Inlägg

Inlägg som Glyph har skrivit i forumet
Av Glyph
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Earthchill
Koppar är en ädlare metall och oxiderar därmed inte lika lätt.

Enligt http://www4.liber.se/gy/kemionline/08/redox.html
Så är det i denna ordningen
K, Ba, Ca, Na, Mg, Al, Zn, Fe, Sn, Pb, H, Cu, Hg, Ag, Au, Pt

Det stämmer också vad jag kommer ihåg från kemiundervisningen.

Av Glyph

Hmm... de har ju suddat ut namnet vid GFX på bilden med 7016 poäng.

Av Glyph

Har haft samma problem. Uppkom också när jag stängde av datorn under uppstarten (BIOS-rutan). När jag tog ut minnena, stoppa in ett annat och sen stoppa tillbaka dom första funkade det igen. Gick inte att bara ta ut och sen sätta tillbaka dom.

Av Glyph

Kontrollerkort funkar inte

Har precis köpt ett nytt kontrollerkort och en ny SATA hårddisk. Står på förpackningen att kontrollerkortet är ett Sil3114 SATA 4-Port Raid Card. Har ett ASUS A7V600 moderkort.

När jag sätter in kontrollerkortet på PCI-platsen och startar säger datorn att den inte hittar någon disk att starta från. Trots att SATA diskarna den kunde starta från innan sitter kvar på samma plats på moderkortet. Vad jag kan se räknar den inte upp diskarna som sitter på moderkortet i början som den brukar göra, istället kommer kontrollerkortets diskar upp. Detta händer oavsett om där sitter en disk på kontrollerkortet eller inte.
Sätter jag däremot in Windows-disken på kontrollerkortet kommer Windows flaggan upp, men direkt efter den har kommit upp står där att det är ett allvarligt fel med min dator och att Windows som en säkerhetsåtgärd har avslutats. Den ber mig kontrollera nyligen installerade hårddiskar och kontrollerkort.

Någon som har en lösning på mitt problem?

Tack på förhand.