Inlägg

Inlägg som Wiinis har skrivit i forumet
Av Wiinis
Skrivet av Beamy:

Tack för svaret! Mitt problem med Ioniq6 är bagageluckan. Precis som model 3 är den väldigt liten. Känns spontant bara svår att packa. Visserligen slipper man skymd bakruta.

Återkommer när jag sett en Ioniq6 live och känt på den!

Edit: 600k är ingen hård gräns, mest bara en psykologiskt jobbig gräns

Aah ja den kan vara lite liten.
Min leasing går ut i april och gått i samma tankar som du. Tror att tesla MY är den som är mest prisvärd just nu, men det känns så tråkigt.

Av Wiinis
Skrivet av Beamy:

Min privatleasing av Kia EV6 fyller snart 18 månader, dvs halva tiden. Jag ångrar att vi inte köpte den där och då, men efterklok är lätt att vara. Jag trodde batteritekniken skulle ta stora steg på 3 år...

Problemet är att vi har svårt att klara oss utan bil ifall det blir problem med leveranstid. Vilket gör att det snart är dags att börja fundera på nästa bil. En begagnad eller lagerbil är ju ett alternativ, men jag har väldigt svårt att tänka mig annat än elbil.

Någon mer som är i samma sits och har börjat fundera på vilken nästa bil blir? Model Y LR är ju ett säkert kort, men Tesla lockar inte jättemycket av någon anledning.

Enyaq IV80 var den bil jag valde bort sist senast, så den ligger nära tillhands. EV6 är en mycket kompetent bil, så det blir svårt att inte byta ner sig. Allt under 50 mil räckvidd går bort. Jag vill kunna köra till fjällen utan ångest och minutiös planering av laddstopp.

Minst 150 kW måste det gå att ladda i. Gärna över 200 kW som jag har nu, för det är ren njutning vid laddstationen.

Sista funderingen gäller finansieringen. Jag leasade för att slippa problem, men 3 år går snabbt, så jag kan tänka mig att köpa. Exempelvis så är ju Model Y med 2.99% ränta helt ok. Att köpa något över 600k tar dock emot.

Vad tror ni om begagnade elbilar. Någon modell eller tillverkare att undvika?

Jag var och provkörde en Hyundai ioniq6. Nu kostar den mer än 600’ men jag tyckte det var en trevlig bil.

Av Wiinis

Det som definitivt växt fram är att man måste trycka ner de andra som inte håller med och komma med namn istället för att bemöta eller fråga.
Vad är det som säger att det är moralpanik eller att vi inte spelar? Vi är kanske mer uppmärksamma på hur våra barn beter sig och ser att de blir ”beroende”. Det kanske inte är så för era ungar eller så vet ni inte bättre.

Sen är ni naiva om ni inte tror de gör allt för att barnen ska hänga kvar och sen kopplas det mot youtube där de marknadsför saft för 100 kronor flaskan.

Mina ungar har kul med Roblox men det är svårt med balansen.

Så höj nivån på era inlägg.

Av Wiinis
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

En stor fördel med det är ju den sociala aspekten, man tränar på att koordinera sig tillsammans med sina vänner över voice etc. Ser ju hellre att dem lirar Roblox än att ligga och glo på tiktok och tappa hjärnceller

Det håller jag också med om. Hellre att ungarna spelar Roblox än sitter själva med TikTok.

Av Wiinis

Våra ungar, 7 & 10 spelar Roblox och jag kan bara hålla med. Beroendeframkallande casino-liknande spel. Vi har uppehåll nu och får utvärdera hur det ser ut om en vecka.

Av Wiinis
Skrivet av NiV3Rt:

Jag har 3.2 nånting så är ingen gammal mjukvara (känns dock väldigt gammal haha). Provade igår att köra en sträcka på några kilometer innan jag gav upp och tryckte på OK. Det är ju helt uppenabart att utvecklarna som ligger bakom själva aldrig har kört en bil.

Jag har 2.4 och låter jag bli att trycka så försvinner det efter ett tag. Känns ju bra att det kommer bli sämre

Av Wiinis
Skrivet av kozmos:

Fast det är ingen som har bett om att få standard funktioner som har funnits i bilar i generationer integrerade i ett operativsystem.
Funktioner som är installerade och betalda för som lika gärna kunde styrts analogt, det är ett perfekt sätt att lura konsumenter på pengar och alla bara sväljer det med hull och hår.

Ok? Så istället ska en mekaniker gå in och fixa det manuellt. Du har ingen bil och förutom att du måste betala hårdvara ska du även betalar för arbetstid. Visst du får såklart betala för mjukvara som du inte behöver vilket ökar kostnaden, men inget som säger att det är dyrare än ditt alternativ.

Citat:

Ganska tragiskt att se hur lättmanipulerad folk är idag utav företag och hur man väljer att skydda de mest korkade beslut de gör med allt man har.

Vem har försvarat något?

Du kan alltså inte se fördelarna och då ska det gälla alla? Och vi är de tragiska?

Tråkig attityd

Av Wiinis
Skrivet av pv2b:

Kunderna *har* rätt till det, så länge de äger grejerna. Det är liksom vad "äga" betyder. Är de däremot leasade från Scania så är det Scanias grejer och de kan bestämma vad kunderna kan göra eller ej.

Och sedan går det du ju också att koppla garantivillkoren till att inte gälla vid sådan manipulation.

Äger du programvaran i din dator och får du göra vad du vill med den?
Tror att klassiskt ägande är på väg bort som det har varit. Just nu låter det på många som att de vill göra vad de vill men också förvänta sig gratis uppdateringar.

Av Wiinis
Skrivet av Söderbäck:

Nej.

Om alla bilar får sätesvärme installerat så kostar det mer än om man bygger samma bil där ingen av bilarna har sätesvärme installerat.
Det kostar mer att lägga till mer hårdvara i bilarna än om man inte lägger till denna.

Så är det.
Alltid.
Det spelar ingen roll vilket emblem bilen får som utsmyckning. Mer material och mer arbetsinsats kostar mer än om man inte skulle lägga till de delarna.

Glöm inte det.

Ja visst. Men det är en helt annan fråga. Olika tillverkare har olika effektiva produktionssystem och kan erbjuda olika mycket för samma peng. Eller lika mycket för olika mycket peng.
Vad man anser vara mycket är subjektivt såklart. Men visst kan man få olika mycket bil hos olika tillverkare. Så är det.

Du utgår ifrån att variation i hur man bygger en bil är billigare än att standardisera hårdvara och produktion och sen ändra i mjukvaran. Kanske det är…

Tror det var Scania som hade en liknande idé med sina lastbilar. Du kör i Skåne, har den svagare motorn, sen ner till alperna och då begär du mer effekt och betalar för det du använder. Vet inte om de skippat den.
Men det förutsätter såklart att kunderna inte manipulerar och tycker sig ha rätt till det.

Av Wiinis

Väldigt roligt spel! En smått frustrerande sak är att det endast går att spela en gång per dag.

Av Wiinis
Skrivet av Pirum:

Min fråga är hur det här påverkar elpriset? Kan tyckas irrelevant, men med tanke på att elanvändningen i Norrland väntas öka med typ 1000% de närmsta 12-15 åren så... Hur många arbetstillfällen blir det? Det måste ju bli väldigt många för att det ska bli lönsamt liksom, med tanke på att elproduktion och nya fabriker i huvudsak ägs av utländska företag från typ Tyskland, Kina, och i exemplet ovan, Australien.

Vissa av de här riktigt stora förbrukarna ska väl bygga upp egen energiförsörjning? Men visst kommer det att påverka priset om produktion av el inte ökar och förbrukningen ökar.

Av Wiinis
Skrivet av MacAllan:

Jo men det du svara på handlade om uppdatering från 2.4 till senaste versionen, därav trodde jag du menade det också

Svarade på att en verkstad hade kompetensbrist, inte komponent. Tror alla verkstäder kan byta ett 12-voltsbatteri.

Men det är möjligt att personen menade det.

Edit: Trött och läser inte.
Vet inte vad jag svaret på längre.

Av Wiinis
Skrivet av Dunde:

På återkallade ID: Först uppdateras mjukvaran, sedan testas/bedömer de om någon modul i batteriet behöver bytas. Tog två verkstadsdagar, VW står för notan inkl. lånebil.
Om sedan några moduler ska bytas bokas bytet på en verkstad som får arbeta i högvoltsystemet.

Menar du att det kommer att ske i omgångar? De sa endast att bilen kommer att vara borta i två dagar och sen ska det vara klart.

Skrivet av MacAllan:

Det är väl 12V batteriet som skall bytas först och sedan tar uppdateringen ca 1½ - 2 dagar eftersom den görs i steg mot tyska servers, tror det är uppdateringen som är problemet eftersom den måste göras stegvis i rätt ordning om jag förstått det rätt, tror det är samma på alla modeller från VW-koncernen som är byggda på den plattformen.

Det har jag redan gjort och då uppdaterade verkstaden mjukvaran.

Det som ska göras nu är detta:
https://carup.se/defekta-batterier-i-2-200-vw-id-bilar-i-sver...

Av Wiinis
Skrivet av LeonHart:

Kompetensbrist? Låter ju allvarligt för den verkstaden.

Det är samma för mig. Om det är samma så handlar det om att de ska byta en del i högvoltsbatteriet, det stora. Kan förstå att inte alla verkstäder har den kompetensen ännu.

Av Wiinis
Skrivet av Gainsgoblin:

Väldigt offtopic men martinot nu har du skrivit här i flera år. Lär dig citera flera knappen så man slipper läsa 48 inlägg i rad av dig.

Ser faktiskt inte poängen med det. Nu kan jag enkelt välja vad jag vill citera och hålla flödet. Annars bryter jag flödet om jag börjar saxa i vad hen har skrivit.

Eller vad är fördelen? Kanske tänker fel

Av Wiinis
Skrivet av MP-Jan:

Så kom äntligen dagen då jag kunde hämta ut min efterlängtade nya bil. Bilen som hänförde mig från första pressmaterialet. Den var ju störtläcker och vid första anblick ett självklart val!

Efter en serie provkörningar av Kia EV6 GT-line, Tesla Model Y LR, Ford Mustang Mach-E GT och BMW i4 M50 återstod två finalister: BMW: n och Kia: n. TCO-kalkyler beräknades och inventering gjordes av vilka egenskaper som var viktiga. Även när förnuftet fick avgöra blev valet en Kia EV6 GT.

Orderböckerna öppnade andra veckan i april 2022. Samma vecka beställde jag en mattgrå (Moonscape) Kia EV6 GT. Årets Bil i Europa 2022, åtminstone icke-GT-versionerna, men specifikt för GT: n: World Performance Car 2023. Igår måndag 12: e juni efter nästan exakt 14 månaders väntan, hämtade jag hem den!

https://i.imgur.com/CSrRDCOl.jpg
https://i.imgur.com/9Ri5pRPl.jpg
https://i.imgur.com/tE41Pf9l.jpg

NU är den här @Daniel75!

Woho! Äntligen!

Av Wiinis
Skrivet av TuHack:

Hmm, portarna i botten av skyskrapan? Vem ställer en sådan här pjäs på bordet? Förutom dom som envisas med att bo på bottenplan i New York då förstås.

Kan säkert klämma in den bakom skärmen och då är det ju lämpligt.

Den här blev jag sugen på, gillade den i brons.

Av Wiinis
Skrivet av Xyborg:

Alltså, nej. Tesla Model S från 2022 och framåt är en HELT annan bil än den tidigare. Det är en ny modell lika mycket som BMW 320i från 1997 (E36) är en helt annan bil än BMW 320i från 2002 (E46). Tesla själva håller helt isär bilarna på sina uppdate notes för mjukvaran eftersom de inte alls är kompatibla.

Skillnaderna är ofta till och med större än vad det varit många gånger mellan modell-generationer för t.ex. BMW generationer som bl.a. har använt samma motorer som föregångaren.

Nya Tesla Model S har:
*Helt ny drivlina (nya motorer, nytt batteri, ny ombordladdare)
*Helt ny interiör (ny instrumentpanel, ny ratt, nya reglade, nya dörrsidor, nya stolar, m.m.).
*Helt ny infotainment (nya displayer, ny mjukvara, ny bakomliggande hårdvara)
*Helt nya komponenter för förarstöd (ny radar, nya kameror)
*Nytt chassi, annan hjulupphängning, ny fjädringsgeometri, m.m. m.m.)
*Nya strålkastare bak och fram

Men eftersom den använder samma exteriöra karossdelar (dörrar, huv och bagagelucka) och fortfarande heter Model S så tycker du alltså att det är samma bil?

Aldrig förstått hur det där fungerar. När blir det en ny modell och hur kan flera typer ha samma modellnamn? T ex Golf finns ju både som kombi och vad den lilla nu heter.
Vad är det egentligen som avgör att det kan heta samma, som t ex Model S?

Av Wiinis
Skrivet av SUMITOMO:

Du sågar allting som inte innefattar dagens elbilar.
Precis som att dagens elbilar är perfekta, den slutliga lösningen för all framtid.
Otroligt att man kan bli en fanboy med skygglappar.

Uppenbarligen ser inte industrin på samma sätt som du.
Då de satsas mångmiljardbelopp på detta.
Dom måste vara helt tappade då eller?

Tänk i det större perspektivet, tunga fordon och maskiner på batteri?
Skall Mærsk köra sina båtar på batteri?

Lenny skrev i texten du citerade:
Sånt kan vara intressant för exempelvis fraktfartyg, eller kanske långdistansflyg osv då dessa transportformer skitar ned så oproportionerligt mycket att högre energipris för bränsleceller är en smocka vi kan ta för miljöns skull (särskilt då gällande fartyg som drivs med bunkerolja - eller helvetesklägg som det snarare borde kallas.)

Av Wiinis
Skrivet av Blomman90:

I tillägg till ovan så hittade jag ett Norskt laddtest. I det testet så laddade en Taycan 4-80% på dryga 20 minuter.
Samtidigt laddade en i4:a M50 8-80% på nästan 34 minuter. Då har Taycanen dessutom ett aningen större batteri. Så med lite snabb överslagsräkning så snittade Taycanen dryga 190 kW/h medan i4:an låg på lite under 100 kW/h. Det är en avsevärd skillnad där Taycanen alltså är nästan dubbelt så snabb.

Det du skriver stämmer ju in med det @snajk skrev.
Max är inte så viktigt utan laddningsnivå överlag som är viktigare.
De flesta videos med Björn Nyland visar ju att det är knappt möjligt att komma upp i maxeffekt. Antingen för kallt, fel intervall av av SOC osv.

Nu snabbladdare jag väldigt sällan och det är på semestern så för min del är det strunt samma. Det jag vill se är ett bättre kösystem och allra helst slippa köa.