens förstår hur ett pris fluktuerar i verkligheten.

Om pris fluktuerar så pass då kanske man inte ska kalla det rea och definitivt inte sätta en procentsats?

Sen kan jag inte tala för hela Sverige men för mig var det här en passande BF eftersom jag ska flytta och behöver köpa en massa saker. Det är inte helt lätt att se om rea-priset faktiskt var det som de sa, men tror jag lyckades hitta några saker som var billigare.

Av Wiinis

Inget minne, men jag tog ett ganska basic för jag ville ha stabilitet och motordrivet. De har säkert mer påkostade, men har nog aldrig haft behovet av minne. Men vad vet jag det är kanske grymt

Av Wiinis

Jag köpte från Dpj och tycker det är bra.

Av Wiinis
Skrivet av SoDamnJuicy:

Men tror du att jag skulle få uppleva problem om jag spelar på datorn låt oss säg två veckor ca 4-5 timmar dagligen ?

Har du ett fel eller inte? Det är väldigt hypotetiskt just nu och du har såklart rätt att använda datorn och upptäcker du att det är fel så ska du reklamera. Att använda för att sen lämna tillbaka anser jag inte vara moraliskt eller etiskt.

Edit: Läste fel, det stod två veckor och inte månader. Ändrar om så det inte låter så aggresivt från mitt håll.

Av Wiinis
Skrivet av Entash:

Det gjorde samma med Red Dead 2 också dock, kom ett år efter ungefär. Det är klart de hade kunnat släppa samtidigt men de tjänar så brutalt mycket på alla som köper på både konsol och PC. Om de ens vill komma nära de 190 miljoner kopior av femman som sålts kommer de splittra releasen igen.

Det förutsätter att folk köper två kopior. Hur fungerar det med game pass? Om du köpt till Xbox kan du spela till pc då? Då är kanske incitamentet inte lika stort att vänta med pc.

Av Wiinis
Skrivet av Bjirn:

Frivilligt… tills Facket får blodsmak och vill utöka sin makt. Är inte en del av nyheten här att Facket har ganska dåligt stöd av dem anställda, många som inte är så engagerade i frågan?

Jag har jobbat i ett företag där 12 av ~100 anställda ville ha kollektivavtal, efter långa förhandlingar som inte gick så bra började Facket ringa runt till våra kunder, leverantörer och andra affärspartners och frågade dem hur de trodde det skulle se ut för dem när dem kommer fram i media att de gör affärer med ett svenskt företag som vägrar teckna kollektivavtal.
Helt plötsligt började telefonen ringa konstant på HQ och vi skulle fått svårt att överleva om den oro Facket skapade skulle fortgå. Så vi tvingades teckna avtal för att inte gå i KK när våra kunder inte ville bli indragna i dispyten
Frivilligt…

Ok, så hur vill du att de anställda ska göra för att påverka Tesla? Uppenbarligen är det något de vill ha förändrat och jag har bara hört från en källa att det är majoriteter som vill förändra. Iof fackordförande för IF Metall, men tror inte hon skulle ljuga i nationell tv.

Av Wiinis
Skrivet av MatteN:

Så länge inte facket sätter stopp för det pga nåt som är "frivilligt".

Det är frivilligt och det är de anställda som vill ingå avtal med Tesla. Det är Tesla som vägrar ha ett möte och diskutera hur de kan gå vidare.
Avtalet är ett ramverk som kan justeras och ser olika ut på företag.

Av Wiinis
Skrivet av Hymer:

Kan köpa med, Känner väl att taket ligger någonstans runt 550 exkl. Avskyr bara hur Teslorna ser ut även om dom är bra så spyr jag lite på utseendet.

Har du kollat på Hyundai Ioniq6?
Tror den kan ha dragkrok, googlade lite snabbt men dubbelkolla.

Av Wiinis
Skrivet av Trigger:

När jag bodde i Australien på -90 talet så brukade vi kolla film på TV där det var 7min mellan reklampauserna. I ordningen lång (5-7min), kort (2-3min) reklam rullande under hela filmen Sjuka var att man vande sig och ofta hade man saker planerade att göra i pauserna!

Filmerna blev sjuuukt långa, men vad gjorde man inte för att spara en slant jämfört med att hyra en VHS rulle. Säkert 4AUD som kunde köpas öl och chips för istället

Det var samma i Kanada runt 2004, fast där klippte de bort vissa scener för att filmerna inte skulle bli för långa.

Av Wiinis
Skrivet av Neon:

Då har du tagit första steget, samma steg som jag tog för bra många år sen. Det är dock inte alls omöjligt att du till slut tröttnar på rengöringen, beläggningen, inoljningen m,m och väljer gå över still rostfritt stål som jag gjorde för ett år sen eller så. Ärligt talat ser jag ingen fördel med kolstål över de rostfria, gör man bara rätt så är "non-stick" egenskaperna väldigt lika men rostfritt är så mycket enklare att sköta om.

Personligen har jag alltid varit emot rostfritt, det har inte ens funnits på listan över möjliga alternativ men det berodde mycket på att jag inte använt dem rätt, allt fastnade!

Har du tips på hur man ska hantera rostfritt?

Av Wiinis
Skrivet av Alphahanne:

Precis vad jag också tänkte. Laddar folk ner varje gång de ska in med lotto- eller stryktipsraden? Sju miljarder nedladdningar på tio miljoner användare...

Det är över hela världen som folk har laddat ner.

Av Wiinis

Tänkte köpa nya stekpannor och har fått rekommenderat Onyx. https://onyxcookware.se/collections/stekpannor
Vad säger ni?

Av Wiinis
Skrivet av WhakkaWhack:

Nej, det var inte det jag menade och det vet du 😊

Ett av västvärldens absolut största samhällsproblem rent medicinskt är övervikt. Globalt är övervikt numera ett större problem än svält. Att hylla fetma till den grad vi gör idag är precis lika dumt som att vi skulle ha Christer Petterson som modell i en H&M katalog med en sofiero i handen under premissen "börjar man dricka efter 18:00 är man inte alkoholist".

Ok, då hänger jag inte med på ditt inlägg som jag svarade på första gången.
Men strunt samma, vill en individ testa en sak, kör på. Vill du skriva om det så förvänta dig medhåll och mothugg.

Sen igen jag skulle nog påstå att stigmat - som du till viss del verkar försvara - är det stora problemet och inte att någon är överviktig. Folk mår sämre pga modeindustrin, folks retorik och alla dieter och piller som vi prackas på. Det du påstår hyllas är en motvikt till detta.
Tycker du det är lämpligt att en tolvåring har ätstörningar för att det normala är att vara smal som inte ens är möjligt utan t ex kirurgi eller svält?

Ät en bulle och var glad. Plus är du glad då kanske du vill ut och röra på dig och då mår du bra av det och kanske slippa få dömande blickar från folk. Då mår du ännu bättre. Detta gäller såklart även på forum...

Av Wiinis
Skrivet av WhakkaWhack:

Personligen tycker jag det är konstigt då ingen rycker på axlarna när någon säger att man röker, snusar eller dricker sprit. Eller ungar som får mer eller mindre sockerkaka i form av flingor till frukost och fyller resten av dagens krystade behov med energidryck. Att promote:a dödlig övervikt i alla hörn av samhället är helt OK och till och med hyllat. Be you, be proud.

Men att leva 100% på oprocesserade animaliska produkter, för sin eget välmående och hälsa, då är man ute på hal is. Det är en farlig företeelse och bör skambeläggas, motsägas och motarbetas.

DET tycker jag är konstigt.

Argumentet blir ju lite utav "det spelar ingen roll om det är bra eller fungerar, för det ska vara dåligt".

Du menar att om någon skulle testa på att röka-dieten för att gå ner i vikt ingen skulle säga något?

Sen att hylla övervikt handlar snarare om att det finns ett stigma och hån mot övervikt och att folk blir mobbade för att de är överviktiga. Fler och fler har ätstörningar och det går ner i åldrarna.

Av Wiinis
Skrivet av WhakkaWhack:

Intressant hur högljudda alla skeptiker är i denna tråden. Man får nästan känslan av att det är en grupp med människor som absolut inte vill att carnivore skall vara bra eller fungera 🤷‍♂️

Är det så konstigt?
Allt talar emot att ur ett samhällsperspektiv är det inte bra för klimatet att vi fortsätter äta den mängd kött som vi gör och då är den här dieten inget vi ska stödja.

Tror ingen vill TS illa utan funkar det för hen så är väl det kanon. Det är snarare så att folk försöker säga att det kan få andra konsekvenser.

Av Wiinis
Skrivet av mastrovious:

Jo men du ska ju blinka ut ur en rondell. Det gör du ju inte INNAN du kört in gissar jag… lite jobbigt att alltid svänga höger i en rondell annars 😁

Du kan väl börja blinka innan?

Av Wiinis
Skrivet av Aka_The_Barf:

Konstig logik, lika bra att ta bort säkerhetsbälten också om för få använder det, airbags löser sällan ut och används för lite, bort med skiten.

Folk blir ju knappas mer motiverade att blinka när man tar bort funktioner. Blinkers spakarna är fantastiska uppfinningar. inget jag ens tänker på längre. Handen fäller ut lillfringret automatiskt och petar till dom vid rätt tillfällen.

Vet inte riktigt vart du åker men där jag åker använder de flesta ändå blinkers.

De flesta - där jag bor - sätter på blinkersen när de börjar svänga. Inte innan vilket i min bok är mer rimligt.