Inlägg

Inlägg som klk har skrivit i forumet
Av klk
Skrivet av AplAy:

Asså ibland undrar jag om jag behöver en riktig spelskärm (mer än 60 hz) eller mindre parkinson i min musarm (haha): jag körde squad och kom in som PF bakom två fiender inuti en byggnad som var fokuserade utåt på mina teammates. Jag stod då med Peacekeeper bakom dem och ändå missade jag alla skott fast jag stod typ några meter från dem.

Den är svår den där Peacekeeper'n. Jag tror inte det har något att göra med uppdateringsfrekvens. De har programmerat in i spelet att om du rör dig och inte siktar så kommer skottet att spridas. Man kan testa det på övningsbanan. Står du still och skjuter från höften sprids det inte lika mycket men det sprids då med. Varierar något beroende på vilket vapen som används.

De som är duktiga med Peacekeeper'n siktar nästan alltid, även på relativt korta avstånd

Av klk
Skrivet av drwlz:

Skall bli kul att testa solo och se hur folk spelar

Har testat solo en del, det mest positiva med solo är att man kan lära sig olika karaktärer utan att göra lagkamrater besvikna. Annars är det bra mycket roligare att spela med ett lag

Av klk
Skrivet av Erik_T:

Ett nytt OS är en sak - det kan de mycket väl ha gjort ett bra jobb med.
Nästa steg är det svåra - övertyga alla app-tillverkare att stödja detta nya OS.

Att få in det i folks mobiler är troligen inget de lyckas med i början men förutsättningarna för att skapa konkurrerande operativsystem har nog inte varit större. Apparater har idag små datorer inbyggda, låt säga att man köper en frys med liten dator. Där är en marknad som nya operativsystem kan växa sig större med och sedan sakta men säkert äta sig in

Av klk
Skrivet av MBY:

Du har inte "grävt lite". Det du har gjort är att kolla på YT-klipp och läst dumheter på forum och bloggar. Det är inte att gräva. Det är antagligen ett antal "frihetsgrader" mellan ditt "gräv" och någon endaste liten originalkälla.

Jag har varit intresserad av rymden sedan skolåldern och anser mig vara duktig på fysik och matematik. Är man det är det svårare att bluffa. Att många trodde på det när de hände är inte så konstigt, då var möjligheterna att granska inte i närheten av vad de är idag. Demokratiska länder var heller inte lika korrupta, efter år 2000 med krig och elände där argumentation för att starta något senare visat sig vara bluffar har gjort att många öppnat ögonen men det finns fortfarande gott om folk som går på precis vad som helst.

Skrivet av MBY:

Du är bara en i raden som bara påstår att det är "dumt" att tro att vi besökt mången, men några argument har du inte. Du bygger din idé på en känsla, en oinformerad känsla. Det är allt.

Nej jag bygger det på att det finns ett antal mycket svåra problem med att besöka månen som vi fortfarande inte löst, först när de här problemen har hittat sina lösningar kan vi fundera på att åka dit. Jag tvivlar starkt på att de här problemen har hittat sina lösningar de närmsta 50 åren.
Däremot tror jag vi snart kommer se en del som blir duktiga på att landa på månen men då med en månlandare som stannar där och som har litet lätt fordon som kör omkring och utforskar månen.

Innan vi åkt till månen med människor har vi åkt till mars för det är enklare, men även om det är enklare så är det en extremt komplex uppgift som kommer ta flera decennier innan vi lyckas med

Av klk

Jämför bilderna från apollo och bilderna från Kinas besök de kallar för Chang. En tydlig skillnad är att stenar mm från Chang ser "luddiga" ut. Månens dragningskraft är som alla vet lägre samt att de inte har väder. Därför ligger stoft kvar som kastats upp från olika nedslag.

Av klk
Skrivet av anon56869:

Hahahah googlade just lunar lander fyfan det är ju på riktigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt, de som grävt lite och inser hur otroligt korkad hela historien är får snart svårt att begripa hur någon kan tro att vi besökt månen med människor.

Av klk
Skrivet av gabriel15:

1.Ett par väldigt duktiga nazister byggde en raket och skickade upp folk till månen.
2.Eller så ljög man om det som man gjort om så många andra saker.

Ingen människa har lämnat LEO ( Low Earth orbit ) och kommer troligen inte göra det de närmsta 25 åren.

Månen kommer vi inte besöka med människor, möjligen går det den dag då vi kan skapa liv (modifiera oss genetiskt)

Av klk

Här är en detaljerad genomgång av månlandaren, ett tekniskt underverk

Av klk
Skrivet av DasIch:

Nej, MS har massor av egen IP och utöver det gör det vad smarta företag med resurser gör - kopierar bra idéer och features från konkurrenter och köper upp IP som är värdefull för dem.

Dina inlägg är förutsägbara
Säg 5 saker som Microsoft "kommit på"

Av klk
Skrivet av DasIch:

Nej, det menar jag inte och det är absolut inget som utmärker Microsoft.

Det är sant att det är många som snor men jag tror nog Microsoft toppar den listan. Det är så större företag oftast fungerar, de utvecklar inte saker själva. Antingen snor de idéer eller så köper man dem

Av klk
Skrivet av DasIch:

Programspråk, ramverk, verktyg, virtualisering m.m. Mycket av det är en del av Windows ekosystem. Du kan dock inte säga att Microsoft har få lyckade produkter, som Windows, och sen slänga in den enorma mängd saker de gjort under det paraplyet.

Du menar KOPIERAT ?
Är det något Microsoft varit duktiga på så är det att sno andras ideer

Av klk
Skrivet av DasIch:

Det var en licensfråga, WP hade stöd för armv7.

På vilket sätt var det en licensfråga? Kan du utveckla

Skrivet av DasIch:

nget som lär ha spelat någon roll ändå, eftersom ingen sitter och skriver kod direkt för processorn.

Operativsystem skrivs direkt för processorn eller rättare sagt för hårdvaran för respektive dator/mobil.

Google valde ett ANNAT operativsystem för deras lösning, deras system använder linux. Microsoft hade aldrig kunnat skriva operativsystem för alla mobilers operativsystem, de har inte de resurserna.

Skrivet av DasIch:

Microsoft gjorde helt enkelt inte livet tillräckligt lätt för utvecklarna och incitamentet för dem att anstränga sig kan ju inte ha varit särskilt stort när så få använde WP.

Vad jag känner till så hade de ungefär 200 personer som satt och gjorde WP, en mycket liten grupp sett från microsofts perspektiv. Windows har tusentals programmerare, och de räknas som de bästa programmerarna inom företaget. WP var aldrig något man la resurser på

Skrivet av DasIch:

På vilket sätt skulle WP inte varit ett riktigt operativsystem?

Kerneln är kärnan i alla operativsystem
https://en.wikipedia.org/wiki/Kernel_(operating_system)

Det är kerneln (du behöver läsa på) som sköter datorns grundläggande funktionalitet. Kerneln är maximalt optimerad för hårdvaran och de skrivs i assembler och C/C++. Inget annat duger

Google använder linux som kernel
https://en.wikipedia.org/wiki/Chrome_OS

Citat:

Chrome OS is a Linux kernel-based operating system designed by Google.

Av klk
Skrivet av DasIch:

Först och främst tror jag det berodde på två väldigt framgångsrika plattformar där det fanns mycket pengar för utvecklarna att tjäna. Sedan tror jag de saknade lika bra och lättillgängliga verktyg för utvecklarna att använda.

Tror du att det kan ha spelat in att det endast gick att köra Windows Phone på speciella Qualcomm Snapdragon processorer?
Om man som utvecklare planerar att investera pengar i att utveckla en applikation, första version kan eventuellt dyka upp inom något år men det är oftast flera års arbete framåt där man vill att systemet skall leva länge.
Att systemet endast går att köra på viss hårdvara gör att många ryggar tillbaka.

Om de sedan granskat operativsystemet så kan jag lova att det var flera till som la ner de tankarna. Kommer jag ihåg rätt så använde Microsoft pengar från Nokia för att få över Angry Birds till Windows Phone, de fick bekosta utvecklingen för annars hade de inte gjort spelet för det systemet.

Förutom att operativet inte var ett riktigt operativsystem tror jag en hel del utvecklare blev skraja för hur Microsoft behandlade Nokia. De är väl insatta i marknaden och hur de olika bolagen tänker.

Av klk
Skrivet av DasIch:

Vad jag tycker du skall göra är att backa upp dina påståenden på ett klart och koncist sätt utan att försöka dig på avledande manövrar, som att glida ifrån ursprungsfrågan.

Din förklaringsmodell gällande Windows Phone är dessutom helt snurrig. MS hade redan Windows Mobile vilket WP byggde på, och de har satsat hårt på att integrera Windows till en gemensam plattform för olika sorters enheter. Du kanske minns Windows 8, Windows 10 Mobile och UWP har du säkert hört talas om? Det stora problemet för MS har inte varit operativsystemet, utan det har varit att locka till sig utvecklare.

Vad tror du orsaken är till varför de inte kunde locka till sig utvecklare... ?

Av klk
Skrivet av DasIch:

Det han säger har ingen relevans för hans tjänande av pengar. Du har alltså inget konkret att komma med, utan allt handlar om att han är rik och ondskefull och därför gör rika och ondskefulla saker. Normalt är det däremot så att ärlighet är en extremt viktig egenskap om man vill bli rik, inte minst om man vill göra affärer med andra.

Men du, vet du vad jag tycker du skall göra. Ta och läs på om hur olika mobiltelefoner kan vara, ta dig sedan en funderare på hur svårt det är att göra ett operativsystem som skall fungera på så olika hårdvara. När du vet det så förstår du varför Microsoft aldrig haft för avsikt att bli stora på mobiler. Deras Windows Phone vara bara ett "sidoprojekt" vilket också bevisas genom att titta på hur lite pengar de spenderade på det projektet.

Nokia hade fajtats länge med att försöka lösa det här, de kom så långt att de andra jättarna vart rädda de skulle lyckas och då satte man stopp för deras satsning

Det är svårt att göra operativsystem för PC trots att de alla har samma typ av processor

Av klk
Skrivet av DasIch:

Hur gör pengar att det Bill Gates säger inte går att lita på?

Han säger det han behöver göra för att tjäna pengar, normalt så är ärlighet en dålig egenskap om man vill bli rik. Microsoft har aldrig försökt bli stor på mobilmarknaden, är det något de känner till så är det hur man utvecklar operativsystem, de visste om hur svårt det skulle vara. Jag tvivlar starkt på att Microsoft skulle fundera på att använda sig av linux...

Angående Google så har de en helt annan affärsmodell, google är ett reklamföretag så för dem spelar operativystem mindre roll

Av klk
Skrivet av DasIch:

Vad exakt är det som antyder att det inte går att lita på vad han säger?

Pengar! Och även om microsoft är extremt stora hade de inte resurser för mobiler. Tänk på att Google kör sitt med java på Linux som operativ

Av klk
Skrivet av KingCobra:

Uppgången beror garanterat på all lurendrejeri reklam på facebook där TV 4 påstås ha haft reportage o grejer om hur många miljarder man tjänar på bitcoin.

Det kan också vara så att Facebook medvetet (eventuellt köper på sig bitcoin eller de andra som backar upp facebook) inför deras lansering av libra.
Det är trots allt så att det finns så lite bitcoin ute för handel att det inte är några större problem för en med en kassa att manipulera priset

Av klk
Skrivet av DasIch:

För att...?

Skickades från m.sweclockers.com

Granska Microsoft och hur Bill Gates agerat under den tid då han styrde. Han är hänsynslös och gör vad han måste göra för att tjäna mer pengar. Det går inte lita på folk som har sådan drift men det är bra egenskaper om man skall bli riktigt rik

Av klk
Skrivet av Rasmus123:

Utav Android, iOS och Windows Phone är Windows Phone det enda mobila operativsystem jag haft som inte krånglat nämnvärt. Synd att de lade ned Hade gärna kört Windows om det fortfarande gick.

Orsaken till att det systemet sällan krånglade är ganska enkel. Operativsystemet var hårdkodat, det fungerade bara på en viss typ av hårdvara och hade de flesta funktioner inbyggda i själva operativsystemet. Windows Phone var inget riktigt operativsystemet utan mer som en avancerad applikation med möjligheter att bygga på appen.

Mycket enklare att göra ett system när förutsättningarna är så givna