Inlägg

Inlägg som Glyph har skrivit i forumet
Av Glyph

Helt okej dator. Det går nog på ungefär samma pris om du plockar ihop delarna själv. Fördelen är att du får större valmöjligheter och lite bättre kvalitet.

Har ingen egen erfarenhet av Lenovo.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph

De brukar komma till ganska sent på våren. Typ maj eller så. Jag är inte helt säker, men det är ungefär då, så det dröjer nog ett ganska bra tag

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av Thumbii:

Allt är bra och kommer hålla en bit in i framtiden, det är väl grafikkortet som ligger sämst till.. Dock så skulle jag försöka pruta till 3-3,5.

Jag hade personligen tagit den för 4-4,5k också . Tycker inte det är ett dåligt pris, men det beror på hur otålig kontra budgetkänslig som man är. Går säkert hitta liknande / få denna för runt 3-3,5, men då krävs det nog en del tur/letande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph

Jag tycker att den andra datorn (4690 och 770) verkar vara en helt okej budgetmodell. Det är isåfall grafikkortet som är lite klent om man ska spela mycket. Men det är ju lätt att uppgradera senare isåfall.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av blue eyed devil:

@Bernd_P1:

Tack det är fixat.

Det är 6 stycken ssd nu. Tjänar man på att göra raid då?

Nej, för det mesta inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av thrillman:

Tack för svar.

Skulle du kunna plocka ihop delar som finns i lager på webhallen (infracity) och som jag får mest för pengarna? Spelar som sagt mest csgo, forest etc så utgå gärna från det. Behöver ju inte träffa 12 k, 10 är lagom. Främst processorn och grafikkortet har jag svårt att välja.

Skickades från m.sweclockers.com

Det har ju @Condy redan gjort ett par poster upp i tråden

Av Glyph

Ja, det finns ett fåtal. Tycker dock att det borde vara fler, standarden har trots allt funnits ett par år nu. Det från Cooler Master hade jag missat, men det ser lite stort ut. Define C tycker jag är ganska lagom

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph

USB Type C och helt passivt. Det första borde komma snart tycker jag, det andra är nog mer en dröm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av Register:

Kommer inte kylaren med i lådan på köpet?.

Skickades från m.sweclockers.com

Modellerna som slutar på "k" har ingen medföljande kylare eftersom de är till för överklockning. Även om de haft det hade man velat köpa en egen för det.

Av Glyph
Skrivet av SexMachine:

Känns det inte som en begagnad dator? Inte lägger MSI upp det i sådana partitioner?
Hade varit skoj att köra en recovery på diskarna och se om något dyker upp.

Jag tror det är MSI som gjort det så. Det är misstänkt likt partitioneringen i denna tråden https://m.sweclockers.com/forum/trad/1461662-ssd-har-delat-pa...

Av Glyph
Skrivet av nikmind:

Ja, det verkar extremt petnoga på rättigheterna detta

Det är för att säkerställa att man inte får säkerhetshål. chroot är till för att låsa in användaren. Då är det dumt om det är uppenbart att denne kan ta sig ut

Av Glyph
Skrivet av gebba:

En liten fråga boys! Idag kommer jag nämligen att bygga ihop datorn, mitt första datorbygge!
Frågan lyder, Hur viktigt är det med ESD matta eller armband? Tror nämligen inte jag beställde med någon.. I värsta fall får jag köra en bit och se om någon datorbutik har någon till salu. Måste man ha båda?

Jag har alltid byggt utan, så det går. Men ett armband är nog egentligen bra att ha.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av eas@tetris:

Tack, glömde att Intel inte bundlar kylare till k-modeller. Tur att det går att spara in priset för kylaren på annat håll!

Varsågod

Går ju att spara genom att inte ta k-modellen också. Då kan man även ta ett billigare moderkort eftersom man ändå inte kan klocka. Lite meckigt bygga kundvagnar på mobilen, men tror nog man kan komma ner iallafall 500 kr då.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av eas@tetris:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10122347/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10122347/

Jag tror att grafikkort är den komponent som är svårast att "framtidssäkra" just för att både spelen och grafikkorten utvecklas i rasande fart, så om kraven är låga nu anser jag grafikkortet måste prioriteras lågt. Större lagringsutrymme får även det komma senare. Även jag tycker att begagnade delar är en bra idé men förstår om det inte är ett alternativ.

Min bror har en AMD A10-6800K (inget som rekommenderas längre) @ 4,7 GHz och får ca 200-270 fps i snitt, men sådant kräver en gnutta tur då spelmotorn är nyckfull. Dyker upp minst en tråd varje vecka där personer med mångfalt bättre system får sämre bildfrekvens.

Swec har recenserat ett nätaggregat i samma serie. Det kan hända att komponenterna mellan de olika storlekarna skiljer stort men det är en chansning jag skulle tagit. Mer effekt lär inte behövas men det är bra att ha en marginal eftersom nätaggregaten inte är som effektivast när de belastas hårt. Förhoppningsvis slipper man även fläktljud.
http://www.sweclockers.com/test/19408-fractal-design-integra-...

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/12289?key=75c568ea... de har inte testat icke-Ti-varianten men den drar mindre.

Detta paket saknar CPU-kylare. Jag hade även gått ner till ett RX460 , tycker inte att ett 1050 är värt nästan 350 kr mer. Som du säger kommer det ändå så mycket nytt där, och det kommer nog oavsett vara det som behöver uppdateras nästa gång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av MsSmith:

Ja detta var på ingång för några år sen. Problematiken har inte varit FreeNas i sig själv tror jag utan dokumentationen runt ZFS och vad som sker när något går fel, exempelvis en disk dör. På den tiden gick det inte att få fram exakt vilken disk det var som kraschade, hur långt en resilver hade kommit eller hur långt en scrubb hade kommit - något som jag verkligen vill veta.

Detta är inget som jag känner igen frän min erfarenhet av ZFS. Har kört det på min NAS i snart 7 år nu. Alla tre sakerna du beskriver fungerar för mig. Dock kör jag inte FreeNAS utan vanliga FreeBSD. Har testat FreeNAS på jobbet, men jag gillade aldrig webb-UIt.

Jag hade nog kört en raidz2 eller raidz3 i ditt fall. En enda stor pool och vdev.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph

Dela ut filmerna med HTTP eller FTP och sedan lägger du bara till den sharen i Kodi. Det går alldeles utmärkt och man behöver inte Emby eller Plex för detta. Sedan kan ju Emby och Plex vara bra för annat såklart, men de behövs inte för att komma åt filer du har från Kodi.

Av Glyph
Skrivet av anon5930:

Edit: Var det blåa sidan som hade prisjämförelsen som kallades Buggy eller något liknande? Jag minns den men kan inte riktigt placera när i tiden.

Som jag minns det var buggy.no-ip.com en helt fristående sida.

Av Glyph
Skrivet av Crockett:

@Bogey:

Hmm..Nvidia, ja det kan stämma.

Vore kul ifall det fanns skärmdumpar från alla år sidan funnits. Skulle nog ge lite flashbacks.

En idé till 20-års firandet 2019, kunde ju vara att återskapa utseendet exakt som det var 1999.

Det finns lite i den här tråden: #10038922

Av Glyph

Jag förvarar dom i en vanlig kartonglåda staplade på varandra. Aldrig haft problem med en trasig disk som jag har velat använda. De äldsta som jag har plockat fram har nog varit lagrade där i 5 år i alla fall, kanske närmare 10 till och med.

Av Glyph

Det finns dock andra saker än ren prestanda som skiljer, t ex måste du ha Kabylake för Netflix 4k http://www.sweclockers.com/nyhet/22985-netflix-lagger-till-st...

Jag hade definitivt kört på Kabylake, även om det är lite dyrare.