Inlägg

Inlägg som klk har skrivit i forumet
Av klk
Skrivet av Xeonist:

Och hur ser det ut med yttrandefriheten och möjligheten till fri kommunikation under motsvarande period?

Jag vet inte hur gammal du är, men låt mig berätta för dom som inte är så gamla.

Tanken på att vem som helst skulle kunna dela med sig till, och faktiskt nå hela världen, med sitt budskap, var absurd.

Vad pratar du om? Har du läst på om lagstiftningen. Det här handlar inte om att vem som helst skall kunna läsa vad som helst

Skrivet av Xeonist:

Nej, konkurrens är vad som skapade Google, och konkurrens är vad som kommer skapa nästa Google också. Monopol och karteller är precis som imperier dömda att falla, det här lär vi oss av historien.

Nej, google har kunnat växa sig så stora för att de har bra kontakter in i politiken.

Förr i tiden fanns något som kallas för antitrustlagar, det borde du vet om du inte är ung.
Google spenderar massor på att lobba mot antitrustlagar och de är inte ensamma.

Av klk
Skrivet av Xeonist:

För att jag lever i verkligheten!?

Då borde du veta för verkligheten har gott om information som visar konsekvenser av likartad lagstiftning.
Du har säkert märkt av hur ägande koncentrerats de senaste ~20 åren

Skrivet av Xeonist:

Samtidigt verkar du inte ha någon som helt tilltro till "folket", för om Alphabet/Google köpte upp några medieföretag, så skulle samma folk bli som förslavade zombies.

Alphabet är ett aktiebolag, de som har aktier i google(Alphabet) vill ha så hög avkastning som möjligt. De gör vad de kan för att maximera och karteller eller monopol är mycket mer lönsamt än konkurrens

Av klk
Skrivet av Xeonist:

Det kommer såklart påverka Google eftersom dom kommer behöva betala för allt annat än rena URL:er när dom länkar till bl.a. tidningar. Och det å sin tur påverkar såklart (bl.a.) tidningarna eftersom dom eventuellt är beroende av den trafik som Google ger dom, och den kan möjligtvis minska med mindre deskriptiva länkar/SERPs.

Det där kommer såklart att hända, men om det enda Google gör är att länka till ett fåtal stora mediebolag, som alla redan vet vilka dom är (SVT, SR, DN, Expressen osv. nationellt, och WSJ, CNN, NYT osv. internationellt) ja då är Google ganska meningslöst.

När tidningarna inser att det där inte ger dom den tillströmning av nya läsare som dom behöver (alla bolag i rådande ekonomiska system kräver ständig tillväxt) så kommer dom att börja betala även andra aktörer för att länka till dom.

Då vet du inte hur dominerande google (alphabet är)
List of mergers and acquisitions by Alphabet

Det räcker att google köper upp några mediaföretag så kan de andra (WSJ, CNN, NYT osv.) hälsa hem

Av klk
Skrivet av Xinpei:

Nej.. nej.. nej. Demokrati betyder folkstyre ja.. men representativ demokrati betyder därför representativt folkstyre. Du väljer de du vill ska representera dig. Alltså demokrati per definition. Detta är exakt hur den ursprungliga demokratin gick till också i antikens Aten. Där valde man sin representanter via lertavlor. Så nej..... du har fel i nästan hela ditt argument.

Riktig demokrati, där får bara de som påverkas vara med och påverka. I en riktig demokrati kan inte en opåverkad majoritet bestämma över påverkad minoritet.
Exempelvis skulle de flesta reagera om göteborgare fick bestämma över något som var lokalt i malmö.

Representativ kan aldrig lösa det och representativ är en lösning för att det historiskt varit svårt att få till riktig demokrati. Med dagens framsteg inom tekniken är det däremot inga problem och lösa men det finns ekonomiskt starka grupper som inte vill och de har på tok för mycket inflytande.

Hade folket fått bestämma hade riksbanker med sina manipulerade fiatvalutor rykt på momangen

Av klk
Skrivet av Xeonist:

Dom kan bli stämda, men i realiteten är det såklart inte det som händer.

Hur vet du det?
Det här är civilrättsliga mål så alla parter får betala kostnaderna tills domslut. Patent fungerar på det viset, inget litet företag kan försvara sitt patent, på grund av hur juridiken fungerar är det bara jättar eller ekonomiskt starka grupper som kan försvara sina patent. De har råd att driva målen i flera år
Patent är därför ett effektivt verktyg för att stor att försvara ett monopol. Det enda de behöver göra är att köpa upp en del (normalt är det små bolag som är innovativa, större bolag är det motsatta)

Om en större ekonomiskt starkare part ser en liten aktör som en konkurrent, då kan de slå lite i lagboken och se vad de kan göra för att sätta konkurrenten i ekonomiskt trubbel. Exempelvis driva ett mål i flera år med mängder av advokatkostnader.

Det är så här de större jobbar, de kan för folket beskriva "har jag inte gjort något dumt så har man inget att frukta". Men det är inte sant, det går att kladda ner någon för folket begriper inte detaljerna

Skrivet av Xeonist:

1) Vad finns det för sidor där användarna tillåts ladda upp saker helt utan kontroll av admins eller moderatorer?

Den här lagtexten är en mycket kraftig åtstramning, du får inte ens ta en privat bild och ladda upp då det kan vara så att man råkat få med något som inte får vara där.

Av klk
Skrivet av Frispel:

Orkade inte läsa hela artikeln jättenoga, men jag uppfattade det ändå som att Google och Facebook lobbar aktivt mot speciellt artikel 11 och "länkskatten". När det gäller nr 13 får jag precis som du intrycket att man jobbar för att få till en version som gynnar dem. Har däremot svårt att se att Google och Facebook skulle vara de stora vinnarna om dessa artiklar införs.

Har för mig att Tyskland införde dessa lagar och det ledde till att Google News fick monopol. Tidningarna är beroende av att internetanvändare hittar dem. Google har monopol på sökningar så de fick gratislicens av media, de fick alltså fritt länka vidare. Andra mindre som länkade fick ingen gratislicens, de slogs ut

Grundproblemet på nätet är att några få jättebolag tagit över. De har kapitaliserat på länders investeringar i internettrafik. I Sverige får de till och med subventionerade serverhallar

Av klk
Skrivet av cyklonen:

Jag önskar att det fanns ett offlineläge med botar så såna som mig (som är dålig på springa-och-skjuta-spel) kan få träna och testa olika vapen i fred... Som det är nu blir jag nog dödad 20 gånger för varje jag själv dödar...

De borde införa någon form av divisioner, som man gör i idrott. Jag tror spelbolagen tjänat på det för som du säger är det inte roligt och spela om man är ny medan andra är mer eller mindre proffs.
Självklart svårt att kontrollera vem som sitter bakom skärmen men det borde vara lösbart, man har ju andra system för att levla upp karraktärer

Av klk
Skrivet av snajk:

Representativ demokrati är inte något helt annat än demokrati utan en form av demokrati, den dominerande formen och den som vi har i Sverige, vilket är vad som diskuteras.

Om partiers representanter får sin inkomst direkt från medlemmarna hade du möjligen kunnat se vissa jämförelser representativ demokrati och riktig demokrati. Tar du bort den kopplingen kan representativ snarare vara motsatsen till demokrati (folkstyre)

Av klk
Skrivet av Frispel:

Vill minnas att det var rätt uppenbart att Google låg bakom en hel del av arbetet mot dessa direktiv förra gången det var uppe. Orkar inte rota runt i tidigare trådar, men en snabb googling gav detta:

https://www.digitalmusicnews.com/2018/07/03/google-article-13...

https://www.thetimes.co.uk/article/google-funds-activist-site...

Då får du gräva lite till för det där är kaffepengar för Google, jag tror mer det handlar om att de övervakar arbetet. EU har inte alls den öppenhet man borde ha för hur företag spenderar lobbypengar

Google lägger krutet på sin lobbyism för att mota allt som kan leda till att antitrustlagar sätts in mot dem

Och varför skulle de spendera pengar mot något som de tjänar på

Här är en bra genomgång Copyright Directive: competing big business lobbies drowned out critical voices

Some of the MEPs we asked pointed out that the Council position on Article 13 is more convenient to Google/Youtube because it states that you are liable only if you don’t use the technology necessary to prevent copyright infringement. As Youtube already has Content ID that would mean basically no changes to their business model.

And as we mention as well at the end, Google is seriously increasing its lobbying now during the trilogues, it seems to support the Council’s version of Article 13.

Av klk
Skrivet av Xeonist:

Så kan det vara, men en anonym underskrift är ju helt värdelös. Men visst, det är ett problem att det finns människor som inte kan stå för sina åsikter.

Att det behövs underskrifter är det egentliga problemet. Vem som helst borde få lov att starta ett parti

Av klk
Skrivet av Frispel:

Har för mig att Google/Facebook lobbade hårt för att detta INTE skulle gå igenom då de är några av de som tenderar att automatiskt ta med innehåll från länkande sidor och då kommer att drabbas av det som något felaktigt kallas "länkskatt".

Det stämmer inte, men det är så man försökt sälja in det. Och tänk på att google, facebook mm redan infört filtreringarna, de påverkas inte mer än några mindre bolag i deras portföljer. Har för mig att Google News är det enda hos google som kan få problem.

De har lagt mängder med pengar på att utveckla automatisk kontroll

Av klk
Skrivet av Wiruz:

Jag tror dom flesta kan inser att Internet är på väg att Censureras i stor skala. Vem tjänar på detta ? Politiskt ?
Morgan Johansson har redan visat hur det går till!

Politiker som ljuger tjänar på det så antagligen är Morgan Johansson en stor förespråkare

Av klk
Skrivet av Xeonist:

Hur är den begränsad? Du verkar se det som att Google, Twitter och Facebook (som jag antar är dom företag du pratar om) att dom begränsar din kommunikation, du kanske skulle fundera på vad/hur din möjlighet till kommunikation skulle vara utan dom!?

Jag förutsätter att när du skriver fri kommunikation så menar du kommunikation där man kan välja vilka man vill prata med, inte prata med hela världen eller några företag? Eller vad menar du med fri kommunikation?

Skrivet av Xeonist:

Ja om du inte kan få 1500 personliga underskrifter så kanske du inte har så stora chanser i valet iaf, och kan du inte få 1500 personliga underskrifter på dom idéer/åsikter du har, så kanske du ska fundera på hur gångbara dina åsikter/idéer är.

Skickades från m.sweclockers.com

Det hade varit enkelt att få underskrifter om folk kan skriva på anonymt, så fort du skall ha personnummer blir de flesta livrädda oavsett vad det handlar om

Av klk
Skrivet av mrqaffe:

Bilda parti
Vem som helst kan starta ett politiskt parti. Det finns inga regler om hur ett parti ska bildas eller hur ett parti ska vara organiserat.
https://www.val.se/for-partier/bilda-parti.html
https://i.imgur.com/k1TY0ex.png
https://www.val.se/for-partier/infor-europaparlamentsvalet-20...

Alla som vill får vara med oavsett åsikter.

Du måste ha 1500 personliga underskrifter med personnummer för att få delta, försök få det

Av klk
Skrivet av Xeonist:

Den fria kommunikationen är inte hotad, om det inte är så att du med "fri kommunikation" menar att du har rätt att kopiera och använda material som andra har skapat.
Man får bli lite mer kreativ helt enkelt, skriva sina egna texter, göra sin egen musik, skapa sina egna bilder.

Den fria kommunikationen är redan kraftigt begränsad och allt som görs övervakas av några få företag. Det räcker för en person att nämna att man röstar SD och vips är det flera branscher (framförallt statliga jobb) som blir tveksamma till att anställa personen

Av klk
Skrivet av Xinpei:

Att kalla detta för censur är verkligen att överdriva. Det finns denna typ av filter redan på t.ex. Youtube, Facebook och Twitter och har gjort det sedan dessa sidor grundades. Sedan verkar du inte heller riktigt veta de bakomliggande orsakerna till denna omröstning. Man behöver inte stödja dessa MEN man ska vara påläst innan man gnäller och det är ganska uppenbart att du inte är det.'

Google och Facebook är de stora vinnarna om lagen röstas igenom. Denna förändring har drivits länge av "rättighetsbranchen", alltså inte av Google eller Facebook som tillhör de som har mest ekonomiska resurser för att lobba igenom saker i EU.
Det är väl ingen som längre tror att den här typen av lagar är "folkliga"

Personen som förde rättighetsbranchens talan heter "Therese Comodini" men hon slutade och tog ett annat jobb 2017, då tog Axel Voss över och då började det hända saker. Troligen för att jättarna såg en chans att rida på det här arbetet och sätta dit deras egen person.

För lagen är absurd på det viset att de som från början försökt driva frågan kan bli de största förlorarna.

Skulle de stora länkspridarna som Google, Facebook (båda företag äger mängder av företag som också sprider länkar) starta egna nyhetstjänster och gå in på media, då har rättighetbranchen inte en chans.
Då har de inte bara tagit över internet utan tar även över kontrollen av skapande

Samtidigt kan länkspridarna google och facebook göra sig av med massor av konkurrenter som inte har en chans att utveckla så här komplex mjukvara för att förhindra intrång i någons upphovsrätt.

Det är troligen få av de som röstar i EU som vet vad de röstar på

Av klk
Skrivet av Oneirogen:

Helt galet, vem köper denna? Varför ? 8000 kr !!

Jag tror inte AMD förväntar sig större försäljning på deras första 7nm kort. Troligen följer de upp med flera

Det här kortet verkar vända sig till de som pysslar med videoredigering och spelar ibland. Visserligen en växande skara personer då det är så många som publicerar videofilmer på nätet.

De som vill spela i 4K är också en grupp. Många jobbar med stora skärmar som har hög upplösning och spelar ibland. Tillhör själv den gruppen, då passar kortet. Vi är inte så noga med massa finesser utan vill bara få det att flyta i höga upplösningar

Av klk

Förutom en del klantigheter i lanseringen så utan att ha granskat tror jag det finns en annan viktig anledning till varför Battlefield kommer gå sämre och sämre

I stora bolag blir de som jobbar där mer anonyma och drabbas av stordrifts-seghet. Mycket av arbetet saktas ner för att det är många involverade och man får mindre och säga till om.
Problemet med det här som visar sig extra mycket just i programmering jämfört med flera andra yrken, är att man får svårt att attrahera duktiga programmerare. Stjärnorna väljer andra bolag där de får bättre utlopp för vad de kan åstadkomma.

Det finns större bolag som förstår detta fenomen men det brukar isåfall märkas i produkterna, tycker inte att det märks för Battlefield

Av klk

Den här kommer sälja som smör i solsken.
Har en sådan här fast med intelprocessor, lite väl seg men formatet är mycket smidigt. Köper en till om de släpper någon från AMD

Av klk

Lisa Su verkade bli märkbart svettig när de skulle visa Ryzen, jag tror de fått stressa fram något ordentligt för att visa på CES och att det skulle slå Intel.

Intressant med att följa börskursen medan Lisa pratade. Gissar att marknaden hade blivit gladare om hon kunnat sätta ett tidigare datum för release av ryzen med 7 nanomenter