Inlägg

Inlägg som Wiinis har skrivit i forumet
Av Wiinis

Får ca 600. Tror jag ska donera till välgörenhet så kommer det till någon nytta.

Av Wiinis
Skrivet av ngorongoro:

Det märkliga är att kontorsansvarig hos kunden har gett oss tillåtelse att jobba hemifrån under denna tid, men vår avdelningschef (som vi jobbar tätast med och sitter 80 mil bort) säger nej.

Så du sitter ändå bara i teams-möte? Ta en bild på kontoret och använd som bakgrund och sitt sen hemma.

Av Wiinis
Skrivet av snajk:

Fick som nämnt en ny jobbdator som inte riktigt var en solklar förbättring. Mer minne men färre kärnor och i övrigt inte direkt bättre, mycket sämre tangentbord och så men det är sekundärt. Hela morgonen har den sett ut som nedan på grund av AV-genomsökning. Värre än den (fem år) gamla datorn. Vad är det de inte förstår? Processorkraft och många kärnor är det absolut viktigaste i mitt jobb och ändå får jag denna mediokra maskin. Jag har inte ens igång några containers, normalt har jag över 30 snurrande, men likväl 100% CPU konstant.
<Uppladdad bildlänk>

Hade samma problem med min jobbdator. Kolla efter uppdateringar från leverantörer alternativt be IT om de kan hitta något fel. Jag fick en uppdatering och efter det så slutade AV att gå igång hela tiden.

Av Wiinis
Skrivet av xSean145:

4K i docked mode är väll en självklarhet. Vem fan spelar switch handheld?

Hela poängen är ju att kunna spela i de båda. Tror jag har spelat mer handheld och det har fungerat kanon. När jag har nattat barnen t ex eller för att barnen/frugan har ockuperat tvn

Av Wiinis
Skrivet av Ozzed:

Det är det absolut inte. Med nytt versionsnummer står det dem fritt att hitta på vilka dumheter som helst utan att behöva ägna en tanke åt de som har en äldre version, och den möjligheten har de ju verkligen utnyttjat till fullo.

Hade det varit en uppdatering så hade de behövt ta hänsyn till de som sitter med MBR och inte kan eller vill ha Secure Boot och TPM, så det hade varit en väldigt annorlunda sak.

Sen vet jag inte vad du menar med "har det blivit hackat". Vad är det för funktion du syftar på?

Skulle de inte bytt namn på Windows då hade detta ändå hänt för de måste utveckla nya funktioner vilket kommer med nya krav på hårdvaran. Det är inte realistiskt att tro att det bara skulle fortsätta mala på utan att göra något.

Har du hört om secure boot eller tpm har blivit rundade? Varför anser du att det inte är något bra?

Av Wiinis
Skrivet av Ozzed:

Windows 10 skulle vara den sista Windowsversionen sa de. Skönt om det stämmer tänkte man. Men det höll ju inte länge. Tycker det är tråkigt då Windows 11 inte har något att locka med. Ingen anledning att uppgradera alltså. Har mest varit strul och dessutom konstiga krav som de hittills inte lyckats visa faktiskt behövs och tillför något man vill ha.

Har du sett att det inte fungerat trots tpm och secure boot? Dvs har det blivit hackat?

Sen angående sista version så hade det ju fortfarande uppdaterats och de hade kallat det något annat så det är en lite löjlig sak att argumentera om.

Av Wiinis
Skrivet av Akrobaten:

För det är så det fungerar idag men på ett annat sätt, media väljer vilken information som ska ut till allmänheten.

Ett exempel på det är BRÅ:s senaste rapport gällande kriminalitet och socioekonomiska faktorer. I deras senaste rapport så tar de död på den myten och istället hävdar att kulturella skillnader har större betydelse.

Det har knappt stått någonting om det i mainstream media, varför? För det passar inte in i den verklighetsbilden som de vill förmedla.

Du får gärna visa var det står kulturella skillnader. Eftersom du inte länkat och jag hittade en rapport som jag tror du menade så kan inte jag se att det står något om kulturella skillnader. Nu är kanske definitionen av "kulturella" inte glasklar.

https://bra.se/publikationer/arkiv/publikationer/2023-03-01-s...
I rapporten står att det:
Andra riskfaktorer har ett starkare samband med brottsligt beteende
När man jämför med faktorer som forskning identifierat som riskfaktorer för brott, exempelvis föräldrarnas uppfostringskompetens, förekomst av konflikter i familjen, skolproblem eller ett umgänge med brottsliga kamrater, visar forskningen att dessa har ett starkare samband med brottsligt beteende än socioekonomiska bakgrundsfaktorer. Det samma gäller för riskfaktorer kopplade till individen själv, till exempel brottstillåtande attityder eller impulsivitet.

Det är inte kulturella skillnader enligt mig.

Av Wiinis
Skrivet av klirre:

Hoppas du skämtar med mig, har lite svårt att läsa sånt ibland på forum, men du för ett seriöst svar ändå:

Jag menar att så länge priserna på insatsmedel i jordbruket är höga måste produkterna kosta därefter. Sen drog jag en parallell till allt gnäll i media och allmänt i samhället på att dessa medel blivit dyrare, för att underlätta för er som inte är insyltade i branchen att identifiera när en prisminskning kan tänkas komma. 🙂

TL DR, dyr el, gas och diesel => dyr mat

Skojar med dig.🙂
Som du skrev så tolkade jag det som att gnäll är lika med högt pris. Inte att det är beroende på dyrare material, förbrukning osv.
Eftersom detta är en gnälltråd då försökte jag skoja att det är pga den här tråden som priset ökat. 🙂

Av Wiinis
Skrivet av klirre:

Tyvärr bidrar höga energi- och spannmålspriser mer till kyckling och äggpriset än anledningarna du radar upp. Så länge vi konsumenter gnäller på dyr el, värme och diesel kommer maten fortsatt vara dyrare.

Hur menar du nu? Är det gnället som håller priset uppe? Du menar att den här tråden har bidragit till Sveriges inflation?

Moderator lås tråden!

Av Wiinis

Vad är det att diskutera? Någons komponenter har börjat brinna.
Vi vet inte varför eller hur ofta det här har hänt.
Får väl hoppas att det var pga användarens oaktsamhet och inte pga design eller tillverkningsfel.

Av Wiinis
Skrivet av Mindfighter:

Det har jag inte behövt på länge... Det kommer en dag när ingen längre tror att du är ung!

Fick visa ID för några veckor sedan. 41 år och smågrått skägg... Jag är nöjd

Av Wiinis
Skrivet av Bobiri:

Vi betalar redan dyra priser för typ allt idag. Ta en T-shirt för 300kr eller tröja för 600kr fastän dessa göra i Asien någonstans. Och arbetarna får 1kr i timmen.

Problemet idag är att produktionskostnaderna är små och vinstmarginalerna enorma. Kan man behålla samma pris, med högre produktionskostnader och lägre vinstmarginaler så är vi hemma. Och det är väl det jag menar med att ta hem allt till Europa.

Vad är incitamentet för bolagen att flytta till EU om de ska förlora pengar på det?
En stor anledning till varför vi ens har outsourcing är för att det är billigare för bolagen (kanske sämre kvalité men ändå).

Någon kommer att behöva betala för detta och om vi gör det via skatt eller på produkten du köper det får vi se.

Av Wiinis
Skrivet av Robiban:

Verkar som att tesla är ett bra val då, lite oroväckande med problemen som presenterats däremot. Är en lösning långt borta?

Tycker du ska provköra innan du bestämmer dig. Sen får du fundera på hur mycket och i vilket syfte du kommer att köra. Tesla - vad jag vet - har absolut bäst navigering och laddning.
Resten är typ en smaksak. T ex min id4 är väldigt dålig när det kommer till app och styra värmen. Resten är helt ok för mina behov. Däremot tycker jag det är en skön bil, responsiv och tyst. Hade gärna sett att den var lite mer effektiv, speciellt på vintern.

Jag hade nog satsat på Kia eller huyndai men som sagt, testa själv.

Av Wiinis

Snart har Ioniq6 premiär, 19 april. För mig är nog den här den mest spännande bilen i närtid, men gissar att priset kommer vara en surdeg.
Vad tror vi det blir för pris? I USA verkar MSRP ligga mellan $41' - $56' och det är utan skatter osv.

https://www.hyundai.se/bilar/ioniq-6?gclid=Cj0KCQjww4-hBhCtAR...

Out of Spec review:
https://youtu.be/AkqAuTUDz4w

Av Wiinis
Skrivet av Lidodido:

Absolut, frågan är bara på vilken tidshorisont. Efterfrågan på ICE-bilar kommer minska snabbare än de andra tillverkarna hinner skala upp produktionen av elbilar, och då är Tesla de enda som kan möta efterfrågan på ett rimligt sätt. Model Y har ju precis den storlek som "svensson" vill ha, så därför kommer den bli störst.

Än så länge har ju "legacy"-tillverkarna ett stort försprång vad gäller materialkvalitet, ljuddämpning, stötdämpning och rent allmänt känslan av att vara robusta och påkostade, men när (om...) Tesla lyckas (eller väljer att...) höjd komforten till den nivå de gamla V70-ägarna förväntar sig så finns det väldigt få anledningar att välja nåt annat.

Är det verkligen så fortfarande nu när det finns fabriker i Tyskland?
Skulle inte säga att min ID4 osar av kvalité, det knarrar och känns lite plastigt här och var. Skön bil med bra komfort, men som sagt lite sådär kvalité.

Av Wiinis

Det kan inte vara så enkelt att de anser att din kreditvärdighet(?) är för låg?
Kommer inte ihåg vem som gör upplysning. Är det klarna eller butiken?

Av Wiinis
Skrivet av Söderbäck:

Jag hoppar över kryptovalutors betydelse just nu.

Att nvidia alls tar upp det är väl mer intressant kan jag tycka.
Nu när de stora kryptovalutorna inte längre kan mineas med grafikkkort kan man säga det här. Nu finns inte mycket till nedsida ekonomiskt längre. Sure - så jobbar väl företag. Kritisera inte befintliga kundgrupper. Nvidia vill sälja grafikkort - och det fanns många köpare under en period här tack vare krypton. Jag förstår parternas intressen. Rimligt.

Men de hade också kunnat hoppa över den här kritiken helt i nuläget.
Varför väljer de kritik nu?
Handlar det om att visa på någon form av etisk inriktning så förtas väl denna av att man inte sade det här för ett gäng år sedan utan väntade tills det inte längre spelade någon roll?

Vad är det man fiskar efter just nu?

Bra fråga!
Han lyckas ju faktiskt få in att de är bäst när det kommer till grafikkort och han vill väl få det till att de är bäst inom AI (vilket de är) och samtidigt få AI att låta som att det nya skivade brödet. De vill ju sälja in AI så mycket de kan och visa på de är seriösa och står på "vår" sida.

Av Wiinis
Skrivet av Leffe_B:

Scrollen på Nokia 7110 var schysst.

Håller med om att det är steg mot fel håll. Du vill inte ha något där du lätt råkar höja eller sänka volym eller dra på ringsignal av misstag vilket är en stor risk att det händer. Har man telefonen i en jeansficka kan detta hända mot benet om fickan är tunt tyg.

Hur ska man göra med skal? Näe, det här känns dåligt.

Det är väl ingen risk att du råkar ändra något när du har den i fickan? Om folk är oroliga för att inte kunna använda den med vantar så lär inte byxfickor funka heller.

Av Wiinis
Skrivet av Ozzed:

Om jag hade sagt "marknadsekonomi är alltid skit för det fungerar inte överhuvudtaget vid monopol eller oligopol, så det ska inte få finnas någonstans", då hade jag kunnat gå med på att det vore att kasta ut barnet med badvattnet, men nu var det ju inte alls det jag sa.

Det händer ju ibland att konkurrensmyndigheter ryter ifrån mot "företag i monopolliknande ställning" och beslutar att de antingen får skärpa sig eller så måste företaget delas upp. Men det var väldigt länge sedan det hände nu så frågan är vad som har ändrats.

Om nu priserna är åt skogen varför säljs det?
Har du en källa på att det är fuffens i bakgrunden? För nu har vi en artikel som helt öppet visar på en höjning och ändå verkar folk/företag köpa. Är inte det marknaden som sätter priset? Sen att du inte vill köpa det är en annan sak.

Av Wiinis
Skrivet av Ozzed:

Japp. Marknadsekonomi ska visst bara tillämpas när det gynnar företagen och missgynnar konsumenterna. När det omvända förhållandet skulle gällt är det tydligen andra spelregler. Så lite märkligt är det ju att så många konsumenter fortfarande förespråkar marknadsekonomi när systemet länge varit riggat för att missgynna dem.

Vad ska du ha istället för marknadsekonomi?